Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija

QUOTE(Laimė @ 2012 04 29, 07:12)
Sveikos,

nors daktarai liepia nesigydyti internetu, bet kiek pastebiu patarimai čia būna geriausi, nes patirtis daug nepatyrusioms padeda. Taigi:
9 mėn. buvom stipriai ižbertais žandais. Nustate iš akies maisto alergiją (kraujo tyrimui buvome per mažos), išbraukeme stipiai alergizuojančius produktus ir per kokius tris mėnesius žantai susitvarkė.
Dabar mums 2,8 metų. Nuo tada pradėjome pamažu valgyti viską (tik šviežios žuvies neduodavau, nes nuo jos staigiai išberia). Žandukai būdavo tai smarkiau raudonesni, tai mažiau, bet neberdavo.
Per Velykas padauginom kiaušinių ir rezultate vėl esame nubertais žandais. Buvome pas alergologę, gėrėm Tavegyl ir Zyrtec. Sakė numalšinam alergiją, tada tirsimės alergenus. Neduodi liepė pieno produktų ir kiaušinių. Tiesa- putpelės leido (aš atsimenu, kažkuriame žurnale esu skaičiusi, kad ir jie gali alergizuoti g.gif ). Lyg ir susitvarkėme tuos žandukus, nustojome prieš 3 dienas gerti vaistus, užvakar iš darželio pasiėmiau vėl nubertu veidu verysad.gif
Pasakykit jūs man, kaip tada pasidaryti tą alergenų tyrimą?
Kaip ribojate maistą darželyje? Na juk visiems vaikams duoda pieną, sūrelius. Visi vaikai valgo- maniškė sakė verkia... nesniekaip nesupranta kodėl jai staiga negalima ir pan.
Nešate savus kokius produktus? bet juk realiai tai darželis kito maisto nepriima g.gif
Kaip kiti šeimos nariai valgote pvz. kiaušinius pusryčiams?
Gal esate girdėję apie Misevičienę iš KMUK? g.gif
Būsiu labai dėkinga už visus patarimus 4u.gif

laba diena, mums padejo daktaras jeigu neklystu JUKNEVICIUS klaipedoje , jis gan senas...bet jis mus gyde zolelemis, vale organizma..nes alergija reikia valyti is kraujo kaip sakant...kremukai tik kad nebutu zaizdeliu..yra toks gydymas vaistais, kurie valo organizma vaikui, tie vaistukai zoliniai, vaikas daznai tustinasi, valosi zarnynas ir alergija apmazeja...
cia pirmas toks zingsniukas...
dar kur vaikas miega? kuo klojasi?ar yra gyvunu?ar yra pliusiniu zaislu? labai svarbus dalykai kurie sukelia alergija..ar vaikas daznai nervingas, ar neisgyvena stresu viskas susije labai su alergija....
ne butinai tik maista ja sukelia:)

jau cia rasiua kazkur, pameginkite padeti puoda, kibira su vandeniu, arba drekintuva nusipirkti, labai pagereja ..zaislu pliusiniu neduoti kartu miegoti, jokiu pleduku, adijaliuku...kilimu...
pameginkit pirma sutvarkyti aplinka, plius maista ziureti...
ir issivalyti organizma
is patirties kalbu jau 7 metai auginu sunu:)su egzema jau dabar:)

jokiu ciuzinuku kokosiniu....jeigu zinot, buna paprasti buna kokosiniai ciuzinukai..jie labai kenkia alergiukams
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

mano mazyliui jau metukai ir 2men, visada buvo paraude zandukai, bet daktarai niekada neakcentavo alergijos, as pati nusprendziau atrast kas alergizuoja - tai jau kelias savaites gyvenam be pieno produktu, kiausiniu, avizu ir kvieciu... Zandukai neberaudoni thumbup.gif bet spuogiukai yra doh.gif atrodo kaip inkstyriukai, net noretusi juos isspaust doh.gif idedu fotkes, nors nelabai cia jie matosi ax.gif

