Na, ir as pasidziaugsiu - kepiau meduti pagal Alacka recepta. Bandziau puse kiekio duotam recepte (gavosi 6 blynai), nes nenorejau didelio torto. Paploteliai isejo kieti tokie cukriniai, pertepimui sunaudojau daugiau nei 500ml grietines, nes bijojau kad rezultatas nebutu kaip kuolas
Padarytas tortas saldytuve lauke para. Siaip labai labai skanus, bet man irgi, kaip ir Aguonelei, norejosi minkstesio.
Vaikysteje teta mano fantastiska meduti pagamindavo... minksta, burnoj tirpstanti ir pastovejes jis tik dar skanesnis budavo.
cia jos receptas, kuri pati dar tik planuoju isbandyti:
TESLAI:
2 kiausiniai
3/4 stikline cukraus
1 arbat. s. sodos
2 saukstai medaus
100g. sviesto
2 stiklines miltu
1 arbat. s. cinamono
truputis muskato
PERTEPIMUI:
750ml grietines
1,5 saukstai medaus
1 arbat. s. citrinos sulciu
Teslos paruosimas toks pat kaip Alackos recepte. Paploteliai kepami 180 C orkaiteje. Dar karstus, apipjaunam pagal pasirinktos formos dydi (as visad naudoju lekstes), likusia paplotelio dali veliau sunaudojam trupiniam torto papuosimui.
Jei kuri bandysit, butu idomu isgirsti atsiliepimus
[attachmentid=141547][attachmentid=141547]
Mammamia,noreciau tavo tetos torto recepto,bet visa darbo eiga parasyti ir kremo,nes neteko niekad i pertepima deti medaus.