Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija

Sveikos.
Bet tikrai,kas ten per darzelis,kad neimanoma susitarti? g.gif Kodel zmones nesupranta kitu?Mes kitais metais eisim i paruosiamukus,bet dar pasiliks ilgiau,tai reikejo surasyti,kam alergiska ir sake nieko negaus.Jokiu problemu. ax.gif Ir dar draugai pasakojo,kad jeigu grupej ar klasej yra alergiskas vaikas,tai neleidzia per gymtadienius nesti tortus vaikams,kad tas alergiukas nebutu nuskriaustas smile.gif
O kraujo tyrimus irgi dare gal kokiu 9men ir viska parode rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeks @ 2012 04 29, 12:50)
Sveikos.
Bet tikrai,kas ten per darzelis,kad neimanoma susitarti? g.gif Kodel zmones nesupranta kitu?Mes kitais metais eisim i paruosiamukus,bet dar pasiliks ilgiau,tai reikejo surasyti,kam alergiska ir sake nieko negaus.Jokiu problemu. ax.gif Ir dar draugai pasakojo,kad jeigu grupej ar klasej yra alergiskas vaikas,tai neleidzia per gymtadienius nesti tortus vaikams,kad tas alergiukas nebutu nuskriaustas smile.gif
O kraujo tyrimus irgi dare gal kokiu 9men ir viska parode rolleyes.gif

na turbūt galvoja, kad lengviausias sprendimas- "iškišti" vaiką kitur.
Iš kitos pusės, aišku negaliu skustis- pieno, grikių sriubos su pienu, vieno kiaušinio- neduoda, arba leidžia tik mažiuką gurkšniuką. Tada duoda duonos su arbata. Bet ką daryti, jeigu pvz. mėsos kukuliai. Nevirs gi jų atskirai maniškei be kiaušinio g.gif Arba kai būna pietums pieniškos dešrelės, ką tam vaikui duoti? Na, aišku galima dvigubą sriubos g.gif
Su maniške minusas yra toks, kad ji gana valgi pas mane. Tai duonos kriaukšliuku nelabai pasisotina smile.gif

Dėl tų tyrimų alergenams, na tikrai mes buvome 9 mėn., bet mums nei Kudzytė, nei Vaitkevičienė, nei Misevičienė- nepatarė darytis, nes sakė- nėra tikslinga, per maža.
Iki metukų kaip ir rašiau "susitvarkėme" su šia problema ir neberdavo. Parausdavo žandai, bet aš stipriai nekreipdavau demesio, nes valgėme (saikingai) net ir braškes, bei mandarinus...
Dabar vėl kai užbujoje, nebežinau kur lėkti. Tuo labiau tirtis negalime, nes beria, gydomes tavegyl ir zyrtec, bei harmoniniu tepalu tepliojamės.
Dabar buvome pas Vaitkeviciene, bet dietos kažkaip nesurašė, todėl ir blūdinu.... unsure.gif Rytoj gal reikia skambinti Kudzytei ir pas ją prašytis g.gif tiesiog nežinau kur pulti...
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2012 04 29, 13:21)
Tuo labiau tirtis negalime, nes beria, gydomes  tavegyl ir zyrtec, bei harmoniniu tepalu tepliojamės.
Dabar buvome pas Vaitkeviciene, bet dietos kažkaip nesurašė, todėl ir blūdinu.... unsure.gif Rytoj gal reikia skambinti Kudzytei ir pas ją prašytis g.gif tiesiog nežinau kur pulti...

galit galit, nesamones gyd sako, neklausykit. Kudzyte ne pati geriausia gyd., nuvaziuokit privaciai ir pasidarysit tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 04 29, 13:55)
galit galit, nesamones gyd sako, neklausykit. Kudzyte ne pati geriausia gyd., nuvaziuokit privaciai ir pasidarysit tyrimus.

gal žinot kuri alergologe Kaune yra gera?
O kad tirtis negalime sake ne Kudzyte, o E. Vaitkeviciene. sakė reikia 5 dienas būti nevartojus vaistų.
Paprotinkit mane kur važiuoti ir ką tirtis... oj, radau Jūsų atsakymą. Dekui 4u.gif

