Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

iš tiesų , kai atėjau čia pirmą kartą, tikrai pergraužiau visą Blogą skersai išilgai.. ir efoto puslapį.. nepatingėkit gi. žmonės tam ir kūrė jį, sistemino info.. na negi dar į jį nuorodas kelt reikės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 14 kovo 2008 - 13:26
Daug čia visko buvau prirašius, bet turėjau kantrybės ir perskaičiau visą diskusiją, nusprendžiau nedalyvauti joje tongue.gif ne tam aš čia esu..

Tik dėl Californios priminto komentaro pasisakysiu, labai negražiai padarėt.. California wub.gif

Ir apskritai aš sėdžiu su išrautu dantim ir pikta tongue.gif

Tiek to, dedu porą nuotraukų iš vakar ryškintos nuotraukos, rezultatai kiek nuvylė, nes kontrastas kiek mažokas, didinau su photoshopu. Gal turėjo įtakos kitas ryškalų santykis..

Ši man kompoziciškai labai patinka, tik su jos tonais lyg ir ne viskas tvarkoj. Ir beje naujojo Sigmos kiek nuvylė aštrumas, reikia su skaitmena išbandyt jį, ar nebūsiu Sigmos loterijoj pralošus (sakoma, kad perki Sigmą ir dalyvauji loterijoj - gausi gerą ar muiliną Sigmą smile.gif )

user posted image

ir dar viena smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 03 14, 10:16)
jei jau taip įdomu, tai buvo maždaug prieš metus laiko. o tu kiek metų fotografuoji? ir palygink savo nuotraukas su californijos.
P.S. beje advokatavimu neužsiimu.

Na kur jau man ten iki Kalifornijos, tas pats kas pestute per Atlanta thumbup.gif Is kitos puses, juk as ir neteigiu, kad jos portretai blogi, tik nesaukiu, apie tai visa gerkle kad labai viskas gerai pas ja, nes tokiu komentaru ir taip ji gauna sociai be manes smile.gif

QUOTE(peppi @ 2008 03 14, 13:45)
taip, cia netoli Lukiskiu aikstes mirksiukas.gif
dekui, as savo ruoztu labai daug kam pritariu tavo argumentuose.
as jau igudau ir visur kitur rasti visokiu baltu, pilku pavirsiu doh.gif
aciu westai dar karta smile.gif
o as pagirsiu. Man spalvotas variantas geresnis, rausvas akmuo man derinasi prie apatinio nuotraukos sluoksnio, kur zemes, toliau eina zalsvas akmenu sluoksnis su seniu o dar toliau dangus. Pastaruoju metu matau didele pazanga tamstos nuotraukose mirksiukas.gif

Oba na , Peppi darom klana, tu mane visada girk , o as tave drinks_cheers.gif

QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 14, 13:51)
... va kaip man,paaiskinot kas tas WB,o as ne taip padariau,vakar vel aiskinot  biggrin.gif  nu bet cia tokiom blondinem kaip man kol daeina hihihi.gif

Tai nors dabar issiaiskinai ta WB?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 14 kovo 2008 - 13:36
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 03 14, 13:30)
Na kur jau man ten iki Kalifornijos, tas pats kas pestute per Atlanta thumbup.gif
Oba na , Peppi darom klana, tu mane visada girk , o as tave  drinks_cheers.gif
Tai nors dabar issiaiskinai ta WB?

