Šiaip visi maistiniai dažai (ne tik anilininiai) yra kenksmingi, ir dauguma sukelia vėžį- aš turiu pažįstamų, baigusių kažką su medicina/higiena/visuomenės sveikata susiję- tai jos kai pasimokė apie tuos visus dažus, net svečiuose ar viešose vaišėse nevartoja spalvotų produktų- negeria limonadų sažytų ir t.t.
Atseit jei dozės nepažeidžia normų- tai nieko (jų teigimu), bet, sako, kai pačios žino kad kenkia ir kaip kenkia- tai sako vis tiek nemalonu vartoti žinant
O mes namuose kai gaminam tai juk nežinom tų visų normų- todėl, sakyčiau geriau tų gėlių nevalgyti, arba tikrai naudoti visokias aronijas ir burokus.
Šiaip, tie dažai, kur masiškai pardavinėjami popieriniuose pakeliuose didžiuosiuose prekybos centruose- yra ne anilininiai (išskyrus tuos, kur maišeliuose po vieną spalvą parduoda parduotuvių fojė prie stalų bobulkos) . Jie skaitomi maisto dažais. Bet ar tinka dėti į patiekalų vidų nežinau, nes vėlgi, reikia žinoti normas, kiek galima dėti- bo padauginus gaunasi nuodai, sukeliantys vėžį- viskas labai nuo kiekio priklauso, o kiek yra norma- mes nežinome.
Taip kad...nežinau.
Papildyta:
P. S.
Tie dažai kur dažyti siūlams, yra anilininiai- jų sudėtis yra visai kitokia nei tų specialių margučiams dažų popieriniuose pakeliuose (nors pakeliai panašūs)- taigi, nepainiokim, nes nusitručinsim prie siūlų, dažų margučiams eiliniu laiku tikrai neraisme - rasime tik medvilnės ar vilnos dažus, kurie tikrai yra ne maistiniai, ir labai nuodingi- nepasišalina iš organizmo visą gyvenimą.
Jei ant pakelio nepavaizduoti margučiai (kiaušiniai) - tokių dažų jokiu būdu negalima vartoti- jie yra ne maistiniai (čia aš apie tuos kur čia kažkas minėjo prekybcentriuose būna prie siūlų ). Taigi, nepainiokim esminių dalykų
Manau, kad vien dazai nera vezio priezastis. O kiek mes visko privalgom pirkdami ivairius maisto produktus, tai cia negali zinot, kas vezi sukelia kas ne... yra senyvu zmoniu, kurie serga sia baisia liga, bet manau senoveje nebuvo jokiu chemiju kaip dabar, tad velgi klausimas, kuri aptarineti reikia tikrai ne cia
Tad merginos, apsieikim gal be tu kiausiniu dazu o naudokim arba tam skirtus dazus, arba naturalius sirupus
Tad merginos, apsieikim gal be tu kiausiniu dazu o naudokim arba tam skirtus dazus, arba naturalius sirupus
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 28, 18:18)
............... arba naturalius sirupus
Pritariu
Dazysiu su burokais, spinatais, juk man ne daug tu geliu reikia. Tegu buna sviesesnes spalvos, bet, kaip sakoma, natur produkt.
Kita sekmadieni einu i gimtadieni seimos draugo ir prizadejau torta atnesti. . Prizadet tai prizadejau, o kaip su laiku bus . kita savaite man sesija prasideda, kasdien nuo 14 val iki 21 ir net sestadieni O dar mazoji susirgo Apie ka cia as dabar
Tai va, iskept tai dar kaip nors, o su papuosimais visai laiko nebus. Apipilsiu sokoladu, tik va dabar nezinau, kaip sonus dengti sokoladu. .
Ciupciu, gal pamokinsit. Pas Jus tokie torciukai , o jau grazuuuuuuuuuus
Tai va, iskept tai dar kaip nors, o su papuosimais visai laiko nebus. Apipilsiu sokoladu, tik va dabar nezinau, kaip sonus dengti sokoladu. .
