QUOTE(vilmuxxx @ 2008 05 05, 20:39)
sveikos, va is as galiu pasisakyt savo ispudzius apie mazyli.
gimdziau nesitarus, vidury gimdymo keitesi pamaina, nei gydytojams, nei akuserems jokiu priekaistu neturiu. epidura irgi liuks padare. bet kas liecia pogimdymine prieziura tai kaipsakant "padek dieve". ypac nemalonios ir bjaurios tos, kurios naktimis pasilieka. suprantu, kad jos milijonus vaiku mato, bet kaikas isvis pirmakart gyvenime su kudikiu susiduria ir rekti ant mamu ir teciu, kad vaikai verkia tikrai nederetu. be to mus apreke, kad tetis vaika verkianti nesiojo

tipo tik mama gali su vaiku but ir ji nesiot

o virsune viskam buvo kai vaikiukas verke ir subego dvi naktines priziuretojos ir susipyko tarpusavy del ko vaikas verkia. viena man aiskina, kad duociau kruti ir glausciau ir maitinciau, o kita, kad nemoka mano vaikas ciulpt (nors priespienio sociai) ir reik su svirkstu misinelio primaitint

galiausiai atnese ji misinelio, bando duot, vaikas nevalgo. tai jos ir vel susipyko, ar jis sotus ar valgyt nemoka

o kai paklausiau ka man galim valgyt tai isvis uzpyko, cituoju: "tu ka numirsi e darzoviu?" nu aisku nenumirsiu, tiesiogiog paklausiau ar man galima..... zodziu tragiskiau nebuna..kitakart jei reiktu gimdyt gal ten ir vaziuociau, bet bent jau zinociau pati ka su vaiku daryt
...radau panasia situacja... man ir gimdymas praejo

, nors nebuvau nei susitarusi, nei kam mokejau... prieziura po gimdymo ir nesiskundziu, bet tos, kurios priziuri naujagimius, tai pasirode raganos. Manoji mazyle buvo verksniuke, tai tos nervinosi, kad kaip taip gali verkti vaikas, pakeltu tonu aiskino man gal as valgau kazka, kad ji tokia jautri, pasakiau, kad suvalgiau tik viena banana, kuri jos sake , jog galima valgyti (gal dukrytes pilvukas ir sureagavo), ir dar , kad mano akyse buvo asaros - tai dar "uzveme" - palauk, dar ne tiek verksi... Isivaizduojat? As atsakiau, kad man paprasciausiai gaila savo mergytes, nes ji vienintele, kuri taip verke (mama juk pergyvena jei jos vaikui blogai). Be to kai ji gime - jai buvo dusyk apsisukusi virkstele aplink kakla, galvyte per daug istempta, tai gulejo visa diena inkubatoriuje...