Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti savo pyragus, tortus, kt. skanumynus

QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 11:11)
Ne, kameroje nelaikiau, ir i saldytuva nedejau. O jau sutepiau, tai tikrai susigere ir vel blizgesi prarado. As taip ir pagalvojau, kad tepsiu pries einant i svecius, gal per pusvalandi nieko neatsitiks.
Aciu, CIUPCIUK
O sakykit, kaip tuos lapelius sokoladinius ant torto tvirtinti, su kuo juos imti, nes kai paimu i rankas, tirpsta, rupuze.  doh.gif  Gal su plonom guminem pirstines, pries tai palaikius saldytuve ax.gif

Aš tai surankom dėjau.Nusiploviau po šaltu vandeniu ir grreit sudėjau 4u.gif
Atsakyti
Inočka, būtent tam, kad lapeliai netaptų tokie balzgani, šokoladą reikia temperatūruoti (arba kitaip sakant užgrūdinti). Ištirpinti, vandens vonelėje ir tokiau kaitinti kol pasieks 51 laipsnį, po to atvėsinti iki 18 laipsnių ir vėl šildyti iki 32 laipsnių tik po to tepti ant lapų. Turbūt neperskaitei 29 psl. esančio mano posto, kur specialiai pacitavau Glacee, kaip ji ruošia šokoladą. Pasiskaityk ten detaliau viskas aprašyta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 07, 11:34)
Inočka, būtent tam, kad lapeliai netaptų tokie balzgani, šokoladą reikia temperatūruoti (arba kitaip sakant užgrūdinti). Ištirpinti, vandens vonelėje ir tokiau kaitinti kol pasieks 51 laipsnį, po to atvėsinti iki 18 laipsnių ir vėl šildyti iki 32 laipsnių tik po to tepti ant lapų. Turbūt neperskaitei 29 psl. esančio mano posto, kur specialiai pacitavau Glacee, kaip ji ruošia šokoladą. Pasiskaityk ten detaliau viskas aprašyta. 4u.gif


Matai, tundra kokia as, tikrai iki galo neperskaiciau, na bet tiek to, siandien pries pat patepsiu alejumi, kita karta zinosiu
Aciu
O darant grazura ant torto, kad blizgetu, tokia tat eiga? g.gif
Atsakyti
Rankytes INOCKA reikia palaikyti kur nors saltai , as tiesiog ikisu priekameros sieneles , palaukiu kol atsala truputi , ir staigiai dedu . Kitaip tai vargas su jom doh.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Kur gaut baltojo šokolado,maksimoj neradau.Kokį cipsiuk tu naudoji 4u.gif
Atsakyti
Karunas -PRINCA ( KUO BRANGESNIS TUO GERIAU ) , tik pakaitalo nesugalvokite naudoti schmoll.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 13:09)
O darant grazura ant torto, kad blizgetu, tokia tat eiga? g.gif


Glazura pati paprasciausia: istirpinti sokolada (arba galima ir paciai pasidaryti), pilti 2 valgomuosius saukstus skystos gliukozes ir tiek pat vandens smile.gif Tikrai gaunasi blizgi glazura - ne karta patikrinta. Svarbiausia i saldikli nedeti, nes tada manau joks budas nepades issaugot blizgia glazura rolleyes.gif Dar prie to paties noriu pasakyti, jog visokioms glazuros ir papuosimams labai tikna "Vilniaus pergales" DARK sokoladas (buna juodojo ir baltojo), kaina tikrai nesikandzioja, ir kokybe puikiai atitinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 07 spalio 2008 - 19:03
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 07, 18:23)
Karunas -PRINCA ( KUO BRANGESNIS TUO GERIAU ) , tik pakaitalo nesugalvokite naudoti schmoll.gif  doh.gif

Niu bral tikrai žiūrėjau į karūnos,nemačiau.Juk be priemaišų turi būt jis.

