Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2008 03 13, 12:00)
jei sakom, tai sakom iki galo. ką nori tuom pasakyt? kad su savo kritika išvaikėm juos?

į tavo klausimą iš dalies atsako citata žemiau ir diskusija, buvusi prieš porą temų, kai buvo "pakviesti" prisijungti visi slapukai. paskutiniu metu jei neįsidėmėčiau nikų, tai kažin ar atskirčiau pagal turinį temas "mokomės fotografuoti" ir "fotografuojame toliau"... tik ši šaka - elitinė.

QUOTE(Desiree @ 2008 03 13, 12:03)
aš neturiu laiko švaistymams, kad skaityčiau komentarus po manęs visiškai nedominančia foto.

vat, vat....na ir dėl foto ant sienų. iš kūdros vertų nebuvo?

QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 12:04)

andriuska, nesikarščiuok..
peace smile.gif

nesikarščiuoju. aš kai karsčiuojuosi - bjauriai keikiuosi. sako, statybininkai iš pavydo nuo pastolių nuvirstų... padariau klaidą - įdėjau snapšotą, kuris pasirodė man juokinga dažnutės iliustracija. neįvertinau forumo sudėties. prie damų taip najuokaujama. nuoširdžiai atsiprašau. ultrafeminisčių atsiprašau už atsiprašymą. sugaišintų - už gaišatį. taupančių - už trafiko ir elektros naudojimą. esu kaltas.esu kaltas. esu maximaliai kaltas. tu š.... dabar tai jau pradėjau karščiuotis. įžeidžiau religinguosius. gerai, kad ne musulmonus. tie krauju (mano) nuplautu įžeidimą... žmonės, kaip gi atsiprašyti vienų, kad neįžesti kitų? ką daryyyyyt?.... romai - nepykit....

QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 13, 12:23)
Laba 4u.gif

Klausimas tiems, kurie čia deda juostinius kadrus. Ar juos apdorojate su PS?

Pasigedau kontrasto nuotraukose g.gif  Tačiau ore lyg ir tvyrojo lengvas smogelis g.gif  Įtariu ir skenavimo prastumą.  Ką patartumėt?

1. Taip.
2. Pasigedai - pakelk. pirmoje man kaip ir užtenka. tik šešėliuose kiek pravalas. bet ir siužetas kontrastingas. saulėti lopai susimaišė su šešėliais. kažkas turi būti aukojamas. kitą vertus juostos dinaminis diapazonas turėjo susitvarkyti. tai kad čia matomai skanerio galimybių pritrūko. dėl matomo ūko - o UV filtrą naudoji? skaitmenai tai jis kaip mirusiam drobulė, tik nuo subraižymo saugo. o juostai - tai veikia. ne veltui sugalvotas. šarpink ne po to, o skaneryje nustatyk USM pagal skonį.

QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 13, 12:42)
Kur Portra pirkai?

geriausia - Vilniuje už stoties. kodako didmeninei parduotuvei. pygiau niekur nerasi.

QUOTE(Sansara @ 2008 03 13, 13:48)
Sea_ parašė sms. Nauja tema: "DARŽOVĖS" 

patinka modeliai, kuriuos po to gali suvalgyti biggrin.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 14:21)
Turiu idėją dėl techninių nd įgyvendinimo  4u.gif
Reikia stengtis techniškai tvarkingai fotografuoti pagal nurodytą temą. Pirmoje žinutėje autorius papasakoja kaip jis savo nuotraukoje įgyvendino kompozicijos principus, kaip ir kodėl pritaikė apšvietimą. Ir visus likusius techninius dalykus. O žiūrovai vėliau papildo smile.gif Ką manot?

neblogai. tik gal atvirkščiai? nes ką pildyti žiūrovams po to, kai autorius viską pasako? nėr intrigos
Atsakyti
Silwio, o ką tu siūlai? Labai smagu buvo skaityti tavo komentarus prie retro nd, deja prie kitų nd jų nebeliko. Nedink 4u.gif