user posted image

user posted image

ka patarsit? ka toliau daryt??? ar cia organizmas valosi nuo alergenu ir viskas per spuogus iseina?? ar dar kazkas alergizuoja???
mastau, kad reikia pilnumoj "isvalyti" zandukus ir tada jau pabandysiu duot kokios varskes - gal ji net nealergizuoja, bet mane vis stabdo tie spuogeliai - nes dar tikrai nera svarus zandukai doh.gif aj, ir ant kaktytes yra biski spuogeliu - net nzn ar jie cia alerginiai ar ne, bet paziurejus atrodo kaip biski paberta, tik be jokio raudonumo... zalia as sitam reikale doh.gif

be to mums pripazinta bronchine astma, bet tipo isaugsim - nes ji nepaveldima ax.gif
Atsakyti
sveikos

QUOTE(kristiene @ 2012 06 24, 15:45)
mastau, kad reikia pilnumoj "isvalyti" zandukus ir tada jau pabandysiu duot kokios varskes - gal ji net nealergizuoja, bet mane vis stabdo tie spuogeliai - nes dar tikrai nera svarus zandukai  doh.gif aj, ir ant kaktytes yra biski spuogeliu - net nzn ar jie cia alerginiai ar ne, bet paziurejus atrodo kaip biski paberta, tik be jokio raudonumo... zalia as sitam reikale  doh.gif

konsentruoti baltymai,atsargiai 4u.gif
dėl astmos,jei mitybos nežiūrėsit,nelabai tikiu kad neišaugsit 4u.gif tad turit ziūrėtis savęs lb unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 24 birželio 2012 - 21:06
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 24, 22:05)
sveikos
*konsentruoti baltymai,atsargiai 4u.gif
**dėl astmos,jei mitybos nežiūrėsit,nelabai tikiu kad neišaugsit 4u.gif tad turit ziūrėtis savęs lb unsure.gif  4u.gif

* tai jei duosiu paragaut is karto ir pamatysiu alergizuoja ar ne ax.gif nes dabar daug kas isbraukta is meniu, bet neaisku ar alergizuoja tas daiktas ar ne ax.gif o kaip kitaip suzinot ar alergizuoja ar ne???

**bet mums lb lengva forma, tik kad betemperaturis bronchitas kartojasi doh.gif tik dantis dygsta ir bronhitas doh.gif dare tyrima alergijai ta kazkoki IG ar kaip ten (nebeatsimenu doh.gif nes dar maziukai buvom) tai skaiciukas buvo 16.1 kai norma 15 - tai pasak daktaru cia dar nesiskaito, kad vaikas yra alergiskas, nes alergiskiems zmonems tas skaiciukas buna ir 30 ir 60 ir 200 ax.gif tipo mes kaip ir normoj gaunames - tai del alergijos niekada nieko daktarai ir nesako ax.gif as pati nusprendziau, kad man nepatinka tie raudoni zandai ir bandau ieskot kas mus alergizuoja ax.gif
patarkit ka man dabar daryt 4u.gif ar dar laukt kol zandai issivalys, ar jau bandyt duot tuos produktus ir stebet ar nealergizuoja???? ar dar kazkokiu alergenu ieskot, kad zandus isvalyt???? pasimetus as visai ax.gif braskes ir zemuoges nealergizuoja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristiene @ 2012 06 25, 09:34)
* tai jei duosiu paragaut is karto ir pamatysiu alergizuoja ar ne  ax.gif nes dabar daug kas isbraukta is meniu, bet neaisku ar alergizuoja tas daiktas ar ne  ax.gif o kaip kitaip suzinot ar alergizuoja ar ne???

