Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2008 03 13, 11:14)
Ką gi, manau negerbsi manęs.

supratau, kad patingėjai paskaityti virš 100 komentarų po nuotrauka...ten išsivystė nebloga diskusija apie forumus, ką jie vienyja ir kas juose renkasi, kaip vertinami darbai, apie klikas ir pan. tikrai įdomios mintys....
pasakysiu ir aš piktai, bet pagrįstai. per paskutinias kelias savaites čia liko mažiau, kaip 10 žmonių...ai, tiek to. nesakysiu.

p.s. namuose ant sienos nekaba nei vienos nuotraukos. kiek jų kabo pas tave darytų ne tavo pačios (ar vyro)? ir kiek manai iš jų (tavo darytų) aš norėčiau pasikabinti pas save ant sienos? o dabar tyliai pamąstykime apie emocinį ryšį su nuotrauka.
p.p.s. ant sienu kabo ir žymių žmonių portretai, kurie menine prasme nėra nieko verti. kaip ir reklaminiai skydai. man tai nėra absoliutus vertės matas. man patinka mano šeimos albumas. man smagu matyti mano darytas draugų nuotraukas, priklijuotas magnetuku prie šaldytuvo. būtent - man smagu. smagu skaityti, kažką bandyti daryti.
p.p.p.s. manau, kad visi mes kažkam genijai. didesniam ar mažesniam žmonių ratui. uždaresniam ar atviram. svarbu laiku tai pajausti.
Atsakyti
O man medzio namu darbai visai patiko. Na aisku cia mano pirmieji nd, todel neturiu su kuo lyginti ax.gif Patiko, nes tema buvo paprasta tuo, medi surasti ir nufotografuoti tikrai gali kiekvienas be isimties. O idomumas prasidejo tada, kai reikejo ta medi pateikti taip, kad jis patrauktu demesi. Buvo idomu vaikscioti ratais apie medzius ir ieskoti. O dar kai keli zmones net balu skyre...! biggrin.gif Buvau tokia pakyleta, tarsi jau buciau tarptautiniame konkurse nugalejus biggrin.gif Aciu jiems uz paskatinima smile.gif
Ir prisidedu prie sveikinimu nugaletojai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 13, 10:45)
pasakysiu ir aš piktai, bet pagrįstai. per paskutinias kelias savaites čia liko mažiau, kaip 10 žmonių...ai, tiek to. nesakysiu.

jei sakom, tai sakom iki galo. ką nori tuom pasakyt? kad su savo kritika išvaikėm juos?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 13, 09:45)
supratau, kad patingėjai paskaityti virš 100 komentarų po nuotrauka...ten išsivystė nebloga diskusija apie forumus, ką jie vienyja ir kas juose renkasi, kaip vertinami darbai, apie klikas ir pan. tikrai įdomios mintys....
pasakysiu ir aš piktai, bet pagrįstai. per paskutinias kelias savaites čia liko mažiau, kaip 10

aš neturiu laiko švaistymams, kad skaityčiau komentarus po manęs visiškai nedominančia foto.
O kad čia liko mažai žmonių. Patys esam atsakingi už tai kokios čia diskusijos vyksta ir kiek jų čia yra.
O ant mano sienų jau kabo keturios ne mano ir ne mano vyro darytos nuotraukos. Tiesa, jos iš šios temos dalyvių. Ir dar laukiu kelių, taip pat šios temos dalyvių, kurias noriu atsispausdinti ir kabinti.
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 03 13, 10:56)
O man medzio namu darbai visai patiko. Na aisku cia mano pirmieji nd, todel neturiu su kuo lyginti  ax.gif Patiko, nes tema buvo paprasta tuo, medi surasti ir nufotografuoti tikrai gali kiekvienas be isimties. O idomumas prasidejo tada, kai reikejo ta medi pateikti taip, kad jis patrauktu demesi. Buvo idomu vaikscioti ratais apie medzius ir ieskoti. O dar kai keli zmones net balu skyre...!  biggrin.gif Buvau tokia pakyleta, tarsi jau buciau tarptautiniame konkurse nugalejus  biggrin.gif Aciu jiems uz paskatinima smile.gif
Ir prisidedu prie sveikinimu nugaletojai  4u.gif

o kas pasirašys po savo darbais? a? smile.gif

andriuska, nesikarščiuok.. 4u.gif jei atvirai, man ta nuotrauka su mašina be ratų be papildomo paaiškinimo slysta pro akis. jei dar atviriau, net ir su paaiškinimu slysta pro akis. tačiau nepaneigsiu, kad kažkam, o ir Tau pačiam šis kadras kažką reiškia, patinka, sukelia smagumą, prisiminimus, emocijas ir pan.
BET.. yra darbų, kurie nepalieka abejingų - teigiama arba neigiama prasme. ir yra kitų darbų, kurie ką nors gali reikšti tik Tau pačiam ir Tavo aplinkai.
Aš irgi tokių turiu devynias galybes. kai kuriuos jų čia parodau; jie nesulaukia arba jokios reakcijos, arba sulaukia ne tokių emocijų arba pastebėjimų, kurie man būtų malonūs.
na ir kas? na ir nieko. c'est la vie. visi negalime, o ir neturėtumėm vienodai matyti.
taigi, take it easy..smile.gif
Ir dar, manau, kad apie klikas gal nekalbėkim. užtenka nesibaigiančių diskusijų kūdroje šia tema - vienas per tą patį: musmirių sąmokslas prieš spanguoles biggrin.gif

