Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2008 03 13, 19:35)
tai tada galim palikt tokią nerašytą taisyklę.. nekomentuojam , nepastebim, tai visiškas š... man atrodo žiauru  smile.gif .. nemanau, kad tiek daug visiškų š yra įdedama . ech padėtis be išeities, turbūt tekėsim sena vaga.. gal taip turi būti

siaip tai taip, ziauru, bet man atrodo kartais cia taip buna.
As pvz. nekomentuoju del to, kad dar nesijauciu kompetentinga ta daryti, ta prasme, man atrodo, jei pati neidedu kazko tikrai verto demesio, kaip galiu del kitu darbu aiskinti, kad man cia tas ir anas nepatinka. Na kazkoks sazines jausmas maiso komentuoti biggrin.gif
Atsakyti
aš vėl tyliai ir trumpam. vis dar skaitau ankstesnes temas. ir ką pastebiu- kad oj kaip dauguma iš jūsų nieko nežinojo, nemokėjo, visko klausinėjo, prašė komentarų ir patarimų.
tai kodėl manot, kad kai jūs išmokot, kitiem to nebereikia?
aš galbūt norėčiau kažką čia įdėt, bet ne tam, kad liaupsių sulaukčiau (iki jų man dar toli gražu), o būtent dėl to, kad patartų, pasakytų, kas kito akiai negerai, kaip keisti.
aš dažnai matau, kad kažkas ne taip, bet kaip daryt, kad būtų gerai, dar dažnai nesuvokiu.
tai iš ko man mokytis, jei visi komentuos tik tas nepriekaištingas foto?

aišku, komentuot ar ne- kiekvieno reikalas. bet prieš nurėždami viską prisiminkit save- ko jums reikėjo, kas jums padėjo 4u.gif
Atsakyti
ai, pamiršau parašyti, kad dažnai nekomentuoju nuotraukų, nors jos puikios, nes apie jas visa gera jau būna pasakyta. tada pasigrožiu.. gal ir negražu iš mano pusės, bet nuotaikos svyravimai suveikia - kartais tiesiog nesinori tų visų wow thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tai ir nutyli, nors tikrai patinka ir galėtum pagirti.
o kitom dienom būtent tų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif norisi.
užtat Zhvėrį kažkada seniai nutarkavau, kad pats laukia komentarų, bet kitų nekomentuoja. Sakė, nenoriu pyktis. Va ir šiandien - nuomonę, pasirodo, turėjo, o "pyktis nenorėjo", sulaukė, kol kažkas kitas tą nuomonę išsakys. o juk pamažu pradėjo komentuoti, ir ką - sumušė kas nors? rankos nudžiūvo? ŽVĖRIAU, nepyk, pasikarščiavau aš, nu supykau.. peace?
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 03 13, 19:41)
siaip tai taip, ziauru, bet man atrodo kartais cia taip buna.
As pvz. nekomentuoju del to, kad dar nesijauciu kompetentinga ta daryti, ta prasme, man atrodo, jei pati neidedu kazko tikrai verto demesio, kaip galiu del kitu darbu aiskinti, kad man cia tas ir anas nepatinka. Na kazkoks sazines jausmas maiso komentuoti biggrin.gif

o tu komentuok.. bent jau aš tikrai nerūšiuoju kieno komentarų laukiu, kieno ne.. emocinis foto priėmimas dažnai yra daug svarbesnis ir teisingesnis nei techninis.. jau ne kartą rašiau.. foto turi kelti emociją.. ir net jei ji yra techniškai, kompoziciškai neteisinga, bet ji sukelia teigiamus jausmus, tai yra gerai.. tikslas pasiektas.. juolab gi mes čia ne kokiam fotokonkurse smile.gif

sayonara va čia prie to pačip pyrago.. iš tiesų, kai susipažįsti su žmogum, visai kitaip jį priimi.. va ir Zveris mūsų tikrai labai fainas žmogeliukas, kuris tikrai turi savo nuomonę ir svarią.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 13 kovo 2008 - 19:48
QUOTE(ajas @ 2008 03 13, 19:38)
MB sako, kad portretinis be kalbu geriausias 85 mm f/1.8
canon 85 f/1.8
Universalus zoomas - 24-70 mm f/2.8, bet jis brangus.
"Protinga" alternatyva - Tamron 17-50 mm f/2.8 (aukstai vertinamas daugelio canonistu)
Tamron 17-50 f/2.8

aciu labai, paziuresiu, noreciau labiau universalesnio, bet tas antras tikrai brangokas... o tas trecias... einu pasiskaitinet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 03 13, 19:42)
aš vėl tyliai ir trumpam. vis dar skaitau ankstesnes temas. ir ką pastebiu- kad oj kaip dauguma iš jūsų nieko nežinojo, nemokėjo, visko klausinėjo, prašė komentarų ir patarimų.