Kritikuotinų nuotraukų liaupsinimas man atrodo tik meškos paslauga.
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2008 03 13, 15:04)
neblogai. tik gal atvirkščiai? nes ką pildyti žiūrovams po to, kai autorius viską pasako? nėr intrigos

Esi toks tikras kad autorius pasakys viską bigsmile.gif Ir nesukritikuojamai? Nepamiršk, kad šie nd labiau subalansuoti naujokams smile.gif
Atsakyti
sillwio - sveikas užsukęs (nors įtariu, niekur labai pradingęs nebuvai ir filosofiškai stebėjai procesą). pagarba už koncentruotą ir be jokios pagiežos, tėviškais, sakyčiau, išsakytą mintį. dabar tai prasidės I lokalinis ličių karas......
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 13, 13:40)
Ne, ne su kritika. Su didžiuliu susireikšminimu ir "žadimu į vienus vartus" - bet koks tam tikrų temos dalyvių briedas traktuojamas kaip menas. Žodžiu dėka pastarųjų masinių susitikimų susiformavo tam tikras klanas. Labai smagu, kad forumo nariai artimai bendrauja ir kartu fotografuoja, bet tai privedė prie, įtariu, nenoro kritiką adresuoti klano narių adresu. Kas lieka? Tik liaupsinti.

Nenoriu plėstis, bet skaityti temą darosi juokinga, o gal greičiau graudu.

P.S. iš tirkųjų mes čia tikrai pra/išmokome fotografuoti, deja, man rodos, mokymasis pasibaigė.

o kas, sillwio, trukdo komentuoti priešingai, kritikuoti, jeigu matai briedus? g.gif
Tu konkretizuok, kai būna, Tavo nuomone, briedas.

Nieko, atvažiuos klanas ir į Švediją..smile.gif tapsi "klano" prezidentu ir viskas bus gerai biggrin.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 03 13, 13:48)
Čia manau nevieno ir ne vienos dalyvės mintis išdėstei g.gif

zuikis-drąsuolis..smile.gif iš už sillwio nugaros HOP..smile.gif

andriuska lotuliukas.gif

*****, tuoj diržą paimsiu, jopštararai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 13 kovo 2008 - 14:16
gal kas pakomentuos blush2.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 15:09)

Esi toks tikras kad autorius pasakys viską  bigsmile.gif Ir nesukritikuojamai? Nepamiršk, kad šie nd labiau subalansuoti naujokams smile.gif

tai čia žiūrint ką tu turi omenyje apie pasakymą. jei "f4 iso 1000 išlaikymas 1/15 be štatyvo" na tai aišku, kad atsiras pirmas, kas pasakys: "reikėjo šatyvo, iso 100 f16" na o kas nors susimilęs paaiškins:"iso mažesnis, kad triukšmų nebūtų, f didesnis, kad ryškiau būtų, štatyvas, kad tresučkos nebūtų".... tada tu teisi. na o jei kaip ND su švisa taurėje? jei būtų iš karto parašęs autorius kaip padarė - kas įdomaus?

bet aš nepretenduoju į gurų ir nereikalauju, kad būtų priimta mano nuomonė. sakau, kad jei dalyvausiu (greičiausiai dalyvausiu), tai parametrus parašysiu (nors jie ir iš exif matosi, jei skaitmeniniu daryta). bet kaip ir kas - tai jau paliksiu spėti žiūrovui. jei bus įdomu - gale parašysiu. na o jei neįdomu, tai jeigu ką, aš irgi neturiu laiko švaistymui cool.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 15:11)

*****, tuoj diržą paimsiu, jopštararai smile.gif

ot čia tai irgi tėviškai pasakyta bigsmile.gif

siūlau visiems padaryti išvadas. Elina, o ką šiandien horoskopas sako?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 13, 14:18)
tai čia žiūrint ką tu turi omenyje apie pasakymą. jei "f4 iso 1000 išlaikymas 1/15 be štatyvo" na tai aišku, kad atsiras pirmas, kas pasakys: "reikėjo šatyvo, iso 100 f16" na o kas nors susimilęs paaiškins:"iso mažesnis, kad triukšmų nebūtų, f didesnis, kad ryškiau būtų, štatyvas, kad tresučkos nebūtų".... tada tu teisi. na o jei kaip ND su švisa taurėje? jei būtų iš karto parašęs autorius kaip padarė - kas įdomaus?

