Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Nors tema jau kaip ir išsemta, bet išdrįsiu įkišti ir savo trigrašį, nes labai apie daug ką noriu pasakyti blush2.gif

Pirmiausia dėl paminėtojo ale klano. Šiaip realiai taip yra visose temose. Per laiką senbuviai susipažįsta, susitinka. Galiausiai (na, bent jau man tai 100 proc.), kad ir bendraujant internete daug lengviau bendraujasi su tais žmonėmis, kuriuos nors trupučiuką pažįstu realiai (na buvom myte, gal šiaip susitikę) nei su vien niku. Manau taip yra daugeliui. Ir šitame nematau kažko blogo.

Toliau kalbant apie naujokus ir tuos pačius klausimus. Pasakysiu remdamasi tik savo patirtimi kitoje temoje, kurioje sėdžiu beveik 3 metus. Lygiai taip pat duodam nuorodas - skaitykit patys, bet pastebėjau tokį dalyką, kad vienodų situacijų nebūna ir žmogui daug aiškiau, kai atsakai būtent į jam iškilusius klausimus. Nu tiesiog taip yra.

Kalbant apie save ir komentavimą. Man pačiai dar reikia labai labai persilaužti ir pradėti kitaip žiūrėti į daug ką. Vat įkelia nuotrauką su objektu centre. Na, prisimenu, kad geriau būtų ne centre, bet kyla mintis, kad toks autoriaus/ės sumanymas ir nieko nebesakau. Tuo pačiu, pati na niekaip nesugebu kažkokiu, man mistiniu būdu, žiūrėti į daiktus kitu kampu. Iš vis, tik prabilus čia pradėjau fotografuoti daiktus. Iki tol buvo tik šunys ir niekas kitas. O šunis fotografavau paprastai, kad viskas būtų aišku, šuo (ar jo kūno dalis) tik centre ir taškas. Taip ir su daiktais - nu matau kažką prieš save ir fotografuoju. Na, lyg po trupučiuką ateina kažkos noras (jausmas ar kaip pavadinti) lyg kažką kitaip daryti, bet pati dar nesuvokiu ką ir kaip.

Ir dar vienas dalykas. Aš tikrai esu antimeniškas žmogus. Na, nesuprantu meno, nemoku kažko daugiau įžvelgti. (Pvz.: Mona Lizoje iš vis nieko nematau - boba ir tiek man). Nuotrauka man yra nuotrauka. Gražu/negražu, patinka/nepatinka, nu yra fokusas/nėra fokuso. Patiko, kažkas patraukė akį - tyrinėju ilgiau. Vat, todėl dažnokai jaučiuosi čia ne kaip. Nežinau ką komentuoti. Tikrai nežinau.Todėl tikrai gerbiu tuos, kurie komentuoja. Nu aš nesiekiu aukštumų. Sakykim mano tikslas, kad pavyktų įgyvendinti tai, ko užsimanau, (kaip pavyzdys nufotografuoti šunį judesyje). O šito tikslo link stumiuosi sunkiai. Jei man čia ne vieta, tai netempkit gumos - sakykit eit laukan - iš išeisiu ir be pykčio smile.gif
Temas skaitau jau antrą kartą. Netgi pradėjau ant lapelio rašytis kas ir į kokią temą atėjo. Jaučiu, kad teks ir dar kartą skaityti - kaskart randama kažkas naujo. Labai gerai, kad jos visos yra thumbup.gif

Ir paskutiniausias dalykas, kurio negaliu pamiršti iki šiol. Na, vos išlindus iš pogrindžio (tuo metu daug tokių išlindo), kažkas mestelėjo frazę, kad maždaug deda naujokai nuotraukas tik todėl, kad nori slaptažodžio. Nu žinokit, kažkaip įskaudino... Atrodo skaičiau, žinojau kas ir kaip... Čia matyt irgi tokia žmogiška problema, kai viską visi prisitaiko sau.

Ir tikrai paskutinis dalykas. Neprisitaikykit visko sau. Tikrai niekam nieko asmeniškai netaikau ir rašau visiškai be pykčio 4u.gif
----
Ai, nėra čia tiems naujokams taip blogai. Pasiskaitinėjus bitėj+, tai čia rojus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rida_R: 13 kovo 2008 - 22:08
QUOTE(sillwio @ 2008 03 13, 21:26)
O aš pasigendu daugelio narių, kurie čia dalyvavo. Visi jie yra, jie niekur nedingo. Tada užduodu sau klausimą kodėl jie čia neužeina. Arba užeina labai retai. Kas pasikeitė?

...o nepagalvojai, kad galbut ir jie pasikeite smile.gif ?

jus cia ne is sudo mena spaudziat o tuscioj vietoj draskytis pradedat lotuliukas.gif
dziaugtumetes, kad esat, kad ateinat, susitinkat o dar kazko ir gaunat doh.gif

kai kurie cia tai isvis neurotiski doh.gif

baigiam ka 4u.gif

davai kiekvienas po nuotrauka drinks_cheers.gif

dekui uz komentarus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 13, 21:58)
OJ, NU TAI PABAIGIiam, jeigu pradejom. Va cia yra dar vienas dalykas, kuris man cia kiek kliuna - nepriklausau as jokiai saikai ar pan, todel kartais buna sunku suprasti, kas kada ka turi omeny, sakydamas - mes vienas kita supratom, vieno "zmogaus", "kai kuriu zmoniu", tai ir rasykim, bites prasei, jeigu prisimenu? g.gif tada maziau ir kiti sau prisitaikys, to ko nereikia ir aiskumo daugiau.
nebeprasminga irnesakyk.gif

taip, Bitės .. tai gal dabar sulauksim Tavo sąrašiuko, kieno nuomonės lauki ? smile.gif

iš tiesų , pradeda diskusija pereit į asmeniškumus, matyt laikas baigti
Atsakyti
atjungiau sm ir prisiminiau Peppi nepakomentavau. bet daug nuotraukų dabar nespėsiu. vakare.
Atsakyti
peppi, is esmes sutinku su marakes nuomone, tik moters portretas kazkiek kabina. Kitos - paieskos.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 13, 21:43)
Kas turi kantrybės, nueikit į namų darbus ir peržiūrėkit visas nuotraukas nuo pat pradžių. Palyginkit dabartinį lygį su tada buvusiu. Suraskit 10 skirtumų smile.gif

Kodėl taip sparčiai mokėmės? Todėl, kad mokėmės. Ne seiliojomės pamatę bet kokį šūdą.

