Labas vakaras, Buvome siandie pas gyd. Vaiciulioniene Antakalnio alergologijos centre. Pirmas ispudis ir bendravimo pradzia nenuteike optimistiskai, nes "Jus jau buvote santariskese, ir ko dabar norite is manes". Bet pradejau pasakoti kaip mano vaikai serga, kaip daznai tai kartojasi, kad atveziau du brolius, galiausiai pasakiau, kas Santariskese mus tiesiog isspyre nieko nepaaiskine. Na, ir daktare leidosi i kalbas. Turejau su savimi vaiku ambulatorines korteles (buvau isprasiusi is seimos daktares), pradejusi jas vartyti - ji gana ilgai studijavo, skate, klausinejo. Galiausiai paskyre kraujo tyrimus abiems (zinau, kad vienas del chlamidiju ir mikiplazmu, kita praziopsojau del ko, nes mazius duko kabinete), dideliam pakatrojo durius, mazuliui padare tepineli is nosies. Tyrimai bus po savaites. Peikti negaliu, nes bent jau susizinojau, kad alergija - tai silpna imunine sistema ir ja butina stiprinti. Daktare skambinosi kazkur, pati aiskinosi kokius skiepus galima tokio amziaus vaikams. Labai geranoiskai 1.5 valandos su mumis "cackinosi".
Bent jau pajudejome is vietos , galiausiai bent jau tyrimus atliko, gilinosi i situacija, kazka aiskino.
Beje, pagal ambulatorines korteles irasus dakatare pakeite mums diagnozes ir vienam ir kitam - ne obstrukcinis bronchitas, o astminis bronchitas. Na, ta pati mums sakiusi ir musu seimos daktare. Paskyre Monkasta abiem, gerti 3 menesius.
Esu siek tiek pasimetusi. Nezinau kuo tiketi. ... Nors kazkodel esu linkusi pasitiketi labiau Vaiciulioniene, negu musu pulmonologe ir alergologe is santariskiu, kurios pasake "neeee nereikia inhaliaciju" , "neee, skiepas cia ne prie ko, reikia pasigydyti", o apie sveikatos stiprinima - ne zodeliu. Cia kaip tik buvo aiskinta, kad reikia bandyti vengti antibiotiku, paskiepijus gal ir nenustos sirgti, bet gal sirgs lengvesne forma ir pavyks be antibiotiku, tuo tarpu imunitetas igaus bent kazkokio atsparumo.
Na, ziuresim, ka pasakys musu seimos daktare ir laukiam tyrimu rezultatu.
Sveikos, alergiuku mamytes. Ar gali atsiliepti tos mamyte,s kurios daresi odos lopo meginius: ka darete su maisto produktais, kuriems gavote +/- ? Ar visai isemete is raciono ar bandete vistiek duoti (t.y. reciau, retai ir pan.)?
Laba diena, turiu, mielos mamytes, pora klausimu, gal kas gales atsakyti - koks tyrimas butu tikslingesnis ir tikslesnis 6 men. kudikiui - lopo ar kraujo? O kur vis minit "palete" - tai ir yra kraujo tyrimas? Kitas klausimas - kur butu galima gauti tu specialiu kremu paraudusiai, nieztinciai odytei megineliu? Pirkti viska is eiles brangu, pabandem pvz Oilatum - netinka. Bepanthen nebepadeda. Eurovaistinej turi tik Uriage meginukus, tai bandau juos.
Buvo viskas gerai, o kai nuo 5,5 men. pabandziau ivesti moliuga, pradejo berti ir nepraeina maitinu pati,jau ir pati tik kruopas pradejau valgyti...
Buvo viskas gerai, o kai nuo 5,5 men. pabandziau ivesti moliuga, pradejo berti ir nepraeina maitinu pati,jau ir pati tik kruopas pradejau valgyti...
