QUOTE(Elina @ 2008 03 14, 21:38)
esu apsikrovusi fotoknygomis, bet skaitau romaną
geda
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 21:46)
obana...
gerai zinok
ypac apsvietimas patiko
man fonas kaip tik priduoda charakterio, zmogus savo aplinkoje - juk tai ir yra portretas
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 21:48)
vat ir aš kol vaikui pasakas sekiau pagalvojau, kad čia dėl nedėkingo apšvietimo
Labai norėčiau kad čia daugiau kas papasakotų apie apšvietimą, nes būtent jis sudaro kaip minimum 50 procentų fotografijos sėkmės (čia ne aš taip sugalvojau ).
šiaip jei kam įdomu kompozicijos taisykles galėčiau kada prisėsti surašyti (vis tik pusmetį to mokiaus ), aišku tai gal būtų labiau bendros , ne tik fotografijai pritaikytos, bet man atrodo naudingos Dar galėčiau šiek tiek apie spalvas Tik nežinau ar reikia to
na as apie apsvietima gal tik is vienos knygos zinau, ten su pavyzdziais...ale negi dabar skenuosiu
daug bandant manau intuicija issivysto pastebeti is kur geriau sviesa...
as mokiausi taip pat, tiesa pasakius kompozicija man buvo vienas ir pirmuju ir esminiu specialybes dalyku ale nicnieko nepamenu nes konspektu nebuvo - vien praktiniai darbai, kurie veliau beje buvo isvezti i makulatura
iki siol del to sirdi skauda...
o ir niekad nemegau taisykliu tad pazymiai pas mane labai nevienodi budavo
pradziai yra tokia nuoroda:
http://www.efoto.lt/...kos_kompozicija
antroji dalis cia
http://www.efoto.lt/...ozicija_2_dalis
na cia paskaicius daugiau maziau aisku...net nezinau ar yra daugiau tu kompozicijos taisykliu
dar perspektyva toks idomus dalykas, kaip ispudingai atrodo kai su fish eye pavyksta tai perteikti...bet va pvz kazkam tai atrodo niekam nereikalingi iskraipymai
kiekvienam savo
QUOTE(Simulcika @ 2008 03 14, 22:12)
Arklio kaukolė berods čia pas mane (nesu tikra, arklio ar karvės, šiaip manau, kad arklio) - kadangi norėjau paryškinti faktūrą tai teko priartint, ir suieškot kampą iš kurio šviesa būtent taip kristų , priešingu atveju būtų "išdeginta" fotkė - o šakos viršuje nėra, ant tvoros ji užmauta. Ir šiaip - kompozicijia - kiekvieno fotografo reikalas - aišku, galima laikytis visų taisyklių, bet.... Ar tada nebūtų perdaug vienodi darbai? O kadangi aš mėgstu faktūrą. tai kartais tenka aukoti kompozą dėl jos - nes ne visada išeina - ypač kai apšvietimas natūralus, o ne lempa, kurią gali statyti kaip nori.
tvirti argumentai
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 22:20)
faktūra pasimato ir komponuojant taisyklingai ir netaisyklingai, tai priklauso būtent nuo apšvietimo. O taisyklių žinoma kad nebūtina laikytis, vienok jas reikia žinoti , kad galėtum laužyti tikslingai
Ir bent jau su tais įstrižainių kampais, tai labai retai pasiteisina ta "sulaužyta" taisyklė. Čia vėl gi ne mano nuomonė , o mano kompozicijos dėstytojo
na manau vienintelis budas rasti kompromisa sioje diskusijoje - parodyti destytojui sia foto ir paklausti ar pasiteisina