Įkraunama...
Įkraunama...

natūralus gimdymas

QUOTE(flight @ 2008 07 01, 13:51)
O kai nesupranta, tai...tik padidina apsisprendusių gimdyti namuose skaičių...


drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(in petto @ 2008 07 01, 14:13)


drinks_cheers.gif Jo, geriau jau tokios moterys butu nuoseklios savo panieka profesionaliai medicinai ir namuose gimdytu, o neuziminetu vietu moteru, kurios pasitiki civilizacija. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 01, 14:41)
drinks_cheers.gif Jo, geriau jau tokios moterys butu nuoseklios savo panieka profesionaliai medicinai ir namuose gimdytu, o neuziminetu vietu moteru, kurios pasitiki civilizacija.  drinks_cheers.gif

Norint pagimdyti natūraliai (apie ką tema) svarbiau yra pasitikėti savimi.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 01, 16:41)
drinks_cheers.gif Jo, geriau jau tokios moterys butu nuoseklios savo panieka profesionaliai medicinai ir namuose gimdytu, o neuziminetu vietu moteru, kurios pasitiki civilizacija.  drinks_cheers.gif


drinks_cheers.gif Galbūt visa mūsų medicinos sistema to ir siekia, tik labai jau nenuosekliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2008 06 29, 22:53)
Aš irgi už natūralų gimdymą 4u.gif
Bet ne namie.
Tai tiek. O dabar ko norėčiau per kitą gimdymą:
1. Kad mudu su vyru galėtume per sąrėmių laiką būti vieni, o gydytojas vis ateitų pažiūrėti, kaip mums sekasi. Ir jokių bambančių akušerių.
2. Kai norėsiu, ir jei bus galima, pasėdėti vonioj.
3. Vyras galėtų įsinešti maisto, nes anąkart vargšiukas prisikentėjo.
4. Kad galėtume užsidegti žvakutę, ar smilkalą kokį, kad jei skaudėtų galėčiau pažiūrėt į ką nors įdėmiai, susikaupti.
5. Kad kai reikėtų stumti su gydytoju pažiūrėtume, kaip man patogiau. Galbūt atsisakytume tos klasikinės pozos ant nugaros.
6. Kad kai vaikiukas gims, man jį/ją duotų prisiglausti ir su juo/ja pasisveikinti.
7. Ir mūsų daugiau neatskirtų.
8. Palatoje po gimdymo būčiau viena ir būtų galimybė mano vyrui pasilikti nakvoti su mumis, jei norėtume.
9. Jauki, namus primenanti aplinka.
Aišku visi šie pageidavimai, jei gimdymas bus sklandus. Jei kils kokia grėsmė nors vienam iš mūsų, norėčiau, kad gydytojas imtųsi to, ko reikia.
Mamytės, ką man patartumėt? Kur gimdyti, su kuo tartis?

Viskas labai suprantama, pasakykit, kuri moteris bent vieno punkto is cia pamineto nenoretu?
Deja, Puccha, kai kuriu dalyku, galiu galva guldyt dykai sunkiai ausi, o pasakojai, kad kysio nedavei. Va tau ir kompleksinis ligonines ,,paketas" nemokamai buvo suteiktas.
Kas del palatu, tai gali gauti ja atskira, jei yra vietu - paprastai tai ir daroma. Deja, kai daug gimdymu toje ligonineje - niekur nedingsi, ir net negali supplanuoti tokio dalyko.

QUOTE(alfa159 @ 2008 06 30, 09:48)
Beje, tarp gydytoju jau yra terminas- internetines naturalistes.... doh.gif

Taip yra, galiu teikti kaip medikas, nors visai nesusijusi su gimdymo medicina, kad medikai daznai papostringauja apie ,,kvailus" zmones, kurie pagal internta ir ligas diagnozuojsi ir patys jas gydosi.
Bet, mano nuomone, cia tik dalis tiesos, nes, aisku, visko negali ,,bandyti ant saves". O protingai, tai labai naudinga pasinaudoti taip gauta gauta informacija mirksiukas.gif

QUOTE(Puccha @ 2008 06 30, 10:36)
Ragnez, kad aš kaunietė. Mane prižiūri labai miela gydytoja J.Banevičienė, jau antro vaikiuko laukiuosi, lankausi pas ją ir esu patenkinta 4u.gif Ji dirba krikščioniškuose GN ir kiek žinau priiminėja gimdymus.

