QUOTE(andriuska @ 2008 03 13, 15:21)
tai čia žiūrint ką tu turi omenyje apie pasakymą. jei "f4 iso 1000 išlaikymas 1/15 be štatyvo" na tai aišku, kad atsiras pirmas, kas pasakys: "reikėjo šatyvo, iso 100 f16" na o kas nors susimilęs paaiškins:"iso mažesnis, kad triukšmų nebūtų, f didesnis, kad ryškiau būtų, štatyvas, kad tresučkos nebūtų".... tada tu teisi. na o jei kaip ND su švisa taurėje? jei būtų iš karto parašęs autorius kaip padarė - kas įdomaus?
bet aš nepretenduoju į gurų ir nereikalauju, kad būtų priimta mano nuomonė. sakau, kad jei dalyvausiu (greičiausiai dalyvausiu), tai parametrus parašysiu (nors jie ir iš exif matosi, jei skaitmeniniu daryta). bet kaip ir kas - tai jau paliksiu spėti žiūrovui. jei bus įdomu - gale parašysiu. na o jei neįdomu, tai jeigu ką, aš irgi neturiu laiko švaistymui
Papildyta:
ot čia tai irgi tėviškai pasakyta
Aš labiau ne apie ISO, išlaikymą ir sumanymą. O maždaug: centrinė kompozicija. Vienodi objektai sukuria pasikartojimą. Pasikartojimas sukuria judėjimą link ryškiausio objekto. Mažas ryškumo gylis ir apšvietimas išskiria vidurinį objektą. Sulietas fonas sukuria erdvės įspūdį ir t.t. Paskaityk meninės fotografijos klubo pirmą temą
. Ir ne mįsles siūlau spėlioti, o mokytis. Reiškia ir dirbti
Jaučiu vėl liksiu nesuprata
Juk dirbti tingisi... ane