Įkraunama...
Įkraunama...

natūralus gimdymas

QUOTE(dange @ 2008 07 23, 15:25)
Ne visai  ax.gif  Tiek šlaplės, tiek tiesiosios žarnos atsidarymas/užsidarymas yra realizuojamas per skersaruožius raumenis, tuo tarpu gimdos kaklelyje yra lygieji raumenys.Galėčiau sutikti, kad stresas turi įtakos gimdymo veiklai, tačiau stebuklingame užsidaryme greičiausiai buvo ne stebuklas, o matavimo klaidos  mirksiukas.gif


Butent. drinks_cheers.gif

Sazha, o pribuveja kartu vaziavo i ligonine? (gali neatsakyti... smile.gif ). O kaip ji paaiskino savo atsifutbolinima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 23 liepos 2008 - 15:01
QUOTE(shantal @ 2008 07 23, 12:46)
As tai pries gimstant pirmam vaikui, apvaziavau visas ir issirinkau, kur man jaukiausia. O kai gimdziau antra ir papuolem i ta kaip raset "nesaugumo ir nejaukumo didelėj šaltoj gimdykloj". o mums jinai buvo jauki ir prisildyta, net vyrui juokavau - -va namo sugrizom. Grynai psichologiniai dalykai.
-tai aisku jei pries tai butumet ligoninej apsilankiusi - -tai ir zinotumet kas yra ko nera ir ko reikia tiketis. Tada nera ir tokiu dideliu nusivylimu.



Tikrai, būtinai reikia apsižiūrėti-nemažai gimdymo namų organizuoja spec. kursus vietoj-pavedžioja po gimdyklas, parodo palatas..
Aš antrą kartą gimdydama irgi jaučiausi "sugrįžusi namo" mirksiukas.gif

Apie "skerdyklas", tai žiauriai pasenę duomenys-iš mūsų mamų laikų..
Jokių šaukštų nesivežėm į gimdymo namus-mistika schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 23 liepos 2008 - 15:14
QUOTE(svetima @ 2008 07 23, 16:13)
Jokių šaukštų nesivežėm į gimdymo namus-mistika schmoll.gif

Dabar bijau sumeluoti, bet man atrodo VGN neduoda. Aisku, jeigu pasakai, kad savo neturi - -tai zinoma, kad atnes. Bet as tai i visas ligonines, ar su vaikais guluosi, ar gimdyt vaziuoju - -visur savo ir irankius vezu. ir puodelius arbatai - kazkaip is ligonines nesinori valgyti.
Atsakyti
"Aš manau, kad gimdymas toks dalykas, kurį geriausia kuo greičiau pamiršt ir gyvent sau toliau..iki kito gimdymo, o geriausia, kai jau žinai, kad savo "atgimdei""
nezinau, kuri paraset ir kurios paskui pritaret - bet jums sitaip manancioms, cia tikrai nereiketu diskutuoti. Greitu ir lengvai pamirstamu gimdymu skyreli galit isteigti, jei esamu nepakanka. Ten ir romanus apie karjera besirupinancios moters bandymus suderinti VISKA galesit aptarti. Piktybiskai lendate cia? Persasi vienintele isvada - rupi, ar tik nesibaigs "naturalistems" blogai (tai yra primityvus bobiskas smalsumas, dar vadinamas pletkinimu). Arba - visgi itariate, kad yra kazko gero tame "naturalizme" ir verta dar jame pasiknaisioti... Tai jei norite nuosirdaus pokalbio tai nepulkite, isklausykite, skaitykite...

Sazha! sveikinu! gaila, kad teko vykti ligoninen. Kita karta linkiu to isvengti.