**bet mums lb lengva forma, tik kad betemperaturis bronchitas kartojasi  doh.gif

patarkit ka man dabar daryt  4u.gif ar dar laukt kol zandai issivalys, ar jau bandyt duot tuos produktus ir stebet ar nealergizuoja???? ar dar kazkokiu alergenu ieskot, kad zandus isvalyt???? pasimetus as visai  ax.gif braskes ir zemuoges nealergizuoja  thumbup.gif

iki trijų parų gali išryškėti-čia kiekviena individualiai.

kad jums lengva forma,vistiek prisžiūrėkit kiek eina 4u.gif turiu tokių atvejų giminėj,žinau apie ką jūs čia,ale bernikui tuoj 4 metai,situacija negerėja,taip pat laikos 4u.gif i IgE norma yra 7-16 4u.gif mūsų IgE yra 2,63 doh.gif

o dėl išsivalymo,net nžn ką patarti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 25, 11:29)
iki trijų parų gali išryškėti-čia kiekviena individualiai.

kad jums lengva forma,vistiek prisžiūrėkit kiek eina 4u.gif turiu tokių atvejų giminėj,žinau apie ką jūs čia,ale bernikui tuoj 4 metai,situacija negerėja,taip pat laikos 4u.gif i IgE norma yra 7-16 4u.gif mūsų IgE yra 2,63 doh.gif

o dėl išsivalymo,net nžn ką patarti verysad.gif

aha, zinau, kad iki triju paru smile.gif tai specialiai ir duosiu pvz varske tris paras, ir jei pamatysiu kazkokia reakcija suprasiu, kad ji alergizuoja, paskuj taip bandysiu su kaiusiniu ir t.t. smile.gif aisku nemaitinsiu tik varske, bet duosiu jos biski kaip uzkandziui smile.gif

del tos astmos, tai vis tikiuosi, kad isdigs dantys ir dinks ji is musu gyvenimo, tikiuosi geriausio, bet va kartais pamastau, kad laikas surast kas cia mums graziai gyvent trukdo, tai ir pradejau maista stebet - tikiuosi issiaiskinsim kas alergizuoja ir viskas bus ciki wink.gif

aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristiene @ 2012 06 24, 16:45)
Sveikos  4u.gif

mano mazyliui jau metukai ir 2men, visada buvo paraude zandukai, bet daktarai niekada neakcentavo alergijos, as pati nusprendziau atrast kas alergizuoja - tai jau kelias savaites gyvenam be pieno produktu, kiausiniu, avizu ir kvieciu... Zandukai neberaudoni  thumbup.gif bet spuogiukai yra  doh.gif atrodo kaip inkstyriukai, net noretusi juos isspaust  doh.gif idedu fotkes, nors nelabai cia jie matosi  ax.gif

ka patarsit? ka toliau daryt??? ar cia organizmas valosi nuo alergenu ir viskas per spuogus iseina?? ar dar kazkas alergizuoja???
mastau, kad reikia pilnumoj "isvalyti" zandukus ir tada jau pabandysiu duot kokios varskes - gal ji net nealergizuoja, bet mane vis stabdo tie spuogeliai - nes dar tikrai nera svarus zandukai  doh.gif aj, ir ant kaktytes yra biski spuogeliu - net nzn ar jie cia alerginiai ar ne, bet paziurejus atrodo kaip biski paberta, tik be jokio raudonumo... zalia as sitam reikale  doh.gif

be to mums pripazinta bronchine astma, bet tipo isaugsim - nes ji nepaveldima  ax.gif

Mano kompiuteris labai šviesina, tai negaliu tiksliai įžiūrėti, bet panašu, kad pas jus kažkas panašaus kaip ir pas mano vaiką - tokie balti "spuogeliai" ant veiduko. Mano vaikui jie buvo ant veiduko visą praėjusią vasarą. Atėjus šaltajam sezonui dingo. Dabar vėl atsirado. Buvau pradėjusi galvoti, kad čia alergija saulei arba kremui nuo saulės. Bet šiemet kremu dar nesitepliojom, tai jis atkrenta. Dėl saulės taip pat jau abejoju, nes dabar kuris laikas sėdi namie, ir vis tiek tie spuogiukai neišnyksta g.gif Tai pati jau nelabai sugalvoju, kas tai galėtų būti, gal kokia reakcija į šiltą orą, visgi vaikas prakaituoja ir pan. g.gif Šiaip mes turim alergiją dulkių erkėms - ją rodo ir dūrio testas, ir tyrimai iš kraujo. Bet mūsų spuogiukai tikrai ne nuo jos, nes žiemą nieko panašaus nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(kristiene @ 2012 06 25, 11:33)
del tos astmos, tai vis tikiuosi, kad isdigs dantys ir dinks ji is musu gyvenimo, tikiuosi geriausio, bet va kartais pamastau, kad laikas surast kas cia mums graziai gyvent trukdo, tai ir pradejau maista stebet - tikiuosi issiaiskinsim kas alergizuoja ir viskas bus ciki wink.gif

