Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 21:48)
šiaip jei kam įdomu kompozicijos taisykles galėčiau kada prisėsti surašyti (vis tik pusmetį to mokiaus  ax.gif ), aišku tai gal būtų labiau bendros , ne tik fotografijai pritaikytos, bet man atrodo naudingos  unsure.gif Dar galėčiau šiek tiek apie spalvas  unsure.gif Tik nežinau ar reikia to  unsure.gif

Asmeniskai as buciau tikrai dekinga 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 03 14, 22:31)
Ačiū už leidimą biggrin.gif . Dar neturiu kuom fotografuot blush2.gif ... Gal aš tik taip paskaitysiu ax.gif , nes kol kas visi skambūs išsireiškimai man prilygsta abrakadabrai doh.gif  blush2.gif

nu tai prašom, gi buvom nesenai susibėgusios.. reikėjo ne čiuožinėt o klaust smile.gif

Smiltis pirmoji .. kai yra konkretus temos pavadinimas, šiuo atveju Medis, man visgi norisi stiprios teminės dominantės nuotraukoje.. šiuo atveju, jei man nepasakytų, koks ND pavadinimas, vargu bau ar aš susivokčiau pati... bet kuriuo atveju netgi su pavadinimu , pagrindiniam šios nuotraukos veikėjui Tu skyrei mažiau erdvės nei kitiems foto komponentams. tai aš pateisinčiau tik tada, jei pagrindinis objektas būtų super ryškus ir išsiskiriantis..

dėl antros... man visai patinka ( gal kiek banalokas siužetas), tik iki puikumo norėčiau paslėpt tas vaizdines ,,šiukšles" kairėje ir dešinėje t.y tą tiltelį ir lyg tvorelės fragmentą.. jos blaško dėmesį, o taip išgrynintas kadras , mano suopročiu, kreiptų dėmesį į tuos, dviese
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 03 14, 21:38)
esu apsikrovusi fotoknygomis, bet skaitau romaną

geda biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 21:46)

obana...
gerai zinok smile.gif
ypac apsvietimas patiko mirksiukas.gif
man fonas kaip tik priduoda charakterio, zmogus savo aplinkoje - juk tai ir yra portretas ax.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 21:48)
vat ir aš kol vaikui pasakas sekiau pagalvojau, kad čia dėl nedėkingo apšvietimo  unsure.gif Labai norėčiau kad čia daugiau kas papasakotų apie apšvietimą, nes būtent jis sudaro kaip minimum 50 procentų fotografijos sėkmės (čia ne aš taip sugalvojau  ).

šiaip jei kam įdomu kompozicijos taisykles galėčiau kada prisėsti surašyti (vis tik pusmetį to mokiaus  ), aišku tai gal būtų labiau bendros , ne tik fotografijai pritaikytos, bet man atrodo naudingos  Dar galėčiau šiek tiek apie spalvas   Tik nežinau ar reikia to 

na as apie apsvietima gal tik is vienos knygos zinau, ten su pavyzdziais...ale negi dabar skenuosiu unsure.gif
daug bandant manau intuicija issivysto pastebeti is kur geriau sviesa...

as mokiausi taip pat, tiesa pasakius kompozicija man buvo vienas ir pirmuju ir esminiu specialybes dalyku ale nicnieko nepamenu nes konspektu nebuvo - vien praktiniai darbai, kurie veliau beje buvo isvezti i makulatura smile.gif iki siol del to sirdi skauda...
o ir niekad nemegau taisykliu tad pazymiai pas mane labai nevienodi budavo biggrin.gif

pradziai yra tokia nuoroda:
http://www.efoto.lt/...kos_kompozicija

antroji dalis cia
http://www.efoto.lt/...ozicija_2_dalis

na cia paskaicius daugiau maziau aisku...net nezinau ar yra daugiau tu kompozicijos taisykliu g.gif
dar perspektyva toks idomus dalykas, kaip ispudingai atrodo kai su fish eye pavyksta tai perteikti...bet va pvz kazkam tai atrodo niekam nereikalingi iskraipymai biggrin.gif kiekvienam savo biggrin.gif

