Įkraunama...
Įkraunama...

medaus tortas

QUOTE(Katty @ 2008 03 21, 10:02)
visai visai ploni,net "prazrachnyje" smile.gif  4u.gif

O kaip įkelt į skardą kai būna beveik ''prazrachnyje '' blush2.gif
Atsakyti
mammamia reiks isbandyti tavo receptuka kada mirksiukas.gif .Mano mama ir turi kazkoki recepta medaus torto, tai reiks kada pasikuisti jos uzrasuos.

1975Neringa o as tai tiesiai ant kepimo popieriaus juos iskociojau,nes kitaip tai ten niekas nebutu gavesis.
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 05 07, 19:51)
1975Neringa o as tai tiesiai ant kepimo popieriaus juos iskociojau,nes kitaip tai ten niekas nebutu gavesis.

Arba dar galima ant kocelo uzvyniot, o padejus ant skardos atvyniot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mammamia @ 2008 05 04, 12:28)
Na, ir as pasidziaugsiu - kepiau meduti pagal Alacka recepta. Bandziau puse kiekio duotam recepte (gavosi 6 blynai), nes nenorejau didelio torto. Paploteliai isejo kieti tokie cukriniai, pertepimui sunaudojau daugiau nei 500ml grietines, nes bijojau kad rezultatas nebutu kaip kuolas smile.gif
Padarytas tortas saldytuve lauke para. Siaip labai labai skanus, bet man irgi, kaip ir Aguonelei, norejosi minkstesio.

Vaikysteje teta mano fantastiska meduti pagamindavo... minksta, burnoj tirpstanti ir pastovejes jis tik dar skanesnis budavo.
cia jos receptas, kuri pati dar tik planuoju isbandyti:

TESLAI:
2 kiausiniai
3/4 stikline cukraus
1 arbat. s. sodos
2 saukstai medaus
100g. sviesto
2 stiklines miltu
1 arbat. s. cinamono
truputis muskato

PERTEPIMUI:
750ml grietines
1,5 saukstai medaus
1 arbat. s. citrinos sulciu

Teslos paruosimas toks pat kaip Alackos recepte. Paploteliai kepami 180 C orkaiteje. Dar karstus, apipjaunam pagal pasirinktos formos dydi (as visad naudoju lekstes), likusia paplotelio dali veliau sunaudojam trupiniam torto papuosimui.

Jei kuri bandysit, butu idomu isgirsti atsiliepimus smile.gif
[attachmentid=141547][attachmentid=141547]

Mammamia,noreciau tavo tetos torto recepto,bet visa darbo eiga parasyti ir kremo,nes neteko niekad i pertepima deti medaus.
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 05 07, 19:51)
mammamia reiks isbandyti tavo receptuka kada  mirksiukas.gif .Mano mama ir turi kazkoki recepta medaus torto, tai reiks kada pasikuisti jos uzrasuos.

1975Neringa o as tai tiesiai ant kepimo popieriaus juos iskociojau,nes kitaip tai ten niekas nebutu gavesis.

Tai va , aš irgi pagalvojau , kad iškočiotą plonai tešlą be šansų perkelt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 07, 21:10)
Arba dar galima ant kocelo uzvyniot, o padejus ant skardos atvyniot ax.gif

Pabandysiu , mirksiukas.gif ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
[quote=1975Neringa,2008 05 09, 09:50]
Tai va , aš irgi pagalvojau , kad iškočiotą plonai tešlą be šansų perkelt doh.gif
Papildyta:

Pabandysiu , mirksiukas.gif ačiū už patarimus 4u.gif
[/quot
yra tešlos receptų, kurie puikiai kočiojasi ir juos perkelti nereikia jokių apvyniojimų apie kočėlą, juos paimi abiem rankomis ir dedi į orkaitę. Mintinai nežinau, jeigu ką domina rašyti į až
Atsakyti
QUOTE(viktute08 @ 2008 05 21, 15:36)
yra tešlos receptų, kurie puikiai kočiojasi ir juos perkelti nereikia jokių apvyniojimų apie kočėlą, juos paimi abiem rankomis ir dedi į orkaitę. Mintinai nežinau, jeigu ką domina rašyti į až

Tai iskart rasyk cia, nes bus daug norinciu suzinot mirksiukas.gif
Atsakyti
Torto teslos paruosimas pagal Alacka:
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.

Del kremo tai medus dedasi kaip paprastas ingridijentas, jokios spec. technologijos nera: visus produktus ismaisom kartu ir gautu kremu pertepame lakstus. As naudoju skystoka naturalu medu, galbu klaustukas iskilo jei medus sucukrejes... tuomet isivaizduoju ji truputeli pasildom, iki jis suskysteja ir pilam i kremo mase, visa laika maisant. Kokie kitu pasiulymai?

As planuoju savo tetos recepta isbandyti geguzes paskutini savaitgali. Parasysiu kaip sekesi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mammamia @ 2008 05 22, 11:35)
Torto teslos paruosimas pagal Alacka:
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.

Del kremo tai medus dedasi kaip paprastas ingridijentas, jokios spec. technologijos nera: visus produktus ismaisom kartu ir gautu kremu pertepame lakstus. As naudoju skystoka naturalu medu, galbu klaustukas iskilo jei medus sucukrejes... tuomet isivaizduoju ji truputeli pasildom, iki jis suskysteja ir pilam i kremo mase, visa laika maisant. Kokie kitu pasiulymai?

As planuoju savo tetos recepta isbandyti geguzes paskutini savaitgali. Parasysiu kaip sekesi wink.gif

čia į kremą dedasi medus? g.gif
Atsakyti
na ir as kepiau pencininka pagal ALACKOS receptuka manau kad skonis bus thumbup.gif nes jau nuo nupjaustytu lakstu krastu taip medutis jautesi tongue.gif o dar ir i grietine medaus daugiau dejau..... tik vietoj muskato dejau gvazdikelius.... mano mama taip darydavo tai man tie gvazdikeliai pensinina primena ax.gif na bet reik dar paragauti ir laukt vertinimu is sveciu rolleyes.gif
Atsakyti
O as medaus torta pertepu tik su gerai isplakta ,butinai 36% grietinele ,aisku +cukrus,citrinos rukstele ir dar ilasinu kokiu nors kvapu ,labai skanu su zemuoginiais nestuke.gif
Atsakyti
man tai ta zelatina i grietine tai nuo mamos laiku priaugus rolleyes.gif nors viena karta pasiemus mikseri ta grietine praplakiau su cukrumir citrina kad ji taip sutirstejo kad gerai kad laiku nustojau plakti nes butu sviestas pasidares lotuliukas.gif na jei grietine tikrai kokybiska tai ir zelatinos nereik bet jei is parduotves tai as apsidraudimui dedu ir zelatinos ax.gif
Atsakyti