Įkraunama...
Įkraunama...

P.Mažylio GN

QUOTE(stankeviciene @ 2008 07 09, 14:45)
jei darys CZ tai turesi daug gert...
po operacijos

Ir šiaip po gimdymo daug gert liepė, nebūtinai po cezario, valgyt daug su kirptu užpakaliu tikrai nerekomendavo mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu klausimely ax.gif
Girdejau,kad Mazylyje pries gimdyma visoms stato klizmas?Ar tai tiesa?
Ir pacios sesutes pries gimdyma padaro gimdyvems bikinio depiliacija?Jeigu buna nestuke pati nepasidariusi.Na man ydomu g.gif kaip is tiesu yra blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vestinuka @ 2008 07 09, 20:25)
Turiu klausimely ax.gif
Girdejau,kad Mazylyje pries gimdyma visoms stato klizmas?Ar tai tiesa?
Ir pacios sesutes pries gimdyma padaro gimdyvems bikinio depiliacija?Jeigu buna nestuke pati nepasidariusi.Na man ydomu g.gif kaip is tiesu yra blink.gif

na del klizmos - tai nebutinai stato. paklausia ar senai tustinotes, ir ar valget po to. siaip siulyciau, jei nors kiek valgete, pasidaryti. as irgi galvojau pries gimdyma, tikrai neleisiu, kad man statytu, bet patikekit, gerai kad ir pastate, nes jau kai arteja tas pats gimimo momentas, tai stumi viska ka turi. tai tikrai tikriausiai nejaukiai pasijausite jei dar ka padarysite ko nereiktu blush2.gif .
o del depilecijos - tai nieko negaliu pasakyti, aisku paklause ar susitvarkiusi. kai pasakiau, kad taip, tai nieko ir nesake daugiau.

Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2008 07 09, 22:14)
na del klizmos - tai nebutinai stato. paklausia ar senai tustinotes, ir ar valget po to. siaip siulyciau, jei nors kiek valgete, pasidaryti. as irgi galvojau pries gimdyma, tikrai neleisiu, kad man statytu, bet patikekit, gerai kad ir pastate, nes jau kai arteja tas pats gimimo momentas, tai stumi viska ka turi. tai tikrai tikriausiai nejaukiai pasijausite jei dar ka padarysite ko nereiktu blush2.gif .
o del depilecijos - tai nieko negaliu pasakyti, aisku paklause ar susitvarkiusi. kai pasakiau, kad taip, tai nieko ir nesake daugiau.

o tai kiek ten reik "susitvarkyti"? blush2.gif nes jau senokai maciau ta vieta lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 09 liepos 2008 - 21:08
QUOTE(mabi @ 2008 07 09, 21:14)

O aš nemanyčiau, kad reikalinga klizma. Pati gimdžiau abu kartus su pilnu skrandžiu, nes gimdymai prasidėjo mėnesiu anksčiau ir nieko neatsitiko. Tiesa, manęs niekas neklausė nei kada valgiau, nei kada tuštinausi.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 07 09, 22:09)
O aš nemanyčiau, kad reikalinga klizma. Pati gimdžiau abu kartus su pilnu skrandžiu, nes gimdymai prasidėjo mėnesiu anksčiau ir nieko neatsitiko. Tiesa, manęs niekas neklausė nei kada valgiau, nei kada tuštinausi.

Keiti, kad tau neatsitiko, nereiškia, kad ir kitoms neatsitiks mirksiukas.gif
Juk tikrai yra ne viena, kuriai taip nutiko. (Bent viena mamytė pati minėjo temoje apie netikėtumus, kurie įvyko gimdymo metu, kad jai taip nutiko). Aš asmeniškai neketinu rizikuoti ir tikrai prašysiuos klizmos. Manyčiau, ji ne toks jau baisus dalykas, lyginant su pačiu gimdymu. lotuliukas.gif
Papildyta:
Man irgi klausimėlis kilo: kokią funkciją atlieka (kiek svarbios) Mažylyje akušerės? Dažnai gimdymo istorijose rašo, kad akušerė kai kuriuose gimdymuose beveik pagrindinę rolę atlieka, jos ir galvutę prilaiko, ir pasako kada stumt, ir tarpvietę prakerpa jei reikia... o daktaras vos ne tik tarp kitko... Tai vat įdomu pasidarė, kaip yra Mažylyje?
Atsakyti
Foxe, ne dėl gėdos ar bėdos, bet mums kursuose patarė klizmą sąrėmiams prasidėjus pasidaryt, nes taip tiesiog bus lengviau. Ir patarė nebevalgyt nieko, kai sąrėmiausim kas 5 minutės - irgi, kad nebeapkraut skrandžio, nes visos kūno pajėgos bus tarsi nukreiptos "žemiau", o skrandis tiesiog stovės. O dar aš savo gimdymui prisiruošiau ledukų - iš vandens, iš sulčių, žemuogių turiu užsišaldžius, nes sako, kad labai gaivina, geriau nei tiesiog vanduo... Tik į gimdymo namus kaži kaip visa tai pasiimt ir išlaikyt neištirpusius, iki kol prireiks, tai nežinau. Termose?
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2008 07 09, 23:15)
Man irgi klausimėlis kilo: kokią funkciją atlieka (kiek svarbios) Mažylyje akušerės? Dažnai gimdymo istorijose rašo, kad akušerė kai kuriuose gimdymuose beveik pagrindinę rolę atlieka, jos ir galvutę prilaiko, ir pasako kada stumt, ir tarpvietę prakerpa jei reikia... o daktaras vos ne tik tarp kitko... Tai vat įdomu pasidarė, kaip yra Mažylyje?

