Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 10:23)
Man rodos klikos erzina tol, kol pats joms nepriklausai  smile.gif
Bet aš laikausi nuomonės kad tikrai geras darbas bus įvertintas, nesvarbu kad neturi "užtarėjų".
Todėl užsispyriau kad išmoksiu. O mokytis čia(sm) man patinka, nes lygis aukštas, mamytės draugiškos smile.gif Gal mokausi per tyliai  blush2.gif Bet kūrybinėj srity štilis, bandžiau mokytis komentuodama kitų darbus, bet niekas nesivėlė į diskusijas ir manęs netaisė, tai nusprendžiau kad man kaip neekspertei taip labai lengva nusigrybauti į lankas. Bet noriu padėkoti dar kartą jums, kad po truputį atveriate akis naujokams  mirksiukas.gif . Mano matymas labai pasikeite per pastaruosius porą mėnesių ir keičiasi iki šiol smile.gif Gal į gerą  blush2.gif  bigsmile.gif

aš irgi linkusi sakyti, kad toj pačioj Kūdroj, geros nuotraukos visada iškils. Net jei pradedant nuo palkės. Pamenu savo patį geriausią ka-kada darytą darbą į pelkę buvau įdėjusi. Iškilo į kūdrą po daugiau nei šešių valandų, bet paskui tapo dienos geriausia.
O tavo komentarai man patiko, nuoširdžiai sakau. Iš techninės pusės labai gerai išanalizuoji fotografiją. Aš to pasimokyti norėčiau.

QUOTE(westa @ 2008 03 13, 10:32)
mano nuomonė apie ND.. pati pasistengti labiau galėjau ( nors ieškojau ir tikrai daug medžių prifotografavau) ir kiti galbūt labiau galėjo.. o gal ir negalėjo.. tiesiog šituose ND nesimėgavau vertindama, kaip ankstesniuose.. galit apmėtyt pagaliais... gal dėl temos , gal todėl , kad ji ,,techninė"  g.gif .. nes neleidom sau daug interpretuot. bet šie ND nesukėlė tokio džiaugsmo, kaip ankstesni..

tas pats ir man.
Atsakyti
Sayonara, šarpas tik triukšmo daugiau pridėjo - bandžiau. Rankos nenudžiūvo smile.gif , ale taip nesinori PS'inti.. Noriu gero rezultato iš kart biggrin.gif Reikia badyti ir bandyti, ane? Ir su įvairiom juostom. Čia, gi, pirmas blynas. Bet, kad Kaune su juostų pasirinkimu problematiška. Kur Portra pirkai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 13 kovo 2008 - 11:49
QUOTE(Desiree @ 2008 03 13, 12:40)
aš irgi linkusi sakyti, kad toj pačioj Kūdroj, geros nuotraukos visada iškils. Net jei pradedant nuo palkės. Pamenu savo patį geriausią ka-kada darytą darbą į pelkę buvau įdėjusi. Iškilo į kūdrą po daugiau nei šešių valandų, bet paskui tapo dienos geriausia.
O tavo komentarai man patiko, nuoširdžiai sakau. Iš techninės pusės labai gerai išanalizuoji fotografiją. Aš to pasimokyti norėčiau.

Gaila nebelikę senų tavo darbų kūdroj. Bet visus tavo komentarus su malonumu perskaitau. Tiek čia, tiek kūdroj smile.gif
Smagu kad mano analizė patiko smile.gif Norėjosi visus įtraukti į nuotraukos gliaudymą techniniais aspektais. Bet nepavyko. Vėliau pamąsčiau gal tikrai nėr kompozicija ir visa kita taip svarbu.... Gal be reikalo gilinuos ir analizuoju viską po gabaliuką. Nes tubūt svarbiausia idėja, jausmas. Taip iki šiol mėtausi ir neatsirenku kas yra kas ir kas yra gerai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 12:37)
Gaila nebelikę senų tavo darbų kūdroj. Bet visus tavo komentarus su malonumu perskaitau. Tiek čia, tiek kūdroj smile.gif
Smagu kad mano analizė patiko smile.gif Norėjosi visus įtraukti į nuotraukos gliaudymą techniniais aspektais. Bet nepavyko. Vėliau pamąsčiau gal tikrai nėr kompozicija ir visa kita taip svarbu.... Gal be reikalo gilinuos ir analizuoju viską po gabaliuką. Nes tubūt svarbiausia idėja, jausmas. Taip iki šiol mėtausi ir neatsirenku kas yra kas ir kas yra gerai  doh.gif