Aha, as irgi radau tas temos, kur bite maja, sansara ir dar kazkas islindo is i dienos sviesa, grazu buvo skaityti biggrin.gif jei dabar butu tokios diskusijos, kokios buvo gal kokiu 20 ar 30 temu atgal, as drasiai cia deciau foto ir tikrai ne viena. Bet mes prisijungem kitu metu, kai daug kas cia senbuviams atrodo savaime suprantama ir nebeidomu. Bet jei tema viena, mes atejom i ja veliau ir reikia prisitaikyti
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 13, 19:45)
sayonara va čia prie to pačip pyrago.. iš tiesų, kai susipažįsti su žmogum, visai kitaip jį priimi.. va ir Zveris mūsų tikrai labai fainas žmogeliukas, kuris tikrai turi savo nuomonę ir svarią..  smile.gif

tai va tos jo nuomonės bent jau aš pasigedau ne kartą. šaunu, jei jis pradėtų komentuoti taip dažnai, kaip temoje būna. juk matom, kad jis kasdien su mumis, bet nekomentuoja. kodėl? ar todėl, kad šūdas visos fotkės? (čia pagal tą teoriją išeitų, kad jei nekomentuoja - tai šūdas?).
bet vėlgi - neseniai rašiau, kad komentavimas neturėtų būti darbas. todėl niekas, mano galva, neturėtų dirbti. bet faktas, kad žmonės, kurie patys komentuoja daug, sulaukia daug komentarų. čia ir luokei galėtų būti skirta - pradėk nuo komentavimo, pamatysi, kaip akis lavėja, nes kasdien turėsi apgalvoti kelias, kartais keliolika nuotraukų, tada ir pačios Tavo nuotraukos, tikiu, ims darytis geresnės. juk mokytis galima ne tik iš kitų komentarų. komentavimas kitų nuotraukų - toks pats mokymasis.
Atsakyti
nu va, Zveri, teks komentuot smile.gif .. kitaip š... visų fotkės bus smile.gif ..trep trept kojela, tau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 03 13, 19:49)
Aha, as irgi radau tas temos, kur bite maja, sansara ir dar kazkas islindo is i dienos sviesa, grazu buvo skaityti biggrin.gif

nu einu ieškot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 13, 19:56)
nu va, Zveri, teks komentuot  smile.gif .. kitaip š... visų fotkės bus  smile.gif ..trep trept kojela, tau  cool.gif

ne, nu rimtai.. jis pritarė šiandien išsakytai nuomonei, kad dažnai briedas pavadinamas menu, bet kodėl mes to anksčiau negirdėjom? juk jei žmogus matai, kad briedai vadinami menu, tai sakyk - tai ir vadinama kritika.. ne tik techninę pusę komentuot reik, jei jau tuo užsiimi, arba pasakyt "nekabina". demaskuoti briedus irgi reikia, jeigu turi tokią nuomonę..smile.gif aš dėl to nutylėjimo ir pasiutau - pasirodo, ne vienas žmogus mano, kad čia šūdo, kuris vadinamas menu, pilna, BET TO NESAKO. o paskui kažkokios pretenzijos klikoms ir panašiai smile.gif

aš dabar va pašantažuosiu (pagailėkit manęs, žodžiu). aš ką tik apsiblioviau. nes jaučiuosi įžeidusi žvėrį, bet nesijaučiu visiškai neteisi, tik pykstu ant savęs, kam žodžių nepasirinkau gražesnių..sad.gif va vakare kaip gražiai rašau, o dieną nesugebėjau, supykau ir roviau iš širdies.

sorry, biškį eisiu nosį išsišnypšt.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 20:45)
užtat Zhvėrį kažkada seniai nutarkavau, kad pats laukia komentarų, bet kitų nekomentuoja. Sakė, nenoriu pyktis. Va ir šiandien - nuomonę, pasirodo, turėjo, o "pyktis nenorėjo", sulaukė, kol kažkas kitas tą nuomonę išsakys. o juk pamažu pradėjo komentuoti, ir ką - sumušė kas nors? rankos nudžiūvo? ŽVĖRIAU, nepyk, pasikarščiavau aš, nu supykau.. peace?

