Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija

QUOTE(raibuole @ 2011 03 25, 22:14)
Gal atsiras kas man patars- mano dukrytę vakarais pradeda berti, po nakties ir visą dieną odelė būna graži, nors ir labai sausa, bet nepaberta, o vakare išryškėja skruostukų raudonis. Nuo ko tai galėtų būti?

Kažką per dieną suvalgot ir tiesiog į vakarą išryškėja. Mano sūnui taip 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, norėjau jūsų paklausti - pas koki alergologą Kaune rekomenduotumėt nusivežti vaikiuką. Nes jau nebežinau nei ką daryti, - pati viska išbandžiau vistiek beria? Ačiū iš anksto labai wink.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. Mano dukrai jau 8-neri metai. Jau kokia savaitė vakarais ją išberia dideliais ir mažesniais raudonais plėmais ir jai juos niežti. Ten kur pasikaso tas plėmas pasidaro dar didesnis toks iškilus kaip banda.Vakare davus tavegilio ryte atsikėlus nei žymės nebūna. Tas pats pasikartojo po kelių dienų. Tai kaip ir nežinau ar čia elegija?Pas gydytoją dar nebuvome , nes dieną tai nieko nėra, tik vakare išbere.Gal galit pasakyti ar čia elergija ar kas nors kita?
Atsakyti
QUOTE(antoschka @ 2008 04 01, 12:42)
Nemokamai priima tik su siuntimu, gali istirti, ar yra alergija ir maistui, ir gyvunams. Tikrai verta nuvaziuoti issitirti.  Mano vaika bere, maniau, kad nuo sokolado, pieno, kiausiniu, visokiu darzoviu, vaisiu, zodziu, puse anksciau vartotu produktu atsisakiau, o nuvaziavus paaiskejo, kad maistui alergijos nera. Tai paskui pati ant saves pikau, kad netekom tiek vitaminu..  doh.gif
Alergija buvo nuo patalynes. As savo ir vaiko drabuzius skalbiau su Neutral, o savo patalyne su REX. Nakti sunus miega su mumis.

Sveiki, mano 1m ir 4men suneli irgi isbere, vyras nupirko milteliu Rex, seniau naudojau Bobos. Aciu mamytei, mano itarimai tik dar labiau sutvirtejo, velnias, kokiu jie ten chemiju deda verysad.gif .
Prasidejo nuo mazu spuogeliu grupelemis kaip egzema desineje puseje, veliau vis tik didejo, seimos daktare vaistu neskyre, sake gal nuo sokolado ar citrusiniu vaisiu. Gavome eilini skiepa. Veliau dar daugiau prasiplete deme. Vel nuejome pas seimos gydytoja. Israse hormonini krema ir liepe jei per 3 dienas nepraeis, eit i odos dispanceri, sake ten siuntimo nereik, gyva eile. Deme lyg pradejo nykti bet galiausiai isbere visa kuna mazais spuogeliais, bet vaikas nesikaso, ramus kaip visada. Dispanceryje israse padaromus tepalus ("baltuske" ir stipresni) ir sirupa nuo alergijos. Alergijos kilmes neaske, sake galvoti patiems,o del vaiko mitybos sneketis su pediatru. (gyd. Liuda-Ema Šleinienė). Tyrimu jokiu nedare. Dabar tepames kaip jau antra diena. Galvoju del ramumo eisiu prasyti siuntimo pas alergologa vaiku ligoninej kad padarytu kraujo tyrima, ar vaikas nera alergiskas maistui ar pan.
Atsakyti
http://www.alergija.info/
Atsakyti
Aš skalbiu tik ekologiškom skystom priemonėm tiek vaikučio, tiek mūsų visus rūbus (nuo tada, kai nustatė AD). Man pačiai būdavo, kad kartais iš niekur nieko užsidėjus išskalbtą drabužį tai kažkaip niežtėt pradėdavo, tai nusispjoviau, kad kiek brangiau gaunasi, bet užtai dabar tokių nesąmonių nepasitaiko thumbup.gif Galiu pažiūrėt ką šiuo metu naudojam, Bio D (už litrą mokėjau 19 Lt), bet jau tikrai ilgai naudoju (dėl įdomumo pasižiūrėjau, kad rugsėjį-spalį pirkau, tai jau 1,5 metų, skalbdama kartą per savaitę). Bet va kokių didesnių dėmių tai tikrai neišima, tai jei kur labiau nešvaru, tai su Ringuvos vaikiškiems drabužiams prieš tai pamuiluoju, patrinu, tada į skalbimo mašiną dedu.
Dar kitas dalykas pataliukai, tarkim nors Feretti yra natūralus kukurūzų užpildas, bet jis kaip tik gali netikti jūsų vaikučiui, arba medvilnės užpildas, vilnos užpildas - viskas gali alergizuoti (jei tam alergiškas, jei ne - tai aišku, kad ne, tik va mums visoms mįslė, kaip nustatyti alergiškas tai medžiagai ar ne, tai ir darom viską tai bandymų, tai tyrimų būdu). Todėl geriau jau sumokėt kad ir biškį brangiau ar jei vertinsim garsius ženklus, kaip Feretti, tai net ir pigiau, ir rinktis antialerginį ar bent sintetinį (polesterio, sintepono) užpildą, kaip pvz. Nino ispaniški pataliukai su antialerginiu užpildu, ar dauguma lenkiškų tokių kaip Klupš ar kt. su sintetiniu užpildu, ar vokiški Aga Design firmos, na čia jau pasiieškot reikia kas kam prie kišenės...gal tik kinietiški bent jau man nelabai patikimai atrodo.
O užvalkaliukai aišku turi būti medvilniniai, bet kad ta medvilnė labai skirtinga, plius gali būti alergija medžiagos dažams (kiek skaičiau statistiškai labiausiai alergizuoja tamsiai mėlyna ir juoda, na tos priemonės, iš kurių šios spalvos išgaunamos).
Atsakyti
QUOTE(dane @ 2011 04 01, 13:20)
Sveikos mamytės. Mano dukrai jau 8-neri metai. Jau kokia savaitė vakarais ją išberia dideliais ir mažesniais raudonais plėmais ir jai juos niežti. Ten kur pasikaso tas plėmas pasidaro dar didesnis toks iškilus kaip banda.Vakare davus tavegilio  ryte atsikėlus nei žymės nebūna. Tas pats pasikartojo po kelių dienų. Tai kaip ir nežinau ar čia elegija?Pas gydytoją dar nebuvome , nes dieną tai nieko nėra, tik vakare išbere.Gal galit pasakyti ar čia elergija ar kas nors kita?

