Įkraunama...
Įkraunama...

P.Mažylio GN

QUOTE(auskiene @ 2008 05 13, 12:42)
poster_offtopic.gif  cia jau isipletet su naturaliu ar dirbtiniu maitinimu. Ne ta tema cia  4u.gif

QUOTE(nesuper @ 2008 05 13, 14:30)
prie ko cia off topic, jei kalba eina butent apie MGN personala  g.gif

nu. kalbam apie mažylio personalą.

tik aš iš savo pusės galiu pasakyt, kad ten sutikau tik vieną baisbobę - naktininę seselę, kuri nedavė mišinuko klykiančiam sūnui. nepamenu nei vardo nei pavardės, buvo apsirišus galvą skarele kaip melžėja, surauktu veidu, visada baisiai nepatenkinta. aprėkė, kad pamaitinus iš kart negrąžinom buteliuko biggrin.gif ai, ir liepė man pieno nusitraukt į taurelę, mišinuko neduot. man, kuriai nė lašo priešpienio, nei aš pati nei kitos seselės (su vyru jau melžėjom gerąja prasme vadinom) nesugebėjom. tai kai pasakiau, tai laaaabai nepatenkintu tonu pasakė, kad nueis pagamins mišinuko.
ir naktines šviesas per naktį degančias paliko palatose, nors prašėm išjungt - sakė taip priklauso. nu brrr baisbobė. nors kitų seselių budėjimo naktimis šviesos nedegdavo (išbuvau 5 paras, tai yra su kuo palygint biggrin.gif ).

o visas kitas personalas tikrai superinis. ko klausi, tą atsakys, padės, pamokys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vataipva: 13 gegužės 2008 - 13:54
QUOTE(nesuper @ 2008 05 13, 15:30)
prie ko cia off topic, jei kalba eina butent apie MGN personala  g.gif