QUOTE(Aspera @ 2012 10 23, 21:06)
Labas vakaras, Buvome siandie pas gyd. Vaiciulioniene Antakalnio alergologijos centre.
su Vyresnėliu pas ją lankiausi patiko ji man.
bet dėja dabar gyvename labai toli. o čia su gydytojais tokia situacija kad visi be iššimties rašo antibijotikus be jokių tyrimų. turiu pati viskuo domėtis, nes kitaip mažaja nuvarysiu visai.
apie mažaja: jau greitai bus trys mėnesiai kai vargstame bent menkiausia sloga po paros pereina į bronchita tik nuvažiuok pas gydytoja paklauso karkia ir antibijotikai. šiaip netaip išsiprašiau mažylei procedūrų, rebilitologė pasitaikė protingesnė, sako jei nepadės sius į sanatorija.
priešistorė po 1 mėnesio skiepo mažylę išvertė visa veida dermatitų, kai kur liko randadeliai, bet jie išsilygins. daugiau neleidau skiepyti, pasakiau noriu siuntimo pas alergologe vietine padaro imuno globulina 4 mėn 50, sako pakartokim kai bus 6 mėn. tada jau dvigubai 108 jau rodė. vaistų nėra, ji man sako patys tirkitės mokėkite ir ieškokite kas sukelia alergija
aišku aš nulėkiu į Sorpo klinika nukankinu vaika padarom mišrų 360 (jei gerai pamenu) viskas gerai niekam, nežymus pakitimas braškei (tfu atsikviepiu ir pagalvoju lengva nuo jos saugotis).
nu ką manot nuo 1 metukų turiu savo maža mergyte leisti į darželį, paėjom 5 dienas ir prasidėjo ištisas sirgimas, 2 ar 3 savaitės bronchito, pasveiskta po antibų po 2-4 dienų vėl išnaujo sergam
sakiau jei čia nieko nepadės vėl kreipsiuosi pas Vaičiulioniene ir jokių antibijotikų ir skiepų kol vaikas nepasveiks. nes vat kad ir vakar nuo dantų nosytė bėgti pradėjo ir viskas po valandos vėl karkiam neduosiu jokių antibijotikų baigsiu procedūras vėl eisime pass alergologe vietine žiūrėsiu ką šį karta pasakys po daugiau kaip 6 mėn pertraukos.
tokia mūsų ppatirtis, vyresnėlis jau beveik išaugo alerginį rinita, tik bėda ta, kad kol suprato gydytojai kad tai alergija ir nereikia farširuoti antibijotikais, aš buvau jauna ir kvaila, dabar tai daug info kompe o tada kai jis buvo mažas sunku ką buvo galima rasti, nuo to iškrypo dantys baisus sakandis nekiekvienas ir jau ortodontas apsiima tvarkyti ypač po cistos pašalinimo. po alergijos atsigauna, bet kiek dar daug reikia dičkį remontuoti.
labai tikiuosi, kad mažylei nepasitvietins, kad astma, šiai dienai ji nedūsta bet karkia laukia ilgas kelias. ir visoms linkiu atrasti priežasti kas yra ir kad būtų sėkmėingas gydymas
QUOTE(Garbo* @ 2012 11 09, 09:43)
Sveikos, alergiuku mamytes. Ar gali atsiliepti tos mamyte,s kurios daresi odos lopo meginius: ka darete su maisto produktais, kuriems gavote +/- ? Ar visai isemete is raciono ar bandete vistiek duoti (t.y. reciau, retai ir pan.)?