Vataipva - na ir nustebinai mane. Jauciu, kad ir mane PSEUDOnaturaliste vadini. As galvoju, kad gimdymo ir gyvenimo budas yra neatsiejamai susije ir mes jau savo gyvenimu pasirenkame, kaip gimdysime. Todel niekada negimdziusios naturalistes ar tik viena vaika naturaliai pagimdziusios naturalistes yra, mano akyse, lygiai vienodai geros naturalistes, kaip ir 3 vaikus pagimdziusios. Jeigu jos visu savo gyvenimu propaguoja naturaluma. Ir jei jums rupi ekologija (na kuom gi pakeisti sita zodi...) - tai kaip galima rupinti viens maisto sudetimi ar energijos saltiniais, galvojant, kad vaiko gimdymas gali buti technologiskai valdomas?
na tiesiog nesuprantu jusu alpha ir akva. Ir jums pritarianciuju. Siulau nebelieti cia pagiezos.

As tikiu, kad jei medikai nemeluotu sau ir isdristu buti atviri iki galo - jie pripazintu, kad dauguma gimdymu jie be reikalo "valdo". Pabandykite isklausti savo seseru, broliu ir kitu artimai pazistamu mediku. Tikiu, kad tokiu "ispazinciu" butu. Kovoti su tuo "valdymu" ir dar gimdyti yra tiesiog sunku moteriai, kuri nenori buti valdoma. Mes norime alternatyvos. O viska reglamentuoti ir delioti i lentyneles tikrai neverta. Toms, kurios nori gimdyti savo jegomis, kaip tik tai ir nerupi. Ne licenzija lemia pasitikejima.

Ir vistiek galvoju, kad kur begimdytume - uz vaikeli atsakome MES PACIOS. Pasirenkame pagalbininkus, aplinka ir ka tik galime. Taciau atsakomybes nukrauti kitiems neturetume. Gimdymas ir Motinos darbas. Suversti kalte apsizioplinusiai gydytojai gal ir lengva. Bet tai nepalengvins jusu atsakomybes, net jei bijote sau tai pripazinti.
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2008 07 23, 16:37)
Vataipva - na ir nustebinai mane.


atrašau tau į AŽ mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2008 07 23, 16:22)
Dabar bijau sumeluoti, bet man atrodo VGN neduoda. Aisku, jeigu pasakai, kad savo neturi - -tai zinoma, kad atnes.


Tiesa. O zinote, kodel neduoda? Todel, kad moterys isvagia. biggrin.gif Kai vienai gydytojai pasakiau, kad ruosiuosi trecia gimdyti valstybineje ligonineje, tai pasiule pagalvoti apie Baltijos Amerikos klinika, nes, jos zodziais, valstybinese gali negauti vienvietes palatos, o tada loterija - su kuo gulesi, o kontingentas ten nenuspejamas. Ne visos laimingos gerietes mamytes...BAK atmeciau del to, kad neturi pakanakamai irangos ir personalo ekstra atvejams. geriau jau profu profai su geriausia aparatura ir pilkomis sienomis, nei gelytes-fintiliukai ir irangos/personalo trukumas. Na, man pasiseke VGN ir si karta- negavau vienviete, nes gimdymu skaicius sia vasara rekordinis... Bet gulejau su nuostabia motera, uz kurios meile higienai ir kulturai galejau atleisti didziausia kada nors mano girdeta naktini knarkima. lotuliukas.gif

QUOTE(aldyte @ 2008 07 23, 16:37)

nezinau, kuri paraset ir kurios paskui pritaret - bet jums sitaip manancioms, cia tikrai nereiketu diskutuoti. Greitu ir lengvai pamirstamu gimdymu skyreli galit isteigti, jei esamu nepakanka. Ten ir romanus apie karjera besirupinancios moters bandymus suderinti VISKA galesit aptarti. 


Na joo- jei gimdai su epiduru, tai terupi tau karjera, o vaikai numesti auklems. blink.gif Tiesa, dar tarp koju kazkas vyrisko... Ir sexas tik prasteja ir prasteja...

