Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

As nesinojau kad galima objektyvu issinuomot, tai issinuomosiu ta pirmaji parai,paziuresiu kas gero is jo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 03 13, 18:21)
aš tai vėl tyliai tyliai pasakysiu, kad laukiu šios diskusijos rezultatų. Kiek jų buvo, vis panašių... Bet po to vėl viskas nutildavo, ir niekas nesikeisdavo. Gal tai reiškia, kad yra gerai taip kaip yra  smile.gif  pvz. man tai ne

o gal visgi verta įsivest tuos foto kėlimo apribojimus smile.gif.. kažkada kalbėjom, kad jei įsivesim tokį apribojimą, nebus foto.. bet dabar jų nedaug, o vis tiek atsiranda priežasčių jų nekomentuot.. suprantu, foto gali būti neįdomi.. bet parašyt, kad ji neįdomi nėra sunku.. tokie parašymai labai veikia .. po kelių tokių pastabų pradedi galvot, ką dedi...
tai gal dedam max 1 per dieną..bet foto komentuojam.. kitaip mūsų skyrelis nebetenka prasmės.. bent jau mano akimis

beje vis dar iki šiol prisimenu kai kurių žmonių pasisakymus, kad jie ne į visas pastabas kreipia dėmesį, kad kai kurių nuomonės jiems ir nesvarbios.. tai gal nekomentavimo priežastis dar ir tame? aš pvz tokius žodžius labai mėgstu prisitaikyti asmeniškai sau, ypač kai neparašoma konkrečiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 13 kovo 2008 - 18:29
Man labai kliūna kad nekomentuojami nd. Ypač naujokų. Juk jie dalyvaudami čia to ir laukė - mūsų dėmesio, patarimų.

Aš nekomentuoju foto nes nesijaučiu ekspertė. Kas labai patiko, pagiriu, o dėl kritikos pasilaikau sau. Gal esu per daug priekabi g.gif Turbūt dėl to ir nuotraukų neberodau - nerandu tokios kuri pačiai atrodo gera. O kam prašyti kritikos darbui kurį ir pati galiu akimirksniu sukritikuoti.
O iš tikrųjų šiuo metu ir neturiu galimybių nuoširdžiai skirti laiko ir įsigilinti. Vis prabėgom paskaitau, kartais parašau. Paviršutiniškų pastabų nesinori dalinti.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 13, 18:27)
o gal visgi verta įsivest tuos foto kėlimo apribojimus smile.gif.. kažkada kalbėjom, kad jei įsivesim tokį apribojimą, nebus foto.. bet dabar jų nedaug, o vis tiek atsiranda priežasčių jų nekomentuot.. suprantu, foto gali būti neįdomi.. bet parašyt, kad ji neįdomi nėra sunku.. tokie parašymai labai veikia .. po kelių tokių pastabų pradedi galvot, ką dedi...
tai gal dedam max 1 per dieną..bet foto komentuojam.. kitaip mūsų skyrelis nebetenka prasmės.. bent jau mano akimis

beje vis dar iki šiol prisimenu kai kurių žmonių pasisakymus, kad jie ne į visas pastabas kreipia dėmesį, kad kai kurių nuomonės jiems ir nesvarbios.. tai gal nekomentavimo priežastis dar ir tame? aš pvz tokius žodžius labai mėgstu prisitaikyti asmeniškai sau, ypač kai neparašoma konkrečiai.

As anau gerai butu tas apribojimas...
nes as pati pvz prisedu,nu galvoju pakomentuosiu,o kai pamatau kiek nuotrauku, tai ai galvoju,nes pesiu visu pakomentuot ir is vis nekomentuoju...
vel uzlekiu,perskaitau ir nebelieka laiko...
Nu zodz cool.gif man tai tiesiog laiko trukumas..
Atsakyti
westa, asmeniškai man apačios pritrūko pirmiausia biggrin.gif po to užkliuvo kompozicija. šešėliai nekliuvo už nugaros. ten taip įdomiai atrodo. vienas šešėlis ryškus būna nuo spintos, o kitas toks žymiai šviesesnis ant viršaus, nelabai aiškinaus nuo ko lotuliukas.gif tai turbūt tas perėjimas ir kliūna... g.gif
pirma buvau į kairę labai palikus vietos, su šešėliu už nugaros, bet tada nesižiūrėjo totaliai foto... doh.gif yra geresnė kompozicija, bet nepatinka lūpų išraiška doh.gif

