Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

kolegės i kolegos... smile.gif kadangi diskusijos vis dar tęsiasi... ką gi , nebeskanu čia . visiškai. nepriimtinas man nei toks advokatavimas , nei išskyrimas ir badymas pirštu , kad pasiilgau to ir to ( lyg daugmaž kas skyrelyje, tai tie netekina).. matyt iš tiesų laikas lysti į pogrindį. o gal reikėjo važiuot į Londoną. gal būtų buvę viskas kitaip? visgi manau ne. smile.gif

sekmės
Atsakyti
westa, nedink unsure.gif
Arba bent namų darbus daryk, ten juk viskas anonimiška smile.gif Ir visiem kitiem norintiems pabėgti noriu pasiūlyti bent nd smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 10:28)
kolegės i kolegos...  smile.gif kadangi diskusijos vis dar tęsiasi... ką gi , nebeskanu čia . visiškai. nepriimtinas man nei toks advokatavimas , nei išskyrimas ir badymas pirštu , kad pasiilgau to ir to ( lyg daugmaž kas skyrelyje, tai tie netekina).. matyt iš tiesų laikas lysti į pogrindį. o gal reikėjo važiuot į Londoną. gal būtų buvę viskas kitaip? visgi manau ne.  smile.gif

sekmės

matai, ką nori matyt
žodžius interpretuoji, taip kaip nori interpretuot...
prisiimi sau tai, ką nori prisiimt...
jauties taip, kaip nori jaustis...
HAU doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 14, 10:37)
westa, nedink  unsure.gif
Arba bent namų darbus daryk, ten juk viskas anonimiška smile.gif Ir visiem kitiem norintiems pabėgti noriu pasiūlyti bent nd smile.gif

nedingstu mirksiukas.gif .. tik pasitraukiu iš šitų diskusijų, bent jau kol pamatysiu, kad vėl viskas yra taip, kaip anksčiau.. pabūsiu šį kartą populiari ir pasakysiu - yra ne vienas asmuo, dėl kurių verta iš čia neišeiti smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 03 14, 10:38)
matai, ką nori matyt
žodžius interpretuoji, taip kaip nori interpretuot...
prisiimi sau tai, ką nori prisiimt...
jauties taip, kaip nori jaustis...
HAU  doh.gif

taip, matau taip kaip AŠ matau, o ne ne kaip mato KITI.. turiu SAVO nuomonę, o ne KITŲ.. iir matau žmones kaip AŠ noriu, o ne kaip KITI.
HAU smile.gif .. Tavęs irgi pasiilgsiu smile.gif
Atsakyti
westa, tas tiesa.
aš ir prisiėmiau jau ne kartą ir sillwio pastabas pasakytas bendrai ir kitų asmenų. nors jie net nesuprato, ką bendro su tuo galiu turėti būtent aš smile.gif nes net nemąstė man to adresuot...
viskas praeina, praeis ir tai
Atsakyti
Norejau kazka dar vakar parasyt, bet gal ir gerai kad islaukiau...
Tai prie tu diskusiju negrisiu smile.gif
Californiagirl - jau kelias dienas galvoju, kad noreciau tavo darbus pagirti ir tikrai labai noreciau moketi fotografuoti vaikus kaip tu. Man butent tavo nuotraukose, tai niekad nera tokie "seimyniniu nuotrauku" konkretus vaikai, o gal "labiau apibendrinti"? Vis prisimenu tavo vyresnelio nuotrauka prie sienos - ir man jis atrodo toks beveik paaugliukas, o apsikabines broli - tiktai sesiametis 4u.gif
Dar labai noreciau ismokti fotografuot gamta kaip Sillwio - mano nuotraukose jos daugiausia, ir butent to noreciau ismokti.
Daugumos Jusu nuotraukos patinka, kabina - bet as taip fotografuot nenoriu. Mano nuotraukos turi kabinti mane, o kitus - nebutinai. Suprantu, kad tai kategoriska ir diletantiska, bet taip jau yra. Jei ir toliau deciau cia savo nuotraukas, atrodytu, kad nesistengiu ir nesimokau, ir nenoriu to teisinti laiko stoka, nes tai tik viena is 2 priezasciu, kodel mano nuotraukos tokios, kokios yra.
Atsisveikinu, bet paskaitinesiu jusu tema. Tai patobulinimui siulyciau kai kuriuos dalykus kuriuos issake vvvvv (beje, man tavo nuotraukoj buvo ypac grazios spalvos).
* gal sutrumpinam ta sarasa dalyviu ir pridedam linka i namu darbus temos pradzioje?
* gal tikrai reiktu ND sukurti nuotrauku albuma nedrasiems naujokams?
* neverta skaidyt temos i pazengusius ir naujokus, nes viena garantuotai numirs.

Sekmes visiems ir nesipykit!
Visu nuotraukos kazkam yra reikalingos, net tos nevykusios ir blogos 4u.gif
(gal prisiminimui, o gal pamokai?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 14 kovo 2008 - 12:15
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 09:37)
Labas rytas  4u.gif

daug kalbų , mažai darbų  bigsmile.gif
Anasko, kiek mokiausi paskutiniu metu apie kompoziciją, tai kairė pusė skaitoma lengvesnė nei dešinė, kadangi mes skaitome foto kaip ir knygą iš kairės į dešinę. Tai logiška yra kai veiksmas komponuojamas iš kairės į dešinę. Ir kaip Bitėsmajos foto eina įstrižainė iš apatinio kairio kampo į viršų, tai yra optimistinė kompozicija ir ji jau savaime nuteikia pozityviai. Nors man atrodo , kad truputuką pakirpus dešinį šoną, kompozicija būtų dar stabilesnė( papildymas:nea , nekirpčiau  schmoll.gif , komentarą rašiau nematydama foto  doh.gif ) Ir tos nukirptos kojos- ar tai yra klaida kompoziciškai?? Vat kas man įdomu. Nors būtent šitoje foto man tai netrukdo, nes taisyklė tam ir yra kad jas laužyti  bigsmile.gif O gal šiuo atveju tai ir ne laužymas?  g.gif

