Noriu ir aš pasidaryti gėlyčių. Artėja mano ir MB gimtadienis. Bandyčiau dažyti su natūraliai dažais(burokais, špinatais), bet dabar suabejojau kaip daryti. Jei aš pilsiu ant želatinos vandenį, po to burokelių sultimis dažysiu, tai ar nebus per skysta. Gal burokėlių sultis reikia pilti ant želatinos vietoj vandens?
Patarkit, jei kas darėt su natūraliais dažais.
Patarkit, jei kas darėt su natūraliais dažais.
QUOTE(Inočka @ 2008 10 10, 09:14)
Masė figureliams ir tortams dengti su kondensuotu pienu:
160 gr sauso pieno
160 gr. cukraus pudros
200 gr. kondens. pieno
1-1,5 arb. sauks. citrinos sulciu
Piena ir cukraus pudra sumaisyti, ipilti po truputi kondens. pieno, citr. sulciu viska gerai isminkyti. Jei bus per minksta ideti dar cukraus pudros.
Is sito kiekio gaunasi mases 2-ju kumsciu dydzio. Sitos mases trukumas, kad ji turi gelsva atspalvi, tai baltos spalvos geliu nesigaus.
Pati dar nebandziau, progos nera, kad viska isbandyti.
160 gr sauso pieno
160 gr. cukraus pudros
200 gr. kondens. pieno
1-1,5 arb. sauks. citrinos sulciu
Piena ir cukraus pudra sumaisyti, ipilti po truputi kondens. pieno, citr. sulciu viska gerai isminkyti. Jei bus per minksta ideti dar cukraus pudros.
Is sito kiekio gaunasi mases 2-ju kumsciu dydzio. Sitos mases trukumas, kad ji turi gelsva atspalvi, tai baltos spalvos geliu nesigaus.
Pati dar nebandziau, progos nera, kad viska isbandyti.
Tai kur dabar tokio gaut
QUOTE(Inočka @ 2008 10 10, 05:31)
Esu valgiusi torta dengta marcipanine mase... (pati dar su ta mase nieko nedariau)Tai man nelabai patiko limpa prie dantu. Saldainiu mases skonis man geresnis, bet jau prie dantu nelimpa. Dar, sako, cukrine mase (kur su kondens. pienu) irgi visai gera, bet nezinau, nebandziau, kada gal reika prie progos isbandyt
O kiek zinau, tai su marcipanine mase sunkiau tortus dengti, labiau ji jautri, bet figureles daryti geriau.
Cia pas Daividija reikia klaust, berods ji su ja labiausiai susipazinusi.
O kiek zinau, tai su marcipanine mase sunkiau tortus dengti, labiau ji jautri, bet figureles daryti geriau.
Cia pas Daividija reikia klaust, berods ji su ja labiausiai susipazinusi.
As puosiu marcipanine mase.Bet vien ja dengt neuztenka,ji tik pagrindas,o ant jos dedasi cukrine mase,tas vadinamas "icing".Man irgi neskanu,as ismetu ja,tiesa tortai tai atrodo labai grazus ir lygus.Is tos pacios marcipanines mases as darau papuosimus,pilu dazu ir viska lipdau,kiek pastoveje sudziuva.Jei kas norit,galesiu ideti recepta kaip ta marcipanine mase pasigamint paciom,labai paprasta.
QUOTE(zebra @ 2008 10 10, 14:39)
Tai kur dabar tokio gaut
Tai gal vaikiški pieno mišinėliai tinka?
Man šis gražus, tik neįsivaizduoju kaip tas šokoladas papuošiamas tokiais lygiais dryžiais, ir kaip/iš ko tas baltas pagrindas, kaip ten tie geometriniai šešėliai ant torto , tokie lyg pereinančių spalvų padaryti
Dar tie neblogi- bet nežinau kaip tuos perėjimus spalvų padaryti, kaip tų baltai rausvų gėlių, kur galiukai bordiniai..
Dar tie neblogi- bet nežinau kaip tuos perėjimus spalvų padaryti, kaip tų baltai rausvų gėlių, kur galiukai bordiniai..