Agniuke, žinok tik tai, kad VISADA bus galima nusipirkti brangesnį analogą kit'ui. bet ar tau reikia brangiausio? g.gif su kit'u nesusitvarkai dar, o investuot į 3500 kainuojantį doh.gif man atrodo mažiausiai kvaila... tada bent tamrono reik analogus pažiūrėt, sigmos, tokinos... o pasiėmus nuomoje, ne ką tesuprasi, gali ir parduotuvėje išbandyti kelis ir išsirinkti labiausiai patikusį prie rankos, fokuso greitumu, diafragma ir t.t. 4u.gif
VISADA bus patarėjų sakančių, kad Sigma totalus š..., kad levą objektyvą renkies. žiūrėk kaip tau atrodo geriau. pati sakai, per brangu. atmesk šį variantą ir ieškok kad tiktų ir kaina ir charakteristiką.
man patinka Jono Tučkaus profilyje surašyta technika. Kad pati pigiausia iš visų galimų lotuliukas.gif išvardinta sigma, tokina, tamron ir t.t. o žmogus daro tikrai puikias foto, kartais iš koto verčiančias.

Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 03 13, 18:43)
Agniuke, žinok tik tai, kad VISADA bus galima nusipirkti brangesnį analogą kit'ui. bet ar tau reikia brangiausio?  g.gif su kit'u nesusitvarkai dar, o investuot į 3500 kainuojantį  doh.gif man atrodo mažiausiai kvaila... tada bent tamrono reik analogus pažiūrėt, sigmos, tokinos... o pasiėmus nuomoje, ne ką tesuprasi, gali ir parduotuvėje išbandyti kelis ir išsirinkti labiausiai patikusį prie rankos, fokuso greitumu, diafragma ir t.t. 4u.gif
VISADA bus patarėjų sakančių, kad Sigma totalus š..., kad levą objektyvą renkies. žiūrėk kaip tau atrodo geriau. pati sakai, per brangu. atmesk šį variantą ir ieškok kad tiktų ir kaina ir charakteristiką.
man patinka Jono Tučkaus profilyje surašyta technika. Kad pati pigiausia iš visų galimų  lotuliukas.gif išvardinta sigma, tokina, tamron ir t.t. o žmogus daro tikrai puikias foto, kartais iš koto verčiančias.

As dabar dar visai nepirkciau, bet vat tevas mano uzsigeide man nupirkti,ir turiu issirinkt,jei greit neissirinksiu jis pats nupirks koki jam patars doh.gif
o pati as nelabai dar gaudausi tuose skaiciukuose, ir kada geriau su kokiu fotografuoti... doh.gif
Tai ir blaskausi tai prie vieno nuomones,tai prie kito...
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 03 13, 18:43)
westa, asmeniškai man apačios pritrūko pirmiausia biggrin.gif po to užkliuvo kompozicija. šešėliai nekliuvo už nugaros. ten taip įdomiai atrodo. vienas šešėlis ryškus būna nuo spintos, o kitas toks žymiai šviesesnis ant viršaus, nelabai aiškinaus nuo ko  lotuliukas.gif tai turbūt tas perėjimas ir kliūna...  g.gif
pirma buvau į kairę labai palikus vietos, su šešėliu už nugaros, bet tada nesižiūrėjo totaliai foto...  doh.gif yra geresnė kompozicija, bet nepatinka lūpų išraiška  doh.gif

žinai mąsčiau mąsčiau ir pagalvojau.. negali žinot kaip čia būtų geriau.. gal ir nebūtų geriau jei tos apačios būtų daugiau.. gal nebūtų geriau jei tas šešėlis dingtų..foto tikrai patraukia dėmesį, ji kitokia ir tai jau yra gerai.. o toliau - tik detalės ( kaip ten kažkokioj dainoj smile.gif )

Agniuke, mano abu objektyvai - Sigmos.. ir aš jais patenkinta.. daug kas pvz peikia Nikon 40, o aš juo džiaugiuos...
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 13, 18:06)
Elina - daugumoje šunelio nuotraukų nesimato akyčių, manau, kad sunku jį pagauti taip, kad išryškėtų akytės, nes pats šuniukas tamsus, bet pabandyk, kad šviesa kristą į jo snukutį, kad būtų atspindžių akytėse (arba juos uždėti photoshopu, ir taip daro fotografai, jei šunio akys matinės ir neblizga, be blikų negražiai atrodo). Bet kokybė šiaip tikrai nebloga, šaunuolė!

