butinai isbandysiu meduti pagal cypsiuko recepta,gal net si savaitgali. negaliu ziuret i tuos tortus,kas per grazumas,net seile istyso
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 31, 23:29)
B E Z E :
Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) .
Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins
Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti
Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.
Na ka , linkiu sekmes tom kurios nebijo rizikuoti ir megsta isbandyti ka nors naujo
Papildyta:
Kai kepsi blynus geriau juos apipjauk iskepusius ir dar karstus ,tade kai tepsi tortas bus super lygiais krastais ,ir dar ,apipjauta blyneli irgi dar karsta nors truputi paslek ( vos vos ) ,uzdek ant jo kad ir ta tortines dugnely pagal kury apipjausi , nes buna ,kad kepant iskyla keleta pusleliu ( subadymas su sakute nieko negelbsti ), tada kai jau tortas bus suteptas ir pjaustomas labai graziai atrodys pjuvis tokie matysis lygus lygus blyneliai , ir stenkis vienodai detigrietineles kai pertepinesi.
Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) .
Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins
Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti
Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.
Na ka , linkiu sekmes tom kurios nebijo rizikuoti ir megsta isbandyti ka nors naujo
Papildyta:
Kai kepsi blynus geriau juos apipjauk iskepusius ir dar karstus ,tade kai tepsi tortas bus super lygiais krastais ,ir dar ,apipjauta blyneli irgi dar karsta nors truputi paslek ( vos vos ) ,uzdek ant jo kad ir ta tortines dugnely pagal kury apipjausi , nes buna ,kad kepant iskyla keleta pusleliu ( subadymas su sakute nieko negelbsti ), tada kai jau tortas bus suteptas ir pjaustomas labai graziai atrodys pjuvis tokie matysis lygus lygus blyneliai , ir stenkis vienodai detigrietineles kai pertepinesi.
Dar klausimas dėl bezė.. Pati esu dariusi nesyk, viskas lyg ir gerai. Bet jei bezė negali liestis su želatina, tai kaip daroma "jaunystė" - juk ten pertepama zefyru, kuriame yra želatinos? ar ji negadina, nes būna jau apdžiūvęs zefyras, kai tepama bezė?
sveikos panos, užtikau temelę ir nutariau pasiteirauti gal kuri žinos. vat mano ata močiutė irgi kepdavo medaus tortą bet kremą darydavo tokį, kokio niekur daugiau nemačiau ir neradau kur pasiskaityti. jis budavo kakavinis labai plonas ir gana saldus, abibūdinčiau kaip guminį šokoladą. tikrai ne grietininis, nepurus, neskystas užtat lankstus ( na jei galit tokį pertepimą įsvazduoti ) ir jo sluoksnis budavo taip pat ant viršaus tai blizgantis visas, veik veidrodinis, ir jei paėmus tą viršutini sluoksnį jį galima buvo nuo lakšto atkelti, aišku tų vidurunių tai ne nes rišlumas visgi buvo tortas sausesnis žinoma nei su grietine, bet užtat skonis nepakartojamas. tik va tada kai darė dar nerūpėjo kaip ten kas, o dabar pervėlu.
va va, dabar prisiminiau. manrodos kažkur tarp vaikystės nuotraukų yra viena kurioje balius fotografuotas, o jo dalyvis taip pat ir tas tortas, kai pas tėvus būsiu reiks pasiimti ir nusiskanuoti, parodyti jums, gal kuri atseksit kas ten per kremas gali būti.
va va, dabar prisiminiau. manrodos kažkur tarp vaikystės nuotraukų yra viena kurioje balius fotografuotas, o jo dalyvis taip pat ir tas tortas, kai pas tėvus būsiu reiks pasiimti ir nusiskanuoti, parodyti jums, gal kuri atseksit kas ten per kremas gali būti.