Kazkaip isitraukiau ir as... Paskaiciau, ir nors mazylyje gimdziau jau dukart ir senokai (pries 2,5metu ir pries 9 menesius), nusprendziau ir as parasyt trumpai savo ispudzius. Ir ne vien apie naturalu ar dirbtini maitinima ax.gif . Pirma karta po gidymo likau suzaveta personalu - tikrai padejo, parode kaip maitinti. Ypac gerai prisimenu tokia vyresne vaiku gydytoja, kuri net nakti nesiojo man pusles su ledu, kad uzsidegusias krutis atvesint, o taip pat atrodo sesele vaiku, tokia auksta ir sviesi, ji rupinasi vaikiukais iskart po operacijos, pas palatos kaimyne ejo ir rode kaip reikia maitint, nes jos speneliai buvo itraukti. Net paliko savo mobilaus numeri, ir sake, man cia netoki, is kito auksto atbegti, kai atsibus vaikiukas, skambink, vel rodysiu. Ir ismoko ji, maitino ji ilgai ir sekmingai, siek tiek virs metuku, as taip pat. Labai tuo dziaugiuosi. O antra karta, rodos turetu buti viskas aisku ir taip pat, ar ne?... O buvo nevisai taip. Kaip tik ta nakti, kai prasidejo pieno upes, kai negalejau rodos net ranku nuleisty kaip skaudejo persipildziusias krutis, o maze isgerdavo vos po kelis lasus, gerosios tetos, kurios padejo be galo be krasto, kai mokiausi maitinti suneli, kaip tik nedirbo, o budinti akusere buvo panasi i kalejimo priziuretoja. Tai va ji sugadino visa grazu mano Mazylio paveiksla, savo kietais pirstais maigydama ir tampydama krutine ir piktai bambedama, akivaizdziai tingejo ir nenorejo padeti, praktiskai apreke, ko cia zliumbi... O tada tai ir prasidejo, asaros upeliais liejosi dar tris dienas, o jau tris buvau pragulejus, neisleido del naujagimiu geltos, o taip norejau namo... Net dabar kai prisimenu vos neverkiu... Labai norejau namo, ir tik namie susitvarke viskas - ir gelta, ir nuotaika, ir pienas.... Atrodo toji akusere nenuskriaude jau taip manes, na nemokejau gal parasyt vaizdziai, bet emociskai ji tiesiog uzmuse. Tad po pirmo gimdymo ir po jo, Mazylis, palikes man puikiausius prisiminimus, po antrojo gimdymo tuos prisiminimus isterliojo niuriom spalvom. O kalta viena pikta akusere. Bet trecia karta tikrai vaziuociau i Mazyli, nes protas sako, kad nevalia visos ligonines nurasyti del vieno ar keliu negeru zmoniu. Juk visur ju yra, kitose ligoninese taip pat. Tiesiog kitoms busimoms mamytems noriu patarti buti drasioms, prasyti ko reikia, o tokioms akuserems, su kokia man teko susidurti, tiesiog aiskiai pasakyti, kad norite pagalbos, o ne kankinimu, o jei ji nenorinti padeti, tegu pakviecia kas gali ir nori. Dabar galvoju, kad tikrai rasciau kam skustis, bet tuomet kazkaip emocijos visiskai mane uzvalde buvo... Susigraudinau ir del to labai issipleciau, atleiskit, jei nusibodo skaityt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(judita @ 2008 05 13, 15:17)
Kazkaip isitraukiau ir as... Paskaiciau, ir nors mazylyje gimdziau jau dukart ir senokai (pries 2,5metu ir pries 9 menesius), nusprendziau ir as parasyt trumpai savo ispudzius. Ir ne vien apie naturalu ar dirbtini maitinima  ax.gif .  Pirma karta po gidymo likau suzaveta personalu - tikrai padejo, parode kaip maitinti. Ypac gerai prisimenu tokia vyresne vaiku gydytoja, kuri net nakti nesiojo man pusles su ledu, kad uzsidegusias krutis atvesint, o taip pat atrodo sesele vaiku, tokia auksta ir sviesi, ji rupinasi vaikiukais iskart po operacijos, pas palatos kaimyne ejo ir rode kaip reikia maitint, nes jos speneliai buvo itraukti. Net paliko savo mobilaus numeri, ir sake, man cia netoki, is kito auksto atbegti, kai atsibus vaikiukas, skambink, vel rodysiu. Ir ismoko ji, maitino ji ilgai ir sekmingai, siek tiek virs metuku, as taip pat. Labai tuo dziaugiuosi. O antra karta, rodos turetu buti viskas aisku ir taip pat, ar ne?... O buvo nevisai taip. Kaip tik ta nakti, kai prasidejo pieno upes, kai negalejau rodos net ranku nuleisty kaip skaudejo persipildziusias krutis, o maze isgerdavo vos po kelis lasus, gerosios tetos, kurios padejo be galo be krasto, kai mokiausi maitinti suneli, kaip tik nedirbo, o budinti akusere buvo panasi i kalejimo priziuretoja. Tai va ji sugadino visa grazu mano Mazylio paveiksla, savo kietais pirstais maigydama ir tampydama krutine ir piktai bambedama, akivaizdziai tingejo ir nenorejo padeti, praktiskai apreke, ko cia zliumbi... O tada tai ir prasidejo, asaros upeliais liejosi dar tris dienas, o jau tris buvau pragulejus, neisleido del naujagimiu geltos, o taip norejau namo... Net dabar kai prisimenu vos neverkiu... Labai norejau namo, ir tik namie susitvarke viskas - ir gelta, ir nuotaika, ir pienas.... Atrodo toji akusere nenuskriaude jau taip manes, na nemokejau gal parasyt vaizdziai, bet emociskai ji tiesiog uzmuse.  Tad po pirmo gimdymo ir po jo, Mazylis, palikes man puikiausius prisiminimus, po antrojo gimdymo tuos prisiminimus isterliojo niuriom spalvom. O kalta viena pikta akusere. Bet trecia karta tikrai vaziuociau i Mazyli, nes protas sako, kad nevalia visos ligonines nurasyti del vieno ar keliu negeru zmoniu. Juk visur ju yra, kitose ligoninese taip pat. Tiesiog kitoms busimoms mamytems noriu patarti buti drasioms, prasyti ko reikia, o tokioms akuserems, su kokia man teko susidurti, tiesiog aiskiai pasakyti, kad norite pagalbos, o ne kankinimu, o jei ji nenorinti padeti, tegu pakviecia kas gali ir nori. Dabar galvoju, kad tikrai rasciau kam skustis, bet tuomet kazkaip emocijos visiskai mane uzvalde buvo... Susigraudinau ir del to labai issipleciau, atleiskit, jei nusibodo skaityt  blush2.gif