Gal esate girdėję, kuri tada nebloga gydytoja, radau dar J. Staikuniene g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 29 balandžio 2012 - 14:24
Mes lankomes pas sia gydytoja, tai kol kas ji mums patinka. Del kraujo tyrimo nezinau, kokia jos butu pozicija, bet lopo tyrima ant nugareles is karto daro be jokiu problemu. Nesiulo laikytis tu hipoalerginiu dietu, kurias visi daktarai taip bruka, o bando tyrimais issiaiskinti alergenus. Nes kiekvienas vaikas skirtingas ir pagal hipoalergine dieta toks produktas kaip bulve gali buti didziausias alergenas, o vat kokie grikiai ne... Taip, kad mamai kartais buna be galo sunku paciai atsekti tuos alergenus.
Ir dar patiko si gydytoja tuo, kad nebruka is karto vaistu ir hormonu. Paziuri, kokia situacija, per kita konsultacija pasiziuri, ar matosi koks pagerejimas, tik tada sprendzia, ka daryti. Tai va tokie butu mano pastebejimai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykite mamytes, ka darote su vaikuciais kurie alergiski zieddulkems. Mano dukrai nustate alergija piktzoliu ziedadulkems, purskiu kasdien Nasonex, bet kaip tik siuo metu pas ja sustiprejo sloga. Kaip padeti mazylei, negi uzdaryta laikysiu namie?
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2012 04 29, 09:12)
Sveikos,

nors daktarai liepia nesigydyti internetu, bet kiek pastebiu patarimai čia būna geriausi, nes patirtis daug nepatyrusioms padeda. Taigi:
9 mėn. buvom stipriai ižbertais žandais. Nustate iš akies maisto alergiją (kraujo tyrimui buvome per mažos), išbraukeme stipiai alergizuojančius produktus ir per kokius tris mėnesius žantai susitvarkė.
Dabar mums 2,8 metų. Nuo tada pradėjome pamažu valgyti viską (tik šviežios žuvies neduodavau, nes nuo jos staigiai išberia). Žandukai būdavo tai smarkiau raudonesni, tai mažiau, bet neberdavo.
Per Velykas padauginom kiaušinių ir rezultate vėl esame nubertais žandais. Buvome pas alergologę, gėrėm Tavegyl ir Zyrtec. Sakė numalšinam alergiją, tada tirsimės alergenus. Neduodi liepė pieno produktų ir kiaušinių. Tiesa- putpelės leido (aš atsimenu, kažkuriame žurnale esu skaičiusi, kad ir jie gali alergizuoti g.gif ). Lyg ir susitvarkėme tuos žandukus, nustojome prieš 3 dienas gerti vaistus, užvakar iš darželio pasiėmiau vėl nubertu veidu verysad.gif
Pasakykit jūs man, kaip tada pasidaryti tą alergenų tyrimą?
Kaip ribojate maistą darželyje? Na juk visiems vaikams duoda pieną, sūrelius. Visi vaikai valgo- maniškė sakė verkia... nesniekaip nesupranta kodėl jai staiga negalima ir pan.
Nešate savus kokius produktus? bet juk realiai tai darželis kito maisto nepriima g.gif
Kaip kiti šeimos nariai valgote pvz. kiaušinius pusryčiams?
Gal esate girdėję apie Misevičienę iš KMUK? g.gif
Būsiu labai dėkinga už visus patarimus 4u.gif

Buvome susidute su siomis problemomis.Alergija mano dukrytei buvo nustatyta pries antruosius jos metukus,atlikus odos lopo meginius.Negalejome valgyti kvieciu,mieziu,rugiu ir grikiu kuri laika.Darzelyje del maisto problemu nebuvo,nes puikiai susitarem su aukletoja,aisku joms tai darbo nepalengvino.Turedavau visos savaites darzelio valgiarasti,kuri man palikdavo slaugytoja ir as aukletojoms kiekviena diena palikdavau rasteli ka manojo gali valgyti.Nesiau maista is namu.Dabar alergija esame isauge,tai musu gyvenimas lb palengvejo thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Reikia jusu pagalbos ir patarimo.
Mano dukrai 9 menesiai.Nuo penktadienio atsirado rauduonos demes ant veido,kasdien vis blogaiu buvo,ypac kai isedavom i lauka.Vakar isejus i lauka pasidare visas vaidas rauduonas,patyno asaros byrejo,nuvaziavom i santariskes,ten apziurejusi gydytoja pasake kad cia tikriausiai alergija nuo saules,suleido vaistu,dave tavegilio,valanda pagulejom palatoj ir isleido namo.Pasake butinai kreiptis pas alergologus.Siandien nuvaziavom i poliklinka,lauke buvom vos kelias minutes ir vel zandai pasidare kaip pomidoras.Poliklinokoj suleido dar vaistu.Geriam aerius po 2.5ml. vakare sake tavegilio dar duoti,saugotis saules.Tepam veiduka spec.kremu nuo saules. Uzsirasem pas alergologa tik 23 dienai,anksciau nieko nera.Gal galite patarti kur Vilniuje galima kreiptis (galima ir privaciai) pas alergologus kad nereiketu tiek ilgai laukti?Galite parasyti kontaktus arba cia arba i az.Buciau labai dekinga.
Atsakyti
QUOTE(Džakonda' @ 2012 05 02, 12:22)
Sveiki 4u.gif

