Įkraunama...
Įkraunama...

medaus tortas

As be klausimu negaliu, ale ziuriu cia man vienai tiek daug ju kyla biggrin.gif as jei darysiu kelis lakstus 26 cm skersmens, ir mazesniam 22 cm skersmens, ar uzteks teslos?
Papildyta:
QUOTE(zebra @ 2008 09 19, 21:06)
Na aš svėriau stiklinę savo.187 gr ji pas mane.Tai aš apie 5 stiklines ir dėjau.Tai man labai minkštutė gavosi.Bet aš dar tešlą atšaldau.Tai labai gerai kočiojosi,beveik miltų nereikėjo,nu nedaug. 4u.gif

Ir ka reiskia "Sveriau stikline", tai miltu 180 g, ar stikline 180 g? biggrin.gif cia tai tupas gal klausimas, bet bijau pridaryt nesamoniu biggrin.gif
Atsakyti
Rugegele23 , senovineje stiklineje ( as apie sovietu laikus kalbu ) telpa 200g. miltu, ta stikline storo stiklo su ranteliu virsuje ( paklaus pas savo anyta , gal ji gar turi kur uzsilikuse ) , i kai kures telpa 180 -190g. , bet cia nera didelio skirtumo , kartais ju pritruksta kokios saujeles kitos , kartais buna kaip tik , cia dar ir nuo kiausiniu dydzio prklauso . Tu nebijok , pilk 5 stiklines ju butinai reikia . As netgi nepilu stiklinemis , o is karto is viso 1kg. pakelio pilu , lieka kokia stikline , grynai kociojimui pabarstyti . Ji turi gautis tokia , kad lengvai kociotusi , minkstoka . smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 23, 21:51)
Rugegele23 , senovineje stiklineje ( as apie sovietu laikus kalbu ) telpa 200g. miltu, ta stikline storo stiklo su ranteliu virsuje ( paklaus pas savo anyta , gal ji gar turi kur uzsilikuse ) , i kai kures telpa 180 -190g. , bet cia nera didelio skirtumo , kartais ju pritruksta kokios saujeles kitos , kartais buna kaip tik , cia dar ir nuo kiausiniu dydzio prklauso . Tu nebijok , pilk 5 stiklines ju butinai reikia . As netgi nepilu stiklinemis , o is karto is viso 1kg. pakelio pilu , lieka kokia stikline , grynai kociojimui pabarstyti . Ji turi gautis tokia , kad lengvai kociotusi , minkstoka . smile.gif  smile.gif  smile.gif

Nu as sakiau, kad tupas mano klausimas doh.gif as turiu pati tokio storo stiklo stikliniu, tik jos mazesnes, na tai viskas aisku jau man. Atsiprasau uz kvailus klausimus, as megeja lyst i visas smulkmenas... blush2.gif
Atsakyti
Ner cia uz ka atsiprasineti , gerai darai , kad klausi pries darydama , o ne po to kai jau saukstai po pietu mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
jau kepiau tortuką pagal jūsų receptuką tai jau suvalgytas liko o galvojau nesigaus...dabar reikia tobulintis..
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 23, 20:32)
As be klausimu negaliu, ale ziuriu cia man vienai tiek  daug ju kyla  biggrin.gif as jei darysiu kelis lakstus 26 cm skersmens, ir mazesniam 22 cm skersmens, ar uzteks teslos?
Papildyta:
Ir ka reiskia "Sveriau stikline", tai miltu 180 g, ar stikline 180 g?  biggrin.gif cia tai tupas gal klausimas, bet bijau pridaryt nesamoniu biggrin.gif

Aš turiu dvi tokias sovietines stiklines biggrin.gif Aš svėriau pačias stiklines ,tai viena svėrė 180 gr ,kita 230 gr.Tai aš dėjau stiklinę miltų,kur svėrė 180 gr. 4u.gif

Lauksim foto mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va, blynai beveik iskepti, gavosi 5 -26 cm skersmens, ir 5 - 22 cm skersmens. Ir dar vienas didelis trupiniams smile.gif Is pradziu jau turejau strioko, kad neiseis man tiek kiek reikia blynu, nes kazkaip atrode mazai teslos... bet viskas baigesi gerai biggrin.gif bandysiu kuria diena mazesni sutept, o didesni seses gimtadieniui smile.gif as ju neapipjoviau, man atrodo geri bus ir tokie kokie iskepe, vistiek i forma desiu.
Atsakyti
Aciu Dievuj , kad isejo clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif yess.gif yess.gif yess.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 24, 11:35)
Aciu Dievuj , kad isejo clap_1.gif  clap_1.gif  clap_1.gif  yess.gif  yess.gif  yess.gif

Sitiek isklausinejus, tai kur cia galejo neiseit lotuliukas.gif
Papildyta:
O Cipciuk, sakykit prasau, vienoj nuotraukoj maciau, kad Jusu torto perpjovime matosi raudoni du sluoksneliai, kas ten?
Atsakyti
Na tie sluoksneliai tai zele , laaaabai plonai pilta , bet as taip paskutiniu metu nedarau , labai didele terlione irnesakyk.gif
O tu gali daryti jei netingi , ten paprasta zele ,tik truputi standesne .
Arba balima sustingusia zele supjaustyti gabaliukais ir ju primetyti , kad ir kiekviename sluoknyje .
O kaip torta puosi ??? jeigu beze uztenka vieno didejio indelio grietineles , bet jeigu tepsi ja ir virsu ir sonus , tada ir dar vieno mazo . mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 24, 14:04)
Na tie sluoksneliai tai zele , laaaabai plonai pilta , bet as taip paskutiniu metu nedarau , labai didele terlione irnesakyk.gif
O tu gali daryti jei netingi , ten paprasta zele ,tik truputi standesne .
Arba balima sustingusia zele supjaustyti gabaliukais ir ju primetyti , kad ir kiekviename sluoknyje .
O kaip torta puosi ??? jeigu beze uztenka vieno didejio indelio grietineles , bet jeigu tepsi ja ir virsu ir sonus , tada ir dar vieno mazo . mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Aij gal apsieisiu ir be zeles, kita karta kada, kai igusiu kept. Jauciu kad grietinele puosiu, ir jei turesiu tai trupiniais. Gal koki trafareta reiks nusipaisyt ir issikirpt. Tik is kokio kartono, ar is ko ji daryt.. g.gif gal is popieriaus vienam kartui..
Atsakyti
Na as pasidarius is pustorio kardono ( o gal reikia rasyti -kartono g.gif ) jis man 20 metu tarnauja , tiksliau jie as ju gal 30 turiu tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti