Įkraunama...
Įkraunama...

medaus tortas

Aciu, cipsiuk, bandysiu gal puse sluoskniu su jogurtiniu kremu pamakliavoti. g.gif
Atsakyti
Aisku pabandyk mirksiukas.gif gal skanus gausis . As viena karta dariau triju rusiu viename ( tik jau terliones doh.gif doh.gif doh.gif ), buvo napoleonas , medaus ir dar kazkoks jau nepamenu , na super gavosi ir visiems itikau ( as cia apie svecius ). mirksiukas.gif
Atsakyti
butinai isbandysiu meduti pagal cypsiuko recepta,gal net si savaitgali. negaliu ziuret i tuos tortus,kas per grazumas,net seile istyso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 31, 23:29)
B E Z E :

Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) .
Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta  antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins

Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti  victory.gif  victory.gif  victory.gif

Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.

Na ka , linkiu sekmes tom kurios nebijo rizikuoti ir megsta isbandyti ka nors naujo mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Papildyta:
Kai kepsi blynus geriau juos apipjauk iskepusius ir dar karstus ,tade kai tepsi tortas bus super lygiais krastais ,ir dar ,apipjauta blyneli irgi dar karsta nors truputi paslek ( vos vos ) ,uzdek ant jo kad ir ta tortines dugnely pagal kury apipjausi , nes buna ,kad kepant iskyla keleta pusleliu ( subadymas su sakute nieko negelbsti ), tada kai jau tortas bus suteptas ir pjaustomas labai graziai atrodys pjuvis tokie matysis lygus lygus blyneliai , ir stenkis vienodai detigrietineles kai pertepinesi.


Dar klausimas dėl bezė.. Pati esu dariusi nesyk, viskas lyg ir gerai. Bet jei bezė negali liestis su želatina, tai kaip daroma "jaunystė" - juk ten pertepama zefyru, kuriame yra želatinos? ar ji negadina, nes būna jau apdžiūvęs zefyras, kai tepama bezė?
Atsakyti
sveikos panos, užtikau temelę ir nutariau pasiteirauti gal kuri žinos. vat mano ata močiutė irgi kepdavo medaus tortą bet kremą darydavo tokį, kokio niekur daugiau nemačiau ir neradau kur pasiskaityti. jis budavo kakavinis labai plonas ir gana saldus, abibūdinčiau kaip guminį šokoladą. tikrai ne grietininis, nepurus, neskystas užtat lankstus ( na jei galit tokį pertepimą įsvazduoti lotuliukas.gif ) ir jo sluoksnis budavo taip pat ant viršaus tai blizgantis visas, veik veidrodinis, ir jei paėmus tą viršutini sluoksnį jį galima buvo nuo lakšto atkelti, aišku tų vidurunių tai ne nes rišlumas visgi buvo smile.gif tortas sausesnis žinoma nei su grietine, bet užtat skonis nepakartojamas. tik va tada kai darė dar nerūpėjo kaip ten kas, o dabar pervėlu.



va va, dabar prisiminiau. manrodos kažkur tarp vaikystės nuotraukų yra viena kurioje balius fotografuotas, o jo dalyvis taip pat ir tas tortas, kai pas tėvus būsiu reiks pasiimti ir nusiskanuoti, parodyti jums, gal kuri atseksit kas ten per kremas gali būti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axioma: 17 rugsėjo 2008 - 18:19
Jooooo idomu butu suzinoti ta kremo receptuka , g.gif g.gif g.gif
Mergaites !!! , ka daro cekuose , mums nepadaryti schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif , ten ir ta beze kitaip daro ( as turiu galvoje , kad ten deda visokiu priedu ) , as is savo praktikos sakau , isivaizduokite - vezu as pas uosvius i jubilieju torta , virsus uzlietas zele ir be galo graziai papuostas virsus su beze . Reikia torta deti ant stalo - atidarom dezute , o ten...... blink doh.gif doh.gif doh.gif jovalas , visas bezas nubeges i dezute , paleides kazkoki skysti ..... nu vaizdelis , griuk neatsikelk wacko.gif wacko.gif wacko.gif , tai visa laime ,kad tortas skanus buvo tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Kuo maziau salycio su zelatina!!!!!
Atsakyti
pagal cypsiuko recepta medaus tortas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,pati buvau nustebus,kad taip gerai isejo.tik man pasirode,kad silta tesla geriau isikocioja.siaip viskas ok.kaip pirmas blynas isejo tikrai neprisviles smile.gif grietinele naudojau 35 procentu,bet nepavyko isplakt ,kad galetu kaip su peiliu pjaut,gal per trumpai plakiau g.gif .na bet galutinis rezultatas nustebino ir mano seimyna,buvo tikrai skanu.aciu uz puiku receptuka 4u.gif

























































