Aha, kočiojau atšalusią- o ji ištempta ir iškočiota, paskui kaip guma vėl susitraukia iki buvusio dydžio- tai kai išsipūtė, gavosi stori
Bet aš labai plonų ir nenorėjau- man fainiau kai aiškiai matosi grietinėlės sluoksniai, ir kontrastingi atrodo tešlos lakštai- bet kažkaip dėl skonio abejoju- jei skonis nekoks bus- tai geriau plonesni būt buvę...
Labai knietėjo daryti ne kočiojamą, bet liejmą tešlą- gal kitąkart reiks taip ir pabandyt- tie kur parduotuvėje, man atrodo gaminami su liejama tešla
Cipsiukai,
ar čia yra Jūsų receptas? pilnas? :
mano receptas kuri kepu jau 25 metus : 3kiausiniai , 3 dideli saukstai medaus , 100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) , 1 stikline cukraus ,3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!! ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos ), gaminama ant puodo su garais ,blynai kociojami ,bet be galo lengvai tik stala reikia gausiai pabarstyti miltais . Rietinele turi buti 36% riebumo ( jokio zelatino !!!) ,grietine DVARO ,ne 30% sitos tu niekada neisplaksi!!! , grietine plakasi tik jeigu yra 35% riebumas ji turi buti labai gerai atsaldyta kitaip ismusi sviesta . Siti medaus blyneliai issileidzia vos idejus i burna , ryte pagamintas tinka valgyti vakare ( bet pastovejas ir subrendes skanesnis ) . Pabandyk dar karta as tau garantuoju ,kad tikrai iseis niekada nenukabink nosies . Jeigu kas dar neaisku klausk . SEKMES !!! .Tiesa perspeju is sitos normos iseina laaaaaabai didelis tortas ,galima daryti du vidutinius ( sausus blynelius galima laikyti kad ir menesi , juk jie su medum , o jis yra kaip koncervantas ) , viena suvalgysi dabar kita susitepsi kita karta kai vel uzsinoresi
Pirmiause : mase neturi uzvirti tik labai ikaisti(pirsta joje ikisus sunku islaikyti ). I didoka bliudeli idek visus produktus isskyrus soda , bliuda statyk ant puodo su ver danciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyk (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps .Pamaisyti reikia gaznokai del kiausiniu kaip rasiau ,kad nesutrauktu . Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda , gerai ismaisyti ,viskas suputos , nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversk tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyk tesla ,ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas. Patariu - jeigu nori ,kad krastai butu lygus apipjauk jau iskepusius ir katik isimtus is skardos ,veliau tai padaryti bus neymanoma ,labai trupa . Tiesa kai kociosi stala smarkiai pasibarstyk miltais ,ji lipni . Situs blynelius gali susikepti ir is anksto ,kad ir pries menesi ,jie negenda ,tada tepant torta bus maziau darbo /As sendien 10 tortuku issikepiau (tik blyneliu aisku ) ,arteja Rugsejo pirmoji , turesiu uzsakymu . Klaus jei dar kils klausimu
nes kažkaip kol susirankiojau viską po truputį, nes nebuvo prie vietos viso recepto, nei gaminimo eigos.... ko dar čia trūksta? kiek reikia grietinėlės? nes labai noriu išmėginti šį tortą
ar čia yra Jūsų receptas? pilnas? :
mano receptas kuri kepu jau 25 metus : 3kiausiniai , 3 dideli saukstai medaus , 100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) , 1 stikline cukraus ,3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!! ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos ), gaminama ant puodo su garais ,blynai kociojami ,bet be galo lengvai tik stala reikia gausiai pabarstyti miltais . Rietinele turi buti 36% riebumo ( jokio zelatino !!!) ,grietine DVARO ,ne 30% sitos tu niekada neisplaksi!!! , grietine plakasi tik jeigu yra 35% riebumas ji turi buti labai gerai atsaldyta kitaip ismusi sviesta . Siti medaus blyneliai issileidzia vos idejus i burna , ryte pagamintas tinka valgyti vakare ( bet pastovejas ir subrendes skanesnis ) . Pabandyk dar karta as tau garantuoju ,kad tikrai iseis niekada nenukabink nosies . Jeigu kas dar neaisku klausk . SEKMES !!! .Tiesa perspeju is sitos normos iseina laaaaaabai didelis tortas ,galima daryti du vidutinius ( sausus blynelius galima laikyti kad ir menesi , juk jie su medum , o jis yra kaip koncervantas ) , viena suvalgysi dabar kita susitepsi kita karta kai vel uzsinoresi
