Sayonara, tiesiog puikus portretas!!!! Portra?
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 21:51)
vat čia puikiai panaudotas šoninis apšvietimas . Išraiška gera ir fotografavimo kampas patinka. Nepatinka fonas tik
buitinis fonas.. nesivedžiau niekur, namų aplinkoj fotografuota, prie stalo sėdint..
ačiū už komentarą.
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 21:53)
Sayonara, tiesiog puikus portretas!!!! Portra?
aha. verta dėmesio (juosta, turiu omenyje). pirma mano portra. ačiū
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 22:46)
Sveiki
parsinešiau šiandien porą juostų, kaip sakiau. skanuoju. rodau vieną dieduko portretą, laukiu visokiausių komentarų. VISOKIAUSIŲ
parsinešiau šiandien porą juostų, kaip sakiau. skanuoju. rodau vieną dieduko portretą, laukiu visokiausių komentarų. VISOKIAUSIŲ
sayonara, nieko vertas komentaras, bet gražus man tavo diedukas tvarkingas toks
aš pažįstamų žmonių neprikalbinu, tai ką jau apie nepažįstamus kalbėt )
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 22:55)
buitinis fonas.. nesivedžiau niekur, namų aplinkoj fotografuota, prie stalo sėdint..
ačiū už komentarą.
Papildyta:
ačiū už komentarą.
Papildyta:
Ir dar spėju VC spalvos tokios pat kaip iš mano vienos zuikio nuotraukos prie bufeto..
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 21:49)
aš asmeniškai būčiau be galo dėkinga už kuo daugiau info apie kompoziciją..
dejavu, aš kažkaip irgi gana lengvai nepažįstamus kibinu ir prašau fotografuotis.. nežinau, neturiu komplekso..
dejavu, aš kažkaip irgi gana lengvai nepažįstamus kibinu ir prašau fotografuotis.. nežinau, neturiu komplekso..
na tada iš jųsų abiejų kursų man reikia
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 21:51)
vat čia puikiai panaudotas šoninis apšvietimas . Išraiška gera ir fotografavimo kampas patinka. Nepatinka fonas tik
pritariu dėl fono, man dar nelabai patinka, kad fotografuota iš viršaus, ir kiek per maža ryškumo zona. Norėtųsi vistik viso veido ryškesnio. Bet čia tik skonio reikalas.
Dilma nu junkis junkis .. jau perskaitei turbūt naujokams instruktažą .. fotografuoji, rodai ... kritikuojam .. darom ND..
dejavu sveika grįžus ne Tu viena taip paparacini veidus ..
o aš taip netikėtai gavau į AŽ vienos kūdrietės žinutę.. norėtų gal kada susibėgt.. o man jos darbai labai patinka.. tai va, galėsim kada su kolegom vietiniais susibėgt
dejavu sveika grįžus ne Tu viena taip paparacini veidus ..
o aš taip netikėtai gavau į AŽ vienos kūdrietės žinutę.. norėtų gal kada susibėgt.. o man jos darbai labai patinka.. tai va, galėsim kada su kolegom vietiniais susibėgt
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 22:46)
Sveiki
Tvarkingas diedas, nu ner ko kibt, bet tas remas man niekaip netinka. Juk kai nori tvarkingos fotkes nedarai juk tokio placio remelio.. Jis siauras tur buti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 22:48)
vat ir aš kol vaikui pasakas sekiau pagalvojau, kad čia dėl nedėkingo apšvietimo Labai norėčiau kad čia daugiau kas papasakotų apie apšvietimą, nes būtent jis sudaro kaip minimum 50 procentų fotografijos sėkmės (čia ne aš taip sugalvojau ).
ir aš dažnai taip padarau
šiaip jei kam įdomu kompozicijos taisykles galėčiau kada prisėsti surašyti (vis tik pusmetį to mokiaus ), aišku tai gal būtų labiau bendros , ne tik fotografijai pritaikytos, bet man atrodo naudingos Dar galėčiau šiek tiek apie spalvas Tik nežinau ar reikia to
Prašyt pozuoti ir aš neišdrįsčiau .
Dejavu, smagu tave čia matyt O kur foto iš atostogų
ir aš dažnai taip padarau
šiaip jei kam įdomu kompozicijos taisykles galėčiau kada prisėsti surašyti (vis tik pusmetį to mokiaus ), aišku tai gal būtų labiau bendros , ne tik fotografijai pritaikytos, bet man atrodo naudingos Dar galėčiau šiek tiek apie spalvas Tik nežinau ar reikia to
Prašyt pozuoti ir aš neišdrįsčiau .
Dejavu, smagu tave čia matyt O kur foto iš atostogų
Aisq idomu, juk tiek cia yra zinovu, kurie nieko negali apie tas kompozicijos taisykles pasakyt..
