Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti savo pyragus, tortus, kt. skanumynus

QUOTE(Inočka @ 2008 09 26, 12:33)
Jei skaitai rusiskai - pasiziurek cia : http://www.ququs.net/node/81

Aciu smile.gif labai geras puslapis, is paveiksliuku lengva suprast. Tik palauksiu kol gausiu dazus ax.gif
Atsakyti
O aš jau svajoju apie kalėdas- šiemet labai norėčiau pasigaminti apsnigto namuko formos tortą ar pyragą, šalia kurio bus pastatyta eglutė iš vaflių ar iš skruzdėlyno lakštų, ar butelys papuoštas kaip eglutė- nu pasakos motyvais tokiais bigsmile.gif

Mąstau, reiktų pasibandyti- bet meduoliniai ir sausi /kieti kažkaip netraukia ir pas mus šeimoj jie nelabai valgosi, nes mėgstami tokie šlapesni, o iš šlapesnių neitų pagaminti tuščiavidurio- o turščiaviduris fainas tuo, kad galima į vidų įstatyti lemputes eglutės, kad per langelius šviestų (o dar jei želinius vitražus į langelius įstatyti bigsmile.gif )- bet jei jau tortinis, matyt teks daryti pilnavidurį. Dar skanu būtų tokį gaminti pagal receptą "malkos po sniegu"- nu vienžo sunku apsispręsti ax.gif

Formos namuko neturiu, bet manau išsipjaustyti galima.
Papildyta:
Beje, čia minėta buvo, kad spalvota želė netinka gaminti cukriniams tortų papuošimams- bet juk ten į sudėtį, lygtai, įeina tik citrinos rūgštis, dažai, ir želatina- jei neklystu, tai vadinasi ta citrinos rūgštis ten pagadina reikalus g.gif O gal į tokią želė įmaišius tos bespalvės- kas nors gautųsi ax.gif Tam nameliui būt smagu pagaminti langų rėmus ir dureles iš tos cukrinės masės, nes baltas šokoladas bus gelsvas, o aš noriu kad būtų kaip apsnigta- balta balta bigsmile.gif
Atsakyti
Ezereli , citrinos rugstis nieko nepagadins , ja tik istirpyta galima deti , bet juk ten yra cukraus , va kas viska gadina , tavo mase dus su cukraus gabaleliais , nelygi , greitai plys per tuos cukraus grudelius . Jei tau problema dazai , tai dazyk su vaisiu , uogu ar darzoviu sultimis . O jeigu netiki - pabandyk , gal tau kas iseis tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Radau viena rusiska puslapi kur parasyta ir parodyta kaip galima padaryti papuosimus is saldainiu Marshmelou. Gal kam bus idomu: http://forum.say7.info/topic369.html
Atsakyti
Radau internete info del kiausiniu dazu. Ten parasyta, kad tie dazai, kalbu apie paprasciausius spalvotus miltelius, gali buti naudojami ir konditerijos gaminiu dazymui.
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 09 27, 00:44)
Radau internete info del kiausiniu dazu. Ten parasyta, kad tie dazai, kalbu apie paprasciausius spalvotus miltelius, gali buti naudojami ir konditerijos gaminiu dazymui.
thumbup.gif

bigsmile.gif kur radai,norėčiau aš paskaityt,bet gal dabar ir nėra pirkt tų dažų,kol velykų nėr biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 27, 01:07)
Ezereli , citrinos rugstis nieko nepagadins , ja tik istirpyta galima deti , bet juk ten yra cukraus , va kas viska gadina , tavo mase dus su cukraus gabaleliais , nelygi , greitai plys per tuos cukraus grudelius . Jei tau problema dazai , tai dazyk su vaisiu , uogu ar darzoviu sultimis . O jeigu netiki - pabandyk , gal tau kas iseis tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Ai, tai va kur šuo pakastas bigsmile.gif -bet jei darysiu, tai galvoju, su kavamale ar smulkintuvu pamėginsiu permalti, kad į miltelius pavirstų želė pakelio turinys- aš taip darau miltinį cukrų- sumetu cukrų į tą vadinamą blenderį-kokteilinę, ir pavarau ant didižiausio greičio- gaunasi puikus miltinis cukrus thumbup.gif Tai manau, kad ir čia gal kas gautųsi... ax.gif

Papildyta:
Tik vat formelių gėlių neturiu- matyt reiks pasidaryti popierinius trafaretus, ir apipjauti peiliuku, nes tokių formelių Vilniuje nemačiau- nebent tokios labai trumpais ir storais žiedlapiais, o aš noriu gracingų, ir ilgų ax.gif

Beje, tam reikalui labai neblogai gali pasitarnauti dirbtinės gėlės- aš taip dariau kartonines gėles- išardai dirbtinį žiedą, dedi kiekvieną jo dalį (jei pilnaviduris) ant kartono, ir apvedžioji- išsikerpi visas dalis, ir sudėjus jas gaunasi pilnavidurė gėlė ax.gif