Pirmiause : mase neturi uzvirti tik labai ikaisti(pirsta joje ikisus sunku islaikyti ). I didoka bliudeli idek visus produktus isskyrus soda , bliuda statyk ant puodo su ver danciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyk (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps .Pamaisyti reikia gaznokai del kiausiniu kaip rasiau ,kad nesutrauktu . Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda , gerai ismaisyti ,viskas suputos , nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversk tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyk tesla ,ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas. Patariu - jeigu nori ,kad krastai butu lygus apipjauk jau iskepusius ir katik isimtus is skardos ,veliau tai padaryti bus neymanoma ,labai trupa . Tiesa kai kociosi stala smarkiai pasibarstyk miltais ,ji lipni . Situs blynelius gali susikepti ir is anksto ,kad ir pries menesi ,jie negenda ,tada tepant torta bus maziau darbo /As sendien 10 tortuku issikepiau (tik blyneliu aisku ) ,arteja Rugsejo pirmoji , turesiu uzsakymu . Klaus jei dar kils klausimu
nes kažkaip kol susirankiojau viską po truputį, nes nebuvo prie vietos viso recepto, nei gaminimo eigos.... ko dar čia trūksta? kiek reikia grietinėlės? nes labai noriu išmėginti šį tortą
TAIP SITAS
Na nezinau kokio dydzio kepsi , jei is visos normos , tai triju po 450mlg. grietineles tikrai reikes , o jeigu du vidutinius - tai man uztenka vieno didelio ir vieno mazo indelio ( na per puse normos ) , grietinele geriau , kad butu 36% riebumo + cukraus ir citrinos rugsteles pagal svo skoni , isplakama iki standumo , kad galima butu tepti .
Na nezinau kokio dydzio kepsi , jei is visos normos , tai triju po 450mlg. grietineles tikrai reikes , o jeigu du vidutinius - tai man uztenka vieno didelio ir vieno mazo indelio ( na per puse normos ) , grietinele geriau , kad butu 36% riebumo + cukraus ir citrinos rugsteles pagal svo skoni , isplakama iki standumo , kad galima butu tepti .
as kaip tik panašų darbą šiandien dariau. taigi cipciuk koreguok ko nesurinkom.
Cipciuko medaus tortas
blynams (iseina ~10-12 26 cm blynų):
3 kiaušiniai,
3 dideli šaukštai dirbtinio medaus,
100 g. margarino EVE (ne sviesto),
1 stiklinė cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai) nugesintos !!!
apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrukti saujelės kitos )
pertepimui:
4 indeliai po 450 g grietinėlės (min 36 proc riebumo). (turi buti gerai atšaldyta, kad nepavirstų į sviestą)
~300-400 g. cukraus
citrinos rūgštelės pgl skonį
darbo eiga:
gaminama ant puodo su garais. masė neturi užvirti tik labai įkaisti (pirštą joje įkišus sunku islaikyti ). I didoka bliudeli idek visus produktus isskyrus soda , bliuda statyk ant puodo su ver danciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyk (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps .Pamaisyti reikia gaznokai del kiausiniu kaip rasiau ,kad nesutrauktu . Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda , gerai ismaisyti ,viskas suputos , nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversk tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyk tesla ,ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas. Patariu - jeigu nori ,kad krastai butu lygus apipjauk jau iskepusius ir katik isimtus is skardos ,veliau tai padaryti bus neymanoma ,labai trupa . Tiesa kai kociosi stala smarkiai pasibarstyk miltais ,ji lipni . Situs blynelius gali susikepti ir is anksto ,kad ir pries menesi ,jie negenda ,tada tepant torta bus maziau darbo
blynus kepu labai karstai 250C., vos ikisu ir jau traukti reikia. An zemesnes ilgai terliosies.
