Tynka, labai skaniai atrodo- spalvytė labai liusk biskvitų- tokia tikro medaus torto:super Nei per tamsi nei pilkšva, nei išblyškusi. O mano negras bus - nusprendžiau, kad man bus mažai bus tų lakštų mano idėjoms, tai ką tik išsikepiau dar vieną partiją biskvitų- šįkart dėjau tik du šaukštus to skrudinto cukraus- ale vis tiek rupūžė tamsus labai gavosi- matyt reikėjo vieną šaukštą dėti Bet šie jau geresni ir skanesni pavyko..
Cipciuk, o kur laikyti tuos lakštus, kad jie iki sekmadienio liktų švieži ir skanūs- kad nesudžiūtų, nesupelytų, ar dar kas neatsitiktų?
Nes tortas bus gaminamas šeštadieny turbūt arba sekmad... O aš prisiminiau, kad cipciukas tų lakštų prisikepa iš anksto- įdomu, kur laikomi jie
-sudėjau į maišą- bet maišas kiauras, su mikro skylutėm kelioses vietose, kitokio tinkam dydžio nėr- bet bijau, kad pelyti nepradėtų, o be maišo- kad nesudžiūtų (o gal padžiūvimas jiems nekenkia -juk grietinėlė sušlapins vis tiek paskui )
padek kur nors spintelej ir pridenk popieriu,kad neapdulketu.as taip kokia savaite laikau jau,ritoj tepsiu sunui nestis i mokykla.
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 14, 16:08)
Tynka, labai skaniai atrodo- spalvytė labai liusk biskvitų- tokia tikro medaus torto:super Nei per tamsi nei pilkšva, nei išblyškusi.
Aha, tikrai nuskilo su spalva Net nežinau, kaip čia taip pasisekė Beginner's luck (pradedančiojo sėkmė) tikriausiai
Sugalvojau issikept ta medaus torta (pagal cipsiuko recepta kur pirmuose temos puslapiuose yra) nu bet kazka ne taip turbut padariau Teisybes delei, reikia paminet, kad tik pasidarius tesla sugalvojau, kad kociot reikes kocelu, kurio neturiu - tai teko naudot buteli nuo alaus (ir tai plonumo lakstams nepridejo) Tai va, labai tingejau apipjaustinet pries kepant, tai pjausciau iskepusius lakstus - man gavosi 5 lakstai 17cm skersmens (mazas tortukas), aisku is to ka apipjausciau (jei tik buciau laiku susigribus), buciau dar kokius 3-4 lakstelius pasidarius. BET blogiausia, kad kai skaitau, kad cia ta norma laabai dideliam tortui ir uztenka lakstu 2 tortams net. Tai kazkaip man cia neaisku ka prisidariau. Ar cia tik todel, kad taip storai man issikociojo?
Tortuka tepsiu rytoj, tai ziuresiu kaip atrodys, bet jau dabar matau kad lakstai storoki (uztai laabai skanus). Ai, svarbu skanus butu, o kad mazas irgi nieko blogo - tik 2 valgytojai, tai nepersivalgysim.
Tortuka tepsiu rytoj, tai ziuresiu kaip atrodys, bet jau dabar matau kad lakstai storoki (uztai laabai skanus). Ai, svarbu skanus butu, o kad mazas irgi nieko blogo - tik 2 valgytojai, tai nepersivalgysim.
Taip mamyte , per storai kocioji ( ir is vis , kaip galima kocioti be kocelo ) , kai man nereikia trupinuku papuosimams , tai as juos apipjaunu zalius , surenku atraizas nupurtau miltus ir velsuminkau , tai is tikruju net triju aukstu tortuka galima padaryti . Iskocioto laksto storis turi buti 3 mm. storio, nes kepdamas dar pasipus .
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 15, 10:28)
Taip mamyte , per storai kocioji ( ir is vis , kaip galima kocioti be kocelo ) , kai man nereikia trupinuku papuosimams , tai as juos apipjaunu zalius , surenku atraizas nupurtau miltus ir velsuminkau , tai is tikruju net triju aukstu tortuka galima padaryti . Iskocioto laksto storis turi buti 3 mm. storio, nes kepdamas dar pasipus .
galima galima... dar atsimenu vaikystej su buteliu is cukraus darydavom cukraus pudra
klausimas cypsiukui,greit tepsiu meduti,kazi jei ideciau viena sluoksni sokoladinio kremo[to is pakeliu,kur jus buvot idejus foto],kazin ar skonio nepagadins .gal kas taip bandet. dar maciau pardei kiusinininio likerio skonio kremo,kokiam tortui galetu ji panaudoti,kazi kaip jo skonis
ar jus taip kada bandet su sokoladiniu,bijau kad neiseitu ss
QUOTE(busima_mama @ 2008 10 15, 04:08)
Sugalvojau issikept ta medaus torta iskepusius lakstus - man gavosi 5 lakstai 17cm skersmens (mazas tortukas),
vau... as tokio dydzio 17 cm dariau is 1/3 recepto ir gavos 6 lakstai..tai jau tavo turi buti laaaabai stori lakstai