QUOTE(piene_66 @ 2010 05 11, 12:42)
Sveikos
nezinau, ar i sia tema pataikiau - del galimos alergijos katei.
Mano mazytei metukai ir 8 men. Kovo menesi prasirgom plauciu uzdegimu, bet vat niekaip nenustoja mano panele kosciot nedaug, nedaznai, bet pora kartu per diena sukoseja, tai slapiau, tai sausiau...buna jai sloga, bet ta galine...paskutiniu metu ji man pabunda su uzgulusia nosyte, bet isvalau ir viskas ok, per diena daugiau jokiu simptomu tiesiog neatseku jokiu desningumu, tai nezinau ka ir galvot. Gydytoja pasake, kad plauciukai jos visiskai svarus, slogos nera...gali but refliuksas, t.y. kai rugstys is skranduko teka aukstyn ir taip dirgina...bet naktim ji nekosti, neriaugeja, kvapo jokio nera is burnytes siandien man atejo mintis, kad gal nuo kates pas mus yra ilgaplauke, karts nuo karto ji megeja isokt i lovyte mergaites ir ten pamiegot...kiek zinau, alergija gyvunam vaikam pasireiskia nuo dvieju metuku. Plius dar, kad mano vyras turi alergija kai kuriem gyvunam, o dukryte - kopija tevelio beveik visais atzvilgiais gydytoja pasiule pasidaryt kraujuko tyrima del alergijos katem. Gal kas susiduret? Papasakokit, kaip dar gali ta alergija pasireikst, gal as kazko nepastebiu
nezinau, ar i sia tema pataikiau - del galimos alergijos katei.
Mano mazytei metukai ir 8 men. Kovo menesi prasirgom plauciu uzdegimu, bet vat niekaip nenustoja mano panele kosciot nedaug, nedaznai, bet pora kartu per diena sukoseja, tai slapiau, tai sausiau...buna jai sloga, bet ta galine...paskutiniu metu ji man pabunda su uzgulusia nosyte, bet isvalau ir viskas ok, per diena daugiau jokiu simptomu tiesiog neatseku jokiu desningumu, tai nezinau ka ir galvot. Gydytoja pasake, kad plauciukai jos visiskai svarus, slogos nera...gali but refliuksas, t.y. kai rugstys is skranduko teka aukstyn ir taip dirgina...bet naktim ji nekosti, neriaugeja, kvapo jokio nera is burnytes siandien man atejo mintis, kad gal nuo kates pas mus yra ilgaplauke, karts nuo karto ji megeja isokt i lovyte mergaites ir ten pamiegot...kiek zinau, alergija gyvunam vaikam pasireiskia nuo dvieju metuku. Plius dar, kad mano vyras turi alergija kai kuriem gyvunam, o dukryte - kopija tevelio beveik visais atzvilgiais gydytoja pasiule pasidaryt kraujuko tyrima del alergijos katem. Gal kas susiduret? Papasakokit, kaip dar gali ta alergija pasireikst, gal as kazko nepastebiu
po plaučių uždegimoa tsiguanama tik per du mėn visiškai. tai dar gali būti, kad tiesiog nesustiprėjot, bet jei yra įtarimai dėl alergijų, yapč kai alergiškas tėvelis, tai geriau įsitikint, ar taip, ar ne. nes jei alergiška, tai ilgiau laukiant dar labiau įsijautrins ...
alergija gyvūnams gali pasireiškti nuo bet kurio amžiaus. bent jau šiais laikais... ir dar sudėtingiau mažiukams, nes įkvepiamų alergenų pasireiškimas būna netipiškas, pvz mano sūnų nuo žiedadulkių beria, tai dar sunkiau atpažint, kai suaugusiems paprastai viskas būna gan aišku.
dėl tyrimų - jie gali parodyt arba neparodyt, mažiems vaikams jie nėra tikslūs. galima pasidaryt, jei parodys, tai bu saišku, bet jei neparodys, tai vis tiek nėra garantijos, kad taip ir yr...
jūsų atveju įtariamieji alergenai gan aiškūs, todėl manau žymiai paprasčiau būtų tiesiog arba patiems išvažiuoti ir kurį laiką pabūti ten, kur nėra kačių , arba katytei leisti pagyventi kažkur kitur , o namus iššvesti nuo iki,o vaiko patalynę visą išskalbti, o geriausia iš viso pakeisti, kad nebūtų tikrai katės plaukų likučių ten.
tik turėkit omeny, kad ilgesnį laiką įsialergizavus ne iš karto gali praeit požymiai.
dar - vis dėlto neatmesčiau ir pvz dulkių erkučių.
galiu pasakyti apie savo dukrytę - mes irgi persirgom plaučių uždegimu, obstrukcinių, sloga buvo be galo be krašto, tik pasibaigia, kitą dieną vėl prasideda. mums LOR, kiti gyd sakė, kad sloga ryškiai prasidėjusi nuo alerginės, paskui tik pastoviai tekančioj nosį lengvai užsveisia virusai ir bakterijos. kol sirgo, tai nieko negalėjom atsekt, atrodė, jog alergizuoja kažkas dienos metu, nes tuomet daugiau tekėdavo nosis, bet apsigydę bacilas jau pastebėjom, kad naktį tik sloga atsiranda. perkėlėm ją į švarų tuščią kambarį su nauja patalyne ir tą pačią naktį baigės sloga. taigi, vis dėlto buvo kaltos dulkių erkutės. o dūrio tyr ant rankutės jai rodė laaaabai silpną, vos matomą reakciją, tai alergologė sakė, kad gal ir alergiška, bet čiuo metu būklei įtakos neturi. gerai, kad šimtu procentų nepasitikėjau tuo.