Dabar apie grietinele: tą didelį indelį supili i ne zemesni kaip 15cm. inda ,ipili 150/200g. cukraus ir citrinos ruksteles pagal skoni, labai tinka nutarkuota citrinos zievele
is pradziu isplaki viena indely ,pertepi blynelius 5 ar 7mm. ( cia pagal skoni ) storiu plaktos grietineles ,ir tada matysi kiek reikes dar daplakti ,gal ir nereikes kito viso indelio .
Cipciuko medaus tortas
blynams (iseina ~10-12 26 cm blynų):
3 kiaušiniai,
3 dideli šaukštai dirbtinio medaus,
100 g. margarino EVE (ne sviesto),
1 stiklinė cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai) nugesintos !!!
apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrukti saujelės kitos )
pertepimui:
4 indeliai po 450 g grietinėlės (min 36 proc riebumo). (turi buti gerai atšaldyta, kad nepavirstų į sviestą)
~300-400 g. cukraus
citrinos rūgštelės pgl skonį
darbo eiga:
gaminama ant puodo su garais. masė neturi užvirti tik labai įkaisti (pirštą joje įkišus sunku islaikyti ). I didoka bliudeli idek visus produktus isskyrus soda , bliuda statyk ant puodo su ver danciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyk (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps .Pamaisyti reikia gaznokai del kiausiniu kaip rasiau ,kad nesutrauktu . Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda , gerai ismaisyti ,viskas suputos , nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversk tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyk tesla ,ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas. Patariu - jeigu nori ,kad krastai butu lygus apipjauk jau iskepusius ir katik isimtus is skardos ,veliau tai padaryti bus neymanoma ,labai trupa . Tiesa kai kociosi stala smarkiai pasibarstyk miltais ,ji lipni . Situs blynelius gali susikepti ir is anksto ,kad ir pries menesi ,jie negenda ,tada tepant torta bus maziau darbo
blynus kepu labai karstai 250C., vos ikisu ir jau traukti reikia. An zemesnes ilgai terliosies.
Dabar apie grietinele: tą didelį indelį supili i ne zemesni kaip 15cm. inda ,ipili 150/200g. cukraus ir citrinos ruksteles pagal skoni, labai tinka nutarkuota citrinos zievele
is pradziu isplaki viena indely ,pertepi blynelius 5 ar 7mm. ( cia pagal skoni ) storiu plaktos grietineles ,ir tada matysi kiek reikes dar daplakti ,gal ir nereikes kito viso indelio .
Sveki norejau paklausti ar soda uzgesinti acte,atsiprasau gal truputeli kvailokas klausimas,bet cia pirmas mano tortas bus,tai viskas idomu ir kokiame kiekyje uzgesinate labai aciu
Pagavo mane įkvėpimas ir iškepiau pirmąjį savo gyvenime tortą Truputį sukombinavau čia rastus receptus, ir išėjo labai skanus- kaip vaikystėj Blynai visai nekieti buvo, o kaip tik- labai purūs (tik man neišėjo labai plonus padaryti, bet tai nieko tokio )
Tai štai, mano variantas toks:
Tortui:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
150 g margarino
0,5 stiklinės medaus
5 stiklinės miltų
3 šaukšteliai sodos
maltų gvazdikėlių
cinamono
druskos
Kremui:
1 l grietinėlės (heavy whipping cream )
1 citrina
6 šaukštai cukraus pudros
Kiaušinius išsukau su cukrum, įdėjau margariną, medų, citrinos rūgštele nugesintą sodą, maždaug pusę šaukštelio gvazdikėlių, cinamono ir truputėlį druskos, viską maišydama 15 min kaitinau ant garų (t.y. įleidau į kitą puodą su vandeniu), nukėlus įmaišiau 5 stiklines miltų, gerai išminkiau ir padėjau į šaldytuvą maždaug 30-iai minučių.