Kiek zinau, turi rinktis taip - jeigu patinka kuri nors ligonine - renkiesi toje ligonineje patinkanacia gydytoja.
Arba atvirksciai, jei patinka kuri nors gydytoja/akusere, nori nenori turesi gimdyti toje pacioje ligonineje kur ji dirba.
I tas ligonines, kuriose nedirba niekas nevaziuoja priiminet gimdymu.
Tad lieka trecias variantas: gimdai namuose (savo jaukioje saugioje aplinkoje) ir bandai pasikviesti tau patinkanciagimdymo priemimo komanda.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 01, 15:41)
drinks_cheers.gif Jo, geriau jau tokios moterys butu nuoseklios savo panieka profesionaliai medicinai ir namuose gimdytu, o neuziminetu vietu moteru, kurios pasitiki civilizacija.  drinks_cheers.gif



Jo, jei tik pabandysit atsisakyti epidūro, tai ne tik internetine natūraliste pakrikštys, bet ir į namus gimdyti išsiųs, idant nedemonsturotumėt paniekos profesionaliai medicinai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 02 liepos 2008 - 06:38
Kyla tik vienas klausimas: kas per Klasikinė poza ant nugaros? Kam ji reikalinga ir kuo gera? Kad patogu medikams toli gražu ne viskas. Kūdikiui visai nepatogu. Gimdyvei irgi.
Staiga ir kitas: negi naujagimis vis dar laikomas ligoninės, o ne mamos nuosavybe?
O dėl neestetiško natūralumo? Negi visos gimdyvės turi laikyti rankose pudrą, tušą ir lūpdažį, galvodamos tik apie tai kaip atrodo? Gi galvoti reika apie naują gyvybę, ne SPA kurortus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cabra*urbana: 02 liepos 2008 - 06:59
QUOTE(flight @ 2008 07 02, 07:38)
Jo, jei tik pabandysit atsisakyti epidūro, tai ne tik internetine natūraliste pakrikštys, bet  ir į namus gimdyti išsiųs, idant nedemonsturotumėt  paniekos profesionaliai medicinai  biggrin.gif


Flight, Tu perskaitai tai, ka pati noretum isvysti. Nieks nepuola moteru, kurios nori gimdyti naturaliai. Ir jei ateina mergica su nuostata gimdyti naturaliai, jai elgiasi civilizuotai, tai medikai tikrai per rievarta jai nekisa epiduro, padeda gimdyti natraliai. Nervina tokios, kurios ateina su kategoriska nuostata- jau jus, rupkes-zmogzudziai, tai man savo praklianto epiduro neikisit, bo as pasiskaiciau flight, tai daba jau zinau, kad vaikus koliecina tas jusu epiduras; tai jokiu budu man prasyciau net neuzsimint apie epidura, kas bebutu, nes AS AS AS viska zinau geriau, bo turiu interneta, che.

Vat apie tokius atvejus kalbu. Tokiai tai tikrai neduociau epiduro, bo natura tokia- garantija, bus nepatenkita viskuo, nes atvaziuoja su isankstine nusotata pries medikus. Su tokia po gimdymo laukia daugkartiniai pasimatymai teisme... doh.gif

Beje, paziurejau atsiliepimus apie medikus. Mano akusere buvo ko gero labiausiai SM isgirta motera. Isgirta visu SM lankytoju. Padejusi gimdyti ir be nuskausminimo, ir su nuskausminimu.

Beje, norit, pasakysiu naujiena- naturalus gimdymas mediku ir viso civilizuoto pasaulio yra vadinamas vaginalinis gimdymas. Jis gali buti tiek nuskausmintas, tiek nenuskausmintas. Gana graudziai atrodo, kai tiek neigiat nuskausminima, kad net atimat is jo teise vadintis "naturaliu". O tai kaip mes tuos vaikiukus pagimdom su epiduru, manote?- per bamba kiba? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 02, 10:13)
Nervina tokios, kurios ateina su kategoriska nuostata- jau jus, rupkes-zmogzudziai, tai man savo praklianto epiduro neikisit, bo as pasiskaiciau flight, tai daba jau zinau, kad vaikus koliecina tas jusu epiduras; tai jokiu budu man prasyciau net neuzsimint apie epidura, kas bebutu, nes AS AS AS viska zinau geriau, bo turiu interneta, che.