Dėkui. Neužilgo mažius taps fotogeniškesnis smile.gif , jau šviesėja.
Mačiau kalbat dėl objektyvų, tai su televyku tikrai galima daryt portretines foto. Su 70-200 2.8 gaunasi tikrai normalūs portretai. Čia man papasakojo to televyko pardavėjas ir pabandžiau, net nežinau g.gif , prisipratinus šitą objektyvą ko gero, 50-ko nereiks unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 13 kovo 2008 - 19:02
QUOTE(westa @ 2008 03 13, 18:49)
Agniuke, mano abu objektyvai  - Sigmos.. ir aš jais patenkinta.. daug kas pvz peikia Nikon 40, o aš juo džiaugiuos...

nu zodziu, kiek zmoniu tiek ir nuomoniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 03 13, 18:57)
Dėkui. Neužilgo mažius taps fotogeniškesnis smile.gif , jau šviesėja.
Mačiau kalbat dėl objektyvų, tai su televyku tikrai galima daryt portretines foto. Su 70-200 2.8 L IS USM gaunasi tikrai normalūs portretai. Čia man papasakojo to televyko pardavėjas ir pabandžiau, net nežinau g.gif , prisipratinus šitą objektyvą ko gero, 50-ko nereiks unsure.gif

kaip nekeista labiausiai darau portretus su savo 30 tuku.. aišku mažai jų pas mane , bet kiek yra, tiek ne su televyku.. man jis sunkus rupūžė smile.gif

beje sveikinu su nauju draugu namuose mirksiukas.gif

QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 13, 18:58)
nu zodziu, kiek zmoniu tiek ir nuomoniu  biggrin.gif

tai jau tikrai...
Atsakyti
šiai portretinis astumas laikomas apie 100 mm, todėl 70-200 tam tikru priartinimu yra būtent tai.
50tuką portretinuku vadina tik dėl to, kad plauna gerai foną ir išskiria veidą ir tuo, kad su 100 mm lietuviškame bute sunkiai beišsiteksi, kad gauti tai ką nori mirksiukas.gif kaip laputaitė sakė ir ant kopečių lipa ir visaip bando prastumdyti sienas, kad įtalpinti ką nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 13 kovo 2008 - 19:01
QUOTE(westa @ 2008 03 13, 17:57)
na jei pas visas bus tokie nusistatymai, tokiu atveju nebematau prasmės iš viso čia dėt foto....

prieš tai iš darbo buvau prisijungus, nerodė foto, tai einu peržiūrėt ką įdėjot.. užmačiau labai Sansaros foto  smile.gif

westa, aš tiesiog atvirai susakiau priežastis, kodėl kartais nekomentuoju. pripažink, daugelis turi panašias priežastis, tik to neįvardina.
taip, kai kurių foto nekomentuoju dėl to, kad nekreipiamas arba nepakankamai kreipiamas dėmesys į pastabas (IR VISAI NEBŪTINAI Į MANO PASTABAS, TIEK AŠ TIKRAI NESUSIREIKŠMINU). ir kai kurie žmonės tai yra išgirdę iš manęs asmeniškai.
be to, tikrai nebūtų sąžininga iš dalyvių reikalauti DIRBTI, t.y. komentuoti absoliučiai visas foto.
pagal jėgas ir nusiteikimą stengiuosi pakomentuoti beveik visas, bet privalomu darbu to paversti nenorėčiau. mes beveik visos čia esame mamos, kai kurie - tėčiai. dirbantys kai kurie. ši tema neturėtų būti kokia tai "darbo stovykla"..
labai gerbiu tuos, kurie sugeba, spėja visas pakomentuoti.. aš visų absoliučiai tikrai niekada nepakomentuosiu.. atvirai sakau.
be to, vėlgi atvirai sakau, manau, kad komentuoju gana aktyviai. ne visi tiek ir gali. ne visi nori.
kartais ne nuotaika būna, tad nutyliu, nes žinau, kad gal nepelnytai sukritikuosiu..sad.gif

sutinku su laputaite, kad naujokų ND turėtų būti labiau komentuojami. jau vien dėl to, kad tai specialiai atlikti darbai. pati, deja, šį kartą neradau laiko dėl aplinkybių - vaikis serga. tik nubalsavau.

kiekvienam savo. nesąžininga būtų ir reikalauti, kad visi pakomentuotų visas, ir laukti, kad visos mano arba kažkieno foto būtų komentuojamos, nors patys tam neskiriame laiko.

o grįžtant prie "klanų".. kai susitinki, taip jau būna, kad kartais net susidraugauji.. tada ir lengviau, ir sunkiau tampa komentuoti.. man asmeniškai tai nėra labai sunku pasakyti, kas nepatinka, netinka, kliūna, negerai, mano galva. nesunku ir pagirti, jeigu man tikrai patinka nuotrauka.. bet kažkokios tiesioginės "klano" ar pažinties įtakos nesureikšminčiau..smile.gif
Atsakyti