Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti savo pyragus, tortus, kt. skanumynus

KOKIOS blink.gif blink.gif blink.gif SKYSTOS bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 07, 22:23)
KOKIOS  blink.gif  blink.gif  blink.gif  SKYSTOS bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif



Cia del gliukozes? Aij ne, tai ten gal miltukai, nes popierines dezutes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 07, 22:18)
Ir kas tau cia tame torte negerai ? blink.gif , grazus tortukas wub.gif  , ir vidus pasakiskas  nestuke.gif , saunuole !!!!


Aciu, ciupciuk. Bet cia is virsaus nufotkintas. Bet kai isemiau is formos, tai sonai buvo dryzuoti, balta ir ruda, nes neturejau su kuo papuosti, o parde lekti nebuvo jau laiko. Atrode nelabai. Bet jau suvalge, vos spejau gabaliuka namo atpjauti, o tai nebutu cia ir nuotraukos viduriuko. smile.gif

Turiu likusi sokolada, gal 150 g., kuris man susitrauke i viena gabala. Gal zinot kaip ji galima panaudot?
Atsakyti
Suvalgyti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O jei rimtai , tai bet kur , islydik su trupuciu pieno ir i keksa ar pyraga imaisyk , sutarkuok , bus pabarstyti ant ledu ar plaktos grietineles .
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 13:09)
O darant grazura ant torto, kad blizgetu, tokia pat eiga? g.gif


Nu žinok tiksliai nepasakysiu g.gif , ant lapų gryną šokoladą tepu, tuomet jį grūdinu, o į glazūrą dar primaišoma grietinėlės, pieno, sviesto ar dar kažko - turbūt tada nebūtina žaisti ax.gif Blizgesys prarandamas jei glazūrą ilgai lyginsi pirmyn atgal. Aš tai tik brūkšt brūkšt ilgu plačiu peiliu ir vsio (turiu galvoj paviršių). Kai darau tortą savam vartojimui amžinai pagailiu šokolado tai pasidarau tokią glazūrą su kakava:

3 v. š. cukraus,
3 v. š. kakavos,
2 v. š. grietinės,
50–70 g sviesto.

Sumaišyti 3 v. š. cukraus, 3 v. š. kakavos ir 2 v. š. grietinės. Dėti ant silpnos ugnies, maišyti. Kai užvirs įdėti 50–70 g sviesto. Ant ugnies laikyti, kol ištirps sviestas, pamaišant. Po to nukelti nuo ugnies.
Jei sumaišius kakavą, cukrų ir grietinę būtų labai tiršta, tai dar įdėti 0,5–1 v. š. grietinės (dėti po šaukštelį). Puiki glazūra gaunasi! Dariau daug kartų tokią 4u.gif

Mišelės glazūra (šita tai tikrai blizganti)
150 g šokolado,
2 v. š. grietinėlės,
2 v. š. vandens,
1 v. š. gliukozės.

Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai atvėsinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings. Aptepti tortą ar pyragėlius.
Dar rašoma, kad sandariai uždarytame inde šaldytuve šią glazūrą galima laikyti iki 1 mėnesio. Po to, prieš naudojant, lengvai pašildyti mikrobangėje (ar vandens vonelėje).
Tik iš kur tos gliukozės paimt g.gif , žiūriu čia ir kitoms toks klausimas pasistojęs lotuliukas.gif Sakiau kada imsiu ir dirbtiniu medum ją pakeisiu, pažiūrėsiu kas gausis.

QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 22:08)
Siandien kepiau "juoda miska". Po visu vargu virsus atrode taip:


Nu man tai labai labai user posted imageuser posted imageuser posted image patinka tavo tortas ir prapjautas labai gražus ir turiu įtarimų, kad ir skanus šokoladas + vyšnios + grietinėlė mniaaam essen.gif essen.gif essen.gif , o jau rožių gražumas user posted image
Atsakyti
Inočka,labai,labai gražus tortukas,man tokie šokoladiniai labai gražu.... 4u.gif
o jau skonis turbūt rolleyes.gif skanumėlis.Bandysiu ir aš jį kada "prie progos"
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šiandien pjausčiau morkas į sriubą, ir vieną morką supjausčiau tokiomis plonomis ilgomis plėvelėmis- su tokiu plonai pjaunančiu peiliu, skirtu kopūstams pjaustyti0- susukau rožytę iš tų plėvelių- niu kaip fainiai atrodė thumbup.gif

O ar neįmanoma tokią rožytę kaip nors cukruoti, ar pavirinti cukraus sirupe su citrinos rūgštimi, kad ji užsikonservuotų?- na kad pasidarytų kaip cukatas koks, gal būtų galima tokiu būdu pasidaryti dekoracijų tortams?- kaip manote ?bigsmile.gif

-arba, pavyzdžiui, stiklainyje, skystyje su cukrumi užkonservuoti, kaip kokius agurkus ar slyvaičių kompotą- gal išlaikytų gražią spalvą- o paskui tik išimi ir ant torto bigsmile.gif - ir natūraliau būtų, ir labai fainai pjaustosi, ir spalva thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 08 spalio 2008 - 17:11
QUOTE(RiMami @ 2008 10 08, 00:28)
Tik iš kur tos gliukozės paimt g.gif , žiūriu čia ir kitoms toks klausimas pasistojęs lotuliukas.gif Sakiau kada imsiu ir dirbtiniu medum ją pakeisiu, pažiūrėsiu kas gausis.


Gaunasi ir su dirbtiniu medum, tik skonis truputeli medaus islenda ir gal daugiau vandens pilti reiketu tokiu atveju bigsmile.gif o taip tai viskas tas pats - svarbiausia, jog labai gerai blizga mirksiukas.gif
Atsakyti
Suzinojau , kad siandien viena kepejele ruosiasi daryti gelytes , gal sitos foto kiek pades ax.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 09, 13:18)
Suzinojau , kad siandien viena kepejele ruosiasi daryti gelytes , gal sitos foto kiek pades  ax.gif




Ir kazin kas ta kepejele gali buti lotuliukas.gif neturiu pakankamai pudros, tai teks atidet iki ryt smile.gif ir tai tik Saudos firmos turiu. O miltuku pavidalu dazus kaip sudet i mase? Taip ibert ir isminkyt, ar kazkaip kitaip su jais? Ir turbut kieki nustatyt milteliu pagal norima spalvos ryskuma?

Man iki tokiu groziu kaip Jusu toli grazu biggrin.gif superines gelytes! dar reikia koki flomasteri susirast biggrin.gif ot uzsiimsiu, sakys musu Egle visai isprotejo biggrin.gif
Atsakyti
Sausus dazus paberk ant jau padarytos mases ir uzlasink pora lasu vandens , truputi pamaisyk , kad istirptu ir minkyk , kal gausis vienoda spalva , ryskumas - kiekvienos skonio reikalas
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Vajetau, negaliu visai dirbt doh.gif taip ir sėdžiu įsistebeilijus į tas rožes wub.gif wub.gif wub.gif . Jaučiu reiks su tais jupi, zuko pamėgint. Ericka, berods, sakė pabandys taip dažyt, ale prapuolė doh.gif , matyt planai pasikeitė smile.gif
O cipsiuk, ar man vaidenasi blink.gif ar Jūs su širdelės formele kai kuriuos lapelius iškirpot, vienus didesnius, kitus mažesnius?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 09 spalio 2008 - 14:43