QUOTE(Simulcika @ 2008 03 14, 22:12)
Arklio kaukolė berods čia pas mane (nesu tikra, arklio ar karvės, šiaip manau, kad arklio) - kadangi norėjau paryškinti faktūrą  tai teko priartint, ir suieškot kampą iš kurio šviesa būtent taip kristų , priešingu atveju būtų "išdeginta" fotkė - o šakos viršuje nėra, ant tvoros ji užmauta. Ir šiaip - kompozicijia - kiekvieno fotografo reikalas - aišku, galima laikytis visų taisyklių, bet.... Ar tada nebūtų perdaug vienodi darbai?  O kadangi aš mėgstu faktūrą. tai kartais tenka aukoti kompozą dėl jos - nes ne visada išeina - ypač kai apšvietimas natūralus, o ne lempa, kurią gali statyti kaip nori.  ax.gif

tvirti argumentai

QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 22:20)
faktūra pasimato ir komponuojant taisyklingai ir netaisyklingai, tai priklauso būtent nuo apšvietimo. O taisyklių žinoma kad nebūtina laikytis, vienok jas reikia žinoti , kad galėtum laužyti tikslingai  bigsmile.gif Ir bent jau su tais įstrižainių kampais, tai labai retai pasiteisina ta "sulaužyta" taisyklė. Čia vėl gi ne mano nuomonė , o mano kompozicijos dėstytojo  bigsmile.gif

na manau vienintelis budas rasti kompromisa sioje diskusijoje - parodyti destytojui sia foto ir paklausti ar pasiteisina mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 14 kovo 2008 - 22:55
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 15, 00:20)
faktūra pasimato ir komponuojant taisyklingai ir netaisyklingai, tai priklauso būtent nuo apšvietimo. O taisyklių žinoma kad nebūtina laikytis, vienok jas reikia žinoti , kad galėtum laužyti tikslingai  bigsmile.gif Ir bent jau su tais įstrižainių kampais, tai labai retai pasiteisina ta "sulaužyta" taisyklė. Čia vėl gi ne mano nuomonė , o mano kompozicijos dėstytojo  bigsmile.gif

Žinoma, kartais be taisyklių nė iš vietos. O ne savo nuomonės reiškimas, tai loginė klaida, "apeliacija į autoritetą" (Tik nesupyk, nusiteikus aš filosofiškai šiandien)
Būtų smagu išgirsti jūsų, konkrečiai nuomonę, o ne jūsų dėstytojų ar kt. autoritetų. 4u.gif Tam ir dedu čia savo darbus.
Aš kažkaip išvis nemėgstu jokių rėmų, nei piešime, nei fotografavime ar kitame mene - nebent jau labai klasika užsiimi, tada galbūt. g.gif Nu kam sprausti tokius dalykus į prokrusto lovą?
Na bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 03 14, 21:36)
...na jei kas apsiimtu... ax.gif
Gal pirmame lape tiesiog parasyti prie salygu, kad butina atsakyti i klausimus ir copy paste pagalba jei kas nores tas ir atsakys g.gif man sunkiai sekasi su klausimais, bet pvz. apie ta pati fono susiliejima, nuo ko jis priklauso lotuliukas.gif kuo skiriasi Av rezimas nuo TV, kas yra ISO, kaip nustatyti WB lotuliukas.gif isvardinti bent 3-5 foto taisykles

Sayonara patiko man dedulko akys nerealiai, tokios gudriai ismintingos, o antra darba nepamaciau.

