Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sayonara, tiesiog puikus portretas!!!! Portra?
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 21:51)
vat čia puikiai panaudotas šoninis apšvietimas . Išraiška gera ir fotografavimo kampas patinka. Nepatinka fonas tik  unsure.gif

buitinis fonas.. nesivedžiau niekur, namų aplinkoj fotografuota, prie stalo sėdint..smile.gif
ačiū už komentarą.
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 21:53)
Sayonara, tiesiog puikus portretas!!!! Portra?

aha. verta dėmesio (juosta, turiu omenyje). pirma mano portra. ačiū blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 kovo 2008 - 21:55
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 22:46)
Sveiki

parsinešiau šiandien porą juostų, kaip sakiau. skanuoju. rodau vieną dieduko portretą, laukiu visokiausių komentarų. VISOKIAUSIŲ smile.gif

user posted image

sayonara, nieko vertas komentaras, bet gražus man tavo diedukas smile.gif tvarkingas toks

aš pažįstamų žmonių neprikalbinu, tai ką jau apie nepažįstamus kalbėt smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 22:55)
buitinis fonas.. nesivedžiau niekur, namų aplinkoj fotografuota, prie stalo sėdint..smile.gif
ačiū už komentarą.
Papildyta:
aha. verta dėmesio (juosta, turiu omenyje). pirma mano portra. ačiū  blush2.gif

Ir dar spėju VC hihihi.gif spalvos tokios pat kaip iš mano vienos zuikio nuotraukos prie bufeto..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 21:49)
aš asmeniškai būčiau be galo dėkinga už kuo daugiau info apie kompoziciją..smile.gif 4u.gif

dejavu, aš kažkaip irgi gana lengvai nepažįstamus kibinu ir prašau fotografuotis.. nežinau, neturiu komplekso..smile.gif

na tada iš jųsų abiejų kursų man reikia smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 21:51)
vat čia puikiai panaudotas šoninis apšvietimas . Išraiška gera ir fotografavimo kampas patinka. Nepatinka fonas tik  unsure.gif

pritariu dėl fono, man dar nelabai patinka, kad fotografuota iš viršaus, ir kiek per maža ryškumo zona. Norėtųsi vistik viso veido ryškesnio. Bet čia tik skonio reikalas.
Atsakyti
Dilma nu junkis junkis mirksiukas.gif .. jau perskaitei turbūt naujokams instruktažą smile.gif .. fotografuoji, rodai ... kritikuojam smile.gif .. darom ND..

dejavu sveika grįžus 4u.gif ne Tu viena taip paparacini veidus smile.gif ..

o aš taip netikėtai gavau į AŽ vienos kūdrietės žinutę.. norėtų gal kada susibėgt.. o man jos darbai labai patinka.. tai va, galėsim kada su kolegom vietiniais susibėgt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 14 kovo 2008 - 22:03
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 22:46)
Sveiki

parsinešiau šiandien porą juostų, kaip sakiau. skanuoju. rodau vieną dieduko portretą, laukiu visokiausių komentarų. VISOKIAUSIŲ smile.gif

Tvarkingas diedas, nu ner ko kibt, bet tas remas man niekaip netinka. Juk kai nori tvarkingos fotkes nedarai juk tokio placio remelio.. Jis siauras tur buti smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 22:48)
vat ir aš kol vaikui pasakas sekiau pagalvojau, kad čia dėl nedėkingo apšvietimo  unsure.gif Labai norėčiau kad čia daugiau kas papasakotų apie apšvietimą, nes būtent jis sudaro kaip minimum 50 procentų fotografijos sėkmės (čia ne aš taip sugalvojau  bigsmile.gif ).
ir aš dažnai taip padarau  blush2.gif

šiaip jei kam įdomu kompozicijos taisykles galėčiau kada prisėsti surašyti (vis tik pusmetį to mokiaus  ax.gif ), aišku tai gal būtų labiau bendros , ne tik fotografijai pritaikytos, bet man atrodo naudingos  unsure.gif Dar galėčiau šiek tiek apie spalvas  unsure.gif Tik nežinau ar reikia to  unsure.gif

Prašyt pozuoti ir aš neišdrįsčiau  blush2.gif .