peace smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 13, 11:04)
o kas pasirašys po savo darbais? a? smile.gif

pati ideti foto ir pasirasyti negaliu, bet maciau, kad uz mane jau pasirasyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 03 13, 11:08)
pati ideti foto ir pasirasyti negaliu, bet maciau, kad uz mane jau pasirasyta smile.gif

kaži, kodėl po nuotraukomis nematau niko Mylia biggrin.gif
Atsakyti
Man rodos klikos erzina tol, kol pats joms nepriklausai smile.gif
Bet aš laikausi nuomonės kad tikrai geras darbas bus įvertintas, nesvarbu kad neturi "užtarėjų".
Todėl užsispyriau kad išmoksiu. O mokytis čia(sm) man patinka, nes lygis aukštas, mamytės draugiškos smile.gif Gal mokausi per tyliai blush2.gif Bet kūrybinėj srity štilis, bandžiau mokytis komentuodama kitų darbus, bet niekas nesivėlė į diskusijas ir manęs netaisė, tai nusprendžiau kad man kaip neekspertei taip labai lengva nusigrybauti į lankas. Bet noriu padėkoti dar kartą jums, kad po truputį atveriate akis naujokams mirksiukas.gif . Mano matymas labai pasikeite per pastaruosius porą mėnesių ir keičiasi iki šiol smile.gif Gal į gerą blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Klausimas tiems, kurie čia deda juostinius kadrus. Ar juos apdorojate su PS?

Rodau savo savaitgalio bandymus su juosta. Juosta neprofesionali KODAK jautrumas 400. Pasigedau kontrasto nuotraukose g.gif Tačiau ore lyg ir tvyrojo lengvas smogelis g.gif Įtariu ir skenavimo prastumą. Reikėtų atsispausdinti... Kadangi fotkinau su šviesiu objektyvu (50 1,8) tai truputį nusiminiau dėl kontrasto trūkumo. Bet gal ir juosta ne kokia? Ką patartumėt?

user posted image

user posted image

Na ir, žinoma, kaip gi aš nepabandysiu nufotografuoti gėlės lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 03 13, 11:56)
O man medzio namu darbai visai patiko. Na aisku cia mano pirmieji nd, todel neturiu su kuo lyginti  ax.gif

Man taip pat pirmieji ND ir esu labai patenkinta thumbup.gif Gal ir ne geriausia, ką galėjau išspausti...bet jau vien tai, kad sulaukiau kelių pagyrimų, pastabų bei įvertinimų (neblogų visai sakyčiau) tai jau verčia dar labiau stengtis bigsmile.gif
Atsakyti
mano nuomonė apie ND.. pati pasistengti labiau galėjau ( nors ieškojau ir tikrai daug medžių prifotografavau) ir kiti galbūt labiau galėjo.. o gal ir negalėjo.. tiesiog šituose ND nesimėgavau vertindama, kaip ankstesniuose.. galit apmėtyt pagaliais... gal dėl temos , gal todėl , kad ji ,,techninė" g.gif .. nes neleidom sau daug interpretuot. bet šie ND nesukėlė tokio džiaugsmo, kaip ankstesni..
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 13, 11:23)
Laba 4u.gif

Klausimas tiems, kurie čia deda juostinius kadrus. Ar juos apdorojate su PS?

Rodau savo savaitgalio bandymus su juosta. Juosta neprofesionali KODAK jautrumas 400. Pasigedau kontrasto nuotraukose g.gif  Tačiau ore lyg ir tvyrojo lengvas smogelis g.gif  Įtariu ir skenavimo prastumą. Reikėtų atsispausdinti... Kadangi fotkinau su šviesiu objektyvu (50 1,8) tai truputį nusiminiau dėl kontrasto trūkumo. Bet gal ir juosta ne kokia? Ką patartumėt?

pabandyk pašarpint ir pakelk kontrastą - nenudžius gi rankos, o gal atsiras tai, ko nori.. aš paprastai neapdoroju juostinių, išskyrus šarpą, bet.. kai va čia dvi juostas sugadino ryškindami, atsirado toks violetinis atspalvis, tai įsivaizduok asu - nuskanuotus juostinius kadrus verčiau į juodai baltą su avytess pluginu biggrin.gif komiška.. bet va kartais tenka..biggrin.gif

patariu fuji superia 200 pabandyt. labai spalvos geros, aštrumo bent jau man pakako iki kaklo..smile.gif aš šiandien turėčiau pasiimti išryškintą savo pirmąją portrą, tai apie ją paskui galėsiu įspūdžiais pasidalinti wink.gif

o gėlės koks grūdelis gražutis.. ax.gif tvarkingas..smile.gif

berniuko pirmoje man rodos tik šarpo truputį ir trūksta, ir atsiras viskas, kas turi būti. antrojoje gal tikrai per blanku, irgi bandyk pašarpyt..biggrin.gif
Atsakyti