Tik įtariu kad su peiliuku sunkoka gražiai išpjauti iš tešlos kažką panašaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 09 26, 23:44)
thumbup.gif

bigsmile.gif , tai po to ko gero tuos papuosimus galima ir valgyt bigsmile.gif , niu turiu omeny jei bus su tais dazais milteleis ir su marcipanine mase bigsmile.gif
Jei rastum dar ta straipsniuka, miela butu paskaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 09 27, 13:49)
bigsmile.gif kur radai,norėčiau aš paskaityt,bet gal dabar ir nėra pirkt tų dažų,kol velykų nėr biggrin.gif

QUOTE(kedute @ 2008 09 27, 19:45)
bigsmile.gif , tai po to ko gero tuos papuosimus galima ir valgyt bigsmile.gif , niu turiu omeny jei bus su tais dazais milteleis ir su marcipanine mase bigsmile.gif
Jei rastum dar ta straipsniuka, miela butu paskaityt mirksiukas.gif

Na va, prisidirbau. blush2.gif Taip apsidziaugiau, kad net neuzfiksavau, kur skaiciau. Dabar sedziu ieskau kur buvau radusi ta info, bet nerandu. Zodziu, esme tokia, kad dazu kokybe priklauso nuo gamintojo. Ant pakuotes t.b nurodyta: nekenkia sveikatai, tinka maistui ir pan. O taip pat maistiniai dažikliai koduojami nuo E100 iki E182.
Dar paieskosiu, jei rasiu tai idesiu nuoroda.

kedute, o kas del marcipanines mases, tai ji labai brangi ir pakuoteje labai mazas kiekis. Gal geriau pabandyti su tais marshmelou saldainiais g.gif . Taip paprastai ten tas recepciukas, galima pabandyti su mazu kiekiu. As nusipirkau tu saldainiu pabandysiu is ju padaryti papuosima, eksperementa. Paskui parasysiu kaip pavyko. Nes uz 1,5 men. vaiko gimtadienis, reikia pasipraktikuoti, kad paskui nebutu geda. lotuliukas.gif
Atsakyti
Na ir as savo trigrasi ikisiu , man atrodo , kad tikrai nuo tu kiausiniu dazu nenumirsite , juk kai dazom kiausinius jie per luksta persigeria , ten turbut ne konditeriniai dazai , bet skirti valgio gamybai . Bet as tai ju vistiek nevalgyciau , na turiu galvoje tu gelyciu ,aisku tai tik mano nuomone blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
As ir galvoju, kad vis del to tie kiausiniu dazai tik jau kaip iseities nera.
Bet jau baisiai man patinka Ciupciuko papuosimai.

Sakykit, Ciupciu, gal Jus bandet daryti papuosimus is marshmelou saldainiu, nes man labai viliojanciai atrodo. Ir saldainiai spalvoti
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 09 27, 22:35)
Na va, prisidirbau.  blush2.gif Taip apsidziaugiau, kad net neuzfiksavau, kur skaiciau. Dabar sedziu ieskau kur buvau radusi ta info, bet nerandu. Zodziu, esme tokia, kad dazu kokybe priklauso nuo gamintojo. Ant pakuotes t.b nurodyta: nekenkia sveikatai, tinka maistui ir pan. O taip pat maistiniai dažikliai koduojami nuo E100 iki E182.
Dar paieskosiu, jei rasiu tai idesiu nuoroda.

kedute, o kas del marcipanines mases, tai ji labai brangi ir pakuoteje labai mazas kiekis. Gal geriau pabandyti su tais marshmelou saldainiais  g.gif . Taip paprastai ten tas recepciukas, galima pabandyti su mazu kiekiu. As nusipirkau tu saldainiu pabandysiu is ju padaryti papuosima, eksperementa. Paskui parasysiu kaip pavyko. Nes uz 1,5 men. vaiko gimtadienis, reikia pasipraktikuoti, kad paskui nebutu geda. lotuliukas.gif

As ir masciau is tu saldainiuku pamegint pasigamint drinks_cheers.gif
Jei dar rasi butinai idek nuorodele.

QUOTE(cipciukas @ 2008 09 27, 23:27)
Na ir as savo trigrasi ikisiu , man atrodo , kad tikrai nuo tu kiausiniu dazu nenumirsite  , juk kai dazom kiausinius jie per luksta persigeria , ten turbut ne konditeriniai dazai , bet skirti valgio gamybai . Bet as tai ju vistiek nevalgyciau , na turiu galvoje tu gelyciu ,aisku tai tik mano nuomone  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Niu tikrai juk daznai buna kad tie dazai per luksta ant kiausinio buna isigere ir valgom ir nieko...... Vistiek ten kazkoki maistiniai dazai, skirti maisto gamybai, kazkaip niekad neuzfiksavau g.gif , niu as ir gal nevalgysiu mirksiukas.gif
Bet va daba klausimas , kazi ar dabar yra kur pirkti tu dazu? g.gif
Atsakyti