N a ir aš dariau tortą...
Keletas pastebėjimų ir klausimų ...
Blynus apipjoviau pagal tortinę bet kai iškepė susitraukė, o kepą tai ant smūgio, išėjo 12, ir daug daug trupinių, gal būtų daugiau blynukų išėje bet labai sunku apipjaustytą tešlą vėl suminkyt, ji ten išsiskiria be kočiojant, kočiojau labai plonai net stalas prsimatė, o trupinius tai supyliau į maišelį ir padaužiau su kočėlu po to persijojau gavos liuks. puošt labai jau nesisekė bet kai dariau sau tai labai nepergyvenau , byra man ta pudra už trafareto skylių, kažkas neišeina man ten...
Dar noriu paklaust CYPCIUKO 1)mačiau yra grietinės 40 procentų riebumo gal ji susiplaktų geriau už grietinėlę 36pr. , nes pas mus 36 nėra, tik 35 pr. ir 2)ar gerai plakt 35 nei nėr 36 ar tai didelis skirtumas?
Šiaip gavosi skanus ir didelis net į darbą nešiau , na gal trupučiuką per saldus, reiks dėt daugiau rūgštelės...
http://keep4u.ru/ful...e67b769ad28/jpg][/URL]
http://keep4u.ru/ful...4c31b836f40/jpg][/URL]
gitale,torto sluoksniai ,grietinele 35 nuo 36 skiriasi tikrai,esu pati isbandzius.jei nera 36,tada i 35 reikia ideti grietineles standiklio.o vat del grietines tai nezinau.cia jau atsakys cipsiukas
CIPCIUKAS atsako : na pirma saunus tortukas
antra as rasiau , kad barstyti reikia ne pudra , o paprastais miltais , pudra sudrekti gali ir bus negrazu,
del grietines i 35% reikia iberti standiklio , taip jos skiriasi , nors procentas tik vienas, 40% ar dar riebesne grietine aisku tu isplaksi , bet zinok -ji plakama mazai padideja , del to reikes daug grietines , be to ji taip nesudrekins torto lakstu ir jie gali likti sausoki , jis bus sunkus ( cia svorio atzvilgiu) , ir atitinkamai daug riebesnis .
Kai as darau triju aukstu torta , tai nieko kito nelieka , kaip apatini auksta daryti su grietine , del to , kad atlaikytu kitus du , bet visada perspeju zmones , kad jie truputi skirsis ( aukstai) , bet cia as kalbu apie laaaaaaabai didziuli torta .
Dvieju aukstu atlaiko ir su grietinele.
Apipjauti lakstai pries kepima , kepant sumazeja !!!!( juk viskas traukiasi nuo tokio karscio )
antra as rasiau , kad barstyti reikia ne pudra , o paprastais miltais , pudra sudrekti gali ir bus negrazu,
del grietines i 35% reikia iberti standiklio , taip jos skiriasi , nors procentas tik vienas, 40% ar dar riebesne grietine aisku tu isplaksi , bet zinok -ji plakama mazai padideja , del to reikes daug grietines , be to ji taip nesudrekins torto lakstu ir jie gali likti sausoki , jis bus sunkus ( cia svorio atzvilgiu) , ir atitinkamai daug riebesnis .
Kai as darau triju aukstu torta , tai nieko kito nelieka , kaip apatini auksta daryti su grietine , del to , kad atlaikytu kitus du , bet visada perspeju zmones , kad jie truputi skirsis ( aukstai) , bet cia as kalbu apie laaaaaaabai didziuli torta .
Dvieju aukstu atlaiko ir su grietinele.
Apipjauti lakstai pries kepima , kepant sumazeja !!!!( juk viskas traukiasi nuo tokio karscio )
Sveikos,
Vakar inirtingai ieskajau "Medaus torto" ir radau!!! O kai perskaiciau visa sia tema, buvau apakusi !!! Kiek daug naudingu patarimu radau!!! Kiek tortu maciau!!! Ir butinai pasinaudosiu Cipsiuko receptuku ir jau ryt kibsiu darban. Noriu isbandyti pries savo , kad nustebinciau sese perfekcioniste!!!