Supratau tiek, kad jei fotografuoji namie prie namu apsvietimo,tai lapa reikia fotografuoti namie,prie tokio apsvietimo,o as fotografavau kad jis baltas visai butu..
o jei fotografuoji lauke,tai prie lauko apsvietimo fotografuot ta lapa,arba tiesiog statyt auto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 13:29)
Ši man kompoziciškai labai patinka, tik su jos tonais lyg ir ne viskas tvarkoj. Ir beje naujojo Sigmos kiek nuvylė aštrumas, reikia su skaitmena išbandyt jį, ar nebūsiu Sigmos loterijoj pralošus (sakoma, kad perki Sigmą ir dalyvauji loterijoj - gausi gerą ar muiliną Sigmą smile.gif )

pirmoj su tonais panašiai kaip mano dviejose, kurias fototechnika prichmičino, pameni? tamsi labai. bet kompoziciškai man irgi patinka. vaizdelis lyg ir paprastas, bet galbūt pavertimas tas suteikia šarmo. žodžiu, man tinka.

antra labai miela, tik trukdo kaži kokia įtampa rankoje - joje yra kažkoks daiktas. norėtųsi, kad ten negultų žvilgsnis.

pati ryškinai? bigsmile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 kovo 2008 - 13:38
QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 14, 14:33)
Supratau tiek, kad jei fotografuoji namie prie namu apsvietimo,tai lapa reikia fotografuoti namie,prie tokio apsvietimo,o as fotografavau kad jis baltas visai butu..
o jei fotografuoji lauke,tai prie lauko apsvietimo fotografuot ta lapa,arba tiesiog statyt auto blush2.gif

Lauke dazniausiai pasiteisina auto.
Atsakyti
Pupeliuk, man antroji labiau..kiek ryškumo trūksta veiduke , lyg fokusas į rūbelį nušokęs.. bet kompoziciškai ir emociškai labai patinka.. o pirmoji. Kompozicija liux, kiek griūva , bet nemaišo.. žinau, kad prie rėmo negražu kabinėtis, bet ši tame rėme visai neatsiskleidžia, rodos.. tokia užspausta erdvė , mano akimis
Atsakyti
ir dar viena smile.gif

man sita antra nuotrauka labai patinka, erdves nei per daug, nei per mazai, ryskus portretas, ir apskritai tokia siluma, ramybe sklinda is nuotraukos, man gera i ja ziureti smile.gif
Atsakyti
Sayonara, matai pats kadras nėra per tamsus, bet kažkaip negerai gavosi, tarsi trūktų šviesos namukams, na nežinau.. šiaip gal tikrai tik man šis kadras patinka, nes savos sodybos nuotrauka rolleyes.gif reiks dar kada pamėgint tik esant kitam apšvietimui. Kompozicija gera, tik perfotografuot reik biggrin.gif

O dėl antros, tai ir man kliūva ta ranka, bet taip visai atsitiktinai ištraukiau fotiką, tiesiog kalbėjomės kojas susikėlę ant sofos smile.gif Bet gavosi labai šilta nuotrauka, džiaugiuosi ja smile.gif Dėl ryškumo, tai kaip ir viskas tvarkoj, vietoj fokusas. Reikėjo dar sharpo matyt nepagailėt..

Taip, Sayonara, pati smile.gif bet va irgi matai broko pridariau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 14 kovo 2008 - 13:48
Sayonara, siunčiausi iš čia http://www.labirint-...u/books/156959/
Atkreipiu dėmesį, kad tai knyga, o ne albumas.

Tik dėl Californios priminto komentaro pasisakysiu, labai negražiai padarėt.. California wub.gif

Ši man kompoziciškai labai patinka, tik su jos tonais lyg ir ne viskas tvarkoj.

Kodėl negražiai? Jeigu pasakyčiau, kad california arba tu kažkada net neturėjot fotoaparatų, tai irgi priimtumėt kaip įžeidimą??? Jeigu esant tokie bais susireikšminę, statykit pavyzdžiu mane. Visur ir visiems galima. Manęs nereikės gint, aš nežliumbsiu ir drąsiai pripažinsiu, kad ne tik kažkada, bet ir dabar ne viską moku. Man galėsite nerašinėti wub wub wub lotuliukas wub wub