Smiltis jei butu tavo medis ND tikrai balsuociau, nes pats vaizdas labai patinka, tik truksta ryskumo smile.gif
Atsakyti
Vis dėlto, drįstu įkelti keletą foto iš dantukų daktarytės vizito unsure.gif . Puikiai suprantu, kad meno jose nėra, tiesiog faktas. Bet šiek tiek savim didžiuojuosi, kad net tokiom aplinkybėm, tokiame apšvietime ( stiprios lempos), sugebėjau bent vaizdus gauti smile.gif blush2.gif

Tas photobucket mad.gif ...nebemoku sumažinti gun_bandana.gif

Čia mažajai dantuką marina

user posted image

Berniukui trauks blink.gif

user posted image

Fokusavau į burnytę, matau padariau klaidą, pernelyg užmažinau f unsure.gif , o fotkinau su 50-tuku, galėjo mažiau fonas išplaukti ir visa aplinka apie burnytes g.gif

Mūsų daktarytė bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 14 kovo 2008 - 22:55
QUOTE(peppi @ 2008 03 14, 22:45)
g.gif zinojau as ta straipsni, bet man noretusi ismokti apie ritmus, balansa, linijas, pasikartojimus blink.gif pati nesupratau ka parasiau lotuliukas.gif vnz Viktoro temoje viskas yra tik reikia laiko surasti
Atsakyti
Aik tu sau, Elina ... brrrrr
Atsakyti
Elina fear.gif scare.gif kokie kadrai nakciai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 03 14, 23:52)
Vis dėlto, drįstu įkelti keletą foto iš dantukų daktarytės vizito unsure.gif . Puikiai suprantu, kad meno jose nėra, tiesiog faktas. Bet šiek tiek savim didžiuojuosi, kad net tokiom aplinkybėm, tokiame apšvietime ( stiprios lempos), sugebėjau bent vaizdus gauti smile.gif  blush2.gif

Tas photobucket mad.gif ...nebemoku sumažinti gun_bandana.gif

Čia mažajai dantuką marina

user posted image

Berniukui trauks blink.gif

user posted image

Fokusavau į burnytę, matau padariau klaidą, pernelyg užmažinau f unsure.gif , o fotkinau su 50-tuku, galėjo mažiau fonas išplaukti ir visa aplinka apie burnytes g.gif
Mūsų daktarytė bigsmile.gif
user posted image

nors yra kažkiek geltonumo, man patinka spalvos smile.gif tik, pirmojoje, niekaip negaliu atsikratyti įspūdžio, kad mažoji pozuoja.
jūsų daktarytė turi lapės žvilgsnį smile.gif)
Atsakyti
Elina... unsure.gif kaip ziauru, man net tvinkcioti dantis pradejo unsure.gif nebenoriu ziureti i sitas nuotraukas...man ziauriausi siaubekai kur kam nors ka nors su dantimis ir akimis daro unsure.gif

O gydytoja itariu ties uzsimerkimo ribos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2008 03 14, 22:48)
Žinoma, kartais be taisyklių nė iš vietos.  O ne savo nuomonės reiškimas, tai loginė klaida, "apeliacija į autoritetą" (Tik nesupyk, nusiteikus aš filosofiškai šiandien)
Būtų smagu išgirsti jūsų, konkrečiai nuomonę, o ne jūsų dėstytojų ar kt. autoritetų.  4u.gif  Tam ir dedu čia savo darbus.

Apeliacija į autoritetą, todėl kad taip pasakaė žmogus kuris ir pats daug mokėsi ir moko jau n metų kitus studentus būtent to dalyko. Kol kas pasimokiusi pusmetį nesijaučiu tokia kompetetingą kad išradinėti dar kažkokias savo taisykles ir pateikinėti kažkokią išskirtinę savo nuomonę. Matosi, kad tu ne naujokė nei meno, nei turbūt fotografijos srity, bet kol kas matau , kad yra žmonių kuriems tai įdomu, nežinoma, todėl ir rašau. Mūsų nuomonė, jei nežiūrėti į taisykles, kažkokius elementarius dalykus , vėl gi bus patinka ar nepatinka, kas nelabai priimtina šioje temoje. O vat sutikti su komentaru ar nesutikti, tai čia kiekvieno asmeninis reikalas bigsmile.gif Ir kai ginamas užmanymas , foto irgi labai gerai, bet šiuo atveju tu manęs neitikinai ax.gif

Aš įdėjau ir trečią ir ketvirtą foto mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 14 kovo 2008 - 23:08