Cipsiuk, cia JUMS
Vakar inirtingai ieskajau "Medaus torto" ir radau!!! O kai perskaiciau visa sia tema, buvau apakusi !!! Kiek daug naudingu patarimu radau!!! Kiek tortu maciau!!! Ir butinai pasinaudosiu Cipsiuko receptuku ir jau ryt kibsiu darban. Noriu isbandyti pries savo , kad nustebinciau sese perfekcioniste!!!
Cipsiuk, cia JUMS
Ir as noriu meduti iskept, bet orkaite sugedo
Gal mikrobangei pabandyt
Gal mikrobangei pabandyt
QUOTE(Masiania* @ 2008 10 28, 20:45)
Mikrobangej?! kazi imanomas dalykas?
Pirk nauja
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 28, 20:58)
Kepa juk zmones jose daug ka, as mazai tokiu igudziu turiu Meistro laukia
Masiania* uzuojauta tau , nezinau ka reiktu daryti
O TU TUOS EKSPERIMENTUS BAIK , paskui sakysi " koki cia velnia tas cipciukas dave"
ACIU uz gelytes Edeja
Na susiplaka ji , bet ne iki tokio standumo , kad triju aukstu torta galetum lipdyti , as isbandziusi MU ir Dvaro , O TU GAL KOKIA KITA NAUDOJI ????
O TU TUOS EKSPERIMENTUS BAIK , paskui sakysi " koki cia velnia tas cipciukas dave"
ACIU uz gelytes Edeja
Na susiplaka ji , bet ne iki tokio standumo , kad triju aukstu torta galetum lipdyti , as isbandziusi MU ir Dvaro , O TU GAL KOKIA KITA NAUDOJI ????
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 28, 22:34)
Masiania* uzuojauta tau , nezinau ka reiktu daryti
O TU TUOS EKSPERIMENTUS BAIK , paskui sakysi " koki cia velnia tas cipciukas dave"
O TU TUOS EKSPERIMENTUS BAIK , paskui sakysi " koki cia velnia tas cipciukas dave"
Kaltint tikrai nieko nekaltinsiu Jei pati sugalvosiu, tai pati ir busiu kalta, jeigu nesigaus. O medaus torta kepu pagal savo recepteli, bet jis labai panasus i jusu, tik margatino maziau ir dar kazkas nesutampa
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 10, 19:10)
Cipciuk, cia Jusu tortas. Gal galit pasakyti, kaip Jus dejot zele? As dabar padariau zele ir uzpyliau ant formos, padariau atskira plona zeles zieda, kuri paskui perkelsiu ant torto. Bet man vat kas idomu, ar neslista ta zele per krema. Ar yra kokios gudrybes, kad laikytusi tvirtai? Aciu uz atsakyma
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 28, 23:34)
Na susiplaka ji , bet ne iki tokio standumo , kad triju aukstu torta galetum lipdyti , as isbandziusi MU ir Dvaro , O TU GAL KOKIA KITA NAUDOJI ????
Visokia- ir Dvaro, ir Mu, ir dar kazkokia... Man tai normaliai standziai susiplaka- ramiai svirkstu rozytes galima spaudineti. Gal riebesne dar standziau- bet gal cia labai dideliems tortams geriau.
Inocka, as dar ne Cipciukas, as tik mokausi , bet pasakysiu, kaip darau:
pirmas budas:padarau dubenelyje kiek tvirtesnes zele (maziau vandens). Ji gaunasi tokia standesne. Tada ja supjaustau plonom juostelem arba kubeliais ir dedu ant grietineles.
Kitas budas- padarau nomalios konsistncijos zele, kai ji jau pastingus, bet dar ne iki galo, tai kabinu ta pliurze saukstu ir dedu ant grietineles, o kai is virsaus paslegiu blynu, tai ta pliurze issilygina.
O Cipciukas, pamenu, sake, kad pila labai atsargiai labai plonu sluoksniu. Itariu, taip graziau atrodo prapjautas tortas, tik darbo daugiau.