Speju, kad zinau, apie kuria pikta akusere sneka eina. Ir mano drauge zliumbe nuo jos "meilumo" ir as doh.gif
Siaip as irgi laukiuosi antro ir vaziuosiu vel I Mazyli gimdyti, nes tos kelios dienos greitai praeina ir viskas grizus namo uzsimirsta. mirksiukas.gif
Atsakyti
Bet trecia karta tikrai vaziuociau i Mazyli, nes protas sako, kad nevalia visos ligonines nurasyti del vieno ar keliu negeru zmoniu. Juk visur ju yra, kitose ligoninese taip pat. Tiesiog kitoms busimoms mamytems noriu patarti buti drasioms, prasyti ko reikia, o tokioms akuserems, su kokia man teko susidurti, tiesiog aiskiai pasakyti, kad norite pagalbos, o ne kankinimu, o jei ji nenorinti padeti, tegu pakviecia kas gali ir nori. Dabar galvoju, kad tikrai rasciau kam skustis, bet tuomet kazkaip emocijos visiskai mane uzvalde buvo...
drinks_cheers.gif man panasiai buvo pirma karta gimdant,bet va antra karta as jau buvau protingesne,plius man dare neplanuota cezari,nes buvo daug visokiu nesklandumu,ir krutine buvo visiskai sausa,maciau iskart,kad pieno nera ir nebus,nes jo nesigamino visai,bet pora seseliu buvo pilna to zodzio prasme baisbobes doh.gif ,prigadino nervu juodai,bet as jau nenusileidau,tai pamate,kad negales stumdyt kaip sunio,apsiramino,p beje,tai aukstai sviesiaplaukei seselei,kuri buna su vaikiukais,tai didelis aciu,nes ji vienintele ramiai paaiskina,parodo,malonu ja prisiminti 4u.gif
abu kart gimdziau pas nuostabius gydytojus,todel patinka sie gimdymo namai,bet va seselem,lankanciom ir bendraujanciom su mamytem ir leliais,tai nervus gydyti tikrai reikia(aisku,tikrai ne visom,bet keletui tai 100%) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paulapaula: 13 gegužės 2008 - 14:35
Nu zinot prisiskaiciau cia tokiu nuomoniu apie MGN...Tai jau baisu man ten ir vaziuot blink.gif Ir apie Sutku tokie atsiliepimai..O apie naktines sesutes tai isvis patyliu doh.gif Dar sakiau kad vyras nepasiliktu nakciai,bet kad jau baisu darosi.Jauciu kad liepsiu pasilikt g.gif
Atsakyti
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 05 13, 11:09)
susiduriau ir as su tokiu dalyku, kad po cezario vos kelioms valandoms praejus atnese man leliuka ir kiso maitinti, pieno aisku dar nebuvo , tai mynke man ta krutine kad koki lasa ispausti  doh.gif
pastebejau, kad ten visos akuseres ir gydytojai tik uz maitinima krutimi, net baisu budavo misinio paprasyt. o vienas gydytojas aplamai toki morala atskaite kad praverkiau visa diena, labai izeide.. verysad.gif
maitinti ar ne -tai tik motinos pasirinkimas!