QUOTE(Povila$ @ 2008 10 07, 20:00)
Glazura pati paprasciausia: istirpinti sokolada (arba galima ir paciai pasidaryti), pilti 2 valgomuosius saukstus skystos gliukozes ir tiek pat vandens  smile.gif  Tikrai gaunasi blizgi glazura - ne karta patikrinta. Svarbiausia i saldikli nedeti, nes tada manau joks budas nepades issaugot blizgia glazura rolleyes.gif Dar prie to paties noriu pasakyti, jog visokioms glazuros ir papuosimams labai tikna "Vilniaus pergales" DARK sokoladas (buna juodojo ir baltojo), kaina tikrai nesikandzioja, ir kokybe puikiai atitinka.

o kur gliukozės gauti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebra: 07 spalio 2008 - 19:11
QUOTE(zebra @ 2008 10 07, 20:11)
Niu bral tikrai žiūrėjau į karūnos,nemačiau.Juk be priemaišų turi būt jis.
o kur gliukozės gauti?


O net nezinau g.gif Galbut parduotuvese kur nors yra pirkti, nes as tai is kitu tiekeju gaunu blush2.gif Bet manau, jog galima gal pakeisti i skysta medu, arba gliukozes miltukus su vandeniu sumaisyti ir istirpinti. Bet turbut vistiek ne tas gausis doh.gif Pamirsau pamineti, kad glazuroms dar labai tinka vietoj sokolado kakavos sviestas, bet velgi - is kur jo gauti? Nors gal kasnors uztiko kokioj parduotuvej...
Atsakyti
Siandien kepiau "juoda miska"
Pas visus, kaip pas zmones buna pirmas blynas prisviles, pas mane tai viskas atvirksciai. cray.gif Pirma, tai pabalo sokoladiniai lapeliai. Antra, susitrauke sokoladas, kuri norejau tepti ant torto. Kadangi nieko daugiau neturejau, tai teko ta mase is sokolado, kuri gavosi tepti ant torto. Tepiau, kaip sviesta, aisku kad nelygiai pasidenge doh.gif Ir sonams neliko, nes tos mases jau neimanoma buvo tepti ant sonu. Trecia, mazoji 2.gif vis norejo ilisti kur negalima, tai, aisku praziopsojau ta momenta, kai buvo galima deti papuosimus, virsus sukietejo, tai visi lapeliai nesilaike ir nukrito mad.gif
Vienu zodziu visiskas š... gavosi. Gerai pabarstuku turejau, tai siek tiek paslepiau defektus ax.gif O dar pries iseinant i svecius tepiau alejumi lapelius karsta.gif
Ai, irnesakyk.gif, nesiau toki koks buvo

Tik nemetykit akmenu
Po visu vargu virsus atrode taip:
user posted image

O torto vidus cia:
http://www.supermama...?...0696&st=528
Atsakyti
Ir kas tau cia tame torte negerai ? blink.gif , grazus tortukas wub.gif , ir vidus pasakiskas nestuke.gif , saunuole !!!!
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2008 10 07, 20:26)
O net nezinau  g.gif  Galbut parduotuvese kur nors yra pirkti, nes as tai is kitu tiekeju gaunu blush2.gif  Bet manau, jog galima gal pakeisti i skysta medu, arba gliukozes miltukus su vandeniu sumaisyti ir istirpinti. Bet turbut vistiek ne tas gausis  doh.gif  Pamirsau pamineti, kad glazuroms dar labai tinka vietoj sokolado kakavos sviestas, bet velgi - is kur jo gauti? Nors gal kasnors uztiko kokioj parduotuvej...



Gliukozes maciau Maximoje, ir fruktozes ir visokio kitokio bieso smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 07, 22:18)
Ir kas tau cia tame torte negerai ? blink.gif , grazus tortukas wub.gif  , ir vidus pasakiskas  nestuke.gif , saunuole !!!!


Na tikrai, viskas cia puikiai isejo! thumbup.gif
Atsakyti