Ciupciu, gal pamokinsit. Pas Jus tokie torciukai , o jau grazuuuuuuuuuus
Na tai , kad pabazarinote apie tuos dazus , kiausams dazu negausite be Velyku , tie kur pardese yra drabuziams ir siulams dazyti . Tik neisprotekite !!! nedazykite su jais
Na sokoladas pilasi toks pat kaip ir ant virsaus , uzpilate ant virsutinio blyno ( ar biskvito) ir po truputi nustumete ji nuo virsaus , kad jis nubegtu sonais , ten kur nenubego tepate peiliu , kabindamos sokolada is dubenelio kureme tirpinote . Dedate i saldytuva , puosete kai jis apstings , galite gyvas rozes imerkti i sokolada , tik jis turi buti truputi skystesnis , na ipilkite pora saukstu pieno ar vandens , iskelkite gele ir pakratykite , kad nereikalingas sokoladas nuvarvetu , atsaldykite saldytuve , taip pat padarykite su lapeliais . Bus toks super sokoladinis papuosimas , dar , kad atrodytu gyviau , pabarstykite spalvotais rutuliukais ( na ju tai tikrai yra pirkti ) tokie maziukai ivairiu spalvu .
Na sokoladas pilasi toks pat kaip ir ant virsaus , uzpilate ant virsutinio blyno ( ar biskvito) ir po truputi nustumete ji nuo virsaus , kad jis nubegtu sonais , ten kur nenubego tepate peiliu , kabindamos sokolada is dubenelio kureme tirpinote . Dedate i saldytuva , puosete kai jis apstings , galite gyvas rozes imerkti i sokolada , tik jis turi buti truputi skystesnis , na ipilkite pora saukstu pieno ar vandens , iskelkite gele ir pakratykite , kad nereikalingas sokoladas nuvarvetu , atsaldykite saldytuve , taip pat padarykite su lapeliais . Bus toks super sokoladinis papuosimas , dar , kad atrodytu gyviau , pabarstykite spalvotais rutuliukais ( na ju tai tikrai yra pirkti ) tokie maziukai ivairiu spalvu .
QUOTE(Glacee @ 2006 12 07, 09:42)
Štai čia galima pamatyti procesą:
Šokoladiniai lapeliai
Ruošiame šokoladą:
pirmas būdas - paimti jau paruoštą šokoladinę glazūrą )))))) , ištirpinti ir tepti Mačiau tokią Maximoje, ten, kur visi priedai kepimui, sandariai uždarytame pakelyje.
ruošiame šokoladą patys:
Ištirpinti šokoladą vandens vonelėje. Būtina šokolado t-ra 51 C. Nuimti nuo vandens vonelės. Labai intensyviai maišyti šokoladą apie 5 min. , po to atvėsinti iki 18 C . Po to pašildyti iki 32 C. Ir glazūrą galima naudoti - tepti teptuku lapelius. (procesas gražiai pavaizduotas mano nurodytame italų forume). Būtina pašildyti šokoladą iki 51 C, nes priešingu atveju šokoladas tiesiog tirps rankose. Bus neįmanoma padaryti papuošimus. Dirbant su šokoladu, patartina muvėti gumines pirštines Lapelių nedėti į šaldytuvą - gali pasidengti baltais apnašais arba pasidaryti tiesiog labai trapūs. Iš karto aš naudojau termometrą, skirtą mėsai, bet dabar tiesiog pirštą įkišu ) jeigu labai karšta - pats tas
Čia dar įkelsiu Glacee pamokinimus kaip labai paprastai galima pasidaryti papuošimus iš rožių lapų. Paspauskit tą nuorodą citatoj.
Pati kartą dariau - man tai labai patiko, lapeliai gavosi gražūs, gana lengva padaryti. Šokoladą tepiau šaukšteliu ant apatinės rožės lapo pusės. Geriau tepti storesnį sluoksnelį šokolado, nes lapeliai būna tvirtesni nulupant žaliąjį lapą ir ne taip greit lūžta (kur pasitaikė ploniau užtepta šokoladu lengviau lūžo). Dar tepant reikėtų atsargiau tepti ties žalio lapo kraštais, kad šokolado kuo mažiau nuvarvėtų po lapo apačia, nes tuomet sunku atskirti žalią lapą nuo šokoladinio lapelio (būna smarkiau prikibę ties kraštais). Lapelius džiovinau skardelėje, išklotoje kepimo popieriumi, kambario temperatūroje.
