Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija

QUOTE(inge77 @ 2012 03 25, 14:05)
Ačiū, kad atsiliepėt smile.gif
Iki tų trijų mėnesių buvo  saldainiai,  guminukai, sūreliai, sausainiai iš parduotuvės. Tik žiūrėdavom, kad nebūtų E ir sintetinių dažiklių. Bet kai prasidėjo bėrimas, saldainius ir guminukus, sūrelius, sausainukus griežtai ir iškart išbraukėm iš valgiaraščio. O ar gali alergizuoti nuo alyvuogių aliejaus, juodųjų serbentų, jautienos? Taip asketiškai valgom vien virtą, troškintą, o jokių rezultatų sad.gif

Šis irgi prie didžiųjų alergenų 4u.gif
Atsakyti
Dėkui, braukiu ir šiuosi iš valgiaraščio, žiūrėsiu, kas bus. Dar ir dantų pastą išbraukiu, nes lyg ir kaip tik tuo metu, kai pradėjo berti, vyras nupirko natūralią dantų pastą, kurią mažytė sėkmingai čiulpia. Seksim toliau, kas bus. Dar kartą ačiū.
Kažin, o Klaipėdoj bendrą kraujo paletę daro? Ir ar daro kai yra paūmėjimas, ar kai apsigydai irgi rodo į ką vaiko organizmas reaguoja?
Atsakyti
beje,merginos,ar yra tokių,kurios yra alergiškos saulei (fotodermatitą turi)? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inge77 @ 2012 03 24, 23:59)
Sveikos mergaitės, jungiuosi prie jūsų ir labai prašau pagalbos. Nebeišmanau ką ir daryti. Dar neperskaičiau visos temos, bet būtinai perskaitsiu. Noriu papasakosiu mūsų istoriją ir prašyti jūsų patarimų.
Mano dukrytei 1metai 9 men. Prieš 2-3 mėn. pradėjo raudonuoti žandai. Prieš du mėn atsirado raudona, šerpetojanti dėmė ant žando. Tada ji  pradėjo plėstis. Vėliau atsirado antra dėmė, dar vėliau ant kito žando. Ypatingai paraudimai išryškėja vakarais. Pradėjau nebeduoti pieno produktų - be rezultatų. Išbraukiau iš raciono kiaušinius ir žuvų. Per dvi savaites jokio pagerėjimo. Užsirašėm pas alergologę. Prieš vizitą mano mergytė susirgo žarnyno virusu ir pradėjo  vemti. Per naktį ir kitą dieną (kai nieko nevalgė) stebuklingai dėmės išblyško. Kaip tik tuo metu nuėjom pas alergologę. Ši padarė tyrimą ant rankytės, kam alergiška - pasirodo - niekam. Nei peino produktam, nei grūdinėm kultūrom, nei kiaušiniams, nei dulkėm. Liepė įvedinėti po truputį visą maistą, nes tai tik reakcija į baltymų perteklių.  Ką gi, grįžom namo ir vakare daviau truputį kiaušinio. Kitą dieną valgėm pietums šviežios menkės. Ir vėl viskas prasidėjo iš naujo. Kągi, vėl išbraukiau pieno produktus, kiaušinį ir žuvį iš raciono. Bet jau beveik mėnuo kaip taip maitinamės, kankinu vaiką viską ribodama ir vis blogėja. Net trimetis broliukas žino, kad sūrelį reikia valgyti pasislėpus, kad neskaudinti sesutei širdelės... Užsirašiau pas kitą alergologę. Eisim trečiadienį. Bijau, kad bus ta pati istorija.
Norėjau paklausti, gal pagal kraują kokius tyrimus gali padaryti? Esu tokioj nevilty, kad tiesiog siaubas. Dabar jums rašau, o ašarų negaliu nulaikyti...

Turejome ir mes reikalu su alergija.Padarius tyrima ant rankytes rieso jokios alergijos neparode,kraujo tyrimas taip pat nieko,o va- odos lopo meginys ant nugarytes parode kam mano mergyte alergiska,islindo leto tipo reakcija tam tikriems maisto produktams.
Atsakyti
Mamytes, pas kokius alergologus Kaune einate?
Atsakyti
QUOTE(GintareM @ 2012 04 05, 11:19)
Mamytes, pas kokius alergologus Kaune einate?