Įdėsiu vieną foto iš savo ND, tai ji kompoziciškai kaip ir neteisinga nes fotografuojamas objektas turėtų būti kairėje pusėje, bet kadangi šviesa krenta iš kairės pusės, tai ji šiek tiek šviesesnė negu dešinė, kas kažkiek atsveria tą dešinės pusės svorį.  Čia man vakar taip nupasakojo profesionalas  unsure.gif

Labai idomu buvo skaityti tavo komentara, labai norėčiau ir daugiau tokių komentarų. Taip taip ir prie nd nuotraukų, ypač techninių 4u.gif
Atsakyti
BLOG'as

Namų darbų albumas

daug patarimų viršuje kita tema straipsnius galit pasirinkt
Atsakyti
Baikit jus cia pyktis...
net nuotrauku nieks nebededa...
as tai manau kad reiktu trumpai aprasyti savokas,kuriu dazniausiai klausia naujokai... kad butu aisku naujokam... pvz kaip nustatyti WB, kodel fonas buna issiliejes (nes dauguma ateje "zali" to klausia) ir kitus klausimus... atsakyti ir ideti i pirma psl... kad naujokai ateje pasiskaitytu ir nebeklausinetu kiekviena karta..
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 03 13, 22:15)
Bet kad kitoj pusej tos Baznycios lyg nera, ar čia Lukiškių a. bažnyčia?

taip, cia netoli Lukiskiu aikstes mirksiukas.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 13, 22:17)
Vaikai suguldyti - turiu truputį laiko kukliai pasisakyti. Žinot, mūsų nuomonės dažnai susikerta čia todėl, kad skiriasi fotografavimo stiliai, skiriasi skoniai,skiriasi ir požiūriai į gerą nuotrauką. Kiekvienas gerą nuotrauką suvokia savaip. Todėl ir atsirenkame čia nuotraukas tų, į kuriuos norime lygiuotis. Na ir aš lygiai taip pat negaliu, tiesiog nemoku komentuoti kai kurių nuotraukų. Aš tiesiog norėčiau tai daryti, bet nesugebu. Nerandu tokių žodžių, kurie būtų naudingi nuotraukos autoriui. O parašyti, kad nepatinka - lengviausia, bet tokie komentarai nieko verti.
Iš esmės tyla apie kažkokią foto, kurios neretai sulaukiu, mane taip pat savotiškai nervina. Bet trumpam smile.gif Po to suvokiu, kad nepatiko, nesuprato ir tebūnie...

Dabar noriu pasakyti apie peppi nuotraukas. Man tokias nuotraukas žiūrėti visada įdomu. Tikros, nesurežisuotos, gyvos akimirkos.

dekui, as savo ruoztu labai daug kam pritariu tavo argumentuose.

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 03 13, 22:18)
WB su baltu lapu reik nustatinet patalpoj(va Westa tai tau paaiškins)o lauke tik auto naudok ir nevark:)
Beje mums su Westa ir Peppi geriausia nusistatro WB su servetele, kur lūpas reik valyt, a jų visada būna baruose ant stalo

as jau igudau ir visur kitur rasti visokiu baltu, pilku pavirsiu doh.gif
aciu westai dar karta smile.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 03 13, 22:41)
Turiu va tokią nuotrauką. Ka sgali pakritikuot ar pagirt? Atsilyginsiu tuo pačiu

Senis ir jūra

o as pagirsiu. Man spalvotas variantas geresnis, rausvas akmuo man derinasi prie apatinio nuotraukos sluoksnio, kur zemes, toliau eina zalsvas akmenu sluoksnis su seniu o dar toliau dangus. Pastaruoju metu matau didele pazanga tamstos nuotraukose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 14, 12:43)
Baikit jus cia pyktis...
net nuotrauku nieks nebededa...
as tai manau kad reiktu trumpai aprasyti savokas,kuriu dazniausiai klausia naujokai... kad butu aisku naujokam... pvz kaip nustatyti WB, kodel fonas buna issiliejes (nes dauguma ateje "zali" to klausia) ir kitus klausimus... atsakyti ir ideti i pirma psl... kad naujokai ateje pasiskaitytu ir nebeklausinetu kiekviena karta..

o kas tai padarys? būtų, aišku, puiku, bet.. kas tai padarys? turim šeimas, daugelis darbus, užsiėmimus, įsipareigojimus, galų gale ir kitus hobius.. aš pvz. labai mėgstu miegoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 12:46)
o kas tai padarys? būtų, aišku, puiku, bet.. kas tai padarys? turim šeimas, daugelis darbus, užsiėmimus, įsipareigojimus, galų gale ir kitus hobius.. aš pvz. labai mėgstu miegoti biggrin.gif

Tiesiog kas nors galetu surasyti ka reiktu apibudinti, kad seniai cia buna,zino kokie naujoku klausimai....
tiesiog surasytu :
1. WB
2. susiliejes fonas
3. pagrindines taisykles
4. .... ir t.t.

Kas tures laiko, bent po viena klausima trumpai atsakytu pora sakiniu.. o jau poto i pirma puslapi viska idetumem..nu as tik pasiulyma daviau,kad kiekviena karta nereiktu naujokam to pacio atsakinet... va kaip man,paaiskinot kas tas WB,o as ne taip padariau,vakar vel aiskinot biggrin.gif nu bet cia tokiom blondinem kaip man kol daeina hihihi.gif
Atsakyti