Aš šiaip esu labai taikus žmogus, man gera gyvent kai nesipykstu ne tik aš, bet ir žmonės aplink mane. Aš pvz. nenoriu komentuot nuotraukų kurios man nepatinka, bet visa komanda čia rėkia kaip fain, koks grožis, koks menas... Pagalvoju gal aš nesuprantu, na tada pasilaikau savo nuomonę sau. Galėčiau pateikt ir pavyzdžių, bet nelabai norėčiau įžeist autoriaus, nes jis po tokių pagyrų visuotinių bus jaučiu pakilęs virs visų smile.gif . Bet tikrai Sayonara aš nepykstu drinks_cheers.gif Pakomentuot tikrai nėra sunku, bet jau kaip daugelis rašė, nėr kita kart nuotaikosir viskas, arba kaip čia daug kas mėgsta vartot žodį "nekabina" (man toks jis nuvalkiotas atrodo, sorry).. Gerai viskas ok, ir visos jūs esat superinės mamytės. draugaučiau su visom jei laiko turėčiau friends.gif
Atsakyti
aš puikiai suprantu visus naujokus, nes pati žinau, kad gavau viską čia... arba nuorodą, arba komentarą gaudavau visada arba beveik visada, kai paklausdavau... jau rašiau kažkada, kad pirmose temose mokėsi tie, iš kurių mokiausi aš.. gal dabar kas mokosi ir iš manęs blush2.gif
aš nieko prieš naujokų foto čia kėlimą nors ir po 5 per dieną neturiu. aš noriu jiems padėt. tikrai, pasitaiko foto, apie kurias nieko negali pasakyt. pvz. andriuškos paskutinė iš trijų foto ND paskutiniuose. ir taip žiūrėjau ir taip. prie kokybės neprikibsi per daug, o ką sakyt? nesugalvojau sad.gif kaip ir degutės vaikis baloj. jos nėra prastos kokybiškai, bet ko pasakyti neradau unsure.gif graužiaus dėl to kažkiek, nes norėjau po visomis pasisakyt. nesigavo.... senbuviai puikiai supranta, jei po ND foto nėra komentarų, nuotraukoje neaišku ką keisti, nes totaliai yra eilinė foto. reikia keist viską, rakursą, apšvietimą, idėją, paros metą, objektą ir t.t.
kad ne visi komentarai vienodai "sveria" pati jaučiu. labai laukdavau kai kurių žmonių pastabų, o kiti jei pasakydavo ką, nuleisdavau beveik "negirdomis", nes matydavau, kad žmogus pats nesusitvarko su tuo, ką komentuoja ax.gif šis dalykas buvo yra ir bus, tik ne visi apie tai kalba... daugelis tų žmonių, kurių komentarai buvo nesvarbūs ir antrareikšmiai, peršoko per mane pasiekimais ir gana greit ir dabar jų komentarų laukiu kaip "dievo manos", o daugelis kitų man svarbių žmonių - išnyko iš čia, ko man be galo trūksta ir ilgiuosi jų.......... užsitarnauti komentaro svarbą irgi reikia laiko.
ką daryt. o ką čia labai padarysi. aš daugiau nuotraukų nei viena per dieną retai kėliau ir kelsiu smile.gif gal tada darom kokį folderį ND kataloge, kur naujokai, kurie jaučia kompleksą kelti čia, kelią pvz iki 2-3 foto per dieną ir laikomos jos ten kokias 3 d, po to ištrinamos. kas norės, ras laiko, bus nuotaika, iš pedagoginių paskatų - pakomentuos. kas nenorės, gali ir ten nosies nekišti ir nesinervinti.
tarsi toks fakultatyvas šalia forumo. kad nebūtų viešų negražių pykčių, temų lyginimų ir naujokai jaustųsi laukiami. tik baisiausia bus, jei neatsiras žmonių parašyt nors vienam komentarui... tad jei apsiimam taip šefuoti tą folderį, bent pasistenkim nors vienas pakomentuot. išvyti, dalyti skyrelį - sudėtinga ir baigsis tyla mūsiškiame ir turgumi kitame. jei nebus kas ten pamoko, gausis tas pats smile.gif

Atsakyti