Supratau, tikrai sunku turėtų būti medikams, jeigu ateinama su tokia nuostata. Gaila, aišku, jei tokių atvejų pasitaiko. Vis tik manau, kad ne ką rečiau, o matyt, ir dažniau pasitaiko ir priešingų, kai medikas priima moteriškę su nuostata "tu, nieko nežinanti neišmananti, tylėk, neklausinėk ir klausyk manęs, bo tik AŠ AŠ AŠ čia viską žinau ir viskam vadovauju, AŠ čia svarbus, o tu kas tokia? "

Temos pavadinimas gal ne visai tikslus, gal reikėtų pervadinti į "gimdymas be intervencijų". Nes apie tai čia kalbame.

O šiaip jau esu rašiusi, kad ne(be)su taip kategoriškai prieš nuskausminimą. Bet va kai gimdymas su nuskausminimu, skaitinėjant spaudą ir nekimbant prie vyro paliekamas kaip vienintelis civilizuotas variantas, o visi kiti..tokie laukiniai, nekultūringi, neetiški ir kt., tai ir norisi mestelti kokią atsakomąją pašaipėlę. Taip gynybiškai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 02 liepos 2008 - 09:53
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 02, 09:13)
Beje, norit, pasakysiu naujiena- naturalus gimdymas mediku ir viso civilizuoto pasaulio yra vadinamas vaginalinis gimdymas.

Tikrai kad naujieną pasakei. Nežinau, apie kokio civilizuoto pasaulio medikus kalbi, bet mano rastas pirmas pasitaikęs internetinis šaltinis http://www.slicksurf...-childbirth.htm sako štai ką:
Natural Childbirth
MeSH ID: M0014519
DEFINITION: Labor and delivery without medical intervention, usually involving RELAXATION TECHNIQUES.

Vertimas (grubus):
Natūralus gimdymas
Apibrėžimas: Gimdymas be medicininio įsikišimo, kurio metu paprastai naudojamos ATSIPALAIDAVIMO TECHNIKOS.
Deja, moterys, galvojančios, kad natūraliai pagimdė skatinamųjų ir nejautros pagalba, klysta. Lietuviškai sakant, jei pagimdei "per apačią" - be CPO, tai dar savaime nereiškia, kad pagimdei natūraliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazha: 02 liepos 2008 - 14:32
Tad natūralus gimdymas yra tas, kai kieno požiūriu, atgyvenęs, XXI amžiuj nebereikalingas, necivilizuotas ir nekultūringas vaginalinis gimdymas, kur pačios moters kūnas, siela bei dvasia (judesiai, pozos, kvėpavimas, koncentracija, balsas, vaizduotė, saviįtaiga, gal ritualai, maldos, etc.) yra vieninteliai "įrankiai" gimdymui palengvinti, kartais, jei tai priimtina, pasitelkiant masažus, vandenį ar pan., t.y., priemones minėtų "įrankių" atliekamai veiklai sustiprinti, ją paskatinti.
Ir natūralaus ar nenatūralaus gimdymo pasirinkimo nereikia nei gėdytis, nei tuo didžiuotis. Na, yra kaip yra - visi žmonės turi savų PRIEŽASČIŲ... Tik va meluot sau ir kitiem gal nereiktų.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2008 07 02, 09:49)
dažniau pasitaiko ir priešingų, kai medikas priima moteriškę su nuostata "tu, nieko nežinanti neišmananti, tylėk, neklausinėk ir klausyk manęs, bo tik AŠ AŠ AŠ čia viską žinau ir viskam vadovauju, AŠ čia svarbus, o tu kas tokia? "

Kam taip nė karto nebuvo, pakeliam rankas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2008 07 02, 14:49)
Kam taip nė karto nebuvo, pakeliam rankas  blush2.gif

Ranku misko nera lotuliukas.gif
Gerai cia suskelei lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti