QUOTE(LiloSun @ 2012 04 29, 09:26)
Nezinau kodel iki siol jum nepadare alergenu paletes
mum dare 5 men., ir paskui vis kartojome, ir viska kuo puikiausiai rode.
el darzeliu, tai tikrai galima susitarti del maisto, kazka savo galite nesti, arba prasyti kad neduotu tu keliu jum netinkanciu produktu. O del kiausiniu, tai ir jus nevalgykit, nera cia ypatingas kazkoks produktas, pasirinkite kitokius pusrycius.
O del vaiko nesupratimo, tai niekada nebadet jai aiskinti kad ji turi alergija, kad suvalgius koki produkta prades niezteti odyte, kad jai to negalima?
Maniske pati puikiai zino ko negalima, del to neverkia, einant i kokia svente pati jai pagaminu ir pyragu, prisiderimu prie ten esamo meniu. Tiesiog reikia iprasti
nežinau kodėl nedarė, sakė, kad tokiai mažai yra netikslinga.
Bandom aiškinti, bet kadangi dar problema "nauja", tai tarsi supranta, bet pamačiusi, kad brolis valgo sūrelį (arba vaikams darželyje priešpiečiams sūrelį duoda), nori ji ir verkia.
Kiek suprantu reikia man pačiai keksiukus kokius iškepti ir nešti į darželį, kad tuotų jai, pvz. kai visi vaikai valgo meduolius su pienu.
Kalbėjau su darželio vedėja dėl maisto, tai viskas ką ji galėjo pasiūlyti, tai pereiti į alerginį darželį. Pas mane dvyniai, vienas alergiškas, kitas- ne. Tai visų pirma sunki išeitis, nes juk manau yra tikrai labiau sergančių už mus, o mes užimtumėm 2 vietas.
Sako, kad jeigu darome kukulius tai į mėsą dedame kiaušinius, nedarysime jums atskirai.
Kaip sprendžiate su darželiu tą problemą jūs?
dar pasakykit man, ar yra tinkamas putpelės kiaušinis, jeigu tikrai žinau, kad vištos alergizuoja? Ar gali alergizuoti perlinės kruopos?
Bandau išsiaiškinti ką vakar netinkamo "uždaviau", kad išbėrė jau ne tik veidą, bet ir rankas. Valgėme perlinių kruopų su avinžirniais, ir vištos kulšelė. Kiek dabar googlinu, tai avinžirniai- baltymai- vadinasi netinka. Perlinės kruopos- kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Miežai prie alergizuojančių? Višta irgi baltymai
gerai, tai, kad bėrimo bent jai neniežti....
Šviesi ateitis panaši į horizontą: kiek beeitum į ją, o priartėti neįmanoma. /Merfio dėsnis/.