Tada gnybiau po šmotelį ir kočiojau ant sviestinio popieriaus, ir dariau iš karto apskritimus (su lėkšte). Kadangi didelės skardos neturiu, tai dariau nedidelio skersmens. Kepiau 180 laipsnių temperatūroj po 4-5 minutes. Išėjo 12 apskritimų.
Į aukštą dubenį supyliau grietinėlę, cukraus pudrą ir šiek tiek išspaustų citrinos sulčių+ nutarkuotą jos žievelę, išplakiau iki standžių putų.
Pagamintu kremu sutepiau lakštus, taip pat aptepiau ir viršų bei šonus, ir apibarsčiau likusiais trupiniais (dariau 2 tortus). Tada padėjau nakčiai į šaldytuvą.. ir viskas.. Puošimais tingėjau užsiiminėti, tik vieną tortą per trafaretą pabarsčiau cukraus pudra ir tiek.. Man svarbiau, kad būtų skanu O skanu tikrai buvo.... Ir visiškai ne kietas išėjo, toli gražu
Štai nuotrauka... Matosi kad nelabai tolygiai sluoksniai atrodo, bet ai....
Tai štai, mano variantas toks:
Tortui:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
150 g margarino
0,5 stiklinės medaus
5 stiklinės miltų
3 šaukšteliai sodos
maltų gvazdikėlių
cinamono
druskos
Kremui:
1 l grietinėlės (heavy whipping cream )
1 citrina
6 šaukštai cukraus pudros
Kiaušinius išsukau su cukrum, įdėjau margariną, medų, citrinos rūgštele nugesintą sodą, maždaug pusę šaukštelio gvazdikėlių, cinamono ir truputėlį druskos, viską maišydama 15 min kaitinau ant garų (t.y. įleidau į kitą puodą su vandeniu), nukėlus įmaišiau 5 stiklines miltų, gerai išminkiau ir padėjau į šaldytuvą maždaug 30-iai minučių.
Tada gnybiau po šmotelį ir kočiojau ant sviestinio popieriaus, ir dariau iš karto apskritimus (su lėkšte). Kadangi didelės skardos neturiu, tai dariau nedidelio skersmens. Kepiau 180 laipsnių temperatūroj po 4-5 minutes. Išėjo 12 apskritimų.
Į aukštą dubenį supyliau grietinėlę, cukraus pudrą ir šiek tiek išspaustų citrinos sulčių+ nutarkuotą jos žievelę, išplakiau iki standžių putų.
Pagamintu kremu sutepiau lakštus, taip pat aptepiau ir viršų bei šonus, ir apibarsčiau likusiais trupiniais (dariau 2 tortus). Tada padėjau nakčiai į šaldytuvą.. ir viskas.. Puošimais tingėjau užsiiminėti, tik vieną tortą per trafaretą pabarsčiau cukraus pudra ir tiek.. Man svarbiau, kad būtų skanu O skanu tikrai buvo.... Ir visiškai ne kietas išėjo, toli gražu
Štai nuotrauka... Matosi kad nelabai tolygiai sluoksniai atrodo, bet ai....
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 14, 13:59)
Ačiū, ačiū Bet va kaip tik man atrodo jūs rašėt kažkur, kad tortas turi būti skanus, o gražus- privalo
Tu akyla , cia yra pasakes vienas labai izimus konditeris ( pavardes as aisku nepamenu ) , bet as norejau pasakyti , kad kas is to , kai prapjauni torta , o ten suds , neinasi valgyti , o ziureti is vis nesinori , jovalas , o tavo zadina apetita ( o as pati taip niekada ir nesakyciau , kaip tas ismincius )
Papildyta:
O ir grozi , kiekvienas savaip supranta
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 14, 15:45)
Tu akyla , cia yra pasakes vienas labai izimus konditeris ( pavardes as aisku nepamenu ) , bet as norejau pasakyti , kad kas is to , kai prapjauni torta , o ten suds , neinasi valgyti , o ziureti is vis nesinori , jovalas , o tavo zadina apetita ( o as pati taip niekada ir nesakyciau , kaip tas ismincius )
Aha, aš tviską stebiuuuu
Smagu, kad patiko kažkam mano "pirmas blynas"