Gali būti alergija. Jei tavegilis padeda...

QUOTE(Axxa @ 2011 04 13, 15:01)
Aš skalbiu tik ekologiškom skystom priemonėm tiek vaikučio, tiek mūsų visus rūbus (nuo tada, kai nustatė AD).

Dėkui už pasidalinimą patirtimi. Reiks ir mums pažiūrėti ekologinių skalbimo priemonių. Mano vaikų neberia, bet jie serga astma, taigi irgi aktualu.
Atsakyti
[quote=Axxa,2011 04 13, 15:01]
Aš skalbiu tik ekologiškom skystom priemonėm tiek vaikučio, tiek mūsų visus rūbus (nuo tada, kai nustatė AD). Man pačiai būdavo, kad kartais iš niekur nieko užsidėjus išskalbtą drabužį tai kažkaip niežtėt pradėdavo, tai nusispjoviau, kad kiek brangiau gaunasi, bet užtai dabar tokių nesąmonių nepasitaiko

Sveikos mamytes, Axxa ar galetumet smulkiau apibudinti jusu alergija sukelta skalbimo milteliu? Mano sunus 3 metuku, jau gal pusmeti tarpais beria ir ji ir mane, berimas toks lyg uodu sukandziota, raudonas guziukas ir niezti. Taip atrodo kad cia gali buti alergija nuo milteliu. O gal kasnors esate susidure sutokiais berimais, gal turit kokiu patarimu?(gyvenam UK ir galimybes pas alergologa nueiti cia nera) verysad.gif
Atsakyti
[quote=marttelle,2011 04 15, 18:45]
[quote=Axxa,2011 04 13, 15:01]
Aš skalbiu tik ekologiškom skystom priemonėm tiek vaikučio, tiek mūsų visus rūbus (nuo tada, kai nustatė AD). Man pačiai būdavo, kad kartais iš niekur nieko užsidėjus išskalbtą drabužį tai kažkaip niežtėt pradėdavo, tai nusispjoviau, kad kiek brangiau gaunasi, bet užtai dabar tokių nesąmonių nepasitaiko

Sveikos mamytes, Axxa ar galetumet smulkiau apibudinti jusu alergija sukelta skalbimo milteliu? Mano sunus 3 metuku, jau gal pusmeti tarpais beria ir ji ir mane, berimas toks lyg uodu sukandziota, raudonas guziukas ir niezti. Taip atrodo kad cia gali buti alergija nuo milteliu. O gal kasnors esate susidure sutokiais berimais, gal turit kokiu patarimu?(gyvenam UK ir galimybes pas alergologa nueiti cia nera) verysad.gif
[/quote]
tai taip vadinama dilgėlinė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 03 20, 19:04)
Pigiau vargu ar bus, Vilniuj tai ir Alergologiniam 170 Lt kainuoja.

O čia ir su siuntimu tokios kainos?

Kitą savaitę einam pas alergologą, žiūrėsim, ką pripaišys...
Atsakyti
Gal parekomenduotumet gera alergologa Vilniuje? Nezinau ar privaciai kur eiti, ar ne? O gal kas buvot baltijos amerikos klinikoje?
Atsakyti
QUOTE(mamamia* @ 2011 04 27, 16:45)
Gal parekomenduotumet gera alergologa Vilniuje? Nezinau ar privaciai kur eiti, ar ne? O gal kas buvot baltijos amerikos klinikoje?

mes su siuntimu is savo pediatres gautu - siandien einame i Antakalnio alergologini - pas Astrauskaite. mums itaria atopini dermatita. doh.gif
Atsakyti