Jooooo idomu butu suzinoti ta kremo receptuka ,
Mergaites !!! , ka daro cekuose , mums nepadaryti , ten ir ta beze kitaip daro ( as turiu galvoje , kad ten deda visokiu priedu ) , as is savo praktikos sakau , isivaizduokite - vezu as pas uosvius i jubilieju torta , virsus uzlietas zele ir be galo graziai papuostas virsus su beze . Reikia torta deti ant stalo - atidarom dezute , o ten...... blink jovalas , visas bezas nubeges i dezute , paleides kazkoki skysti ..... nu vaizdelis , griuk neatsikelk , tai visa laime ,kad tortas skanus buvo
Kuo maziau salycio su zelatina!!!!!
Mergaites !!! , ka daro cekuose , mums nepadaryti , ten ir ta beze kitaip daro ( as turiu galvoje , kad ten deda visokiu priedu ) , as is savo praktikos sakau , isivaizduokite - vezu as pas uosvius i jubilieju torta , virsus uzlietas zele ir be galo graziai papuostas virsus su beze . Reikia torta deti ant stalo - atidarom dezute , o ten...... blink jovalas , visas bezas nubeges i dezute , paleides kazkoki skysti ..... nu vaizdelis , griuk neatsikelk , tai visa laime ,kad tortas skanus buvo
Kuo maziau salycio su zelatina!!!!!
pagal cypsiuko recepta medaus tortas ,pati buvau nustebus,kad taip gerai isejo.tik man pasirode,kad silta tesla geriau isikocioja.siaip viskas ok.kaip pirmas blynas isejo tikrai neprisviles grietinele naudojau 35 procentu,bet nepavyko isplakt ,kad galetu kaip su peiliu pjaut,gal per trumpai plakiau .na bet galutinis rezultatas nustebino ir mano seimyna,buvo tikrai skanu.aciu uz puiku receptuka
ok
ok
QUOTE(axioma @ 2008 09 18, 05:17)
sveikos panos, užtikau temelę ir nutariau pasiteirauti gal kuri žinos. vat mano ata močiutė irgi kepdavo medaus tortą bet kremą darydavo tokį, kokio niekur daugiau nemačiau ir neradau kur pasiskaityti. jis budavo kakavinis labai plonas ir gana saldus, abibūdinčiau kaip guminį šokoladą. tikrai ne grietininis, nepurus, neskystas užtat lankstus ( na jei galit tokį pertepimą įsvazduoti ) ir jo sluoksnis budavo taip pat ant viršaus tai blizgantis visas, veik veidrodinis, ir jei paėmus tą viršutini sluoksnį jį galima buvo nuo lakšto atkelti, aišku tų vidurunių tai ne nes rišlumas visgi buvo tortas sausesnis žinoma nei su grietine, bet užtat skonis nepakartojamas. tik va tada kai darė dar nerūpėjo kaip ten kas, o dabar pervėlu.
va va, dabar prisiminiau. manrodos kažkur tarp vaikystės nuotraukų yra viena kurioje balius fotografuotas, o jo dalyvis taip pat ir tas tortas, kai pas tėvus būsiu reiks pasiimti ir nusiskanuoti, parodyti jums, gal kuri atseksit kas ten per kremas gali būti.
va va, dabar prisiminiau. manrodos kažkur tarp vaikystės nuotraukų yra viena kurioje balius fotografuotas, o jo dalyvis taip pat ir tas tortas, kai pas tėvus būsiu reiks pasiimti ir nusiskanuoti, parodyti jums, gal kuri atseksit kas ten per kremas gali būti.
Man kažkaip skaitant į galvą atėjo virtas kondensuotas pienas- na kai verdamas jis apie dvi valandas su visa skardine, ir gaunasi tada toks kietas ir rudas kaip karamelė- o įdėjus kakavos- įgauna kakavos spalvą- ir blizgėti gali, ir tąsokas būti, saldus
Bet gal yra ir kitokių tąsių blizgių kremų
mhm, dabar intensyviai mąstau ar tai galejo būti kondensofke. o jei nevirtą kondensuotą maišyti su kakava sviestu ir dar žalatinos damesti kaži kas išeitų?.. nes ten kažkas labai mandro negalėjo būti namų salygomos prieš 25 metus
Sveikos kepejos,
sian numatyta iskepti medaus torta, pagal cipsiuko recepta, ka tik pasiruosiau tesla, bet kazkas ne taip.
