Sveikutės
Padariau ir aš šiandien tortą,ragausim ryt tik.Šiaip turiu savo receptą,bet šį kartą dariau pagal cipsiuko receptą.Nes man "sužavėjo"kad cipsiuko recepte eina margarinas,o jis būtent ir minkština tortą,nei sviestas.Gavosi 2 aukštų
hm. tai vat ir as mastau, mano stikline mazdaug 180g. Bet kad pacios mases su tom mano 3,5 stikliniu gavosi ne itin daug. Tikrai ne gigantiskam tortui, koki as numaciusi bet ir normalaus dydzio tikrai nebutu 5 paploteliu... lauksiu cipsiuko pagalbos
QUOTE(zebra @ 2008 09 19, 19:55)
Sveikutės
Padariau ir aš šiandien tortą,ragausim ryt tik.Šiaip turiu savo receptą,bet šį kartą dariau pagal cipsiuko receptą.Nes man "sužavėjo"kad cipsiuko recepte eina margarinas,o jis būtent ir minkština tortą,nei sviestas.Gavosi 2 aukštų
Padariau ir aš šiandien tortą,ragausim ryt tik.Šiaip turiu savo receptą,bet šį kartą dariau pagal cipsiuko receptą.Nes man "sužavėjo"kad cipsiuko recepte eina margarinas,o jis būtent ir minkština tortą,nei sviestas.Gavosi 2 aukštų
Jetau kaip grazu!!! o ir gelytes pati daret? Nu bet as suzaveta seses gimtadieniui ir as darysiu meduti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 19, 20:16)
Jetau kaip grazu!!! o ir gelytes pati daret? Nu bet as suzaveta seses gimtadieniui ir as darysiu meduti
Ačiū Taip .pati viską dariau.Tik pas mus mieste nėra dažų pirkt konditerinių,tai gėlytes dažiau su juodųjų serbentų sirupu.
QUOTE(zebra @ 2008 09 19, 20:25)
Ačiū Taip .pati viską dariau.Tik pas mus mieste nėra dažų pirkt konditerinių,tai gėlytes dažiau su juodųjų serbentų sirupu.
Na Jus dar ir isradinga!!! tikrai saunus tortas!!! Net neabejoju, kad ir skanus
O Jums neiskilo problemu, su miltu pertekliumi? Na mammamia minejo, kad jai per daug atrodo miltu.. gal Jus jai patarkit ka nors...
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 19, 20:42)
Na Jus dar ir isradinga!!! tikrai saunus tortas!!! Net neabejoju, kad ir skanus
O Jums neiskilo problemu, su miltu pertekliumi? Na mammamia minejo, kad jai per daug atrodo miltu.. gal Jus jai patarkit ka nors...
O Jums neiskilo problemu, su miltu pertekliumi? Na mammamia minejo, kad jai per daug atrodo miltu.. gal Jus jai patarkit ka nors...
Na aš svėriau stiklinę savo.187 gr ji pas mane.Tai aš apie 5 stiklines ir dėjau.Tai man labai minkštutė gavosi.Bet aš dar tešlą atšaldau.Tai labai gerai kočiojosi,beveik miltų nereikėjo,nu nedaug.
QUOTE(zebra @ 2008 09 19, 21:06)
Na aš svėriau stiklinę savo.187 gr ji pas mane.Tai aš apie 5 stiklines ir dėjau.Tai man labai minkštutė gavosi.Bet aš dar tešlą atšaldau.Tai labai gerai kočiojosi,beveik miltų nereikėjo,nu nedaug.
O tesla padarius, kiek dar laiko reikia palaikyt, kad ji na taip sakant pastovetu
Mergaites , nezinau ne ka galvoti , 5 stiklines miltu butinos !!!!, jos pas mane standartines , kaip ir visos apie180-190mlg. , o jus palaukete , kol sugejus soga gerai isputojo , as tikrai rasiau ,kad ji smarkiai suputoja , tada nukeli puoda ir supili miltus , as tesla nesaldau ,o minkau dar silta , kol ji minksta , buna , kad dar kokios saujeles ir netgi pritruksta iki norimo kietumo . O kodel sumazinote cukraus ??? reikia deti tiek kiek parasyta , tikrai nebus per saldu
Va tokio dydzio tortas gaunasi is tos normos kaio pas zebra , arba vieno auksto tikrai didelis , arba dvieju aukstu .