Mes buvom pas Abariuvinę (Kalniečių p-koj), pas Leišytę (2 ligoninėj), Bubnaitienė (klinikose) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elwa @ 2012 04 05, 11:14)
Mes buvom pas Abariuvinę (Kalniečių p-koj), pas Leišytę (2 ligoninėj), Bubnaitienė (klinikose) 4u.gif

Ir kuri Jusu nuomone eriausia? Pas Bubnaitiene as su pirmagime esu buvus, bet kazkaip nei labai neigiame nei labai teigiamo nepamenu... O dabar su kita dukryte bedos... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(GintareM @ 2012 04 06, 10:48)
Ir  kuri Jusu nuomone eriausia? Pas Bubnaitiene as su pirmagime esu buvus, bet kazkaip nei labai neigiame nei labai teigiamo nepamenu... O dabar su kita dukryte bedos... sad.gif

Prisiminimai apie Bubnaitiene irgi vidutiniški, nors atsiliepimai apie ją geri, bet man bendravimas truputį užkliuvo.. blush2.gif Šiaip kuri geriausia net nežinau.. Visos kalbėjo apie dietas, apie alergiškus, nealergiškus produktus, jei pirma mergaitė alergiška maistui, tai ir jūs tikriausiai jau visa šita senai žinot.. Šiaip Abariuvienė, faina gydytoja, bet (bent jau kai mes lankėmės), ten jokių tyrimų alergenams nustatyti nedarė.. Leišytei irgi nieko, kalbėjom apie tyrimus, tai tą pačią dieną padarė dūrius, bet nežinau kodėl, bet jie nesigavo, nes parodė, kad vaikas alergiškas viskam, net vandeniui... tai tokia ta patirtis.. smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

nors daktarai liepia nesigydyti internetu, bet kiek pastebiu patarimai čia būna geriausi, nes patirtis daug nepatyrusioms padeda. Taigi:
9 mėn. buvom stipriai ižbertais žandais. Nustate iš akies maisto alergiją (kraujo tyrimui buvome per mažos), išbraukeme stipiai alergizuojančius produktus ir per kokius tris mėnesius žantai susitvarkė.
Dabar mums 2,8 metų. Nuo tada pradėjome pamažu valgyti viską (tik šviežios žuvies neduodavau, nes nuo jos staigiai išberia). Žandukai būdavo tai smarkiau raudonesni, tai mažiau, bet neberdavo.
Per Velykas padauginom kiaušinių ir rezultate vėl esame nubertais žandais. Buvome pas alergologę, gėrėm Tavegyl ir Zyrtec. Sakė numalšinam alergiją, tada tirsimės alergenus. Neduodi liepė pieno produktų ir kiaušinių. Tiesa- putpelės leido (aš atsimenu, kažkuriame žurnale esu skaičiusi, kad ir jie gali alergizuoti g.gif ). Lyg ir susitvarkėme tuos žandukus, nustojome prieš 3 dienas gerti vaistus, užvakar iš darželio pasiėmiau vėl nubertu veidu verysad.gif
Pasakykit jūs man, kaip tada pasidaryti tą alergenų tyrimą?
Kaip ribojate maistą darželyje? Na juk visiems vaikams duoda pieną, sūrelius. Visi vaikai valgo- maniškė sakė verkia... nesniekaip nesupranta kodėl jai staiga negalima ir pan.
Nešate savus kokius produktus? bet juk realiai tai darželis kito maisto nepriima g.gif
Kaip kiti šeimos nariai valgote pvz. kiaušinius pusryčiams?
Gal esate girdėję apie Misevičienę iš KMUK? g.gif
Būsiu labai dėkinga už visus patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 29 balandžio 2012 - 07:14
QUOTE(Laimė @ 2012 04 29, 07:12)
Pasakykit jūs man, kaip tada pasidaryti tą alergenų tyrimą?
Kaip ribojate maistą darželyje? Na juk visiems vaikams duoda pieną, sūrelius. Visi vaikai valgo- maniškė sakė verkia... nesniekaip nesupranta kodėl jai staiga negalima ir pan.
Nešate savus kokius produktus? bet juk realiai tai darželis kito maisto nepriima g.gif
Kaip kiti šeimos nariai valgote pvz. kiaušinius pusryčiams?
Gal esate girdėję apie Misevičienę iš KMUK? g.gif
Būsiu labai dėkinga už visus patarimus 4u.gif

Nezinau kodel iki siol jum nepadare alergenu paletes g.gif mum dare 5 men., ir paskui vis kartojome, ir viska kuo puikiausiai rode.
el darzeliu, tai tikrai galima susitarti del maisto, kazka savo galite nesti, arba prasyti kad neduotu tu keliu jum netinkanciu produktu. O del kiausiniu, tai ir jus nevalgykit, nera cia ypatingas kazkoks produktas, pasirinkite kitokius pusrycius.
O del vaiko nesupratimo, tai niekada nebadet jai aiskinti kad ji turi alergija, kad suvalgius koki produkta prades niezteti odyte, kad jai to negalima?
Maniske pati puikiai zino ko negalima, del to neverkia, einant i kokia svente pati jai pagaminu ir pyragu, prisiderimu prie ten esamo meniu. Tiesiog reikia iprasti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 04 29, 09:26)
Nezinau kodel iki siol jum nepadare alergenu paletes  g.gif  mum dare 5 men., ir paskui vis kartojome, ir viska kuo puikiausiai rode.
el darzeliu, tai tikrai galima susitarti del maisto, kazka savo galite nesti, arba  prasyti kad neduotu tu keliu jum netinkanciu produktu. O del kiausiniu, tai ir jus nevalgykit, nera cia ypatingas kazkoks produktas, pasirinkite kitokius pusrycius.
O del vaiko nesupratimo, tai niekada nebadet jai aiskinti kad ji turi alergija, kad suvalgius koki produkta prades niezteti odyte, kad jai to negalima?
Maniske pati puikiai zino ko negalima, del to neverkia, einant i kokia svente pati jai pagaminu ir pyragu, prisiderimu prie ten esamo meniu. Tiesiog reikia iprasti  mirksiukas.gif