Akusere ir yra svarbiausia, nes gydytojai ranku per daug nesiteplioja, jei tik nera rimto reikalo. Ir prilaiko, ir pasako, ir prakerpa, ir siusiuva. Viena labai labai miela akusere yra Mazylyje (gaila nepamenu pavardes, o vardas berods Jurate). Linkeciau visoms pas ja papulti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2008 07 10, 00:03)
Foxe, ne dėl gėdos ar bėdos, bet mums kursuose patarė klizmą sąrėmiams prasidėjus pasidaryt, nes taip tiesiog bus lengviau. Ir patarė nebevalgyt  nieko, kai sąrėmiausim kas 5  minutės - irgi, kad nebeapkraut skrandžio, nes visos kūno pajėgos bus tarsi nukreiptos "žemiau", o skrandis tiesiog stovės. O dar aš savo gimdymui prisiruošiau ledukų - iš vandens, iš sulčių, žemuogių turiu užsišaldžius, nes sako, kad labai gaivina, geriau nei tiesiog vanduo... Tik į gimdymo namus kaži kaip visa tai pasiimt ir išlaikyt neištirpusius, iki kol prireiks, tai nežinau. Termose?

Aha, aš kažką girdėjau, kad klizma palengvina sąrėmius ar pan., ir lygtai dėl to reikia ją daryti. Bet norint namie daryt, reikia nusipirkt kažkokią specialią, tos Microlax netinka- sako, tik dar blogiau padaro. g.gif Todėl aš ir nusprendžiau, kad lai verčiau padarys man ligoninėje (na, tavo kitas atvejis, pati pasidarysi). Na o dėl maisto, įtikinot, kad nieko nereikės. Man tai vandens, manau, pakaks. ax.gif

QUOTE(nesuper @ 2008 07 10, 00:12)
Akusere ir yra svarbiausia, nes gydytojai ranku per daug nesiteplioja, jei tik nera rimto reikalo. Ir prilaiko, ir pasako, ir prakerpa, ir siusiuva. Viena labai labai miela akusere yra Mazylyje (gaila nepamenu pavardes, o vardas berods Jurate). Linkeciau visoms pas ja papulti.  4u.gif

Čia gal ta pati, kur kursus nėštukėms veda? Viena tokia vedė, vardo nepamenu, bet pasirodė labai faina. Na ką, reiks melstis kad ant geros pataikyt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2008 07 10, 00:36)
Aha, aš kažką girdėjau, kad klizma palengvina sąrėmius ar pan., ir lygtai dėl to reikia ją daryti. Bet norint namie daryt, reikia nusipirkt kažkokią specialią, tos Microlax netinka- sako, tik dar blogiau padaro.  g.gif Todėl aš ir nusprendžiau, kad lai verčiau padarys man ligoninėje (na, tavo kitas atvejis, pati pasidarysi). Na o dėl maisto, įtikinot, kad nieko nereikės. Man tai vandens, manau, pakaks.  ax.gif
Čia gal ta pati, kur kursus nėštukėms veda? Viena tokia vedė, vardo nepamenu, bet pasirodė labai faina. Na ką, reiks melstis kad ant geros pataikyt.  4u.gif

Ką tu čia trydničioji, juk gimdysi pas gydytoją, kuris neleis akušerei savivaliauti ir bus taip, kaip jis pasakys. Jei nereikės kirpti, tai akušerei ir lieps nekirpti, nors ji manys kitaip. Būk rami.
Dėl klizmos irgi nenusiteik kategoriškai-DARYSIUOS. Kitoms juk per sąrėmius vidurius paleidžia ir automatiškai žarnynas pats išsivalo. Nei klizmų nebereikia thumbup.gif
Atsakyti
Aš savo pirmą kleckių irgi gimdžiau Mažylio GN, buvau nesusitarus ir akušerės nemačiau beveik 4u.gif viską darė gydytojas 4u.gif
Atsakyti
man net minties nebuvo nesidaryti klizmos. taigi tuščiu žarnynu lengviau spazmus sąrėmių kentėt. tik atvažiavus, pasiūlė akušerė pasidaryt, pasidariau ir ačiūD, nes extra cezariui su pilna narkoze tai nepamaišė.

microlax pasiimk etapui PO gimdymo, nes būna sunku tuštintis pirmą kart - tarsi užsispazmavę viskas būna.

tarpvietės depiliacija čia jau nestuke.gif turėtų pasirūpinti pati.. jei pati net su veidrodėliu nematai, galima gi vyro paprašyti..
Atsakyti