O va čia man irgi neišku iš ko tos baltos gėlytės ant paviršiaus- lyg ir bezė, lyg ir morengas (bet neaišku per kokį antgalį čia , ar kaip kitaip išgauta ta forma), o gal čia cukraus masė kokia
Čia kažkaip labai plonai išpaišyta šokoladu, gal dažais - nu daug dar čia man mistikos tuose tortuose
Norėčiau tokį tinklelį mokėti padaryti- bet kaip jį tokį lygų padaro- ir iš ko čia- man neaišku- nu kažkaip nepanašu čia į tą kočiojamą:
Vat ir čia neaišku kaip ir iš ko tie ornamentai- nu tikrai ne iš kočiojamos masės- bezė sakyčiau, bet kaip taip lygiai suraityti per švirkštą
Nu ir kaip be klosčių padengti ta kokia tai cukrine mase, tai man taip ir nedaėjo:
O čia idėja medaus tortui:
Čia kažkaip labai plonai išpaišyta šokoladu, gal dažais - nu daug dar čia man mistikos tuose tortuose
Norėčiau tokį tinklelį mokėti padaryti- bet kaip jį tokį lygų padaro- ir iš ko čia- man neaišku- nu kažkaip nepanašu čia į tą kočiojamą:
Vat ir čia neaišku kaip ir iš ko tie ornamentai- nu tikrai ne iš kočiojamos masės- bezė sakyčiau, bet kaip taip lygiai suraityti per švirkštą
Nu ir kaip be klosčių padengti ta kokia tai cukrine mase, tai man taip ir nedaėjo:
O čia idėja medaus tortui:
QUOTE(Inočka @ 2008 10 10, 07:54)
as pas Jus su klausimu
Kai Jus daret sokoladine-saldainiu mase, kaip Jus ja kociojot? Su kakava? Nes ta, paprasta saldainiu mase be sokolado tai su cukraus pudra kociojama, o sokoladine , jug nuo cukraus pudros balta bus. Ir pagal koki recepciuka daret
Kai Jus daret sokoladine-saldainiu mase, kaip Jus ja kociojot? Su kakava? Nes ta, paprasta saldainiu mase be sokolado tai su cukraus pudra kociojama, o sokoladine , jug nuo cukraus pudros balta bus. Ir pagal koki recepciuka daret
Šios temos 22 psl. ir aš buvau aprašius kaip man sekėsi su ta šokoladine-marshmallow tešla. Aš tą tešlą kočiojau tiesiai ant kepimo popieriaus, pudros tik jei rieikia į tešlą įminkiau, o kočiojant nebarsčiau, nes ir pati patyriau, kad pudra po to lieka ir "danga" neblizga. Skonis tos tešlos tai man visai patiko, į šokoladą užneša. Minkšta perpjauti. Nu pasiskaityk, ten smulkiau aprašius buvau
Ežeriuk, gražių čia fotkių įdėjai, bet ne mano nosiai tokius papuošimus pasidaryt , belieka tik seilę pavarvint
As nusipirkau papuosimu knyga,ten panasiai papuosta ir parodyta kaip.Tu gelyciu lapeliai nudazyti teptuku,todel gaunasi pereinamos spalvos,reikia tureti ivairiu medziagu tortams puosti,ant cukrines mases gelytes(tos rudos ispiestos),nusipiesi ant popieriaus ka nori,iskarpai ir tada piesi,yra pirkt tokiu valgomu spalvotu dulkiu(kaip kreida),imi kempinele ir ant cukrines mases kempinele teplioji,zodziu gali isgaut ka nori,tik man dar irgi "tamsus miskas".Pradesiu gelytem gal.
susirgau neaiskia liga,kazkoks kepimo virusas uzpuole siandien vel prikepiau riestainiu,tik mirkiau ne i cinamona o i aguonas.pagal cypsiuko receptuka prisidariau cukriniu gelyciu ir lapeliu,mase gavosi ,nudaziau su burokeliu sultim,ir panaudojau sausu milteliu is jupi,vsio einu miegoti
QUOTE(daividija @ 2008 10 10, 21:23)
As nusipirkau papuosimu knyga,ten panasiai papuosta ir parodyta kaip.Tu gelyciu lapeliai nudazyti teptuku,todel gaunasi pereinamos spalvos,reikia tureti ivairiu medziagu tortams puosti,ant cukrines mases gelytes(tos rudos ispiestos),nusipiesi ant popieriaus ka nori,iskarpai ir tada piesi,yra pirkt tokiu valgomu spalvotu dulkiu(kaip kreida),imi kempinele ir ant cukrines mases kempinele teplioji,zodziu gali isgaut ka nori,tik man dar irgi "tamsus miskas".Pradesiu gelytem gal.
Gal galėtumėt pafotkint kaip ta knyga atrodo.
kaip pirmam kartui sakyciau kad normaliai.
Papildyta:
dar sitokios.
Papildyta:
dar sitokios.tik nesugalvoju su kuo nudazyti lapelius zaliai,vakar pralekiau visus didziuosius pc,nei dazu,nei kokiu formeliu ,noreciau maiselio su antgaliais,bet pas mus tokiu dalyku ne su ziburiu nerasi
Papildyta:
dar sitokios.
Papildyta:
dar sitokios.tik nesugalvoju su kuo nudazyti lapelius zaliai,vakar pralekiau visus didziuosius pc,nei dazu,nei kokiu formeliu ,noreciau maiselio su antgaliais,bet pas mus tokiu dalyku ne su ziburiu nerasi