bet aš nepretenduoju į gurų ir nereikalauju, kad būtų priimta mano nuomonė. sakau, kad jei dalyvausiu (greičiausiai dalyvausiu), tai parametrus parašysiu (nors jie ir iš exif matosi, jei skaitmeniniu daryta). bet kaip ir kas - tai jau paliksiu spėti žiūrovui. jei bus įdomu - gale parašysiu. na o jei neįdomu, tai jeigu ką, aš irgi neturiu laiko švaistymui cool.gif

aš šiaip nenorėčiau rašyti labai savo techninės pusės, kai dalyvauju ND, nes.. labai tingiu..biggrin.gif ir dar gėda, bet nemoku to exif parodyti biggrin.gif
Papildyta:
meditacinis OMMMMMM
http://www.in-public...bson/image/2019
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 13, 13:40)
Ne, ne su kritika. Su didžiuliu susireikšminimu ir "žadimu į vienus vartus" - bet koks tam tikrų temos dalyvių briedas traktuojamas kaip menas. Žodžiu dėka pastarųjų masinių susitikimų susiformavo tam tikras klanas. Labai smagu, kad forumo nariai artimai bendrauja ir kartu fotografuoja, bet tai privedė prie, įtariu, nenoro kritiką adresuoti klano narių adresu. Kas lieka? Tik liaupsinti.

prašyčiau sukonkretinti g.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 03 13, 14:04)
į tavo klausimą iš dalies atsako citata žemiau ir diskusija, buvusi prieš porą temų, kai buvo "pakviesti" prisijungti visi slapukai. paskutiniu metu jei neįsidėmėčiau nikų, tai kažin ar atskirčiau pagal turinį temas "mokomės fotografuoti" ir "fotografuojame toliau"... tik ši šaka - elitinė.

prašom turim labai puikų pavyzdį antelės. gali pakomentuot? jei toliau čia tokios nuotraukos bus, tai tikrai bus galima sujungt abi temas į vieną.

nesikarščiuoju. aš kai karsčiuojuosi - bjauriai keikiuosi. sako, statybininkai iš pavydo nuo pastolių nuvirstų... padariau klaidą - įdėjau snapšotą, kuris pasirodė man juokinga dažnutės iliustracija. neįvertinau forumo sudėties. prie damų taip najuokaujama. nuoširdžiai atsiprašau. ultrafeminisčių atsiprašau už atsiprašymą. sugaišintų - už gaišatį. taupančių - už trafiko ir elektros naudojimą. esu kaltas.esu kaltas. esu maximaliai kaltas. tu š.... dabar tai jau pradėjau karščiuotis. įžeidžiau religinguosius. gerai, kad ne musulmonus. tie krauju (mano) nuplautu įžeidimą... žmonės, kaip gi atsiprašyti vienų, kad neįžesti kitų? ką daryyyyyt?.... romai - nepykit....

prie ko čia lyčių karas? kalba eina fotografiją, o ne apie kažkokį lyčių karą.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 13:12)
jei nerasi Kaune, sakyk, nupirksiu ir atsiųsiu. ir šiaip galiu pasidalinti, kokias juostas esu naudojusi. dar Pupeliukas daug apie tai galėtų papasakoti.

Ačiū, turėsiu momenyje biggrin.gif 4u.gif
2. Pasigedai - pakelk. pirmoje man kaip ir užtenka. tik šešėliuose kiek pravalas. bet ir siužetas kontrastingas. saulėti lopai susimaišė su šešėliais. kažkas turi būti aukojamas. kitą vertus juostos dinaminis diapazonas turėjo susitvarkyti. tai kad čia matomai skanerio galimybių pritrūko. dėl matomo ūko - o UV filtrą naudoji? skaitmenai tai jis kaip mirusiam drobulė, tik nuo subraižymo saugo. o juostai - tai veikia. ne veltui sugalvotas. šarpink ne po to, o skaneryje nustatyk USM pagal skonį.
geriausia - Vilniuje už stoties. kodako didmeninei parduotuvei. pygiau niekur nerasi.