Tik nežinau ar tiktų toks papuošimas šokoladiniais lapeliais ant šokoladu glazūruoto torto, na bet šalia Cipsiuko aprašytos gyvos rožės, kodėl gi ne? (kažkur turiu ir torto fotkę, kur puošiau tais lapeliais, bet ten buvo medaus tortas, jei norėsit galėsiu paieškot)
Kazin, o koki sokolada geriau naudoti? . As anksciau dariau pati is kakavos, svieso ir pieno, dar dejau siek tiek konditerinio sokolado, tai man tas padengimas kita diena sutrukinedavo .
Gal tiesiog sokolada, ar konditerini (yra pirkti tokioje sidabrineje pakuoteje prie sokoladu guli)
Gal tiesiog sokolada, ar konditerini (yra pirkti tokioje sidabrineje pakuoteje prie sokoladu guli)
aš ir norėčiau daugiau infor apie tą šokoladą
kiek aš ji tirpinu (pvz.karunos), tai vis man sulimpa kažkaip jis, na netirpsta tolygiai
pamokinkit ka....
kiek aš ji tirpinu (pvz.karunos), tai vis man sulimpa kažkaip jis, na netirpsta tolygiai
pamokinkit ka....
QUOTE(jurguliux @ 2008 09 29, 08:43)
kiek aš ji tirpinu (pvz.karunos), tai vis man sulimpa kažkaip jis, na netirpsta tolygiai
pamokinkit ka....
pamokinkit ka....
Taigi bet kokį šokoladą minutei į mikrobangę ir turim išlydytą. Jokių sunkumų
Sokolada reikia naudoti tik tikra Karunos ,arba va to sidabrineme ipakavime visi pakaitalai netinka . Galima ir paciai pasidaryti , bet reikia labai nutaikyti proporcijas ,kitaip jis tikrai trukineja . Sokoladas tirpinamas inda su juo istacius i verdancio vandens vonele , o ne tiesiai ant ugnies , as 100g. sokolado ipilu pora saukstu pieno ar vandens ( tik ne sviesto ) riebalu ten ir taip uztenka . Tirpinta sokolada ir juo aplietus gaminius negalima deti i saldymo kamera ( kad greiciau sustinktu ) nes jis pasidarys blankus , na neblizges , ji reikia stingdinti tik saldytuvo viduje . Tirpinant balta sokolada , jis pasidaro truputi gelsvas , baltos spalvos bent man dar neteko isgauti kame reikalas as nezinau .
QUOTE(RiMami @ 2008 09 29, 01:10)
Čia dar įkelsiu Glacee pamokinimus kaip labai paprastai galima pasidaryti papuošimus iš rožių lapų. Paspauskit tą nuorodą citatoj.
Pati kartą dariau - man tai labai patiko, lapeliai gavosi gražūs, gana lengva padaryti. Šokoladą tepiau šaukšteliu ant apatinės rožės lapo pusės. Geriau tepti storesnį sluoksnelį šokolado, nes lapeliai būna tvirtesni nulupant žaliąjį lapą ir ne taip greit lūžta (kur pasitaikė ploniau užtepta šokoladu lengviau lūžo). Dar tepant reikėtų atsargiau tepti ties žalio lapo kraštais, kad šokolado kuo mažiau nuvarvėtų po lapo apačia, nes tuomet sunku atskirti žalią lapą nuo šokoladinio lapelio (būna smarkiau prikibę ties kraštais). Lapelius džiovinau skardelėje, išklotoje kepimo popieriumi, kambario temperatūroje.
Pati kartą dariau - man tai labai patiko, lapeliai gavosi gražūs, gana lengva padaryti. Šokoladą tepiau šaukšteliu ant apatinės rožės lapo pusės. Geriau tepti storesnį sluoksnelį šokolado, nes lapeliai būna tvirtesni nulupant žaliąjį lapą ir ne taip greit lūžta (kur pasitaikė ploniau užtepta šokoladu lengviau lūžo). Dar tepant reikėtų atsargiau tepti ties žalio lapo kraštais, kad šokolado kuo mažiau nuvarvėtų po lapo apačia, nes tuomet sunku atskirti žalią lapą nuo šokoladinio lapelio (būna smarkiau prikibę ties kraštais). Lapelius džiovinau skardelėje, išklotoje kepimo popieriumi, kambario temperatūroje.
aš ir dariau su lapeliais iš šokolado,liuks atrodo ir pasidaro.