Recepte parasyta miltu apie 5 stiklines, man po 3,5 tesla pasidare nebeminkoma, kazkoks gumulas, kuri iskociuoti neisivaizduoju ar pavyktu... zodziu strigau. Tiesa, cukraus dejau ne 1 stikline, per pus maziau...gal cia priezastis? Procesas buvo toks, kiausiniai, cukrus, medus ir margarintas pakaitinta ant garu iki karstos mases, tuomet sudejau nugesinta soda ir miltus, puoliau maisyti bet kaip minejau po 3 su puse stikliniu tesla atrodo per sausa...
Tortas privalo sivakar but iskeptas , tad tikiuosi pagalbos ka ne taip darau?
Eh. Iklimpau su tuo meduciu...
sian numatyta iskepti medaus torta, pagal cipsiuko recepta, ka tik pasiruosiau tesla, bet kazkas ne taip.
Recepte parasyta miltu apie 5 stiklines, man po 3,5 tesla pasidare nebeminkoma, kazkoks gumulas, kuri iskociuoti neisivaizduoju ar pavyktu... zodziu strigau. Tiesa, cukraus dejau ne 1 stikline, per pus maziau...gal cia priezastis? Procesas buvo toks, kiausiniai, cukrus, medus ir margarintas pakaitinta ant garu iki karstos mases, tuomet sudejau nugesinta soda ir miltus, puoliau maisyti bet kaip minejau po 3 su puse stikliniu tesla atrodo per sausa...
Tortas privalo sivakar but iskeptas , tad tikiuosi pagalbos ka ne taip darau?
Eh. Iklimpau su tuo meduciu...
QUOTE(mammamia @ 2008 09 19, 19:29)
Sveikos kepejos,
sian numatyta iskepti medaus torta, pagal cipsiuko recepta, ka tik pasiruosiau tesla, bet kazkas ne taip.
Recepte parasyta miltu apie 5 stiklines, man po 3,5 tesla pasidare nebeminkoma, kazkoks gumulas, kuri iskociuoti neisivaizduoju ar pavyktu... zodziu strigau. Tiesa, cukraus dejau ne 1 stikline, per pus maziau...gal cia priezastis? Procesas buvo toks, kiausiniai, cukrus, medus ir margarintas pakaitinta ant garu iki karstos mases, tuomet sudejau nugesinta soda ir miltus, puoliau maisyti bet kaip minejau po 3 su puse stikliniu tesla atrodo per sausa...
Tortas privalo sivakar but iskeptas , tad tikiuosi pagalbos ka ne taip darau?
Eh. Iklimpau su tuo meduciu...
sian numatyta iskepti medaus torta, pagal cipsiuko recepta, ka tik pasiruosiau tesla, bet kazkas ne taip.
Recepte parasyta miltu apie 5 stiklines, man po 3,5 tesla pasidare nebeminkoma, kazkoks gumulas, kuri iskociuoti neisivaizduoju ar pavyktu... zodziu strigau. Tiesa, cukraus dejau ne 1 stikline, per pus maziau...gal cia priezastis? Procesas buvo toks, kiausiniai, cukrus, medus ir margarintas pakaitinta ant garu iki karstos mases, tuomet sudejau nugesinta soda ir miltus, puoliau maisyti bet kaip minejau po 3 su puse stikliniu tesla atrodo per sausa...
Tortas privalo sivakar but iskeptas , tad tikiuosi pagalbos ka ne taip darau?
Eh. Iklimpau su tuo meduciu...
Cipciukas bus veliau, bet gal stiklines pas tave didesnes nei pas Cipciuka sunku pasakyt...