to lb linkiu 4u.gif

QUOTE(Killing_me_softly @ 2012 06 25, 11:50)
Mano kompiuteris labai šviesina, tai negaliu tiksliai įžiūrėti, bet panašu, kad pas jus kažkas panašaus kaip ir pas mano vaiką - tokie balti "spuogeliai" ant veiduko. Mano vaikui jie buvo ant veiduko visą praėjusią vasarą. Atėjus šaltajam sezonui dingo. Dabar vėl atsirado. Buvau pradėjusi galvoti, kad čia alergija saulei arba kremui nuo saulės. Bet šiemet kremu dar nesitepliojom, tai jis atkrenta. Dėl saulės taip pat jau abejoju, nes dabar kuris laikas sėdi namie, ir vis tiek tie spuogiukai neišnyksta g.gif Tai pati jau nelabai sugalvoju, kas tai galėtų būti, gal kokia reakcija į šiltą orą, visgi vaikas prakaituoja ir pan. g.gif  Šiaip mes turim alergiją dulkių erkėms - ją rodo ir dūrio testas, ir tyrimai iš kraujo. Bet mūsų spuogiukai tikrai ne nuo jos, nes žiemą nieko panašaus nebuvo.

alergiją saulei (fotodermatitą) turiu pati aš,nebūna jokių baltų spuogelių g.gif beria mažais raudonais ir daug bei lb niežti 4u.gif
kažkaip išvis man neteko girdėti alergijos baltais spuogeliais g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 25 birželio 2012 - 14:16
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 25, 13:45)
alergiją saulei turiu pati aš,nebūna jokių baltų spuogelių g.gif beria mažais raudonais ir daug bei lb niežti 4u.gif
kažkaip išvis man neteko girdėti alergijos baltais spuogeliais g.gif

Tai gal tada ir ne alergija, tik organizmo reakcija į kažką... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Killing_me_softly @ 2012 06 25, 12:58)
Tai gal tada ir ne alergija, tik organizmo reakcija į kažką...  g.gif

greičiausiai g.gif pvz vieniem į baltymą būna taip,kitiem į riebalus g.gif bet įdomiai kad nuo metų laiko jie irgi kinta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 25 birželio 2012 - 14:15
bet tai tie balti spuogeliai tokie nesuprasi, net noretusi isspaust, kaip inkstyriukai ax.gif bet maniskis jau visa menesi be pieno gyvena, ir jau tirkai dvi geras savaites be kiausiniu ir kvieciu - tai sakyciau, kad jie ne del baltymo doh.gif kuo lb giluonuosi, tuo maziau suprantu doh.gif man jei turbut visai panasus i tuos spuogiukus kurie po pirmo menesio atsiranda - kai hormonai valosi, nu bet dabar mums jau metai ir 2men ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristiene @ 2012 06 25, 15:04)
bet tai tie balti spuogeliai tokie nesuprasi, net noretusi isspaust, kaip inkstyriukai  ax.gif bet maniskis jau visa menesi be pieno gyvena, ir jau tirkai dvi geras savaites be kiausiniu ir kvieciu - tai sakyciau, kad jie ne del baltymo  doh.gif kuo lb giluonuosi, tuo maziau suprantu  doh.gif man jei turbut visai panasus i tuos spuogiukus kurie po pirmo menesio atsiranda - kai hormonai valosi, nu bet dabar mums jau metai ir 2men  ax.gif

jo jo,į juos panašu ir man iš foto g.gif
bet blyn,nukas gali būti tada g.gif
Atsakyti