Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija

laba diena,

noreciau paprasyti jusu pasidalinti savo patirtimi ir nuomone, nes pati suku suku galva ir nieko gero neprisuku doh.gif

speju, kad vakar vakare turejom pirmaja alergijos apraiska (dukrai greit sesi metai). paguldzius ja miegot pastebejau ant keliu po raudonas deme, gal mazdaug slyvos dydzio. is pradziu galvojau, gal buvo kur atsiklaupus, bet per kelias minutes nepraejo. patikrinau alkunes, ir ten po demele raudona, perpus mazesnes, kaip kokios vysnios. neskaudejo, nenieztejo. ant koju isnyko mazdaug per valanda, ant alkuniu truputi ilgiau. siandien ryte kaip nieko nebuve.

jei cia alergija, tai pirma karta, niekad nieko panasaus nera buve (nors, kei per valanda isnyksta, tai gal ir yra buve, tik mes niekad nepastebejom g.gif doh.gif ).
nieko ypatingo vakar vakare nevalge - meksikieciu restorane gabaleli tortilijos su vistiena ir suriu, nieko astraus ten nebuvo, puodeli vaisines arbatos kavinej, saldaini ciulpinuka ir beveik pries pat miega keksiuka su varske is Maximos. pries pora dienu ketvirta karta buvo paskiepyta keturvalenciu skiepu nuo kokliuso, difterijos ir stabliges. skiepo vietoj ranka paraudus siek tiek bet ne taip.

ar cia galejo buti alergija, jei taip, tai i ka??
Atsakyti
Merginos noriu savo mazajai nupirkti alergiskiems zmonems tinkancia patalyne nes itariu musu naktiniai kosejimai su tuo gali labai buti susije, kolkas mano demesi labai patrauke CEIBA, gal kas pakomentuoti ja galite? Ar yra koks pigesnis gal analogas ar kazkas taip pat verta demesio? nes jei pirkti tai manau visa lovyte is karto pakeisti g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Labai labai reikia pleistru skirtu lopo testui daryti. Pas mus ju neparduoda, bent jau neradau. Lyg tais tik Kauno ir Vilniaus kliniku vaistinese buna. Gal but jus zinot kur galima butu ju nusipirkti internetu?

Ar gal kas ruosiates daryti lopo testa ir vaziuosite pirkti pleistru? sutartumem del kainos... blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif

Gal kuri susidurete su tokio tipo alergija kaip musu..

Mums 10 menesiu. Pries menesi atsirado pleiskanojantis plemukas ant pilvuko,nekreipiau demesio nes vaikas nesikase jautesi gerai. Jis sekmingai didejo, tada nuejom pas gyd, paziurejo pasake nuo maisto tepti riebiu kremu. Tepem, atsirado ant alkunes panasus darinys, dar karta nuejom, hormonini tepala israse, aisku as jo nepirkau ir netepu, nes apgydys, bet neisgydys. Tepam kremu riebiu ir ziurim kaip ant pilvo sau dideja tasai plemukas bet niekas niekur daugiau nesidaro. Dabar jisai kaip 5 ct moneta.

Nesam labai valgus, geriam misinis NAN2, moliugas bulve morka, cukinija, kopustas kalakutas, triusis kiauliena. Kruopos visokios. daugiausiai 5 grudu ir pan. Ar negali buti pvz nuo kokiu kvieciu? Nes tas berimas atsirado tuo metu kai vaikas pradejo labai gerai valgyti 5 grudu kose uzpilta misiniu.Beje nieko negeria tik msini is vaisiu gauna pramonines tyreles ir pacius vaisius, dazniausiai obuolys, bananas jokiu persiku ar abrikosu. Ar verta keisti misni kuri geria nuo 8 men ir niekas ji ivedus nepasikeite?

Pagelbelkit 4u.gif
Atsakyti
Man paciai buvo taikoma imunoterapija, nuo dulkiu erkuciu. Padejo. Aisku isgydyt neisgyde. Taike jei neklystu kokius 5 metus, kol pastojau smile.gif Temos tikrai neseku tai jei klausimu turit rasykit i AZ.

