Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

vsio. paskaičiau paskutinius kelis išsireiškimus - ir supratau, kad geriau einu aš nach.... nu po šluota pasedėsiu blink.gif iki rytojaus neskaitysiu ir diskusijos neseksiu. ir net rytoj pradėsiu nuo tos vietos, kur atsivers paskutinis atsakymas.

laputaitė supratau, pagaliau, apie ką tu kalbėjai. konstruktyvu. tik manau, kad tai reikia padaryti laisvanorišku dalyku. nes daug kam yra kriterijus "gražu/negražu" visą teorinę pagrindžiamąją dalį paliekant ituityviam lygmenyje. mokomaja prasme tai labai naudinga. tiesiog pagalvoti prieš spaudžiant mygtuką, ką gi padarei ir nori parodyti kitiems. bet kai kuriuos tas nemokėjimas "teisingai" aprašyti gali tiesiog atbaidyti. naglų tinginių, tokie kaip aš ir sayonara, tokios smulkmenos tikrai neglumins cool.gif

gerų pamąstymų. prisiminkit tautosaką: rytas už vakarą protingesnis.....
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 03 13, 14:57)
aš tai tyliai tylia įsiterpsiu.

labai gražiai parašyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 14:58)
Tai sutinki su idėja dėl techninės nd? Kad autorius nufotografuoja, ir išanalizuoja smile.gif ?

Ir kad sayonara privalo dalyvauti  biggrin.gif

aš akmenuko po kaklu nenoriu..smile.gif
aišku, būtų labai naudinga patiems pažiūrėti į savo foto taip, kaip kiti į jas žiūri..
bet brač..sad.gif kaip sunku..biggrin.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 03 13, 14:58)
laputaitė supratau, pagaliau, apie ką tu kalbėjai. konstruktyvu. tik manau, kad tai reikia padaryti laisvanorišku dalyku. nes daug kam yra kriterijus "gražu/negražu" visą teorinę pagrindžiamąją dalį paliekant ituityviam lygmenyje. mokomaja prasme tai labai naudinga. tiesiog pagalvoti prieš spaudžiant mygtuką, ką gi padarei ir nori parodyti kitiems. bet kai kuriuos tas nemokėjimas "teisingai" aprašyti gali tiesiog atbaidyti. naglų tinginių, tokie kaip aš ir sayonara, tokios smulkmenos tikrai neglumins cool.gif

nea, neglumins biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 16:04)
aš akmenuko po kaklu nenoriu..smile.gif
aišku, būtų labai naudinga patiems pažiūrėti į savo foto taip, kaip kiti į jas žiūri..
bet brač..sad.gif kaip sunku..biggrin.gif

Dėl saynoros dalyvavymo pajuokavau smile.gif
Nu einu kokių daržovių paieškosiu. Gal bus poto visiems aiškiau ką turėjau galvoj kalbedama apie nuotraukos analizę.
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 15:58)
Tai sutinki su idėja dėl techninės nd? Kad autorius nufotografuoja, ir išanalizuoja smile.gif ?

Ir kad sayonara privalo dalyvauti  biggrin.gif

O tiems naujokams, kurie dar profesionaliai analizuoti nelabai sugeba ką daryti? Kažkaip primityviai parašyt nesinori...o kartais galima juk nufotkinti intuityviai ir negalvojant apie kažkokią prasmę ar ką tame darbe norisi pavaizduoti. Tiesiog tau ta nuotrauka patinka kažkuo ir viskas. O gal tuose ND jau ir naujokams nebebus kur pasireikšti, jei jau tema beveik skaldosi į dvi dalis g.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 15:07)
Nu einu kokių daržovių paieškosiu. Gal bus poto visiems aiškiau ką turėjau galvoj kalbedama apie nuotraukos analizę.

žinai, ko bijau? kad norėdami pagrįsti savo nuotraukas žmonės ims išsikalinėti ir rasti jose tai, ko ten nėra.. ar nusikalbu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 13, 10:23)
Laba 4u.gif

Klausimas tiems, kurie čia deda juostinius kadrus. Ar juos apdorojate su PS?

Rodau savo savaitgalio bandymus su juosta. Juosta neprofesionali KODAK jautrumas 400. Pasigedau kontrasto nuotraukose g.gif  Tačiau ore lyg ir tvyrojo lengvas smogelis g.gif  Įtariu ir skenavimo prastumą. Reikėtų atsispausdinti... Kadangi fotkinau su šviesiu objektyvu (50 1,8) tai truputį nusiminiau dėl kontrasto trūkumo. Bet gal ir juosta ne kokia? Ką patartumėt?

ypač antra foto kažkodėl priminė Pupeliuko spalvas. net nežinau kodėl. O ir pati nuotrauka man visai patinka. Pirmoji spalvos irgi neblogos bet šiaip nelabai žiūrisi. Gėlės bandymas neblogas. spalvotas smile.gif Kompozicija nebloga, tik tą lapelį prie žiedo norisi atskirti, gal pasukant kiek gėlę, vos vos.
Apie juostelę mačiau Sayonara tau atrašė. Man irgi Portra nr. vienas.