Laaaaaaabai puikus tavo tortukas zebra , ir toks vyriskas ( as turiu galvoje spalva )
Papildyta:
Va tokio dydzio tortas gaunasi is tos normos kaio pas zebra , arba vieno auksto tikrai didelis , arba dvieju aukstu .
Laaaaaaabai puikus tavo tortukas zebra , ir toks vyriskas ( as turiu galvoje spalva )
Papildyta:
QUOTE(axioma @ 2008 09 19, 05:21)
mhm, dabar intensyviai mąstau ar tai galejo būti kondensofke. o jei nevirtą kondensuotą maišyti su kakava sviestu ir dar žalatinos damesti kaži kas išeitų?.. nes ten kažkas labai mandro negalėjo būti namų salygomos prieš 25 metus
Abejoju, ar gerai sviesta su želatina maišyti- man atrodo nekas gali gautis
O namų sąlygom virtas su dėžute kondensuotas ir nėra labai mandra- juk dauguma tinginį taip daro namuose, iš to virto kond. O tinginiui, kai kas verda su visa skardine kitame puode su vandeniu, juo, kad nesprogtų turi būti apsemta visa skardinė- , arba su padaryta skylute, bet apsemtą tik tiek, kad nepatektų per skylutę vandens.
Kiti tinginiui kondensuotą verda paprastai išpiltą į puodą, kol aptirštėja kiek- irgi blizgumas, turbūt lieka, tai gal ir ten kažkas tokio buvo..
Dar kiti paprastą pieną su daug cukraus paverda, kad tirštas gautųsi, kaip kondensuotas -irgi jaučiu blizgus būtų- dar jei dėtumei kakavos..
Tai man atrodo, kad šitie gautųsi visi blizgūs...
Bet gal ir galėjo su želatina būt- bet tada jaučiu be sviesto reiktų- nes kažkaip nesiriša man..o be to sviestas blizgumą slopina
Dar galėjo būti kokia nors gal kakavinė želė, su daug želatinos paprasčiausiai- tiek, kad kaip kremas būtų toks kietas, o kai sustingsta- blizga
Dar galėjo būti koks paprastas šokoladinis kremas, o viršus aplietas ta mase torten guss- tada jos nebuvo matyt, bet juk ten krakmolas, želatina, ir pan. turbūt įeina į sudėtį- tai galimas daiktas, kad bobulės pačios kažką tokio galėjo pasidaryti- ir nemanau, kad tai labai sudėtinga būtų..
Dar galėjo būti paprastas kremas aplietas išsivirta pačios karamele skysta, su kakava maišyta
dar galėjo būti tirpinti saldainiai- irisai kokie nors..
Dar galėjo būti kas nors šokoladinio ar kakavinio, kas aptepta kokiu savos gamybos blizgiu liukru- sirupu ar pan..
daugiau į galvą neateina
Šiaip, dar žiūrint kokios koncistencijos viršus to torto- ar lygus kaip veidrodis ir kietas kaip želė, ar lygus, bet kažkuo tąsiu ir skaidriu užpiltas, kas pjaunat tįsta nuo peilio, , ar toks pašiauštas netvarkingais blizgančiais tąsiais kalneliais ir nutįsusiais liežuvėliais į viršų.. Ar gal toks, kur šiais laikais parduotuvėse būna kažkokiu tąsiu padažu aptepti skaidriu..
Man tai čia kažkaip kondensuotas labiausiai peršasi- gal paprasčiausiai puode maišant pakaitintas kad patirštėtų, ir su kakava- būna ir gatavo kakavinio kondensuoto- ir anais laikais būdavo- tai galėjo ir tą panaudot Arba jei jau manai, kad su želė, tai tada gal sviesto nedėti reiktų- tik kond ir želė- tokį kremą padaryt, kaip tortams pertept tirštumo, ie tept ant viršaus, ir kai sustings, gal blizgu bus..
