aš puikiai suprantu visus naujokus, nes pati žinau, kad gavau viską čia... arba nuorodą, arba komentarą gaudavau visada arba beveik visada, kai paklausdavau... jau rašiau kažkada, kad pirmose temose mokėsi tie, iš kurių mokiausi aš.. gal dabar kas mokosi ir iš manęs
aš nieko prieš naujokų foto čia kėlimą nors ir po 5 per dieną neturiu. aš noriu jiems padėt. tikrai, pasitaiko foto, apie kurias nieko negali pasakyt. pvz. andriuškos paskutinė iš trijų foto ND paskutiniuose. ir taip žiūrėjau ir taip. prie kokybės neprikibsi per daug, o ką sakyt? nesugalvojau
kaip ir degutės vaikis baloj. jos nėra prastos kokybiškai, bet ko pasakyti neradau
graužiaus dėl to kažkiek, nes norėjau po visomis pasisakyt. nesigavo.... senbuviai puikiai supranta, jei po ND foto nėra komentarų, nuotraukoje neaišku ką keisti, nes totaliai yra eilinė foto. reikia keist viską, rakursą, apšvietimą, idėją, paros metą, objektą ir t.t.
kad ne visi komentarai vienodai "sveria" pati jaučiu. labai laukdavau kai kurių žmonių pastabų, o kiti jei pasakydavo ką, nuleisdavau beveik "negirdomis", nes matydavau, kad žmogus pats nesusitvarko su tuo, ką komentuoja
šis dalykas buvo yra ir bus, tik ne visi apie tai kalba... daugelis tų žmonių, kurių komentarai buvo nesvarbūs ir antrareikšmiai, peršoko per mane pasiekimais ir gana greit ir dabar jų komentarų laukiu kaip "dievo manos", o daugelis kitų man svarbių žmonių - išnyko iš čia, ko man be galo trūksta ir ilgiuosi jų.......... užsitarnauti komentaro svarbą irgi reikia laiko.
ką daryt. o ką čia labai padarysi. aš daugiau nuotraukų nei viena per dieną retai kėliau ir kelsiu
gal tada darom kokį folderį ND kataloge, kur naujokai, kurie jaučia kompleksą kelti čia, kelią pvz iki 2-3 foto per dieną ir laikomos jos ten kokias 3 d, po to ištrinamos. kas norės, ras laiko, bus nuotaika, iš pedagoginių paskatų - pakomentuos. kas nenorės, gali ir ten nosies nekišti ir nesinervinti.
tarsi toks fakultatyvas šalia forumo. kad nebūtų viešų negražių pykčių, temų lyginimų ir naujokai jaustųsi laukiami. tik baisiausia bus, jei neatsiras žmonių parašyt nors vienam komentarui... tad jei apsiimam taip šefuoti tą folderį, bent pasistenkim nors vienas pakomentuot. išvyti, dalyti skyrelį - sudėtinga ir baigsis tyla mūsiškiame ir turgumi kitame. jei nebus kas ten pamoko, gausis tas pats