o as skaiciau kad kazkur HyperRimi ir mindaugo maximoj yra..gal kas nors ten nesenai buvo ir mate
Atsakau del dažų:
JŲ ŠIUO METU (t.y jau pora 2-3 mėn.) VILNIUJE NĖRA NIEKUR PIRKT.
(Nei Maxima, nei Rimi, nei Norfa, nei IKI - daaaaaaug pardžių aplankiau..)
..jau įaugo į kraują kiekvieną kartą nueiti į tortų papuošimų skyrelį ir pažiūrėti "kas naujo". Prisimenu, kad ieškot dažų, tai vis sakau - GAL.. bet deja - niekur nerandu.
Pažadu iškart parašyt, jei užmatysiu kur.
JŲ ŠIUO METU (t.y jau pora 2-3 mėn.) VILNIUJE NĖRA NIEKUR PIRKT.
(Nei Maxima, nei Rimi, nei Norfa, nei IKI - daaaaaaug pardžių aplankiau..)
..jau įaugo į kraują kiekvieną kartą nueiti į tortų papuošimų skyrelį ir pažiūrėti "kas naujo". Prisimenu, kad ieškot dažų, tai vis sakau - GAL.. bet deja - niekur nerandu.
Pažadu iškart parašyt, jei užmatysiu kur.
O gal kuri mamyte galetu pametet ideju kaip papuosti torta vaisiais
QUOTE(lapute33 @ 2008 07 02, 08:49)
O gal kuri mamyte galetu pametet ideju kaip papuosti torta vaisiais
[quote=daividija,2008 07 02, 15:48]
o tos mazos gelytes viduryje cia jau gatavos tokios buna ar su kazkokiu antgaliu isspaustos
o tos mazos gelytes viduryje cia jau gatavos tokios buna ar su kazkokiu antgaliu isspaustos
QUOTE(lapute33 @ 2008 07 02, 13:41)
o tos mazos gelytes viduryje cia jau gatavos tokios buna ar su kazkokiu antgaliu isspaustos
cia is grietineles,su svirksto antgaliu,tik labai po mazai reikia spaust.
QUOTE(daividija @ 2008 07 02, 17:06)
cia is grietineles,su svirksto antgaliu,tik labai po mazai reikia spaust.
O atrodo kaip kokie cukriniai saldainukai
o aš norėjau paklausti kuo užpilate vaisius ant torto? ta prasme kokia želė - speciali?
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
QUOTE(Loram @ 2008 07 04, 11:53)
o aš norėjau paklausti kuo užpilate vaisius ant torto? ta prasme kokia želė - speciali?
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
AS pilu ir ta uzpila,ir paprasta zele.O jei noriu,kad vaisiai neapdziutu ir blizgetu tai pasidarau tik zelatino,idedu i vandeni sauksta,biski cukraus,biski rugsties,tada pamerkiu vaisius ir delioju,jie nenukrenta,ir neapdziuva.
QUOTE(Loram @ 2008 07 04, 15:53)
o aš norėjau paklausti kuo užpilate vaisius ant torto? ta prasme kokia želė - speciali?
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
ta raudona tortu zele siandien dariau viduriniam sluoksniui, kas gavosi- dar nezinau Jei spesiu- ryt nufotkinsiu.
O tortu virsui yra pirkti dr. Oetker zele mazuose pakiukuose spec.virsutiniam sluoksniui. Ji skaidri, nespalvota.
Apie vaisiu mirkyma net nepagalvojau- maniau, isdeliosiu ir tepsiu sluotele, kaip recepte nurodyta. bet dabar ir pamirkysiu ir dar uztepsiu, kad jau tikrai tikrai... . Puosti zadu pjaustytomis braskemis, manau, pasiseks...
Beje, torta darau sita:
http://www.sintagma....2256AD900689BDD
tikiuosi, pirmas blynas neprisvils
labas vakaras konditeres megejos! Rasau jums pirma karta.Galiu daug ka patarti, nes jau 25 metus kepu tortus sau ir pagal uzsakymus.Visu pirma pagelbesiu del valgomu dazu.Ju yra pirkti URMO bazeje, turguje zuvies skyriuje. Kai ieini pro duris ,po desine puse,ar tai antras ar tai trecias skyrius gerai neisidemejau.Ten dar yra visokiu gelyciu ir lapeliu tortams puosti ,bet jos labai brangios ir neskanios ,tokios kaip Kaledu plotkeliai. Dazu paprasykite pas pardaveja, nes pavyzdyje nera padeta. Buvo geltonu, oranziniu, braskiniu, visniniu violetiniu, rudu ir melynu. Is melynu ir geltonu sumaisiusios pasidarysite zalius. Tai milteliai mazuose pakeliuose, jie nebrangus - keletas litu. Buvo ir amerikonisku ,bet mazas buteliukas 21 g kainuoja 14lt, ir tik violetine spalva, bet jie labai geri. Na siam kartui gal ir uzteks. Jeigu domina ,pamokysiu pasigaminti gelytes ,lapelius irkitokius papuosimus is cukraus pudros .Patikekite -tai be galo lengva.