sveikos mamytes,
mano vaikui yra alerginis rinitas, jis turi alergija erkems, gydytoja pasakė,kad galima gyditi dviems būdais leisti vaistus arba lašiukais, gal kas turėjo sią problemą ir gali pakomentuoti? ar šią ligą galima išgyditi?
Tai vadinama imunoterapija.Bet pries ja taikant, reiktu pabandyti antialerginius vaistus, purskalus i nosi, ir tik visa tai nepadeda ir labai liga trukdo vaikui, tada taikomas specifinis gydymas-organizmo ''pripratinimas''.Bet ir jis nevisada efektyvus, ir trunka apie 3 metus...
sveikos mamytes,
mano vaikui yra alerginis rinitas, jis turi alergija erkems, gydytoja pasakė,kad galima gyditi dviems būdais leisti vaistus arba lašiukais, gal kas turėjo sią problemą ir gali pakomentuoti? ar šią ligą galima išgyditi?
O kaip nustate, kad alergija erkems? Daret megini?
Antras sunus turi alergini rinita, apsigydet(sezoniskai liga atsinaujina) claritino tabletem bei nosinex(atrodo, toks purskalas) i nosi. Atsiranda rinitas, bet dabar labai labai retai, gal pora kartu i metus po dvi savaites.
Pradzioj reikia salinti alergija sukeliancias priezastis, t.y. mes metem lauk medvilnine patalyne, emem sintetine, visus kilimus, visus minkstus zaislus, plesem dailylentes, dazem sienas dazais. Visos alergijos dazniausiai isaugamos.
Darem meginį antakalnio poliklinikoje, į erkes reakcija buvo labai stipri, dar į šunį truputi, bet šuns ne turime. Sutikome su gyditojos patarimu leisti vaistus, bet pasirodė, kad jų nera,reikia laukti,ji man pasirodė labai keista, net nepasakė, kokių vaistų reikia, net nezinau, ką ir galvoti apie tą profesorę Dubokiene. Gerai butu, kad išaugtume.
Darem meginį antakalnio poliklinikoje, į erkes reakcija buvo labai stipri, dar į šunį truputi, bet šuns ne turime. Sutikome su gyditojos patarimu leisti vaistus, bet pasirodė, kad jų nera,reikia laukti,ji man pasirodė labai keista, net nepasakė, kokių vaistų reikia, net nezinau, ką ir galvoti apie tą profesorę Dubokiene.
Gerai butu, kad išaugtume.
o mes labai daznai sirgom persalimo ligom, po to isaiskejo kad bronchitas, o veliau ir plauciu uzdegima pasigavome. Po plauciu uzdegimo prasidejo nebuti ciudai, rytais pradejo ciaudeti, tiesa nedaug, 2-3 kartus ir ramu ,veliau prisidejo ir kosulys sausas. Visi gydytojai vienu balsu pasake, kad nedagydytas plauciu uzdegimas. Po to po alegrologu ir pulmonologu konsultacijos isaiskejo kad alerginis rinitas su bronchine astma. Kas dvi savaites pulmonologe keite vaistus nes nieko nepadejo. Galu gale i visus vaistus spjovem ir vaziavom i sanatorija gydytis. Ten pulmonologe patare vaistais nepiktnaudziauti nes po to gali tekti dar gydytis ir nuo vaistu padarytos zalos. Bukle lyg ir pagerejo, bet po dvieju savaiciu praleistu namuose prasidejo dar viena blogybe, parvezau namo savaitgaliui ir vakare kai jau uzmigo prasidejo kaip ir rinito priepuolis, nosis uzsikimso,pradejo koseti vos ne iki vemimo. Alergijos testas parode alergija ++++ dulkiu erkems.Visus minkstus zaislus isnesiau i rusi, pagalves sintetines, adijalas pusiau sintetinis su vata, bet visi uzvalkalai medviln, ka ir uzvalkalus keisti i sintetinius, prakaituos gi ziauriai. Gal ka susiduret, pasidalinkit patirtim
Aš pati turiu alergiją dulkių erkutėms. Šiuo metu man Kauno klinikose taikoma imunoterapija, suleidžia vaistus ir taip bus mano organizmas pratinamas prie šio alergeno. Dabar tai daroma kartą į savaitę, vėliau kas šešias savaites. Gydymas tęsis apie 1metus (kainuos apie 500-600lt). Kadangi čia tema apie vaikus, tai pabandysiu papasakot ką man sakė gydytoja, kai aš paklausiau ar vaikams taikoma imunoterapija? Gydytoja- profesorė nusišypsojo ir pasakė "teoriškai taip", vėliau kalbėjau su padedančiąja gydytoja ir ji sako, kad vaikams iki 16metų nereikėtų taikyti šios terapijos, nes jų imunitetas dar formuojasi, bet ji tai pasakė pašnibždom... kodėl nežinau Taigi nors ir mano vaikams įtariama ši alergija, manau imunoterapijos kol neužaugs netaikysim. Kas dėl sintetinių pagalvių ir antklodžių, aš visas pagalves pakeičiau į grikių lukštų, o anklodes į vilnones, nes vilnonėse sako, kad erkutės nesiveisia. Bjauri ta alergija ir ją reikia gydyt, gydytoja minėjo, kad gerti prieš alerginius vaistus yra daug geriau, negu kentėti ir vėlaiu susirgti bronchine asma.