Na idomi saviguoda. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2008 07 23, 14:46)
Del skonio nesigincijama. Ir del lovos minkstos - -tai aisku jei pries tai butumet ligoninej apsilankiusi - -tai ir zinotumet kas yra ko nera ir ko reikia tiketis. Tada nera ir tokiu dideliu nusivylimu.

Ir ką gi daryti, jei man vis viena gimdant reikia minkštos lovos ir krūvos pagalvių?.. Atsivežt savo, žinant, kad nebus?.. Kas iš to ėjimo ir žiūrėjimo - tuos pačiuos gimdymo namuos gimdyklos labai skirtingos - kaip papult į tą, kuri "šilčiausia"? O jei atsitiks taip, kaip mums: Raudonajam kryžiuj, kur mes nuvažiavom pirmiausia, vietų nebuvo doh.gif Tada jau beldėmės į Tyzenhauzų duris.
Ne, įrankių nebuvo, nė puodelių. O per kursus tą pasako?.. Ir jei per natūralisčių kursus taip baisiai būtų piešiamos ligoninės, gal būčiau buvus informuota... Dievui garbė, kad galėjom išpirkt nakvynę vyrui - nereikėjo su niekuo dalintis palatos, o jis man galėjo visokeriopai padėt.
Apie vieną personalo pamainų iš viso geriau patylėt... Buvo pora akušerių, kurios sugebėjo mažei bambytę tiesiog lovoj sutvarkyt, visaip man pagelbėjo, patarė, gyrė, kad šauniai laikausi... O štai pirmą popietę įžygiavo matrona ir pareiškė: kūdikį ant stalo! Vyras kaip tik buvo išlėkęs į parduotuvę...Kėliaus gal penkias minutes - vaistų poveikis buvo jau praėjęs, plėšte plėšė visą kūną, - o ji stebėjo sau... Atsikėliau, nurengiau, po minutės aprengiau, vėl atsiguliau. O kaip ta pati matrona mane stengės įtikint atiduot vaiką dar vienai nakčiai, nes aš nesusitvarkysiu!! Mat, nesusitvarkymo atveju, matyt, galėjau prašyt jos pagalbos... unsure.gif
Mama manė, kad įprotis įbėgus suleist vaistų užpliekst vidurnaktį šviesą, kai ten jau sumigę žmonės, dingo su sovietmečiu, kaip ir ne pastatyt, o mėtyt šiukšliadėžes, deja... et... O būčiau nuoširdžiai norėjus pakeist savo nuomonę apie ligonines.
Alfa, pribuvėja mus nuvežė į ligoninę, o kodėl būtų turėjusi likt ten su mumis?.. Mums net lašinės su fiziologiniu skysčiu, ar kuo ten, atsisakyt nenorėjo leist, o tu įsivaizduok - išsilaipinam su savo pagalbininke. Dėl kaklelio užsidarymo nenoriu dabar ginčytis, tik kaži, ar žmogus, su 700 priimtų kūdikių "sąskaitoje' bedaro "matavimo klaidas"..
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2008 07 23, 20:35)
Dėl kaklelio užsidarymo nenoriu dabar ginčytis, tik kaži, ar žmogus, su 700 priimtų kūdikių "sąskaitoje' bedaro "matavimo klaidas"..


O kiek jos sakaitoje numestu pusiaukeleje gimdyviu? rolleyes.gif

Beje, tas skaicius visai neispudingas. Paprasta gydytoja tiek priima per pusmeti. Ir priima visokius - ir po komplikuotu gimdymu, ir Cezarinukus... Ir ne vieno nepameta, nepasiplauna, jei sudetinga situacija susiklosto... Neatsirinkineja tik nekomplikuotu gimdymu. rolleyes.gif

Tao gal tikrai nesigincykim, bo isisiubuotu kalbos apie nekuriu veikeju kompetencija.

