QUOTE(Evi @ 2008 03 13, 00:51)
Lunaforever, labai aciu uz tavo informacija - ji labai paskatinanti. Bet mano pagrindinis klausimas butu, ar galima susituokus Lietuvoje (tam isduoda trumpalaike viza), jam kreiptis del leidimo gyventi Lietuvoje, jeigu as pati negyvenu Lietuvoje? Man atrodo, jie gali neduoti, motyvuodami kad sutuoktine (t.y. as) nera Lietuvoje, tai kam jam leidimas??
Dieve, kaip noreciau, kad viskas susitvarkytu...
Saviskiu tikiu ir pasitikiu... Aisku, kad ne viska gyvenime gali numatyti juolab atspeti, kas kito galvoj, bet as linkus tiketi geriausiu tuo paciu issaugodama savo atsarguma.
Dieve, kaip noreciau, kad viskas susitvarkytu...
Saviskiu tikiu ir pasitikiu... Aisku, kad ne viska gyvenime gali numatyti juolab atspeti, kas kito galvoj, bet as linkus tiketi geriausiu tuo paciu issaugodama savo atsarguma.
Tai nesvarbu kur tu gyveni. Tu istekejai Lietuvoj ir iskvietima jam is Lietuvos darai, svarbu, kad tu Lietuvos piliete, vat ir viskas. U kur tu gyevni cia jau ne ju reikalas. As su vyru Libane gyvenu, jis mano tevo bute yra prirasytas kaip ir as, vadinasi mes lyg ir gyvenam lietuvoj, niekas netikrina. Cia kitose salyse vaiksto per namus ir tikrina, o Lietuvoj ne. Del to nebijok. Jei Lt savo buto neturi, tegul tavo tevai (buto savininkas) pas notara paraso sutikima, kad jie sutinka, jog tavo vyras gyventu ju bute ir viskas. Tik vieno dalyko nezinau pagal nauja istatyma. Pagal sena istatyma pirmam leidimui gyventi as emiau is darbo pazyma apie atlyginima. Tada galima buvo ir vyrui atnesti pazyma is banko, kad turi ten pinigu, bet bankas Lietuvos turi buti. Bet tada pirma leidima galima buvo Lietuvoj issimti, o dabar juk uz Lt ribu. tai va tik del sito neaisku... Galiu patarti viena tau dalyka. Jeigu nori, kad reikalai eitu greiciau nekeisk savo pavardes, tada nereiks naujo paso. Is kitos pusesjei keisi pasa, tai naujam pase jokiu antspaudu nebus ir niekas nematys, kad tu nebuvai Lt. O kas del vizos ja kazkaip perkelia i nauja pasa. Situs niuansus tau reikia susizinoti. Neik tiesiog i ambasada Lietuvos ir viska suzinosi siuo klausimu. Cia man va problema i ambasada prisiskambinti, ten egiptiete kazkokia sekretoriauja ir vis ambasadores vaka prie telefono nekviete, o siandien is vis niekas ragelio nekelia, i Libane jokios ambasados nera, cia tai tragedija , o pas jus ambasada po sonu, neik ten prie langelio ir susizinok, nebutina net savo pavardes sakyti, sakyk, kad tiesiog tau reikia informacijos ir viskas...