nežinau kodėl nedarė, sakė, kad tokiai mažai yra netikslinga.
Bandom aiškinti, bet kadangi dar problema "nauja", tai tarsi supranta, bet pamačiusi, kad brolis valgo sūrelį (arba vaikams darželyje priešpiečiams sūrelį duoda), nori ji ir verkia.
Kiek suprantu reikia man pačiai keksiukus kokius iškepti ir nešti į darželį, kad tuotų jai, pvz. kai visi vaikai valgo meduolius su pienu.
Kalbėjau su darželio vedėja dėl maisto, tai viskas ką ji galėjo pasiūlyti, tai pereiti į alerginį darželį. Pas mane dvyniai, vienas alergiškas, kitas- ne. Tai visų pirma sunki išeitis, nes juk manau yra tikrai labiau sergančių už mus, o mes užimtumėm 2 vietas.
Sako, kad jeigu darome kukulius tai į mėsą dedame kiaušinius, nedarysime jums atskirai.
Kaip sprendžiate su darželiu tą problemą jūs?

dar pasakykit man, ar yra tinkamas putpelės kiaušinis, jeigu tikrai žinau, kad vištos alergizuoja? Ar gali alergizuoti perlinės kruopos?
Bandau išsiaiškinti ką vakar netinkamo "uždaviau", kad išbėrė jau ne tik veidą, bet ir rankas. Valgėme perlinių kruopų su avinžirniais, ir vištos kulšelė. Kiek dabar googlinu, tai avinžirniai- baltymai- vadinasi netinka. Perlinės kruopos- kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Miežai prie alergizuojančių? Višta irgi baltymai doh.gif

gerai, tai, kad bėrimo bent jai neniežti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 29 balandžio 2012 - 09:53
QUOTE(Laimė @ 2012 04 29, 09:47)
nežinau kodėl nedarė, sakė, kad tokiai mažai yra netikslinga.
Bandom aiškinti, bet kadangi dar problema "nauja", tai tarsi supranta, bet pamačiusi, kad brolis valgo sūrelį (arba vaikams darželyje priešpiečiams sūrelį duoda), nori ji ir verkia.
Kiek suprantu reikia man pačiai keksiukus kokius iškepti ir nešti į darželį, kad tuotų jai, pvz. kai visi vaikai valgo meduolius su pienu.
Kalbėjau su darželio vedėja dėl maisto, tai viskas ką ji galėjo pasiūlyti, tai pereiti į alerginį darželį. Pas mane dvyniai, vienas alergiškas, kitas- ne. Tai visų pirma sunki išeitis, nes juk manau yra tikrai labiau sergančių už mus, o mes užimtumėm 2 vietas.
Sako, kad jeigu darome kukulius tai į mėsą dedame kiaušinius, nedarysime jums atskirai.
Kaip sprendžiate su darželiu tą problemą jūs?

dar pasakykit man, ar yra tinkamas putpelės kiaušinis, jeigu tikrai žinau, kad vištos alergizuoja? Ar gali alergizuoti perlinės kruopos?
Bandau išsiaiškinti ką vakar netinkamo "uždaviau", kad išbėrė jau ne tik veidą, bet ir rankas. Valgėme perlinių kruopų su avinžirniais, ir vištos kulšelė. Kiek dabar googlinu, tai avinžirniai- baltymai- vadinasi netinka. Perlinės kruopos- kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Miežai prie alergizuojančių? Višta irgi baltymai doh.gif

gerai, tai, kad bėrimo bent jai neniežti....

tyrimai tikrai tikslingi jusu atveju, turesit gaires kaip koreguoti vaiko dieta. Galima pasidaryt net nemokamai visus tyrimus Vilniaus Alergologiniam skyriuje, tik savaitele pagulet reiktu. Arba darykit privaciai apie 180 lt 36 alergenu palete. Tada nereiks spelioti ar vista ar mieziai netinka.
DEl darzelio tai kazkokie jie labai jau nesukalbami pas jus. Tikrai daug zinau darzeliu, kur padeda tokiem vaikuciams, jei tik kelis produktelius negali valgyti.
Mes tai i alergiuku darzeli eina, nes tikrai turime menka valgomu produktu pasirinkima, bet ir ten nebuvo mum kokios mesytes valgyt, tai pradzioj pati virdavau ir nesdava, tik reikejo parasyti toki prasyma, ir viskas. O paskui uzsake mum ta triusiuka, tik mum.
Atsakyti