Be to, dar man atrodo, kad būna tokios šokoladinės masės tortams aptept- kuri ypač blizga- atsimenu kažkas čia minėjo - bet čia jau merginų kitų klaust reiktų, kažkas darė lyg iš šio forumo..
Nu tai tiek tų minčių - aš tai gal pabandyčiau pradžiai kokį rududu (o rududu juk tas pats vietas kond pienas, tik gal kiek ilgiau ir karščiau pavirtas, kad kietesnis) maišyti su kakava- ir jei per kietas, sunkiai tepasi- įpilt ar tai paprasto kond pieno, ar grietinėlės kokios
Dar dabar pagalvojau, kad ten kokio medaus gal galėjo būt įmaišyta, ar dirbtinio ar tikro šviežio- nes irgi blizga- bet abejoju ar ten medus buvo..
Kokį rududu su kakava sumaišai nedidelį kiekį- paragauji, pasižiūri kaip blizga, gal ir skonį prisiminsi- ir gal atpažinsi, ar tas skonis- jei ne tas, bus kur sunaudot Ir darbo mažiau apturėsi, jei nepataikytum, ir produktai nesugadinti
Gal kaip nors prisiminsi
na viskas. Antras bandymas nepavede L. saziningai sekiau recepta ir viskas ciki piki gavosi Manau kad man ir cukraus pamazinimas ir soda, pirmakart bandant, koja pakiso. Neuzputojo tesla ant ugnies.
Ryt mano vyresnelio diiiiidelis gimtadienio paminejimas... tad uzsispyriau kad reikia butent meducio torto Net neabejoju, jog buvo verta.
L. aciu visom bandziusiom pagelbeti ir Cipsiukui uz recepta!!!
Ryt mano vyresnelio diiiiidelis gimtadienio paminejimas... tad uzsispyriau kad reikia butent meducio torto Net neabejoju, jog buvo verta.
L. aciu visom bandziusiom pagelbeti ir Cipsiukui uz recepta!!!
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 19, 23:32)
Mergaites , nezinau ne ka galvoti , 5 stiklines miltu butinos !!!!, jos pas mane standartines , kaip ir visos apie180-190mlg. , o jus palaukete , kol sugejus soga gerai isputojo , as tikrai rasiau ,kad ji smarkiai suputoja , tada nukeli puoda ir supili miltus , as tesla nesaldau ,o minkau dar silta , kol ji minksta , buna , kad dar kokios saujeles ir netgi pritruksta iki norimo kietumo . O kodel sumazinote cukraus ??? reikia deti tiek kiek parasyta , tikrai nebus per saldu
Va tokio dydzio tortas gaunasi is tos normos kaio pas zebra , arba vieno auksto tikrai didelis , arba dvieju aukstu .
Laaaaaaabai puikus tavo tortukas zebra , ir toks vyriskas ( as turiu galvoje spalva )
Papildyta:
Va tokio dydzio tortas gaunasi is tos normos kaio pas zebra , arba vieno auksto tikrai didelis , arba dvieju aukstu .
Laaaaaaabai puikus tavo tortukas zebra , ir toks vyriskas ( as turiu galvoje spalva )
Papildyta:
O tas normalaus dydzio tortas, tai 26 cm ? Reiks eit kept blynus tortui tik nezinau ar siandien, ar kita kuria diena, saket, kad galima kad ir pries menesi juos kept, o man torto reikia uz kokiu dvieju sav. Ir iskeptus kur juos laikyt ilgesni laika? kokiam maisely gal?
cypsiuko medaus tortas tikrai ,man pavyko is pirmo karto,viska dariau tiksliai pagal recepta.nesupratau tik ,kaip jus kociojat atsaldyta tesla ,man zymiai geriau kol silta.butinai ji kepsiu sunaus gimtadieniui,o jis jau greit.