Gimdziau pries 3 men. Po CZ atnese leliuka i pooperacine palata iskarto ten isikurus ir pridejo prie kruties. Kiek buvo tiek ciulpe mazius. Ir nors pirma para laiko leliukus skyriuje- atnesdavo maitint. Bet apie koki "naturaluma" snekama, jei tie skyriuje vaikiukai primaitinami visi doh.gif juk daznai po CZ pienas veluoja, tai uzsiklyktu ten visi doh.gif o tai primaitina ir miega jie....dazna viesnia buvau ten, susidariau vaizda.
Siaip leliuku skyriaus personalas man patiko, o apie akuseres is vis negaliu nieko pasakyt, nes gulejau salia naujagymio sk. tai su jom bendravau. Is pradziu ir man buvo nesmagu misinio prasyt blush2.gif bet pasipasakojau savo gydytojai, kad su pirmu vaiku pieno nebuvo, o ir dabar ryskiai stinga, personalo poziuris pasikeite. Gal ten irasa koki vaiko korteleje padare g.gif kad kiekviena vakara naktine sesute ateidavo susipazint ir siulydavo jei reiks ateit misinio. Tai drasiai eidavau kas 3 val rolleyes.gif Mums dar gelta buvo, tai is vis atsakingai ziurejo, kad vaiko badu nemarinciau ir prie tuscio papo nelaikyciau. Aisku duodavau savo kiek yra istraukt, o paskui misinio. Jokio pazeminimo is personalo nejutau.
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2008 05 13, 21:01)
Nu zinot prisiskaiciau cia tokiu nuomoniu apie MGN...Tai jau baisu man ten ir vaziuot blink.gif Ir apie Sutku tokie atsiliepimai..O apie naktines sesutes tai isvis patyliu doh.gif Dar sakiau kad vyras nepasiliktu nakciai,bet kad jau baisu darosi.Jauciu kad liepsiu pasilikt g.gif