P.S beje aš gydausi pas profesorę Stankūnaitę, tikrai labai maloni ir protinga gydytoja
Jei kam riekia dar kokios info rašykit į Až.Jei tik galėsiu mielai padėsiu.
kai kūdikiui blogai, tai jam reikia ekstra pagalbos, o mūsų Lietuvoje gydytojai nepadeda, todėl pasidalinsiu savo maža patirtimi. Antram sūnui 7 mėnesių atsirado bėrimas ant pilvo ir nugaros bei kojų linkiuose. Tą pačią dieną atlikau kraujo tyrimą poliklinikoje ir odos mėginėlius privačioje alerginių susirgimų centre Vilniuje, Sėlių g.Tai kainavo 95 litai plius po 5 už kiekvieną mėginėlį. Paprastas kraujo tyrimas alergijos neparodė, odos mėginėliai parodė 3 pliusų alergiją karvės pienui ir 1 pliuso mamos pienui. Esant alergijai, gydytojai liepė atsisakyt pieno produktų tol, kol maitinu. Liepė valgyt skirtingas 5 kruopų košes ir keisti bei 5 mėsas, jas keisti, kad organizmas išsivalytų, jei kažkuris produktas užteršia. Veršienos neduoti. Pati pastebėjau, kad labai gerai triušiena, visiškai atsisakiau vištienos, matyt, jas taip šeria, kad papjautos tesugeba apnuodyt organizmą. Po mėnesio atėjo eilė Alergologijos centre Antakalnyje patekti su siuntimu pas gyd. Astrauskaitę. Susirašiau kruopščiai klausimus, bet tegavau vieną atsakymą, kad jei iš tikrųjų yra alergija pieno baltymui, tai kol maitinsiu, neturiu vartot pieno produktų. Apie mėginėlių tyrimą ji atsiliepė skeptiškai, netiesiogiai pasakydama, kad tik kraujo paėmimas iš venos yra rimtas būdas nustatyti alergiją, tačiau jis kainuoja 170 litų. Tai va, nedariau aš jo, nes supratau, kad vienintelis būdas nustatyt alergiją yra sekti pačiai, koks produktas ją sukelia. Netepu ir hormoniniais tepaliukais, nes iš principo nepirkau jo už 30 litų, kad dar paslėptų alergijos priežastį, tiesiog drėkinau odą kremuku. Labai nusivyliau medikais, nes jie nesuinteresuoti pagelbėti, o tik suprotokoluot korteles, kurių nieks neskaito, dar priedo gavau pastabų, kad vaikas apspjaudė stalą ir kad verkainčio vaiko nėr ko ramint, tegul paverkia jis dabar, kad mama senatėj neverktų.