Kad nugesint odos būklę - tik minusus valgė.
mes irgi valgom tik -
Sveikos, mamos. Gal čia yra besigydančių specifine imunoterapija injekcijų forma? Man labai reikėtų išsiaiškinti, kiek realiai toks gydymas maždaug kainuoja per mėn? Gydymas, beje, reikalingas man, o ne vaikui
Sveikos, turiu klausimeli apie mano mazosios berima, jai dabar 9 men. Viskas prasidejo nuo vieno spuogelio ant slaunies. Toks buvo bespalvis be virsuneles, nedidelis. Na nekreipiau demesio i ji ir jis po 4 dienu apdziuvo. Taciau po keliu dienu ziuriu ant kojytes kitas panasus spuogelis, trecias, ketvirtas, o jau po savaites abi kojytes isbertos tais spuogeliais. Is pradziu jie bespalviai buna, po to paraudonuoja ir nudziusta. Cia panasu butu i alergini berima? Lyg nesikaso, tai gal neniezti. Uzsirasiau pas alergologe ketvitadieni, bet toks keistas tas berimas. Ne plemai, ne siurkstus ir kodel tik kojas is abieju pusiu. Gal kas susidurete su panasiu berimu?
Labas vakaras. Pa ilgokos pertraukos ateinu pasakyti, kad visgi daktare Vaiciulioniene mums padejo. Pirmiausia atlikti tyrimai parode, kad vyresneliui nera alergijos VISISKAI. o rasta bakterija chlamidija pneumonija, kuri sukelia visus tuos kosulius. Maziuko irgi kraujo tyrimai - NORMA, tik tepinelis is nosies parode, kad siek tiek reaguoja, daktare sake, galimai i dulkes. Pasinaudjom daktares nurodymu del skiepo, paskiepijom abu vaikus nuo pneumokokiniu infekciju, per menesi vyresnelis bande koseti du kartus, bet labai greitai viskas praejo, sirupas nuo kosulio, inhaliacijos, kojyciu kaitinimas, medus, arbateles - ir pirma karta apsiejom be antibiotiku, jokios teperaturos!!! Mazas irgi neserga visiskai, tik slogavo - darem inhaliacijas, viskas praejo. Vienzo - mums nustatytos ligos dingo. Antibiotiko del tos bakterijos seimos daktare sake neskirsianti kol jis neapsirgs, nes sveikam nera prasmes duot antibiotika... tai del sito nezinau kuo tiketi... dar eisiu treciadieni kalbeti su musu daktare.
Aciu, visoms uz patarimus. Tikiu, kad issiapanosime. Raginu visas mamas nenuleisti ranku.
Aciu, visoms uz patarimus. Tikiu, kad issiapanosime. Raginu visas mamas nenuleisti ranku.
As su tokiu klausimu, gal kas susiduret. Siandien pastebejau, kad sunui kontaktine alergija i miltus. Nusidraske visas rankas kol kepem meduolius. Siaip jis nealergiskas, bedu kazkokiu neturim. Tai kaip suprantu konktaktine alergija i miltus buvo (o gal i kita koki ingridienta meduoliu tesloj, nors mazai tiketina, nes lietesi prie miltu tik).
O klausimas toks, ar gali but tik kontaktine alergija? Ar jau reiktu ir privengti produktu is miltu Nors nuo maisto musu neberia jokio. Na turim dvi sausas demeles ant plastaku daznai atsirandancias. Bet tik tiek. Nuo ko jos nesu pastebejus, tiesiog sausos demes, ale dermatitas, nuo mazu dienu.
Gal kas susiduret ir zinot kaip yra? Gal jis ir miltams alergiskas, ta prasme maistui, ne vien palietus, bet tik kol kas nepasireiskia niekaip Ar gali but vien tik kontaktine alergija
O klausimas toks, ar gali but tik kontaktine alergija? Ar jau reiktu ir privengti produktu is miltu Nors nuo maisto musu neberia jokio. Na turim dvi sausas demeles ant plastaku daznai atsirandancias. Bet tik tiek. Nuo ko jos nesu pastebejus, tiesiog sausos demes, ale dermatitas, nuo mazu dienu.
Gal kas susiduret ir zinot kaip yra? Gal jis ir miltams alergiskas, ta prasme maistui, ne vien palietus, bet tik kol kas nepasireiskia niekaip Ar gali but vien tik kontaktine alergija
O gal netycia maltas imbieras rankose atsidure? Nes man kaip tik nuo jo degino pirstus. Tiesa, neilgai... kelias valandas.