Dejavu, smagu tave čia matyt  bigsmile.gif O kur foto iš atostogų  bigsmile.gif

Aisq idomu, juk tiek cia yra zinovu, kurie nieko negali apie tas kompozicijos taisykles pasakyt.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 14 kovo 2008 - 22:04
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 21:57)
Ir dar spėju VC hihihi.gif spalvos tokios pat kaip iš mano vienos zuikio nuotraukos prie bufeto..

aha, VC biggrin.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 03 14, 21:58)
na tada iš jųsų abiejų kursų man reikia smile.gif
pritariu dėl fono, man dar nelabai patinka, kad fotografuota iš viršaus, ir kiek per maža ryškumo zona. Norėtųsi vistik viso veido ryškesnio.  Bet čia tik skonio reikalas.

jo, siaura ryškumo zona man vis dar automatiškai išeina. bet jau darau pažangą, nebe 1,4-1,8, o 2,5 bent jau insimetu biggrin.gif

Zhveriz, rėmas toks pats išėjo. nors man visai patinka platus baltas rėmas. vos 2 skaičių uždėjau, o koks platus įšoko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 kovo 2008 - 22:05
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 23:03)
aha, VC biggrin.gif
jo, siaura ryškumo zona man vis dar automatiškai išeina. bet jau darau pažangą, nebe 1,4-1,8, o 2,5 bent jau insimetu biggrin.gif

Man būtent ji patinka, ir patinka, kad iš viršaus fotografuota smile.gif tikrai skonio reikalas matyt. Gal tas šviesus kleckas kairėje viršuje ir blaško kiek dėmesį, bet kažkaip bendra visuma puiki! šiluma dvelkia portretas.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 22:05)
Man būtent ji patinka, ir patinka, kad iš viršaus fotografuota smile.gif tikrai skonio reikalas matyt. Gal tas šviesus kleckas kairėje viršuje ir blaško kiek dėmesį, bet kažkaip bendra visuma puiki! šiluma dvelkia portretas.

man iš viršaus irgi patinka. matytum šitas dvi juostas, beveik visi kadrai iš viršaus smile.gif
kleckas tai jo. niekaip nesukomponuoju iki galo apgalvodama, vis paskubu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 23:08)
man iš viršaus irgi patinka. matytum šitas dvi juostas, beveik visi kadrai iš viršaus smile.gif
kleckas tai jo. niekaip nesukomponuoju iki galo apgalvodama, vis paskubu doh.gif

Toks kadravimas ne visad gražiai atrodo, kažkaip pati pastebėjau tokias darydama, vieną gerą esu padariusi irgi į juostą, kur vaikis su užklijuotu žandu, daugiau turbūt ne.. vis kas nors sugriauna kompoziciją, ar išlenda va tokių neapgalvotų plėmų. labai reik apgalvot komponuojant.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 23:20)
kiek teko girdėti tikrai yra forumuose tokie asmenys kurie vaikšto po temas ir ieško kur įsižiebia bent kiek aštresnė diskusija, tada dar specialiai siekdami kad atsirastų daugiau pykčio , meta kokį kabliuką. Juk pažiūrėkit koks palieka aktyvumas temos kai tik užverda kokios aistros  doh.gif Čia jei ką netaikau nė vienam , kurie šioje temoje mokosi fotografijos  smile.gif
vat šita foto yra pavyzdys kur kaip rašiau pagal kompozicijos taisykles objektas netruėtų eiti iš kampo į kampą. Jei kairėje dar yra paliktas kraštelis, tai viršuje šaka (kaip suprantu čia ji yra  unsure.gif ) jau remiasi į kampą. Vat įdomu būtų pamatyti jei kompozicija būtų šiek tiek kitokia, tai yra nesiremtų viršutinis kraštas į kampą. Šiaip foto man visai įdomi, nes matosi daikto faktūra, gerai pašviesta iš šono ir apšvietimas puikiai išnaudotas. Tik vis pažiūriu ir galvoju, čia turbūt ne šaka  unsure.gif , kaulas kažkoks ar kas  g.gif

Elina, jau lyg rašė kažkas , močiutės pakirpčiau kairį šoną šiek tiek, ir kažkaip man trūksta gal daugiau pustonių kokių nes dabar ji susilieja su fonu ir foto gaunasi šiek tiek plokštoka. Dėl šito pataisykit kas , jei klystu  unsure.gif

O kitos dvi tai nežinau net ką pasakyt  unsure.gif

Arklio kaukolė berods čia pas mane (nesu tikra, arklio ar karvės, šiaip manau, kad arklio) - kadangi norėjau paryškinti faktūrą tai teko priartint, ir suieškot kampą iš kurio šviesa būtent taip kristų , priešingu atveju būtų "išdeginta" fotkė - o šakos viršuje nėra, ant tvoros ji užmauta. Ir šiaip - kompozicijia - kiekvieno fotografo reikalas - aišku, galima laikytis visų taisyklių, bet.... Ar tada nebūtų perdaug vienodi darbai? O kadangi aš mėgstu faktūrą. tai kartais tenka aukoti kompozą dėl jos - nes ne visada išeina - ypač kai apšvietimas natūralus, o ne lempa, kurią gali statyti kaip nori. ax.gif
Atsakyti