Aš pati turiu alergiją dulkių erkutėms. Šiuo metu man Kauno klinikose taikoma imunoterapija, suleidžia vaistus ir taip bus mano organizmas pratinamas prie šio alergeno. Dabar tai daroma kartą į savaitę, vėliau kas šešias savaites. Gydymas tęsis apie 1metus (kainuos apie 500-600lt). Kadangi čia tema apie vaikus, tai pabandysiu papasakot ką man sakė gydytoja, kai aš paklausiau ar vaikams taikoma imunoterapija? Gydytoja- profesorė nusišypsojo ir pasakė "teoriškai taip", vėliau kalbėjau su padedančiąja gydytoja ir ji sako, kad vaikams iki 16metų nereikėtų taikyti šios terapijos, nes jų imunitetas dar formuojasi, bet ji tai pasakė pašnibždom... kodėl nežinau
Taigi nors ir mano vaikams įtariama ši alergija, manau imunoterapijos kol neužaugs netaikysim. Kas dėl sintetinių pagalvių ir antklodžių, aš visas pagalves pakeičiau į grikių lukštų, o anklodes į vilnones, nes vilnonėse sako, kad erkutės nesiveisia. Bjauri ta alergija ir ją reikia gydyt, gydytoja minėjo, kad gerti prieš alerginius vaistus yra daug geriau, negu kentėti ir vėlaiu susirgti bronchine asma.
P.S beje aš gydausi pas profesorę Šitkauskienė, tikrai labai maloni ir protinga gydytoja
Jei kam riekia dar kokios info rašykit į Až.Jei tik galėsiu mielai padėsiu.
Sveikutes! Labai laukiu kokiu nors pasisakymu del alergijos antibiotikams. Mano dukrytei (2 metai 2 men.) ligonineje suleido penicilina, jau ta pacia diena mazylei prasidejo alergine reakcija, istino kojyte, isbere visa kuneli nieztinciais raudonais lopineliais. Pries tai nera nei karto buve berimu, t.y. mergyte nebuvo nealergiska. Geriam fenkaroli ir prednisolona. Gal kam teko susidurti, ar ka girdeti apie tai. Per kiek laiko praeina berimai? Mums praeina ir vel siek tiek atsiranda. Labai neramu, nes kiek zinau Prednisolonas yra harmoniniai ir nelabai gerai juos vartoti. Aciu uz info. P.S. gydytojai nelabai ka nors sia tema sneka, nepripazysta, kad cia nuo penicilino. Gal del to, kad pries leidziant antibiotikus net nepatikrino ar dukryte jam alergiska. SOS!
Žinau vieną moterį kuri alergiška penecilinui, netgi ant sveikatos kortelės parašyta kad visi gyd., matytų.Kai mano sesuo gulėjo ligoninėj jai taip pat buvo ,,baisi,, alergija nuo anibiotikų.Išbėrė visa kūna raudonais plėtmais.Negalima gerti jokių sulčių,valgyti citrusininių vaisių ir visko kas alergizuoja.O kas dėl prednizalono taip jis hormoninis ir kenkia kepenims, bet jei pagersit keleta dienelių nieko blogo neatsitiks.Mano sūnus (dabar jam tuoj 5eri) keleta kartų gėrė prednizaloną.Daktarė skirdavo tokį kursą:valandos bėgyje reikia išgerti 5tabletes (jos siaubingai karčios sugėrus 3 vaikas išvėmė teko gerti išnaujo)kita diena 4,trečią 3, ir taip toliau 2, 1, ir dvi dienas po pusiukę.Nežinau kodėl taip reikėjo, bet visos alergijos dingo.
Esu girdejus,kad daug kam pasireiskia alergija penecilinui,bet rusiskui.. gal dar daktarai ligoninej juos ir leidzia??? bet nezinia,kaip cia yra... gal duoti reikia geruju bakteriju... o ar praplauna,kai suleidzia vaistukus?
mano mazajai pries dvi dienas taip pat prasidejo alergija nuo antibiotiku, tik nuo geriamu. Jai 4,5 metukų. Išbėrė visą kūną. Daviau aerius, ir iki šiol duodu; kas blogiausia - greičiausiai organizmas isialergino, nes dabar isberia ir nuo maisto Ji ir anksčiau buvo alergiška, tačiau tik kartais paberdavo nuo sūrelio su šokoladu ar panašiai. na o dabar bandau siūlyt grikius, avižas, ryžius, nežinau, gal reikia pas alergologus vykst. Šiaip tai gydymo antibiotikais taip pat nepabaigem, nor liga lyg ir neblogėja. Gal kas susidūrėt su panašiom problemytėm? Būčiau dėkinga už patarimus.