Kurioj vietoj tau patinka kompozicija? Papasakok man ir kitiems kokius principus čia matai? Gal aš kažko nesuprantu?
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 13:45)
Sayonara, matai pats kadras nėra per tamsus, bet kažkaip negerai gavosi, tarsi trūktų šviesos namukams, na nežinau.. šiaip gal tikrai tik man šis kadras patinka, nes savos sodybos nuotrauka rolleyes.gif reiks dar kada pamėgint tik esant kitam apšvietimui. Kompozicija gera, tik perfotografuot reik biggrin.gif

O dėl antros, tai ir man kliūva ta ranka, bet taip visai atsitiktinai ištraukiau fotiką, tiesiog kalbėjomės kojas susikėlę ant sofos smile.gif Bet gavosi labai šilta nuotrauka, džiaugiuosi ja smile.gif Dėl ryškumo, tai kaip ir viskas tvarkoj, vietoj fokusas. Reikėjo dar sharpo matyt nepagailėt..

Taip, Sayonara, pati smile.gif bet va irgi matai broko pridariau..

kompoziciškai man pirma irgi labai patinka. Tu pabandyk dar kartą nuskanuot..wink.gif
o antroji labai miela.. ir nieko baisaus ten ta ranka.. ne parodinis gi kadras, bet labai mielas.

Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 08:37)
Labas rytas  4u.gif

daug kalbų , mažai darbų  bigsmile.gif
Anasko, kiek mokiausi paskutiniu metu apie kompoziciją, tai kairė pusė skaitoma lengvesnė nei dešinė, kadangi mes skaitome foto kaip ir knygą iš kairės į dešinę. Tai logiška yra kai veiksmas komponuojamas iš kairės į dešinę. Ir kaip Bitėsmajos foto eina įstrižainė iš apatinio kairio kampo į viršų, tai yra optimistinė kompozicija ir ji jau savaime nuteikia pozityviai. Nors man atrodo , kad truputuką pakirpus dešinį šoną, kompozicija būtų dar stabilesnė( papildymas:nea , nekirpčiau  schmoll.gif , komentarą rašiau nematydama foto  doh.gif ) Ir tos nukirptos kojos- ar tai yra klaida kompoziciškai?? Vat kas man įdomu. Nors būtent šitoje foto man tai netrukdo, nes taisyklė tam ir yra kad jas laužyti  bigsmile.gif O gal šiuo atveju tai ir ne laužymas?  g.gif
Aciu tau 4u.gif tirkai tikrai, nes buciau tikrai galvojusi kad as tai teisi doh.gif biggrin.gif labai aiskiai parasei 4u.gif komentaras vertas aukso medalo 4u.gif

Siandien sviezia galva paziurejau, kad turbut mano komentaras -prasymas galejo nuskambeti kaip provokacija tolimesniems pykcams. Nes bendrame fone taip ir atrodo doh.gif kaip ir foto su antim ir tas klausimas del fono doh.gif

QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 14, 12:43)
Baikit jus cia pyktis...
net nuotrauku nieks nebededa...
as tai manau kad reiktu trumpai aprasyti savokas,kuriu dazniausiai klausia naujokai... kad butu aisku naujokam... pvz kaip nustatyti WB, kodel fonas buna issiliejes (nes dauguma ateje "zali" to klausia) ir kitus klausimus... atsakyti ir ideti i pirma psl... kad naujokai ateje pasiskaitytu ir nebeklausinetu kiekviena karta..
Kazkada Mindoozas buvo idejes labai gera nuoroda su visais tokiais paaiskinimais, tik turbut ne visiems to reikejo. Pirmose temose bent jau iki 15 kruva visokiausiu nuorodu kurias labai idomu paskaityti del bendro issilavinimo foto mene, bet kadangi zmogus tinginis is prigimties ( ir as tarp tinginiu tikrai mirksiukas.gif ) jam visada reikia kad atnestu, perkramtytu ir idetu i burna biggrin.gif Todel labai gerai suprantu ir senbuvius, kuriems nusibodo "kramtyti ta maista", ir naujokus, kurie tingi biggrin.gif
Atsakyti