Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 13, 19:09)
Pasnekejau su pazistamu fotografu,ispeike jis man ta sigma  unsure.gif
Jis pasiule du variantus :

http://www.sergita.l...p?productID=339

Bet siaip siule ta pirma.. bet man biski per brangus  unsure.gif

Jis nera geras portretams, nes didziausias atsiverimas f/4, o tai graziai portretu bokeh per mazai. Is esmes, tai lauko fotografijos zoomas.

p.s. atsiprasau uz sveplavima, bet ne prie "lietuvisko"kompo sedziu... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajas: 13 kovo 2008 - 23:17
QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 14, 00:08)
aisku priimsim.. gal turi ka parodyti ?  biggrin.gif

Kol kas tik seimynines blush2.gif bet noriu ismokti ir daugiau, kiek mano maze leis ir kiek jus nesupykdysiu su savo kvailokais klausimais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Renataly @ 2008 03 13, 23:04)
Priimkit mane i savo gretas wink.gif esu visiskai zalia fotografavime, o dabar pamaciau tokia nuotraukyte ir susileidau. Pirmas kvailas klausimas: kaip taip padaryti, kad centras toks ryskus, o visa kita nublanke? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

atvert diafragmą reikia.
Atsakyti
kliūva ir man tas akmuo.. būčiau kiek kairėn paėjus fotografuodama.. ir erdvės man norisi iš dešinės labiau.. nes dabar seniokas labai į kampą nuspaustas

Renataly jei kyla tokie klausimai, tai pirma siūlau perskaityt temas ankstesnes.. mirksiukas.gif kai jas perskaitysi, tikius, tvirčiau jausis ir parodysi mums savo įdomių foto
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 03 14, 00:11)
Priimam. O ką nors žinai apie ryškumo gylį, diafragmą ir išlaikymą?

Dabar susiradusi medziagytes skaitau doh.gif Vaje, kiek dar toli man iki visko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2008 03 13, 23:11)
Jis nera geras portretams, nes didziausias atsiverimas f/4, o tai graziai portretu bokeh per mazai. Is esmes, tai lauko fotografijos zoomas.

aisku, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 00:12)
kliūva ir man tas akmuo.. būčiau kiek kairėn paėjus fotografuodama.. ir erdvės man norisi iš dešinės labiau.. nes dabar seniokas labai į kampą nuspaustas

Renataly jei kyla tokie klausimai, tai pirma siūlau perskaityt temas ankstesnes..  mirksiukas.gif kai jas perskaitysi, tikius, tvirčiau jausis ir parodysi mums savo įdomių foto

aciu, kad iskart pro duris neismetet. Begu skaityti visko nuopradziu, tai paziuresim, kada as cia vel grisiu. Iki.
Atsakyti
QUOTE(Renataly @ 2008 03 14, 00:14)
Dabar susiradusi medziagytes skaitau  doh.gif Vaje, kiek dar toli man iki visko  bigsmile.gif

Čia pasiskaityk

http://fotografuojam.blogspot.com/
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 13, 21:43)
Kas turi kantrybės, nueikit į namų darbus ir peržiūrėkit visas nuotraukas nuo pat pradžių. Palyginkit dabartinį lygį su tada buvusiu. Suraskit 10 skirtumų smile.gif

Aš tai siūlyčiau vis tik atrakinti pirmuosius namų darbus, bent jau iki kiek peržiūrėjau maždaug tos temos kur laisva buvo. Ir dar keletą - naktinės foto, knyga berods dar tokia be jokių asmeniškumų buvo. Vienok ir pirmuose namų darbuose foto kokybė netgi sakyčiau labai gera, lyginant su foto kurios retsykiais įdedamos naujų narių čia unsure.gif Ir mano nuomone tas anonimiškumas techniniuose Nd visiškai nereikalinga, juk namų darbų esmė ir yra kad visi kuo daugiau sužinotų kaip, kokiu būdu tas padaryta ir galėtų patys padaryti kuo geresnes foto ir jau pateikti galutinį rezultatą. O ir be diskusijų, pasidalinimo patirtim yra sunkiau mokytis, nei pasitariant unsure.gif Aš jau anksčiau siūliau techninius nd dėti ir į temą, kad galbūt sulaukt bent kažkokių komentarų ir turėt galimybę pataisyt galutinį rezultatą (nes kaip gi kitaip gali tobulėti). Ir manau kad pradžioje ir dėl tos priežasties buvo greičiau tobulėjama (aišku ir ne vien tik dėl tos bigsmile.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 13 kovo 2008 - 23:19
QUOTE(peppi @ 2008 03 13, 20:41)
na isjudinote mane... idesiu kai ka kas man patinka, su visom foto sieja kazkokie patirti ispudziai tad vertinti sunku objektyviai, jei kas netinges - pakomentuokite mirksiukas.gif

visose, apart paskutinės yra triukšmo, kuris man nelabai patinka.
Pirmoj trys objektai, konkuruojantys dėl dėmesio. Vaikinas, šviestuvas ir balionėlis. Vaikinas su šviestuvu mano akims būtų nieko, Jei būtų išsaugota ir nenukirpta ranka ir jei nebūtų balionėlio. Dabar, taip kaip yra, tikriausiai tinka prisiminimams. Bet iš šalis, ten nebuvus nesižiūri.
Antra, kaip čia mėgiama sakyti, šeimos albumui. Fainas pasiskraidymas vaikučio. Tokią ir aš savojo dėčiau. Vyro, tikriausiai tčio žvilgsnis suteikia ššilumos, o ir vaikutis matosi liuks jaučiasi, patinka skraidyti. Taigi, nors atlikimas man nepatinka, bet momentas yra.
Trečia, tas vyrukas ten maišosi. Mielas būtų portretas. Bet kokybės stinga. Šypsena labai šilta.
Ketvirta. nežinau. nelabai patinka, nes nieko nesako. Atrodo net jai nelabai patinka, kad fotografuota. na toks įvaizdis.
Penkta griūna. Ir kaip pozuotai, norisi geresnės kompozicijos.
Paskutinė kažkaip mažiausiai patinka, na net nežinau ką pasakyti apie ją.

ŽvėrisKLP man tas akmuo, kitokio atspalvio irgi ukliuvo, dėl tos priežasties versčiau į jb, nors kitavertus spalvotai gerai žiūrėtųsi, jei ne akmuo. Taip pat dangaus čia nėra. T.y. yra, bet neišraiškingas. Dešinėjė reikia vos vos daugiau erdvės, kairėje jos per daug.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 00:12)

Kad nelabai galėjau fotkint:prie molo stovėjo matyt jo žmona, nu tikra boba, jei bučiau ėjęs link jo, būt mane suėdus, nu jau taip žiūrėjo, kaip žvėris... doh.gif doh.gif
Atsakyti
Nieko nesupratau, kazkur dingo komentaras blink.gif

Pakartosiu.

Peppi patiko tik moteriske, kaip ir daugumai. Tik trukdo isdegintas daiktas pirmame plane.

Zverisklp spalvotas variantas geresnis, bet as noreciau daugiau apacios, kad tas butelis nebutu nupjautas.

O dabar paaiskinkit man nemoksai, nes niekas nieko neparase apie Bites-Majos kompozicija paskutinej foto. Man asmeniskai atrodo kad kaire puse sunkesne g.gif galit apmetit akmenim, bet as taip matau, jei kas gali, parasykit. Gal as klistu 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 13 kovo 2008 - 23:21