Įkraunama...
Įkraunama...

medaus tortas

Tynka, labai skaniai atrodo- spalvytė labai liusk biskvitų- tokia tikro medaus torto:super Nei per tamsi nei pilkšva, nei išblyškusi. O mano negras bus blush2.gif - nusprendžiau, kad man bus mažai bus tų lakštų mano idėjoms, tai ką tik išsikepiau dar vieną partiją biskvitų- šįkart dėjau tik du šaukštus to skrudinto cukraus- ale vis tiek rupūžė tamsus labai gavosi- matyt reikėjo vieną šaukštą dėti blush2.gif Bet šie jau geresni ir skanesni pavyko..

Cipciuk, o kur laikyti tuos lakštus, kad jie iki sekmadienio liktų švieži ir skanūs- kad nesudžiūtų, nesupelytų, ar dar kas neatsitiktų?
Nes tortas bus gaminamas šeštadieny turbūt arba sekmad... O aš prisiminiau, kad cipciukas tų lakštų prisikepa iš anksto- įdomu, kur laikomi jie ax.gif

-sudėjau į maišą- bet maišas kiauras, su mikro skylutėm kelioses vietose, kitokio tinkam dydžio nėr- bet bijau, kad pelyti nepradėtų, o be maišo- kad nesudžiūtų (o gal padžiūvimas jiems nekenkia g.gif -juk grietinėlė sušlapins vis tiek paskui g.gif )

Atsakyti
padek kur nors spintelej ir pridenk popieriu,kad neapdulketu.as taip kokia savaite laikau jau,ritoj tepsiu sunui nestis i mokykla.
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 14, 16:08)
Tynka, labai skaniai atrodo- spalvytė labai liusk biskvitų- tokia tikro medaus torto:super  Nei per tamsi nei pilkšva, nei išblyškusi.

Aha, tikrai nuskilo su spalva g.gif Net nežinau, kaip čia taip pasisekė unsure.gif Beginner's luck (pradedančiojo sėkmė) tikriausiai hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 14 spalio 2008 - 22:50
Sugalvojau issikept ta medaus torta (pagal cipsiuko recepta kur pirmuose temos puslapiuose yra) nu bet kazka ne taip turbut padariau unsure.gif Teisybes delei, reikia paminet, kad tik pasidarius tesla sugalvojau, kad kociot reikes kocelu, kurio neturiu - tai teko naudot buteli nuo alaus (ir tai plonumo lakstams nepridejo) blush2.gif Tai va, labai tingejau apipjaustinet pries kepant, tai pjausciau iskepusius lakstus - man gavosi 5 lakstai 17cm skersmens (mazas tortukas), aisku is to ka apipjausciau (jei tik buciau laiku susigribus), buciau dar kokius 3-4 lakstelius pasidarius. BET blogiausia, kad kai skaitau, kad cia ta norma laabai dideliam tortui ir uztenka lakstu 2 tortams net. Tai kazkaip man cia neaisku ka prisidariau. Ar cia tik todel, kad taip storai man issikociojo? unsure.gif

Tortuka tepsiu rytoj, tai ziuresiu kaip atrodys, bet jau dabar matau kad lakstai storoki (uztai laabai skanus). Ai, svarbu skanus butu, o kad mazas irgi nieko blogo - tik 2 valgytojai, tai nepersivalgysim. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busima_mama: 15 spalio 2008 - 03:16
Taip mamyte , per storai kocioji ( ir is vis , kaip galima kocioti be kocelo blink.gif ) , kai man nereikia trupinuku papuosimams , tai as juos apipjaunu zalius , surenku atraizas nupurtau miltus ir velsuminkau , tai is tikruju net triju aukstu tortuka galima padaryti doh.gif . Iskocioto laksto storis turi buti 3 mm. storio, nes kepdamas dar pasipus .
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 15, 10:28)
Taip  mamyte , per storai kocioji ( ir is vis , kaip galima kocioti be kocelo blink.gif ) , kai man nereikia trupinuku papuosimams , tai as juos apipjaunu zalius , surenku atraizas nupurtau miltus ir velsuminkau , tai is tikruju net triju aukstu tortuka galima padaryti doh.gif . Iskocioto laksto storis turi buti 3 mm. storio, nes kepdamas dar pasipus .

galima galima... dar atsimenu vaikystej su buteliu is cukraus darydavom cukraus pudra smile.gif
Atsakyti
Ne , tai ir kakoti ant galvos atsistojus galima hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif , bet gi labai nepatogu , taip ir su tuo buteliu , juk kociojasi nelygiai ( na reikes pabandyti , kas per darbas su tuo buteliu bigsmile.gif )
Papildyta:
As vaikysteje ( tai buvo 1977 m. ) tai pardej pudra gatava pirgdavau mirksiukas.gif
Atsakyti
klausimas cypsiukui,greit tepsiu meduti,kazi jei ideciau viena sluoksni sokoladinio kremo[to is pakeliu,kur jus buvot idejus foto],kazin ar skonio nepagadins g.gif .gal kas taip bandet. dar maciau pardei kiusinininio likerio skonio kremo,kokiam tortui galetu ji panaudoti,kazi kaip jo skonis g.gif
Atsakyti
Bandyk , niekas nedraudzia schmoll.gif , bet cipciuko medaus tortu tai jau nepavadinsi schmoll.gif , gausis "asorti" thumbup.gif
Atsakyti
ar jus taip kada bandet su sokoladiniu,bijau kad neiseitu ss lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2008 10 15, 04:08)
Sugalvojau issikept ta medaus torta iskepusius lakstus - man gavosi 5 lakstai 17cm skersmens (mazas tortukas),

vau... as tokio dydzio 17 cm dariau is 1/3 recepto ir gavos 6 lakstai..tai jau tavo turi buti laaaabai stori lakstai g.gif
Atsakyti
Ne nebandziau schmoll.gif , visko gali buti , kad ir ss gausis , aplamai tai tas kremas daugiau biskvitiniams tortams tinka smile.gif
Atsakyti