su mielu noru padiskutuočiau, paanalizuočiau foto.. bet nemoku !!! todėl komentuoju tik taip kaip išeina.. deja

Atsakyti
Sea_ parašė sms, taigi turim naują temą, kuri beje tikrai privers pastudijuot bent kompoziciją ir kažkiek apšvietimą, galir kelis natiurmortus. Nauja tema: "DARŽOVĖS" thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 13 kovo 2008 - 12:49
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 11:37)
Smagu kad mano analizė patiko smile.gif Norėjosi visus įtraukti į nuotraukos gliaudymą techniniais aspektais. Bet nepavyko. Vėliau pamąsčiau gal tikrai nėr kompozicija ir visa kita taip svarbu.... Gal be reikalo gilinuos ir analizuoju viską po gabaliuką. Nes tubūt svarbiausia idėja, jausmas. Taip iki šiol mėtausi ir neatsirenku kas yra kas ir kas yra gerai  doh.gif

aš į analizę iš techninės pusės nelabai galiu įsivelti. išmokau taisykles, bet išmokusi ir pamiršau. Dabar bandau gilintis į komentavimą, būtent iš techninės pusės. Tikiuosi greitu laiku galėsiu prisijungti prie diskusijos su tavimi. o tu tuo tarpu tęsk smile.gif Juk ir iš tavęs mokinamės.

Gera nauja tema. Bus ko išmokti, paieškoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 13 kovo 2008 - 12:53
netikėti ir tuo pačiu labai netgi įdomūs ND.. ir kaip suprantu be jokių interpretacijų šitie ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 11:10)
kaži, kodėl po nuotraukomis nematau niko Mylia biggrin.gif

jau norejau rasyti pasiaiskinima, bet pamaciau, kad situacija pataisyta ir nikas islindo i viesuma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE([B)
Puriena6[/B],2008 03 13, 11:42]
Sayonara, šarpas tik triukšmo daugiau pridėjo - bandžiau. Rankos nenudžiūvo smile.gif , ale taip nesinori  PS'inti.. Noriu gero rezultato iš kart  Reikia badyti ir bandyti, ane? Ir su įvairiom juostom. Čia, gi, pirmas blynas. Bet, kad Kaune su juostų pasirinkimu problematiška. Kur Portra pirkai?

jo, reik badyti ir bandyti biggrin.gif
p.s. aš irgi iškart noriu, bet negaunasi.

aš trijose vietose portrą esu radus: procentre, fototechnikoje ir dar vienoje tokio vietelėje be pavadinimo.
jei nerasi Kaune, sakyk, nupirksiu ir atsiųsiu. ir šiaip galiu pasidalinti, kokias juostas esu naudojusi. dar Pupeliukas daug apie tai galėtų papasakoti.

