QUOTE(cipciukas @ 2008 10 07, 22:23)
KOKIOS SKYSTOS
Cia del gliukozes? Aij ne, tai ten gal miltukai, nes popierines dezutes
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 07, 22:18)
Ir kas tau cia tame torte negerai ? , grazus tortukas , ir vidus pasakiskas , saunuole !!!!
Aciu, ciupciuk. Bet cia is virsaus nufotkintas. Bet kai isemiau is formos, tai sonai buvo dryzuoti, balta ir ruda, nes neturejau su kuo papuosti, o parde lekti nebuvo jau laiko. Atrode nelabai. Bet jau suvalge, vos spejau gabaliuka namo atpjauti, o tai nebutu cia ir nuotraukos viduriuko.
Turiu likusi sokolada, gal 150 g., kuris man susitrauke i viena gabala. Gal zinot kaip ji galima panaudot?
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 13:09)
O darant grazura ant torto, kad blizgetu, tokia pat eiga?
Nu žinok tiksliai nepasakysiu , ant lapų gryną šokoladą tepu, tuomet jį grūdinu, o į glazūrą dar primaišoma grietinėlės, pieno, sviesto ar dar kažko - turbūt tada nebūtina žaisti Blizgesys prarandamas jei glazūrą ilgai lyginsi pirmyn atgal. Aš tai tik brūkšt brūkšt ilgu plačiu peiliu ir vsio (turiu galvoj paviršių). Kai darau tortą savam vartojimui amžinai pagailiu šokolado tai pasidarau tokią glazūrą su kakava:
3 v. š. cukraus,
3 v. š. kakavos,
2 v. š. grietinės,
5070 g sviesto.
Sumaišyti 3 v. š. cukraus, 3 v. š. kakavos ir 2 v. š. grietinės. Dėti ant silpnos ugnies, maišyti. Kai užvirs įdėti 5070 g sviesto. Ant ugnies laikyti, kol ištirps sviestas, pamaišant. Po to nukelti nuo ugnies.
Jei sumaišius kakavą, cukrų ir grietinę būtų labai tiršta, tai dar įdėti 0,51 v. š. grietinės (dėti po šaukštelį). Puiki glazūra gaunasi! Dariau daug kartų tokią
Mišelės glazūra (šita tai tikrai blizganti)
150 g šokolado,
2 v. š. grietinėlės,
2 v. š. vandens,
1 v. š. gliukozės.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai atvėsinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings. Aptepti tortą ar pyragėlius.
Dar rašoma, kad sandariai uždarytame inde šaldytuve šią glazūrą galima laikyti iki 1 mėnesio. Po to, prieš naudojant, lengvai pašildyti mikrobangėje (ar vandens vonelėje).
Tik iš kur tos gliukozės paimt , žiūriu čia ir kitoms toks klausimas pasistojęs Sakiau kada imsiu ir dirbtiniu medum ją pakeisiu, pažiūrėsiu kas gausis.
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 22:08)
Siandien kepiau "juoda miska". Po visu vargu virsus atrode taip:
Nu man tai labai labai patinka tavo tortas ir prapjautas labai gražus ir turiu įtarimų, kad ir skanus šokoladas + vyšnios + grietinėlė mniaaam , o jau rožių gražumas
Inočka,labai,labai gražus tortukas,man tokie šokoladiniai labai gražu....
o jau skonis turbūt skanumėlis.Bandysiu ir aš jį kada "prie progos"
o jau skonis turbūt skanumėlis.Bandysiu ir aš jį kada "prie progos"
Šiandien pjausčiau morkas į sriubą, ir vieną morką supjausčiau tokiomis plonomis ilgomis plėvelėmis- su tokiu plonai pjaunančiu peiliu, skirtu kopūstams pjaustyti0- susukau rožytę iš tų plėvelių- niu kaip fainiai atrodė
O ar neįmanoma tokią rožytę kaip nors cukruoti, ar pavirinti cukraus sirupe su citrinos rūgštimi, kad ji užsikonservuotų?- na kad pasidarytų kaip cukatas koks, gal būtų galima tokiu būdu pasidaryti dekoracijų tortams?- kaip manote ?
-arba, pavyzdžiui, stiklainyje, skystyje su cukrumi užkonservuoti, kaip kokius agurkus ar slyvaičių kompotą- gal išlaikytų gražią spalvą- o paskui tik išimi ir ant torto - ir natūraliau būtų, ir labai fainai pjaustosi, ir spalva
O ar neįmanoma tokią rožytę kaip nors cukruoti, ar pavirinti cukraus sirupe su citrinos rūgštimi, kad ji užsikonservuotų?- na kad pasidarytų kaip cukatas koks, gal būtų galima tokiu būdu pasidaryti dekoracijų tortams?- kaip manote ?
-arba, pavyzdžiui, stiklainyje, skystyje su cukrumi užkonservuoti, kaip kokius agurkus ar slyvaičių kompotą- gal išlaikytų gražią spalvą- o paskui tik išimi ir ant torto - ir natūraliau būtų, ir labai fainai pjaustosi, ir spalva
QUOTE(RiMami @ 2008 10 08, 00:28)
Tik iš kur tos gliukozės paimt , žiūriu čia ir kitoms toks klausimas pasistojęs Sakiau kada imsiu ir dirbtiniu medum ją pakeisiu, pažiūrėsiu kas gausis.
Gaunasi ir su dirbtiniu medum, tik skonis truputeli medaus islenda ir gal daugiau vandens pilti reiketu tokiu atveju o taip tai viskas tas pats - svarbiausia, jog labai gerai blizga
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 09, 13:18)
Suzinojau , kad siandien viena kepejele ruosiasi daryti gelytes , gal sitos foto kiek pades
Ir kazin kas ta kepejele gali buti neturiu pakankamai pudros, tai teks atidet iki ryt ir tai tik Saudos firmos turiu. O miltuku pavidalu dazus kaip sudet i mase? Taip ibert ir isminkyt, ar kazkaip kitaip su jais? Ir turbut kieki nustatyt milteliu pagal norima spalvos ryskuma?
Man iki tokiu groziu kaip Jusu toli grazu superines gelytes! dar reikia koki flomasteri susirast ot uzsiimsiu, sakys musu Egle visai isprotejo
Vajetau, negaliu visai dirbt taip ir sėdžiu įsistebeilijus į tas rožes . Jaučiu reiks su tais jupi, zuko pamėgint. Ericka, berods, sakė pabandys taip dažyt, ale prapuolė , matyt planai pasikeitė
O cipsiuk, ar man vaidenasi ar Jūs su širdelės formele kai kuriuos lapelius iškirpot, vienus didesnius, kitus mažesnius?
O cipsiuk, ar man vaidenasi ar Jūs su širdelės formele kai kuriuos lapelius iškirpot, vienus didesnius, kitus mažesnius?