Įkraunama...
Įkraunama...

Regėjimas praėjus 3 ir > metų po akių korekcijos

QUOTE(indrusita @ 2008 12 30, 18:35)
Akeksandra. R. , jusu vietoje net nemastyciau apie jokia operacija schmoll.gif  schmoll.gif Jums reiketu gerai issikaityti i As tik As zodzius mirksiukas.gif

As jau irgi imu galvoti, kad gal nereikia man jokios operacijos. Noreciau niekad nenesioti akiniu, bet gal jau geriau su jais, nei paskui tokie dalykai, kaip cia priraset.
Atsakyti
labai idomi tema.
Atsakyti
QUOTE(Kamurka @ 2008 03 07, 02:04)
Pasidariau lazerinę korekciją prieš tris metus, kai regėjimas buvo -7. Po operacijos buvo normalus, bet dabar tamsoje, ypač vairuojant reikia akinukų -0,75. Bet vistiek esu patenkinta, nes nereikia nesioti pastoviai kontaktinius lęšius. Be to, regėjimas susilpnėjo dėl to, kad pati tinkamai jo neprižiūriu, daug skaitau, dirbu su kompiuteriu, žodžiu, akys dažnai pavargusios.  doh.gif

ps mane analogiska situacija pries 8 metus buvo -10,dabar apie -1,5,vairuoju tamsoj su akiniais bet vistiek dziaugiusi kad nereik pastoviai linziu nesiot nes vargau su jomis apie 10 metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimulka: 11 kovo 2010 - 14:17
Dariausi ir as pries 5 metus šią operaciją (buvo po -9). Per tą laiką viena pasilpo -0,5, kita -0,75 (tfu tfu tfu). Nuo pat pradžių tamsoje mačiau blogiau, atsirado sausumas. Bet po 8 metų lęšių nešiojimo, tie trūkumai-gėlytės. smile.gif Visada galvojau, jei ir pradės labiau silpti, tai tikriausiai ne iki -9, o jei kokie -4 nieko čia baisaus, galima bus ir akinukus panešiot. vis ne su puses cm storio stiklais... Aš patenkinta biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
O toliaregyste yra kas operavosi?Labai noreciau atsiliepimu sulaukt.... 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi domėjausi šia operacija... Buvau prieš 4 metus jau pasiryžusi operuotis, nuėjau į konsultaciją, bet kažkaip persigalvojau... Nes mano tas regėjimas nuolat silpsta, reikia vis stipresnių akinių, o ten ištyrė, sako viskas gerai, galima operuoti. Tai kokios garantijos, kad man po operacijos nereikės vėl akinių nešioti? Ir šiaip baisu dėl komplikacijų po kokių 10-20 metų... Dabar mano regėjimas apie -5. O beje, kaip regėjimas ir akių operacija susiję su gimdymu?
Atsakyti
as pries kelis metus konsultuotis buvau Vilniuje, tada istyrus pasake kad pirma operacija reiktu daryti del astigmatizmo, antraja - regejimo gerinimui, nes pas mane ryskus astigmatizmas atseit, o akytes realiai tik -3.5 viena, kita -0.75. Bet irgi garantiju nedave kiek laiko be akiniu pabuciau, tad kol kas akiniuota ir vauikstau, nors noreciau, labai noreciau.. Kas is pazistamu pasidare, ir pries 4-8 metus, niekas dar nesiskundzia.
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
nu va ir as pasisvenciau operacija daryti ...negaliu pakesti akiniu , jauciu diskomforta.akinius nesioju gal 20 m pastoviai --trumparege esu .
ana rudeni susiradau klinikas kur daro , daviau uzklausima ir gavau atsakyma :" kai baigsit maitinti ir praeis 6 men tada atvaziuokite konsultacijai ".tai va moraliskai esu bais pakykleta ir po 2 men jau galesiu vaziuot i pirma konsultacija .taciau cia paskaicius g.gif baisoka daros ...mano -6 atrodo ax.gif
Atsakyti
Mes su vyru jau kiek daugiau kaip 3 metai po operacijos. Minusai palyginti nedideli buvo. Dabar 0, tfu tfu tfu, nors prie kompo kokias min. 10 val per diena... darbas, darbas, darbas. 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat esu trumparegė, tačiau mano minusas yra nedidelis, palyginus su jūsų minusais. Seniau nešiojau akinius, kurių baisiai nemėgau smile.gif po to sulaužiau juos netyčia, teko nusipirkti linzes. Oi kaip man buvo su jom blogai- akys nujautrėjo labai, perštėjo, kankino sausumas, tad operacijos laukiau kaip išganymo. Tačiau įsigyjus tinkamas linzes, persigalvojau dėl visko smile.gif Nešioju linzes iš silikono hydrogelio, akys tarsi aeruojamos pastoviai, jokios sausumo, perštėjimo. Šiuo metu mano linzės parinktos -2 ir -1,75 dioptrijų, tie skaičiukai pakankamai stabilūs (tfu tfu tfu) Tiesa, po antro gimdymo kažkaip labiau pasilpo akys, bet gal jau atsistatė...
Atsakyti
O aš vakar apturėjau lazerinę korekciją biggrin.gif Sakyčiau, iš fantastikos srities kažkas thumbup.gif . Tiesa, mano problema buvo astigmatizmas abiejų akių apie 10 laipsniu (ar ko ten). Nesiojau akinius nuolat arba linzes. Trumparegystė buvo maža (apie minus 1). Aišku, nežinau dar kaip bus po kelių metų, bet dabar euforija visiška. Niekaip nepriprantu, kad viską matau kuo ryškiausiai, o aš be akinių biggrin.gif .

Beje, per konsultaciją su chirurgu aš jį iškankinau apie visus matymus-nematymus tamsoje ir kitus minusus. Atsakymas buvo vienas - operacija atlikta blogai. Piešė ir aiškino kodėl. Svarbiausia - nebijokit, klauskit. Jei jaučiat, kad gydytojas ne prie širdies, eikit pas kitą. Jūsų akys, tad turit teisę rinktis.

P.S. jei kam įdomu kas, kur, kaip - mielai atsakysiu mirksiukas.gif .
Atsakyti