aha, PS'inti visai nesinori. jei pameni, aš pačioje savo juostinių pradžioje net karpyt kategoriškai atsisakiau biggrin.gif dabar pakerpu, jeigu reikia. ir pašarpinu..smile.gif ir va su tuo j/b tokius cirkus teko daryti, bet čia jau save tik iš dalies kaltinu - man jie sugadino juostas..sad.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 03 13, 12:37)
Smagu kad mano analizė patiko smile.gif Norėjosi visus įtraukti į nuotraukos gliaudymą techniniais aspektais. Bet nepavyko. Vėliau pamąsčiau gal tikrai nėr kompozicija ir visa kita taip svarbu.... Gal be reikalo gilinuos ir analizuoju viską po gabaliuką. Nes tubūt svarbiausia idėja, jausmas. Taip iki šiol mėtausi ir neatsirenku kas yra kas ir kas yra gerai

aš irgi nekurių darbų pasiilgstu kūdroje.. (beje, Desiree, gal turi kur kitur prieinamoje vietoje prislėpus savo darbų? man kartais taip reikėtų jų.. kai rankos nusvyra.. terapiniais tikslais..)

laputaite, kai kurios nuotraukos komentuojasi tik iš techninės pusės, kitose jos visai nė nereikia. bent jau man taip būna.. bet tai nereiškia, kad vienos už kitas geresnės, jos tiesiog skirtingos.
aš tai techninės pusės išvis tikriausiai negaliu komentuoti. kartais ką pamatai, kartais ne. kaip sakoma, kompetencijos man trūkumas..smile.gif o man skaityti komentarus, kuriuose analizuojama techninė pusė, labai naudinga ir tikrai tokių norėčiau kuo daugiau ir savo, ir kitų nuotraukoms. iš to mokausi. ir ne tik aš, tikiu.

QUOTE(Sansara @ 2008 03 13, 12:48)
Sea_ parašė sms, taigi turim naują temą, kuri beje tikrai privers pastudijuot bent kompoziciją ir kažkiek apšvietimą, galir kelis natiurmortus. Nauja tema: "DARŽOVĖS"  thumbup.gif

ogogo.... blink.gif
Atsakyti
Turiu idėją dėl techninių nd įgyvendinimo 4u.gif
Reikia stengtis techniškai tvarkingai fotografuoti pagal nurodytą temą. Pirmoje žinutėje autorius papasakoja kaip jis savo nuotraukoje įgyvendino kompozicijos principus, kaip ir kodėl pritaikė apšvietimą. Ir visus likusius techninius dalykus. O žiūrovai vėliau papildo smile.gif Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 03 13, 11:00)
jei sakom, tai sakom iki galo. ką nori tuom pasakyt? kad su savo kritika išvaikėm juos?

Ne, ne su kritika. Su didžiuliu susireikšminimu ir "žadimu į vienus vartus" - bet koks tam tikrų temos dalyvių briedas traktuojamas kaip menas. Žodžiu dėka pastarųjų masinių susitikimų susiformavo tam tikras klanas. Labai smagu, kad forumo nariai artimai bendrauja ir kartu fotografuoja, bet tai privedė prie, įtariu, nenoro kritiką adresuoti klano narių adresu. Kas lieka? Tik liaupsinti.

Nenoriu plėstis, bet skaityti temą darosi juokinga, o gal greičiau graudu.

P.S. iš tirkųjų mes čia tikrai pra/išmokome fotografuoti, deja, man rodos, mokymasis pasibaigė.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 13, 14:40)
Ne, ne su kritika. Su didžiuliu susireikšminimu ir "žadimu į vienus vartus" - bet koks tam tikrų temos dalyvių briedas traktuojamas kaip menas. Žodžiu dėka pastarųjų masinių susitikimų susiformavo tam tikras klanas. Labai smagu, kad forumo nariai artimai bendrauja ir kartu fotografuoja, bet tai privedė prie, įtariu, nenoro kritiką adresuoti klano narių adresu. Kas lieka? Tik liaupsinti.

Nenoriu plėstis, bet skaityti temą darosi juokinga, o gal greičiau graudu.

P.S. iš tirkųjų mes čia tikrai pra/išmokome fotografuoti, deja, man rodos, mokymasis pasibaigė.

Čia manau nevieno ir ne vienos dalyvės mintis išdėstei g.gif
Atsakyti