Aš skalbiu tik ekologiškom skystom priemonėm tiek vaikučio, tiek mūsų visus rūbus (nuo tada, kai nustatė AD). Man pačiai būdavo, kad kartais iš niekur nieko užsidėjus išskalbtą drabužį tai kažkaip niežtėt pradėdavo, tai nusispjoviau, kad kiek brangiau gaunasi, bet užtai dabar tokių nesąmonių nepasitaiko
Galiu pažiūrėt ką šiuo metu naudojam, Bio D (už litrą mokėjau 19 Lt), bet jau tikrai ilgai naudoju (dėl įdomumo pasižiūrėjau, kad rugsėjį-spalį pirkau, tai jau 1,5 metų, skalbdama kartą per savaitę). Bet va kokių didesnių dėmių tai tikrai neišima, tai jei kur labiau nešvaru, tai su Ringuvos vaikiškiems drabužiams prieš tai pamuiluoju, patrinu, tada į skalbimo mašiną dedu.
Dar kitas dalykas pataliukai, tarkim nors Feretti yra natūralus kukurūzų užpildas, bet jis kaip tik gali netikti jūsų vaikučiui, arba medvilnės užpildas, vilnos užpildas - viskas gali alergizuoti (jei tam alergiškas, jei ne - tai aišku, kad ne, tik va mums visoms mįslė, kaip nustatyti alergiškas tai medžiagai ar ne, tai ir darom viską tai bandymų, tai tyrimų būdu). Todėl geriau jau sumokėt kad ir biškį brangiau ar jei vertinsim garsius ženklus, kaip Feretti, tai net ir pigiau, ir rinktis antialerginį ar bent sintetinį (polesterio, sintepono) užpildą, kaip pvz. Nino ispaniški pataliukai su antialerginiu užpildu, ar dauguma lenkiškų tokių kaip Klupš ar kt. su sintetiniu užpildu, ar vokiški Aga Design firmos, na čia jau pasiieškot reikia kas kam prie kišenės...gal tik kinietiški bent jau man nelabai patikimai atrodo.
O užvalkaliukai aišku turi būti medvilniniai, bet kad ta medvilnė labai skirtinga, plius gali būti alergija medžiagos dažams (kiek skaičiau statistiškai labiausiai alergizuoja tamsiai mėlyna ir juoda, na tos priemonės, iš kurių šios spalvos išgaunamos).