Nesiruošiu atsiprašinėti už smarkius žodžius. Gal kas pažliumbs. Gal kas įsižeis. Nieko tokio, praeis.

ot ir ne. aš tik dėl savo žodžių žliumbiu - kai per aštriai pasakau tongue.gif be to, kai pažliumbiu, tą dieną nebeišspausiu daugiau nė ašaros biggrin.gif

o senus ND vartau labai dažnai. šiek tiek apibendrinai, nes ką tik turėjom puikiuosius retro ND. ar vis dar tvirtini, kad lygis tiek kritęs, kad reikia užsakinėti mišias ankstesniems ND?

aš pvz. net nesudalyvavau retro, svajonėje, pasakoje, nes jaučiau, kad totalų š.. sumalsiu, net nebandžiau, ne mano nosiai.

o šiaip apibendrinant - jeigu kam nors atrodo, kad darbai niekalas - tai reik taip ir sakyti. bet negalima paneigti galimybės, kad kažkas dėl jų "seilėsis". ir kas iš jų teisus ir "laimi"? abu. abu jie turi teises - vienas šūdintis, kitas seilėtis.

aš taip skaitau, draugs Mauzeri..smile.gif

tylū myškia.. tiktai kul'kos fyt fyt pra ausys...biggrin.gif

peppi, nekomentuosiu, nes prie laptopo budžiu, nesimato nieko.. man tamsios vis dar patinka, todėl pasistengisu rytoj apžiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 03 13, 22:00)

kai kurie cia tai isvis neurotiski doh.gif

tikiuos čia ne apie mane a? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 22:03)

tylū myškia.. tiktai kul'kos fyt fyt pra ausys...biggrin.gif

viskas, nubraukei viską kas susikaupo per vakarą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif einu alaus ....
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 03 13, 22:02)
atjungiau sm ir prisiminiau Peppi nepakomentavau. bet daug nuotraukų dabar nespėsiu. vakare.

dekui smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 13, 22:02)
peppi, is esmes sutinku su marakes nuomone, tik moters portretas kazkiek kabina. Kitos - paieskos.

paieskos tamsoje lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 03 13, 22:05)
tikiuos čia ne apie mane a?  biggrin.gif

ne apie tave biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 13, 20:33)
As noriu ideti keleta nuotraukeliu, matau pati minusus, tai noriu paklausti :

Kodel kokybe prastoka?
ar del islaikymo ilgo, ar del pacio fotiko?

user posted image

Kodel atsirado cia tos sviesos juostos? niekaip nesuprantu,kaip fotografavau,vis tiek jos buvo,o jei fotkinau kita kokia puse,nebuvo..:

user posted image

Galiu pasakyt dėl tavo foto. Pirmoj WB matyt nugrybavęs , laabai prastos spalvos ir kai toks viena sdidelis minusas, kitų nebesimato. dėl antros... na paaiškint iš kur tie ruožai negaliu, tik man ir be jų kažkaip trūksta kažko. viena mintis tik galvoj, kurioj čia vietoj fotkinta , juk gyvenau VLN 8 metus , kas čia per rakursas niekaip nesusigaudau g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 13, 22:01)
taip, Bitės .. tai gal dabar sulauksim Tavo sąrašiuko, kieno nuomonės lauki ?  smile.gif

iš tiesų , pradeda diskusija pereit į asmeniškumus, matyt laikas baigti

oj, nu westa, baik. drasiai galiu pasakyt, kad laukiu visu komtaru, kuriuos galiu pritaikyt praktiskai ir kzk kita karta padaryt geriau. arba tiksliai apibudinanciu nuotraukoj tai, ko net pati negalejau ivardint. akivaizdu, kad dazniau labiau pazengusiu zmoniu komentarai buna issamesni ir naudingesni, o i "nekabina", "kzk nepatinka" nera kaip ir sureaguoti. bet patys nick'ai man dideles itakos nedaro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 13, 22:08)
oj, nu westa, baik. drasiai galiu pasakyt, kad laukiu visu komtaru, kuriuos galiu pritaikyt praktiskai ir kzk kita karta padaryt geriau. arba tiksliai apibudinanciu nuotraukoj tai, ko net pati negalejau ivardint. akivaizdu, kad dazniau labiau pazengusiu zmoniu komentarai buna issamesni ir naudingesni, o i "nekabina", "kzk nepatinka" nera kaip ir sureaguoti. bet patys nick'ai man dideles itakos nedaro mirksiukas.gif

nu ir gerai smile.gif .. baigiam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 03 13, 22:06)
viena mintis tik galvoj, kurioj čia vietoj fotkinta , juk gyvenau VLN 8 metus , kas čia per rakursas niekaip nesusigaudau g.gif

man atrodo cia netoli Operos ir baleto teatro, is kito upes kranto, gal net is Univermago g.gif
Atsakyti