QUOTE(aguonele @ 2008 03 24, 22:28)
Aciu Alacka uz recepta. Zinai, tai pirmas tortas mano gyvenime keptas .Net neisivaizdavau kokie tie lakstai turi buti nei ka. Kai issitraukiau pirmus, tai galima sakyti maniau daugiau nebekepsiu, tokie kieti jie buvo. Kitus dariau plonesnius ir jau geriau atrode Nuo grietines igavo minkstumo, bet tas kietumas truputi jaucias. Taciau kaip pirmam kartui tai tikrai pavykes, nes nekeliaus i konteineri ( o buve yra ir taip )
Jei iseina kieti blynai, tai galima biski kokiu sirupeliu ar virintu vandeniu patepti juos,tik aiku nedaug biskuti.
Papildyta:
QUOTE(rupe @ 2008 03 24, 22:38)
As irgi sestadieni kepiau, skanumelis neispasakytas . Seimyna valge ir gyre(o as aisku pasikelusi , nes tai mano pirmas keptas tortas), ir tikrai dar ir dar ji kepsiu
Dziaugiuosi,kad patiko.
Mums dar patinka sis tortas,cia ne medaus,bet irgi skanus. As kartais darau per 2 dienas. Iskepu blynus,o kita diena juos pertepu.
Tortas
Reikes:
2 pakeliai margarino (po 500gr.)
3 saukstai grietines
2 pakeliai vanilinio cukraus
2 stiklines pieno
2 trynius
700 gr. miltu
Ant stalo pilam miltus,padarom tokia duobute ir i ja supjaustam smulkiai margarina,biski druskos,grietine ir gerai ismaisom. tada kapojam peiliu iki vientisos mases. Iseis tokia su smulkiais gabaliukais. Padedam biski i saldytuva. Iskaciojam tesla. Su lekste padarom blynus. Iseina kazkur 8-6 blynai. Pries dedant i orkaite,biski pabadom su sakute.
Kremas
Istirpinti 500gr. margarino,dedam 300gr. miltu,vanilini cukru ir gerai vioska ismaisom. Ir nuimam puoda nuo ugnies. Tada i kita puodam pilam 2 stiklines pieno+700gr. cukraus ir maisom ant silpnos ugnies,kol neistirps cukrus. Tada imam pirma puoda,kur buvo mase su miltais ir margarinu ir i ja pilam mase su pienu ir cukrum. Ir verdam kol sutirstes. Kai mase atsils,dedam trinius.