Reikia jusu pagalbos ir patarimo.
Mano dukrai 9 menesiai.Nuo penktadienio atsirado rauduonos demes ant veido,kasdien vis blogaiu buvo,ypac kai isedavom i lauka.Vakar isejus i lauka pasidare visas vaidas rauduonas,patyno asaros byrejo,nuvaziavom i santariskes,ten apziurejusi gydytoja pasake kad cia tikriausiai alergija nuo saules,suleido vaistu,dave tavegilio,valanda pagulejom palatoj ir isleido namo.Pasake butinai kreiptis pas alergologus.Siandien nuvaziavom i poliklinka,lauke buvom vos kelias minutes ir vel zandai pasidare kaip pomidoras.Poliklinokoj suleido dar vaistu.Geriam aerius po 2.5ml. vakare sake tavegilio dar duoti,saugotis saules.Tepam veiduka spec.kremu nuo saules. Uzsirasem pas alergologa tik 23 dienai,anksciau nieko nera.Gal galite patarti kur Vilniuje galima kreiptis (galima ir privaciai) pas alergologus kad nereiketu tiek ilgai laukti?Galite parasyti kontaktus arba cia arba i az.Buciau labai dekinga.

prifarsiravo jus matyt hormonais is sirdies unsure.gif
Pamastykit kas pasikeite nuo penktadieni, ka nors ivedet is maisto naujo, ar kur buvot, ka daret.
Paprasykit pediatres siuntimo i Alergologini skyriu Antakalnyje, paskambinkite ten vedejai Astrauskaitei aprasykit situacija, kad lbai blogai, gal jus paguldytu i stacionara istirtu. Manau butu daugiau naudos, nei kad alergologas israsys jum hormonu ir isleis namo.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 05 02, 13:48)
prifarsiravo jus matyt hormonais is sirdies  unsure.gif
Pamastykit kas pasikeite nuo penktadieni, ka nors ivedet is maisto naujo, ar kur buvot, ka daret.
Paprasykit pediatres siuntimo i Alergologini skyriu Antakalnyje, paskambinkite ten vedejai Astrauskaitei aprasykit situacija, kad lbai blogai, gal jus paguldytu i stacionara istirtu. Manau butu daugiau naudos, nei kad alergologas israsys jum hormonu ir isleis namo.

nuo pentadienio pradejo labai saule kaisti.Man atrodo kad cia nuo saules arba nuo zidinciu medziu g.gif mes is Vilniau raj. gydytoja pasake skambinti arba i santariskes arba i antakalni.Skambinau ir ten ir ten,niekas net girdeti nenori apie musu problemas.Man pasake kad tokiu kaip mes labai daug,nieko negali padeti verysad.gif Nezinau kaip mes 3 savaites istversim.Belieka sedeti namie uzsidarius.Bet neturiu tokios galimybes,turiu dar dvi dukras,kurias vezam o mokykla,darzeli,paskui pasiimam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džakonda': 02 gegužės 2012 - 13:50
QUOTE(Džakonda' @ 2012 05 02, 13:12)
nuo pentadienio pradejo labai saule kaisti.Man atrodo kad cia nuo saules arba nuo zidinciu medziu g.gif mes is Vilniau raj. gydytoja pasake skambinti arba i santariskes arba i antakalni.Skambinau ir ten ir ten,niekas net girdeti nenori apie musu problemas.Man pasake kad tokiu kaip mes labai daug,nieko negali padeti verysad.gif Nezinau kaip mes 3 savaites istversim.Belieka sedeti namie uzsidarius.Bet neturiu tokios galimybes,turiu dar dvi dukras,kurias vezam o mokykla,darzeli,paskui pasiimam.

Istepkit storu riebaus kremo sluoksiu zandus, uzdekit labaiu dengiancius rubelius. Grizus nuprauskit, o drabuzius isskalbkit. Maziau veinkit kambari kad tu ziedadulkiu i vidu patektu.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 05 02, 18:10)
Istepkit storu riebaus kremo sluoksiu zandus, uzdekit labaiu dengiancius rubelius. Grizus nuprauskit, o drabuzius isskalbkit. Maziau veinkit kambari kad tu ziedadulkiu i vidu patektu.

aciu uz patarimus 4u.gif tepu kremu.
Atsakyti