O as turiu klausima, gal kas atsakys tiksliai. Kokie tyrimai yra daromi del alergijos? Zinau kraujo ir ant ranku duriai. Ar cia ir skaitosi tie lopo tyrimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 14 liepos 2013 - 08:37
QUOTE(jovitn @ 2013 05 11, 16:35)
Sveiki,

mes kaip tik nesenai lankemes pas gyd siuo klausimu...
siaip imunoterapija taikoma tiktai ne maisto alergijoms, pvz dulkiu erkutems , pelesiui, zolems...
vaistukus reikia leistis arba gerti kas savaite, 3 men kainuoja 250lt, jei metams tai 1000lt, reikia gerti 3-5m gal ir daugiau gali prireikti, siaip cia vienintelis budas isgydyti alergija arba palengvinti simptomus, deja gyd duoda tik 70 proc...
mano vaikas turi turi alergini rinita, jis alergiskas dulkiu erkems, pasiskaiciau daug medz ir manu, kad verta meginti. Labai noreciau, kad atsilieptu mamytes kurios jau taiko imunoterapija ir pasidalintu savo patirtimi.

Mano dukryte alergiska zoliu, medziu ziedadulkems, pelesiams. Kadangi istisus metus tesesi sloga, pradejom gydytis imunoterapija. Ir siemet bukle zymiai pagerejo. Pernai vasara teko ir i ligonine vaziuoti, nes labai reaguodavo akys, istindavo, isvirsdavo. Aplink akis atsirasdavo AD, padedavo tik hormonai. Siemet nera nieko panasaus. Vaistukus lasinu kiekviena diena po liezuviu, manau nesiduotu leisti i ranka. Pinigai nemazi, bet buvo verta rizikuoti. As pati irgi gydausi savo sienlige spec.imunoterapija jau 2 metus. Irgi dziaugiuosi rezultatais. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mano mergyte ka tik irgi sualergizavo. Buvo sukasta uodu ir pradejo kasinetis (kai visada smile.gif ).Ryte norejau patepti tepaliuku, kur gydo mazas zaizdeles, ziuriu - kirksnis jau bordines, ties bambyte raudona ir pilvukas demem raudonom. Galvoju palauksiu, gal praeis.Pamaniau gal triusikeliai nutryne, ar ka... Bet kai kojos israudonavo be jokio balto odos lopelio neliko, tai jau issigandau. Buvom pas senelius Palangoj, tai i Klaipedos ligonine, ir ten - dilgeline, iskart pasake...Kateteris, 2 lasines, 3 dienos ligoninej ir dabar jau 3 diena namie su vaistukais, demiu, berimu nebeturim - na, gal vaistai veikiantys...Nezinia, kaip be ju butu. Tai va, isvadoje neaisku nuo ko alergizavo unsure.gif . Yra kazokios paletes, kokios ir ar konkreciai nusako nuo ko...dekui
Atsakyti
QUOTE(Nosiukas @ 2013 06 20, 15:22)
Sveikos mamos 4u.gif

Gal kuri susidurete su tokio tipo alergija kaip musu..

Mums 10 menesiu. Pries menesi atsirado pleiskanojantis plemukas ant pilvuko,nekreipiau demesio nes vaikas nesikase jautesi gerai. Jis sekmingai didejo, tada nuejom pas gyd, paziurejo pasake nuo maisto tepti riebiu kremu. Tepem, atsirado ant alkunes panasus darinys, dar karta nuejom, hormonini tepala israse, aisku as jo nepirkau ir netepu, nes apgydys, bet neisgydys. Tepam kremu riebiu ir ziurim kaip ant pilvo sau dideja tasai plemukas bet niekas niekur daugiau nesidaro. Dabar jisai kaip 5 ct moneta.