jus visai nesinervuokit,viskas ten faina,gydytojai super,o ypac Sutkus,su jo olimpine ramybe pagimdysit be problemu,mano sunelis gime,jo deka po neplanuoto cezario,seseles ir akuseres irgi liuks,tik va yra keletas tokiu,bjauriu bobeliu,kurios kartais pagadina nervus biggrin.gif ,viskas ten gerai,tik va kartais tas perdetas brukimas naturalaus maitinimo nervuoja,kai pieno nera,vaikas rekia,jos misinio nenori duot ir irodineja,kad pieno bus,o tu matai kad krutine jau trecia diena,kaip moters net negimdziusios,tustut,tustutele,ir turi issireikalauti,viskas jums bus gerai,vaikutis sveikas,vyras patenkintas,pieno turesit,linkiu jums to is visos sirdies 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,o pries gimdyma maziau reiktu sm skaityti,nes galit ir anksciau laiko pagimdyt-prisiskaicius biggrin.gif sekmes jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Siaip man tai visai neblogi prisiminimai apie siuos gimdymo namus, nors gimdziau jau senokai pries1,5 metu bet viskas dar kaip pries akis...dare CZ tai pralaike pooperacinej visa para, tai tikrai atsigavau ir pailsejau pakankamai, maziuka atnese is kart, ir cia matau dauguma mamu susidure su taja nelabai gera akusere, cia turbut ir ji man papuole, kaip tik atnese maziuka, o as zinoma pirmas kartas, ziuriu isputus akis, nieko nezinau, o kad ji suminkys man papelius, net asaros istrisko, ir taip kita diena kaip nuejau sakydama kad pienelio nera, vaikas verkia, o kad suspaus, net per kelius sulinko, siaubas doh.gif Bet siaip labai paslaugus personalas, ateidavo i diena n kartu pasiteirauti ar viskas gerai, ir nakti paverkus ilgiau ateidavo paziureti ar viskas gerai, manau antra vaziuosi ten pat biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(www.menoazuolai.lt @ 2008 05 07, 12:27)
as buvau kuo atsakingiausia ir esu,turiu puiku vyra, studijioju, na ir kas kad mes abu jauni, bet esam puikus tevai rupinames ir mylim sunu, kad dar kiekvieni tevai butu tokie kokie mes esam. ir isviso superinis personalas  ane? man grese persileidimas ir tyciojasi dar. esu pasibaisdejusi visa sita ystaiga, nes ten praleidau daug laiko ir buvo ne viena pamaina,ir sutikau tik viena po gimdymo vaiku gydytoja gera tik nepamenu pavardes ji naktim  budedavo, man patardavo ir padedavo ko nemokejau. O uz gimdyma Jackonieniai davem 800lt tikrai nezinau uz ka mes jai tiek davem padarem didele klaida kad tiek davem ir isvis kad nusprendem jog ji bus musu gydytoja. ji turi 50 patirti, bet skendi puikybej, as jai sakau as nepagimdysiu darom cezari, o ji man atsauna as geriau zinau, as jei sakau  vaikas guli pilve istrizai, ji man :gal tu nusisneki, o pries gimdyma isaiskejo kad visgi istizai, bande apsukt ikisus ranka o per gimdyma vel atsisuko vaikelis, ir kaip matot  nepagimdiziau pati. dar pamirsau pamineti kad man kirpo vandenu pusle, tase ja su atsipusiom zirklem nes  gimdykloj nebuvo kitu, kai neprakirpo bego i kita pasiimti geru, o epiduros nepadare per tiek kartu nes dare gulinciai net 2 kartus bego kraujas, ir aiskino kad cia nereikia mokejimo idurti cia laimes dalykas nes nesimato kur duriama. argi neapsurdas? paskuj galu gale pasodino ir idure, dabar nuolat skauda nugara kai pasedziu ilgiau, ar pasilenkiu ar seip pavargstu, o kartais seip skauda . Mano istorija baisi niekam to nelinkeciau. bet norejau ja pasidalinti su jumis. Turbut daug dalyku dar nepaminejau bet visko juk nesurasysiu. Dabar gyvenam tryse as vyras ir sunelis, esam labai laimingi ir nejauciam jokio pykcio, manau tokie zmones neverti nei musu pykcio nei laiko. argi ne taip mamytes? ir niekada nepsitikekit gydytoja kuri sako: as geriau zinau, kol as nebijau tau nera reikalo bijoti.
Papildyta:
kadangi bijojau likus viena parsidesiancio gimdymo 4 dienom atsigyliau anksciau. ir kol ten isgyvenau toki siauba, mano palatoj pasikeite bent 5 moterys 4 is ju buvo nepatenkintos, vienai jau 3 para bego zalios ir kraujuotos iskskyros, niekas nieko nedare kol ji nepareikalavo griestai kad darytu cezari, kita buvo su dviem sav pernesiotu pilvuku, niekas nesirupo, kitos irgi su visokiom tokiom problem visokiu baisybiu prisiziurejau, vienai net buvo beveik nelike vandens o ji dar dvi paras gulejo, kai ji paklause ar nebus taip kad kudikis uzduso jai buvo atsakyta, jog jei dar bent biski kruta tai dar nemire. kazkoks baisumas! tai ka reikia laukti kol numirs? ir butu ko gero mires jei ne jo vyras atejas nebutu vejo pakeles, ten 80% vaiku gimsta priduse ir jos nnet tevam nesako, as irgi nezinojau kol po savaites neatvaziavo  daktare y namus ir nepasake. as kai nuejau tenai y naujagimiu skyriu paprasyt misinelio, stovejau ir ziurejau y tuo vaikus, sakau kodel sitas toks melsvas? sako priduses gime. sakau o sitas irgi kad toks papilkejas? sako : taip . sakau tai cia 6 is 7 gulinciu vaiku melyni, tada  pakeltu tonu pasake kad maziau klausineciau , pasiimciau ko atejau ir eiciau is cia.  blink.gif