Beje, jei ji jaustusi profesionale, tai negeda jai butu uzeiti kartu, perduoti jus gydytojui ir kompetentingai papasakoti apie gimdymo eiga. Ne eilem, o med. terminais. rolleyes.gif O cia- nueta gimdyve aiskintis, kiek jai cm atsidare, kas nutiko, kad teko lekti i ligonine. Kiek pamenu, tai gimdyve nesijaute labai gerai, kai i ligonine vaziavo... O gal pribuveja staigiuoju budu apmoke Jusu vyra pribuvejiskos profesijos ir perdave jam igaliojimus bei atsakomybe lydint sukomplikuota atveji pas profus?
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2008 07 23, 20:35)
Ir ką gi daryti, jei man vis viena gimdant reikia minkštos lovos ir krūvos pagalvių?..

Zinai, Sazha, as irgi tuos pacius kursus baigiau,itariu kad tuo pacius, nes nedidelis cia Vilniuj pasirinkimas. Ir maciau, kiek gimdymu namuose baigiasi vaziavimu i ligonines, deja... Svajojau pati gimdyti namuose, bet pamaciau, kad siuo metu Lietuvoje gimdymai namuose - -tai ne Ragnez aprasytas skandinaviskasis modelis. Todel, nusprendziau, kad man mano ir kudikio saugumas yra svrabiau nei minksta lova su kruva pagalveliu. (Nors man niekad ir tokios lovos ir nereikejo g.gif).
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 23, 20:19)
Beje, jei ji jaustusi profesionale, tai negeda jai butu uzeiti kartu, perduoti jus gydytojui ir kompetentingai papasakoti apie gimdymo eiga.

O ką pasakoti apie gimdymo eigą? Apie penkiasdešimt "bevandenių" valandų? Nejuokink doh.gif Nepagrįstai vadini mano gimdymą SUkomplikuotu. Tiesiog nesidarė kaklelis, o galvytė pasisuko (tą labai aiškiai patvirtino gydytojas) jau ligoninėj - kodėl, Dievas žino. Esant teisingai jos padėčiai, po oksitocino dozės būčiau pagimdžius pati, kad ir didžiuliuose skausmuose... Ir lėkte nieks nelėkė į ligoninę - tiesiog nuvažiavom pasitarę. Gimdyvė jautėsi gerai - tik po poros parų sąrėmių buvo pavargus. Nepaisant to, mes dar visą dieną gimdėm ligoninėj... Taip kad nereikia eilinį kartą paišyt velnio tokio juodo, koks jis nėra. Tiesiog jaučiuos padarius viską, ką galėjau, kad mano vaikas gimtų. Ir man tai svarbu. Ligoninėj man niekas nebūtų davęs tiek laiko.
O ginčytis nesiginčysiu ne dėl kompetencijų - jomis nė kiek neabejoju, o dėl gimdos kaklelio veiklos principo.
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2008 07 21, 12:37)
Praeita savaite perskaiciau labai gera knygele  Jennifer Weiner "Mazieji zemes drebejimai". Mielos ekologiskai naturalios ir dar negimdziusios busimos mamos, nepatingekit perskaitykit sios knygos 165-170 psl. Labai graziai parasyta apie nora naturaliai gimdyti ir kas is to isejo  4u.gif


biggrin.gif Skaičiau šią knygą kažkada - šmaikštus ir nuoširdus stilius, subalansuota nėščioms ir šviežioms mamoms smile.gif


Atsakyti
pacituosiuu pati save
QUOTE
na gerai, o ar daug gydytojų gali leisti gimdvybei pasirinkti gimdymo pozą. Kol saremauji (ir gimdymas eina pakankamai greitai ir sklandžiai), tai taip, gimdai kaip nori, o kai reikia stumti - tada jau pasirinkimo kaip ir nera ax.gif Ar daug gydytojų lt leistų man pagimdyti taip, kaip aš gimdžiau kgn?

tai kodėl man vėl niekas neatsakė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 28 liepos 2008 - 21:53