ok
Atsakyti
Prasau , nera us ka .
Taip tesla as kocioju silta , o grietinele 35% taip neissiplaka schmoll.gif , as minejau , kad turi buti 36% , bet galima buvo ideti standiklio pora pakuciu . biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(axioma @ 2008 09 18, 05:17)
sveikos panos,  užtikau temelę ir nutariau pasiteirauti gal kuri žinos. vat mano ata močiutė  irgi kepdavo medaus tortą bet kremą darydavo tokį, kokio niekur daugiau nemačiau ir neradau kur pasiskaityti. jis budavo kakavinis labai plonas ir gana saldus, abibūdinčiau kaip guminį šokoladą. tikrai ne grietininis, nepurus, neskystas  užtat lankstus ( na jei galit tokį pertepimą įsvazduoti  lotuliukas.gif  ) ir jo sluoksnis budavo taip pat ant viršaus tai blizgantis visas, veik veidrodinis, ir jei paėmus tą viršutini sluoksnį  jį galima buvo nuo lakšto atkelti, aišku tų vidurunių tai ne nes rišlumas visgi buvo smile.gif  tortas sausesnis žinoma nei su grietine, bet užtat skonis nepakartojamas. tik va tada kai darė dar nerūpėjo kaip ten kas, o dabar pervėlu.
va va, dabar prisiminiau. manrodos kažkur tarp vaikystės nuotraukų yra viena kurioje balius fotografuotas, o jo dalyvis taip pat ir tas tortas, kai pas tėvus būsiu reiks pasiimti ir nusiskanuoti, parodyti jums, gal kuri atseksit kas ten per kremas gali būti.



Man kažkaip skaitant į galvą atėjo virtas kondensuotas pienas- na kai verdamas jis apie dvi valandas su visa skardine, ir gaunasi tada toks kietas ir rudas kaip karamelė- o įdėjus kakavos- įgauna kakavos spalvą- ir blizgėti gali, ir tąsokas būti, saldus ax.gif

Bet gal yra ir kitokių tąsių blizgių kremų ax.gif
Atsakyti
mhm, dabar intensyviai mąstau ar tai galejo būti kondensofke. o jei nevirtą kondensuotą maišyti su kakava sviestu ir dar žalatinos damesti kaži kas išeitų?.. nes ten kažkas labai mandro negalėjo būti namų salygomos prieš 25 metus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axioma: 18 rugsėjo 2008 - 18:24
Sveikos kepejos,
sian numatyta iskepti medaus torta, pagal cipsiuko recepta, ka tik pasiruosiau tesla, bet kazkas ne taip.
Recepte parasyta miltu apie 5 stiklines, man po 3,5 tesla pasidare nebeminkoma, kazkoks gumulas, kuri iskociuoti neisivaizduoju ar pavyktu... zodziu strigau. Tiesa, cukraus dejau ne 1 stikline, per pus maziau...gal cia priezastis? Procesas buvo toks, kiausiniai, cukrus, medus ir margarintas pakaitinta ant garu iki karstos mases, tuomet sudejau nugesinta soda ir miltus, puoliau maisyti bet kaip minejau po 3 su puse stikliniu tesla atrodo per sausa...
Tortas privalo sivakar but iskeptas smile.gif, tad tikiuosi pagalbos ka ne taip darau?
Eh. Iklimpau su tuo meduciu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mammamia @ 2008 09 19, 19:29)
Sveikos kepejos,
sian numatyta iskepti medaus torta, pagal cipsiuko recepta, ka tik pasiruosiau tesla, bet kazkas ne taip.
Recepte parasyta miltu apie 5 stiklines, man po 3,5 tesla pasidare nebeminkoma, kazkoks gumulas, kuri iskociuoti neisivaizduoju ar pavyktu... zodziu strigau. Tiesa, cukraus dejau ne 1 stikline, per pus maziau...gal cia priezastis? Procesas buvo toks, kiausiniai, cukrus, medus ir margarintas pakaitinta ant garu iki karstos mases, tuomet sudejau nugesinta soda ir miltus, puoliau maisyti bet kaip minejau po 3 su puse stikliniu tesla atrodo per sausa...
Tortas privalo sivakar but iskeptas smile.gif, tad tikiuosi pagalbos ka ne taip darau?
Eh. Iklimpau su tuo meduciu... smile.gif



Cipciukas bus veliau, bet gal stiklines pas tave didesnes nei pas Cipciuka g.gif sunku pasakyt...
Atsakyti