Labutis visoms mamytems. Kadangi turite daugiau patirties uz mane - prashau patarti, ka daryti... Pradejom vesti maziu i lopseli, viskas lyg ir gerai - ir aukletojos mielos, ir vaikuciai faini, o vat musishkis verkia, ir negali atsiplesti.... Palikau as ji verkiant, aukletojos ramino, kad viskas bus gerai, kad visi is pradziu verkia, kol ipranta, o man taip shirdi skauda, negaliu nieko nedaryti.... Nors imk ir vaziuok pasiimti...
Ir manau, verkia ne del to, kad jam nepatinka - pribego mergaite, paeme ji uz rankos, jis kaip ir noriai eitu kartu zaisti, ale mano rankos nepaleidzia. kol esu - viskas gerai, kai suprato, kad isheisiu, pasipyle asharos...
Kaip elgtis? Ar tikrai vaikai, ishejus mamytei, apsipranta, ir uzhsiima zaidimais, ir neberkia? Nes as dabar isivaizduoju, kad taip ir bliaus tas tris valandas iki pietu, kol pasiimsiu...
QUOTE(Ysatis @ 2008 05 13, 10:01)
Kaip elgtis? Ar tikrai vaikai, ishejus mamytei, apsipranta, ir uzhsiima zaidimais, ir neberkia? Nes as dabar isivaizduoju, kad taip ir bliaus tas tris valandas iki pietu, kol pasiimsiu...
Na, gal ne visi, bet didžioji dauguma vaikų tikrai nurimsta. Jei labai neramu, skambtelk auklėtojai, kaip sūnutis jaučiasi. Arba nelauk tų trijų valandų ir pasiimk po valandos ar dviejų, kitą dieną paliksi ilgėliau. O, svarbiausia, pati nusiramink, pasakyk sau, kad Tavo vaikui lopšelyje bus viskas gerai, ne šiandien, tai rytoj.
QUOTE(Ysatis @ 2008 05 13, 10:01)
Ar tikrai vaikai, ishejus mamytei, apsipranta, ir uzhsiima zaidimais, ir neberkia? Nes as dabar isivaizduoju, kad taip ir bliaus tas tris valandas iki pietu, kol pasiimsiu...
Kaip kas...

Iš patirties sakau, kad tokia adaptacija trunka apie 2 savaites. Pasistenkit per tą laiką nepraleidinėt lankymo dienų. Kuo daugiau mėtysitės tarp darželio ir namų, tuo sunkiau bus priprast.

QUOTE(jėga @ 2008 05 13, 10:10)
Kaip kas...
Bet dažniausiai vaikas verkia tol, kol mama išeina. Ne šiaip sau sakoma, kad prie darželio sunkiau pripranta mamos, nei vaikai
Taigi, kol nenusiraminsi pati, nesitikėk ramybės ir iš vaiko.
Iš patirties sakau, kad tokia adaptacija trunka apie 2 savaites. Pasistenkit per tą laiką nepraleidinėt lankymo dienų. Kuo daugiau mėtysitės tarp darželio ir namų, tuo sunkiau bus priprast.

Sutinku

QUOTE(ČIČI @ 2008 05 13, 10:19)
Nu ne, aš taip greit nepalikau

Aciu, mamytes.
Uzdariau grupes duris ryte, ir apsiverkiau - girdziu, kaip zviegia vaikas, o asharos tik byra... Tiesa, paskui po poros minuteliu uztilo...
Zinoma, gal vaikas ir jaucia, kad man paciai neramu, ir labai jau as neuztikrintai ji raminau, kad viskas bus gerai, nes pati toli grazu nejauciu tos ramybes... Apie palikima miegucio tai dar net negalvoju - gal kai nebesikabins i mane ryte rankomis ir kojomis, tada ir prashysiu aukletoju bandyti migdyti - o jei bus labai blogai -skambteleti man, kad pasiimciau...
Cia kazkas sake, kad galiu pasiskambinti aukletojai - ar turejote omeny, kad prashyti jos mobilaus, ar kiekvienoje grupeje yra telefonas???
Uzdariau grupes duris ryte, ir apsiverkiau - girdziu, kaip zviegia vaikas, o asharos tik byra... Tiesa, paskui po poros minuteliu uztilo...
Zinoma, gal vaikas ir jaucia, kad man paciai neramu, ir labai jau as neuztikrintai ji raminau, kad viskas bus gerai, nes pati toli grazu nejauciu tos ramybes... Apie palikima miegucio tai dar net negalvoju - gal kai nebesikabins i mane ryte rankomis ir kojomis, tada ir prashysiu aukletoju bandyti migdyti - o jei bus labai blogai -skambteleti man, kad pasiimciau...
Cia kazkas sake, kad galiu pasiskambinti aukletojai - ar turejote omeny, kad prashyti jos mobilaus, ar kiekvienoje grupeje yra telefonas???
QUOTE(Ysatis @ 2008 05 13, 12:04)
Aš paprašau auklėtojų mobilaus, bet mamos minėjo, kad kituose darželiuose ir grupėse telefonai yra.
QUOTE(jėga @ 2008 05 13, 10:23)
Nu ne, aš taip greit nepalikau
Tegul pirma aplamai pripranta prie naujos aplinkos, o paskui jau prie "žaidimo taisyklių"
Juk po to, kai jis jau apsipranta su grupės atmosfera, susidraugauja su vaikais, auklėtojomis, jam pačiam darosi įdomu išbandyt viską, ką ir kiti vaikai. Tame tarpe ir darželio lovą 

O aš palikau po 2 ar 3 dienų, viskas buvo gerai.
QUOTE(Ysatis @ 2008 05 13, 12:04)
Apie palikima miegucio tai dar net negalvoju - gal kai nebesikabins i mane ryte rankomis ir kojomis, tada ir prashysiu aukletoju bandyti migdyti - o jei bus labai blogai -skambteleti man, kad pasiimciau...
Būtent

Dėl palikimo miegoti, tai tik mano nuomonė. Dovydą palikau trečią dieną, o Aistę antrą dieną ir viskas buvo gerai
Vaikai yra gudrūs, jei pajus, kad mama jį pasiėmė dėl to, kad jis nenorėjo eiti miegoti, tai kitą dieną vargu ar kas jį paguldys

QUOTE(ČIČI @ 2008 05 13, 13:46)
Vaikai yra gudrūs...
Vat būtent, kad gudrūs - manoji nepageidauja pasilikti miegot, nes, matote, man tai į darbą nereikia

QUOTE(Dilma @ 2008 05 13, 13:59)
Vat būtent, kad gudrūs - manoji nepageidauja pasilikti miegot, nes, matote, man tai į darbą nereikia 

O saviškės aš net neklausiu, ar nori. Yra žodelis "reikia".