Žinai, tikėjausi jau, kad juostoje tai nieko nepasigesiu lotuliukas.gif Taip, siužetas kontrastingas, skirtingu kampu fotografuoji ir jau visai kitaip atrodo. Dėl skanerio tai tikrai galima kabinėtis, nes skanavimo variantai irgi galimi keli tame fotolabe, o aš rinkausi ne patį brangiausią smile.gif Dėl UV filtro - buvo uždėtas. Bet dabar suabejojau, ar tai tik nebuvo poliarizacinis filtras lotuliukas.gif
Dėl juostelių - įsidėjau galvon 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 13 kovo 2008 - 14:32
QUOTE(andriuska @ 2008 03 13, 15:21)
Elina, o ką šiandien horoskopas sako?

biggrin.gif Juokingiausia, kad dar dvejose temose, kuriose aš sėdžiu, vyksta labai panašaus pobūdžio debatai g.gif biggrin.gif . Na, man horoskopas liepia nelįst į viešumą, tai ir tupiu tyliai po šluota rolleyes.gif . Nors pritariu vienai pusei ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 13 kovo 2008 - 14:29
QUOTE(linute1030 @ 2008 03 13, 14:16)
gal kas pakomentuos  blush2.gif

pirma nekokybiška. sujudinta nuotrauka
antroji kokybiškesnė, bet antis irgi sujudino galvytę, todėl neryški gavosi.
trečioji įdomiausia iš šių trijų, tik kadravimas kliūna, pasistengčiau iškirpti apačioj kairėje esančią šakutę... bet tada griūna viskas ir reik pakirpt kažkurį šoną. dar reik žaistis labai su pakadravimu.
bet sumoj reikia dar su kokybe dirbti labai daaaug... po to galėsi dairytis ką įdomesnio rasti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linute1030 @ 2008 03 13, 15:16)
gal kas pakomentuos  blush2.gif

na realiai sunku komentuoti paprastas nuotraukas. tiesiog paprastas.
1. sujudėjo kamera (per ilgas išlaikymas, neatitinkantis židinio nuotolio. prisimink taisyklę: išlaikumas minimui du kartus trumpesnis, nei židinio nuotolis. pvz. 50 mm - 1/100 sek; 100 mm - 1/200 sek. muilinukėms kiek kitaip, bet mintis paprasta. kuop labiau priartini, tuo labiau rankų drebėjimas įtakoja nuotraukos kokybę). be to "nupešei" uodegą antytei.....

2. antis sėdi centre. not gud. pasiskaityk apie "aksinio pjūvio (arba trečdalių) taisyklę. pati paprasčiausia. kaip išmoksi ją taikyti - galėsi laužyti.

3. viskas tamsu. šešėliuose nėra jokių detalių. kadangi pats šakų raštas neįdomus, tai būtų įdomu ir detales pamatyti. kontrinėje (kai šviesa už objekto) šviesoje reikia naudoti blykstę/atšvaitą kad pašviesti šešėlius, arba taškinę ekspoziciją, kad šviesą nustatytų pagal objektą, o ne vidutinę. žinoma, išdegs dangus. bet kažin ar jį norėjai parodyti. jeigu dangus svarbus - tada blykste pašviesk. o geriau mažiems objektams kokį baltą lapą kas kad palaikytų ir nuo jo atspindėta šviesa pašvietų.

žinau, šios temos pavadinimas dabar jau daug ką klaidina. bet suprantu ir tuos, kuriuos elementarūs klausimai pradeda nervuoti. bet ar ne patys kalti, kad šioje temoje informacijos nebeįmanoma surasti? tai žinoma ne fotoforumas. bet DUK (dažniausiai užduodami klausimai) jau tikrai galima buvo padaryti.
Atsakyti