siaip po gimdymo visos purtuos nuo salcio ir cia jokia ne alergija, o organizmo reakcija i gimdyma. as taip purciaus geras dvi valandas mirksiukas.gif
pati gimdziau mazyli, epidura pataike is pirmo karto ir siaip nusiskundimu neturiu jokiu. kas del vaikelio svorio - as nestumo metu priaugau 6 kg, mergaite pagal toki mano priaugta svori gime nemaza - beveik 4 kg, taip, kad nuo tavo priaugto svorio nepriklauso vaikelio svoris, cia genai labiau lemia tokius dalykus. gal tu arba vyras gimet didelio svorio? kas del pridusimo - manau perdedi, suprantu, kad pikta. ta vakara, kai as gimdziau, gimde dar dvi moterys. viena pagimde lengvai, as irgi nesiskundiu, neteko ilgai gulet, atvaziavau 18 val, 22 val jau laikiau mazyle ant ranku. uz sienos gimde moteriske kuri buvo uzsispyrus zut but pagimdyt pati. po kankinimosi vos ne visa para jai padare cezari. ka daryt su tokiom, kurios taip uzsispiria? po to stebisi, kad vaikas priduses. apie zalius vandenis irgi galiu papasakot. bet ne apie mazylio gn, o apie klinikas. ten moteriskei nubego zali vandenys, bet prie jos 8 val niekas nepriejo. vaikelis gime nesveikas. tai dabar gal tegul niekas i klinikas nevaziuoja gimdyt? vaziuos, tik gydytoja kita pasirinks. as pavyzdziui mazylyje niekada nenoreciau gimdyt pas valaseviciu, man jis nepatiko nei kaip zmogus, nei kaip gydytojas. taciau pas sutku gimdyciau net negalvodama. kas del maitinomo, pieno pas mane irgi nebuvo. bet del misinuku jokiu problemu nebuvo. tiesa, as jo net neprasiau, man akusere pati jo atnese.tai tiek tos mano nuomones 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurelija_: 14 gegužės 2008 - 10:09
QUOTE(paulapaula @ 2008 05 14, 00:27)
jus visai nesinervuokit,viskas ten faina,gydytojai super,o ypac Sutkus,su jo olimpine ramybe pagimdysit be problemu,mano sunelis gime,jo deka po neplanuoto cezario,seseles ir akuseres irgi liuks,tik va yra keletas tokiu,bjauriu bobeliu,kurios kartais pagadina nervus  biggrin.gif ,viskas ten gerai,tik va kartais tas perdetas brukimas naturalaus maitinimo nervuoja,kai pieno nera,vaikas rekia,jos misinio nenori duot ir irodineja,kad pieno bus,o tu matai kad krutine jau trecia diena,kaip moters net negimdziusios,tustut,tustutele,ir turi issireikalauti,viskas jums bus gerai,vaikutis sveikas,vyras patenkintas,pieno turesit,linkiu jums to is visos sirdies  4u.gif  4u.gif  4u.gif ,o pries gimdyma maziau reiktu sm skaityti,nes galit ir anksciau laiko pagimdyt-prisiskaicius  biggrin.gif sekmes jums  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Nu taip kazkaip nesinervinu del visko, bet kai paskaitai tokiu dalykeliu...Na bet nieko, bandysim susitvarkit smile.gif Visokiu zmoniu yra- visokiu nuomoniu.Dekui uz patarimus ir linkejimus! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kokiu dideliu nepasitenkinimu prisiskaiciau ir piktu nuomoniu apie Mazylio personala. as gimdziau pries tris menesius, nu buvo ir man kai kas kas nepatiko, papuole sesele naktine kaip tada sakiau ragana, ir papulius mano taip pamaige, kad verkiau is skausmo, bet taip pradejo teketi pienukas... nes iki tol jie issipute buvo ir ne lasas nebego. mazius neistraukdavo,. tada ant jos pykau, nes skaudejo, bet dabar tai tikrai jokio pikcio neliko.
del Jackonienes, tai irgi tiek daug bloogu nuomoniu g.gif man tai asmeniskai viskas pas ja super praejo, na as pati negimdziau, nes pasak mediku, butu teke vis tiek operuot, tai mes susitarem kad is kart operuosim. viskas praejo sklandziai.
Atsakyti
merginos, o gal kuriai nors siuose gimdymo namuose yra darytas cezaris, na 'pagal susitarima'? Jei taip, tai kas kaip ir uz kiek? smile.gif Galite cia rasyti arba i az.
ACIU 4u.gif
Atsakyti