Niu, mergaites, niu pasigirsiu
Ka tik paskambino mama, kur jai i svecius dariau va sita torta, tai pasake, kad gyvenime nieko skaniau nevalge , net jos drauge man paskambino padekot . I meduti i krema dejau smulkiai labai, labai supjaustytus graikinius riesutus ir taip pat smulkiai supjaustytas dziovintas slyvas (kad tinka toks idaras i meduti perskaiciau kaz kuriam rusiskam psl., tai ir isbandziau) ir dar dejau tarp grietinieliu sluoksniu zeles sluoksni, toki apie 0,5 cm padaryta is hereso. Daugiau nieko nekeiciau. Gaila, kad nera prapjauto, nes ir pati noreciau ne tik pamatyti, bet ir paragauti.
Ogo, kaip as cia prisigiriau
JOLKA999, tavo tortas liuks , o kad skanus, tai 100 procentu.
QUOTE(Inočka @ 2008 10 31, 21:45)
Niu, mergaites, niu pasigirsiu
Ka tik paskambino mama, kur jai i svecius dariau va sita torta, tai pasake, kad gyvenime nieko skaniau nevalge , net jos drauge man paskambino padekot . I meduti i krema dejau smulkiai labai, labai supjaustytus graikinius riesutus ir taip pat smulkiai supjaustytas dziovintas slyvas (kad tinka toks idaras i meduti perskaiciau kaz kuriam rusiskam psl., tai ir isbandziau) ir dar dejau tarp grietinieliu sluoksniu zeles sluoksni, toki apie 0,5 cm padaryta is hereso. Daugiau nieko nekeiciau. Gaila, kad nera prapjauto, nes ir pati noreciau ne tik pamatyti, bet ir paragauti.
Ogo, kaip as cia prisigiriau
JOLKA999, tavo tortas liuks , o kad skanus, tai 100 procentu.
Ka tik paskambino mama, kur jai i svecius dariau va sita torta, tai pasake, kad gyvenime nieko skaniau nevalge , net jos drauge man paskambino padekot . I meduti i krema dejau smulkiai labai, labai supjaustytus graikinius riesutus ir taip pat smulkiai supjaustytas dziovintas slyvas (kad tinka toks idaras i meduti perskaiciau kaz kuriam rusiskam psl., tai ir isbandziau) ir dar dejau tarp grietinieliu sluoksniu zeles sluoksni, toki apie 0,5 cm padaryta is hereso. Daugiau nieko nekeiciau. Gaila, kad nera prapjauto, nes ir pati noreciau ne tik pamatyti, bet ir paragauti.
Ogo, kaip as cia prisigiriau
JOLKA999, tavo tortas liuks , o kad skanus, tai 100 procentu.
šaunuolė
Niooof..
Dariau šiandieną cipciuko medaus tortą. Lakštai nuostabūs!!
Bet it prakeikta aš kokia - niekaip, nu niekaip negaliu išplakti grietinėlės.. Nesuprantu, ar jau išsiplakė, o gal persiplakė?? Lyg ir puri, bet, kita vertus, pasukus indą, ji irgi slidinėja. Indą ir plakiklius prieš plakdama palaikiau kameroj, o ir grietinėlė tik ką iš šaldytuvo. Na nesuprantu - baltymai plakasi be bėdų, ir šiaip kepiniai padoriai išeina, bet jau grietinėlė - neduok dieve!!! Gal turite patarimų, kaip ją įveikt pagaliau?
Dariau šiandieną cipciuko medaus tortą. Lakštai nuostabūs!!
Bet it prakeikta aš kokia - niekaip, nu niekaip negaliu išplakti grietinėlės.. Nesuprantu, ar jau išsiplakė, o gal persiplakė?? Lyg ir puri, bet, kita vertus, pasukus indą, ji irgi slidinėja. Indą ir plakiklius prieš plakdama palaikiau kameroj, o ir grietinėlė tik ką iš šaldytuvo. Na nesuprantu - baltymai plakasi be bėdų, ir šiaip kepiniai padoriai išeina, bet jau grietinėlė - neduok dieve!!! Gal turite patarimų, kaip ją įveikt pagaliau?
As tai pries plakant grietinele visada ikisu i saldikli kokiom 5-7 minutem, o patikrinu apvertus puoda, kaip cipciukas liepe, kai jau laikosi gerai, tai vadinasi viskas. Visada gaunas super. Pradzioje bijojau, kad i sviesta neperplakt, bet dabar, jau koki 4 karta plaku, tai jokiu bedu. Plaku tik su cukraus pudra, labai mazai jos idedu ir ipilu citrinos sulciu.
Aisku, kokia is manes patareja, bet man gaunasi gerai.
Aisku, kokia is manes patareja, bet man gaunasi gerai.
Medutį dažnai kepu. Tik šį kart susigundžiau Cipciuko receptu. Labai purus ir minkštutis išėjo. Kokių grožybių jūsų puošyboje prisižiūrėjau. Reiktų kada pabandyt. Kažkaip nesusimąstydavau, kad galiu namie taip gėlyčių priraityt Visada užtekdavo trupinukais pabarstyt.
tortukas ,o jo skonis dar labiau ,mb negali atsidziaugti kai tiek pradejau kepti,ir mano mamai sendien mane labai isgyre .zodziu,labai dekinga cypsiukui uz toki superini deceptuka.
kepėjėlės,jūsų medučiai nuostabūs
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 25, 12:34)
Sveiki, aš taip pat dariau tortuką (neeksperimentavau nieko ) pagal Jūsų , cipciuk, receptą, viskas išėjo nuostabiai skaniai, bet to gigantizmo nebuvo, vos vieną sutepiau Tai man dabar galvosūkis toks-kodėl?
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 29, 17:51)
nu cia idomiai,kai silta tesla kocioji ji labai lengvai isikocioja.manau kad cypsiukas turejo recepte nurodyti,kad tesla geriau kocioti silta,kas pirma karta kepa ir nezino,paskui turi daug vargo kol iskocioja ,man panasiai buvo,tik kocelas neluzo
Aš kaip pirmą kartą kepusi irgi "užlipau ant to grėblio" -labai sunkiai kočiojosi, nes kai pasidariau tešlą, ėjau pailsėt-labai jau buvau nuo visko , ką tuo metu užsiplėšiau daryt (vienu metu dariau kelis patiekalus), pavargusi Nutariau daugiau savęs taip neeikvoti ir daryti vienu metu tiktai tortą
Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2008 11 01, 18:08)
Pradzioje bijojau, kad i sviesta neperplakt
O jei perplakt į sviestą , tai tada jau "Napoleonas" gautųsi ?