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 21:57)
Ir dar spėju VC spalvos tokios pat kaip iš mano vienos zuikio nuotraukos prie bufeto..
aha, VC
QUOTE(dejavu @ 2008 03 14, 21:58)
na tada iš jųsų abiejų kursų man reikia
pritariu dėl fono, man dar nelabai patinka, kad fotografuota iš viršaus, ir kiek per maža ryškumo zona. Norėtųsi vistik viso veido ryškesnio. Bet čia tik skonio reikalas.
jo, siaura ryškumo zona man vis dar automatiškai išeina. bet jau darau pažangą, nebe 1,4-1,8, o 2,5 bent jau insimetu
Zhveriz, rėmas toks pats išėjo. nors man visai patinka platus baltas rėmas. vos 2 skaičių uždėjau, o koks platus įšoko
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 23:03)
aha, VC
jo, siaura ryškumo zona man vis dar automatiškai išeina. bet jau darau pažangą, nebe 1,4-1,8, o 2,5 bent jau insimetu
Man būtent ji patinka, ir patinka, kad iš viršaus fotografuota tikrai skonio reikalas matyt. Gal tas šviesus kleckas kairėje viršuje ir blaško kiek dėmesį, bet kažkaip bendra visuma puiki! šiluma dvelkia portretas.
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 22:05)
Man būtent ji patinka, ir patinka, kad iš viršaus fotografuota tikrai skonio reikalas matyt. Gal tas šviesus kleckas kairėje viršuje ir blaško kiek dėmesį, bet kažkaip bendra visuma puiki! šiluma dvelkia portretas.
man iš viršaus irgi patinka. matytum šitas dvi juostas, beveik visi kadrai iš viršaus
kleckas tai jo. niekaip nesukomponuoju iki galo apgalvodama, vis paskubu
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 23:08)
man iš viršaus irgi patinka. matytum šitas dvi juostas, beveik visi kadrai iš viršaus
Toks kadravimas ne visad gražiai atrodo, kažkaip pati pastebėjau tokias darydama, vieną gerą esu padariusi irgi į juostą, kur vaikis su užklijuotu žandu, daugiau turbūt ne.. vis kas nors sugriauna kompoziciją, ar išlenda va tokių neapgalvotų plėmų. labai reik apgalvot komponuojant.
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 23:20)
kiek teko girdėti tikrai yra forumuose tokie asmenys kurie vaikšto po temas ir ieško kur įsižiebia bent kiek aštresnė diskusija, tada dar specialiai siekdami kad atsirastų daugiau pykčio , meta kokį kabliuką. Juk pažiūrėkit koks palieka aktyvumas temos kai tik užverda kokios aistros Čia jei ką netaikau nė vienam , kurie šioje temoje mokosi fotografijos
vat šita foto yra pavyzdys kur kaip rašiau pagal kompozicijos taisykles objektas netruėtų eiti iš kampo į kampą. Jei kairėje dar yra paliktas kraštelis, tai viršuje šaka (kaip suprantu čia ji yra ) jau remiasi į kampą. Vat įdomu būtų pamatyti jei kompozicija būtų šiek tiek kitokia, tai yra nesiremtų viršutinis kraštas į kampą. Šiaip foto man visai įdomi, nes matosi daikto faktūra, gerai pašviesta iš šono ir apšvietimas puikiai išnaudotas. Tik vis pažiūriu ir galvoju, čia turbūt ne šaka , kaulas kažkoks ar kas
Elina, jau lyg rašė kažkas , močiutės pakirpčiau kairį šoną šiek tiek, ir kažkaip man trūksta gal daugiau pustonių kokių nes dabar ji susilieja su fonu ir foto gaunasi šiek tiek plokštoka. Dėl šito pataisykit kas , jei klystu
O kitos dvi tai nežinau net ką pasakyt
vat šita foto yra pavyzdys kur kaip rašiau pagal kompozicijos taisykles objektas netruėtų eiti iš kampo į kampą. Jei kairėje dar yra paliktas kraštelis, tai viršuje šaka (kaip suprantu čia ji yra ) jau remiasi į kampą. Vat įdomu būtų pamatyti jei kompozicija būtų šiek tiek kitokia, tai yra nesiremtų viršutinis kraštas į kampą. Šiaip foto man visai įdomi, nes matosi daikto faktūra, gerai pašviesta iš šono ir apšvietimas puikiai išnaudotas. Tik vis pažiūriu ir galvoju, čia turbūt ne šaka , kaulas kažkoks ar kas
Elina, jau lyg rašė kažkas , močiutės pakirpčiau kairį šoną šiek tiek, ir kažkaip man trūksta gal daugiau pustonių kokių nes dabar ji susilieja su fonu ir foto gaunasi šiek tiek plokštoka. Dėl šito pataisykit kas , jei klystu
O kitos dvi tai nežinau net ką pasakyt
Arklio kaukolė berods čia pas mane (nesu tikra, arklio ar karvės, šiaip manau, kad arklio) - kadangi norėjau paryškinti faktūrą tai teko priartint, ir suieškot kampą iš kurio šviesa būtent taip kristų , priešingu atveju būtų "išdeginta" fotkė - o šakos viršuje nėra, ant tvoros ji užmauta. Ir šiaip - kompozicijia - kiekvieno fotografo reikalas - aišku, galima laikytis visų taisyklių, bet.... Ar tada nebūtų perdaug vienodi darbai? O kadangi aš mėgstu faktūrą. tai kartais tenka aukoti kompozą dėl jos - nes ne visada išeina - ypač kai apšvietimas natūralus, o ne lempa, kurią gali statyti kaip nori.