Nesam labai valgus, geriam misinis NAN2, moliugas bulve morka, cukinija, kopustas kalakutas, triusis kiauliena. Kruopos visokios. daugiausiai 5 grudu ir pan. Ar negali buti pvz nuo kokiu kvieciu? Nes tas berimas atsirado tuo metu kai vaikas pradejo labai gerai valgyti 5 grudu kose uzpilta misiniu.Beje nieko negeria tik msini is vaisiu gauna pramonines tyreles ir pacius vaisius, dazniausiai obuolys, bananas jokiu persiku ar abrikosu. Ar verta keisti misni kuri geria nuo 8 men ir niekas ji ivedus nepasikeite?

Pagelbelkit  4u.gif

Panasiai buvo ir pas mus, tokios demeles atsirado 4-5 men., ir taip tesesi iki 9menesio, kadangi pati maitinau MP tai nesove mintis, kad cia gali but alergija, nes gyd. pasake, kad tiesiog isausejimas (visa nugaryte ir pilvelis buvo padengtas tokiomis demelemis), tik veliau mazdaug muo 6,5 men, kada prasidejo primaitinimas mes pradejom viduriuot ir labai neramiai miegot naktimis, uzeidavo diegliai,visus tuos simtomus gydytoja nurasydavo ant primaitinimo, dantuku digimo ir paskui gelezies vartojimo, nes hemoglobinas buvo nukrites iki 89, galu gale pradejus reikalauti gydytojos, kad atliktu tyrimus,nes tik blogejo paaiskejo, kad tai alerginio pobudzio,kadangi eisime pas alergologa tik rugseji, tai dabar nebenaudojame savo maisto racione ir savo mazylio siuos produktus :kvieciai, mieziai, avizos, kiausiniai, agurkus, pienas, ryskus pagerejimas po keliu dienu buvo kai neliko jokiu maisto produktu is grudiniu produktu - batonas, kruopos, net ir kruopos be glitimo ir ju subroduktai. Tad manau, kad pabandykite nutraukti grudu kose ir pabandykite issitirti ar tikrai jiems alergiskas. Jei nuo misinuko pakeitus kitu niekas nepasikeite, manau jo ir nekeiskite kitu.
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 07 14, 08:35)
Man paciai buvo taikoma imunoterapija, nuo dulkiu erkuciu. Padejo. Aisku isgydyt neisgyde. Taike jei neklystu kokius 5 metus, kol pastojau smile.gif Temos tikrai neseku tai jei klausimu turit rasykit i AZ.

O as turiu klausima, gal kas atsakys tiksliai. Kokie tyrimai yra daromi del alergijos? Zinau kraujo ir ant ranku duriai. Ar cia ir skaitosi tie lopo tyrimai?

Lopo tyrimas ne tas pats....Klijuoja ant nugaros pleistriuka su maisto produkto meginukais 48 valandom. Ant vieno pleistriuko telpa 10 meginuku. Vaikuciams klijuoja 2 pleistriukus. Suaugusiems iki 3.
Atsakyti
Gal kas nors turėjo prakaitinę. Mano dukrą per šiuos karščius pradėjo labai berti . Po nakties nei žymės, kad iš vakaro buvo pabėrimas. Pagelbėkit patarimais, ar tik pas alergologą?
Atsakyti
QUOTE(prinsese @ 2013 08 07, 12:45)
Gal kas nors turėjo prakaitinę. Mano dukrą per šiuos karščius pradėjo labai berti . Po nakties nei žymės, kad iš vakaro buvo pabėrimas. Pagelbėkit patarimais, ar tik pas alergologą?

Abu mano vaikai vasara turedavo prakaitine. Mano galva cia nera ko eiti pas alergologa, nes prakaitine atsiranda kai vaikui buna per karsta ir praeina savaime.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2013 08 07, 19:06)
Abu mano vaikai vasara turedavo prakaitine. Mano galva cia nera ko eiti pas alergologa, nes prakaitine atsiranda kai vaikui buna per karsta ir praeina savaime.

O ar kokiu nors vaistuku duodavot?
Atsakyti