QUOTE(linute1030 @ 2008 03 13, 13:16)
gal kas pakomentuos  blush2.gif
reikėtų info apie išlaikymą, kompoziciją pasiskaityti. Bloge, šiaip internete yra. Paskaityk, turėsi klausymų, neaiškumų klausk. Nepyk kad nekomentuosiu pačių nuotraukų, tiesiog nežinau nuo ko pradėti, nes viskas kliūna.

QUOTE(Elina @ 2008 03 13, 13:42)
Geriau parodysiu jums savo Ariuką. Kad labai nepykstumėt, smarkiai sumažinau. Serija "Kaip Aris nekenčia Baby born megztuko"
jei reikėtų išsirinkti vieną, labiausiai vykusią, kurią rinktumeis.
Man asm. per daug, ir panašių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 13 kovo 2008 - 15:14
QUOTE(westa @ 2008 03 13, 11:32)
mano nuomonė apie ND.. pati pasistengti labiau galėjau ( nors ieškojau ir tikrai daug medžių prifotografavau) ir kiti galbūt labiau galėjo.. o gal ir negalėjo.. tiesiog šituose ND nesimėgavau vertindama, kaip ankstesniuose.. galit apmėtyt pagaliais... gal dėl temos , gal todėl , kad ji ,,techninė"  g.gif .. nes neleidom sau daug interpretuot. bet šie ND nesukėlė tokio džiaugsmo, kaip ankstesni..
Ziuriu ne man vienai panasiai rolleyes.gif net po balsavimo nebuvo tokio azarto suzinuoti kas gi autoriai unsure.gif Nors prizininke tikrai verta pirmos vietos 4u.gif Sea nuosirdziausiai sveikinu tave 4u.gif 4u.gif 4u.gif net kai atidarai visa albuma tavo nuotrauka iskart i akis "krenta" mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
man tai atrodo, kad laikas kazkam pradeti steigti foruma mirksiukas.gif
tada visi susirastu savo vieta, naujokams butu naujoku skyreliai apie pirmasias taisykles, pazengusiems - jiems patiems suvokiamos temos biggrin.gif

reikia tik zmogaus, kuris turetu truputi per daug pinigu nei jam reikia ir marias laiko bei sioki toki supratima apie programavima smile.gif

o as nesakysiu kam pritariu...apskritai manau, kad viskas tik nuo horoskopu priklauso mirksiukas.gif lotuliukas.gif

va siandien horoskopas nepalankus Sillwio ir Andriuskai lotuliukas.gif kitoje temoje gal kuris kitas uzsiputos...Sansara pamenu del juosteliu buvo supykusi biggrin.gif

fazemis mielieji, fazemis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 03 13, 16:09)
O tiems naujokams, kurie dar profesionaliai analizuoti nelabai sugeba ką daryti? Kažkaip primityviai parašyt nesinori...o kartais galima juk nufotkinti intuityviai ir negalvojant apie kažkokią prasmę ar ką tame darbe norisi pavaizduoti. Tiesiog tau ta nuotrauka patinka kažkuo ir viskas. O gal tuose ND jau ir naujokams nebebus kur pasireikšti, jei jau tema beveik skaldosi į dvi dalis  g.gif

O kodėl manai kiti sugeba, o tu ne? Aš pirmą savo analizę čia prieš pora sav parašiau. Labai akmenim neapmėtė. Aišku prieš tai pasiskaičiau apie kompozicija ir Victoro pirmas temas. Siūlau ir jums pabandyti 4u.gif Pamatysit, patiks smile.gif Bent man patiko smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 16:09)
žinai, ko bijau? kad norėdami pagrįsti savo nuotraukas žmonės ims išsikalinėti ir rasti jose tai, ko ten nėra.. ar nusikalbu?  g.gif

Manau tai puiku smile.gif Pirmas žingsnis nebūtinai labai tikslus. Žiūrovai pabandys pataisyti.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 16:09)
žinai, ko bijau? kad norėdami pagrįsti savo nuotraukas žmonės ims išsikalinėti ir rasti jose tai, ko ten nėra.. ar nusikalbu?  g.gif

Ne nenusikalbi. Taip ir bus.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 03 13, 15:10)
ypač antra foto kažkodėl priminė Pupeliuko spalvas. net nežinau kodėl. O ir pati nuotrauka man visai patinka. Pirmoji spalvos irgi neblogos bet šiaip nelabai žiūrisi. Gėlės bandymas neblogas. spalvotas  smile.gif Kompozicija nebloga, tik tą lapelį prie žiedo norisi atskirti, gal pasukant kiek gėlę, vos vos.

Ačiū 4u.gif O gėlę pajausti vaizdo ieškiklyje tai man labai sunkus darbas pasirodė. Iš tiesų tąkart ir skubėjau juostą pabaigti. Beje, tavąją gėlių seriją labai gerbiu smile.gif
Atsakyti