Įkraunama...
Įkraunama...

natūralus gimdymas

QUOTE(Arven @ 2008 06 28, 11:56)
Paskaityk, net gi cia SM kazkurioj istorijoj aptrasyta, kaip iskrito virkstele ir buvo spetas padaryt cezario pjuvis ir isgelbetas naujagimis. Po to, kai tai atsitinka, vaisiui gyventi lieka 5-10 min.

ir būtent iškrito kai gydytojai per anksti nuleido vandenys ax.gif
Atsakyti
Na, neatsimenu dabar, kodel ten reikejo nuleisti vandenis, bet deja kartais juos reikia nuleisti gimdymo skatinimui, jei pvz. tenka sukelti gimdyma anksciau, kad butu isvengta pavojaus vaisiui ar mamai (rezus konfliktas, hipertenzines bukles ir kt). Nu bet cia nesvarbu. Tema ne apie tai.
Tema yra naturalaus gimdymo ideju platinimui, kaip Sazha rase. Bent jau man diskusijos su jumis buvo naudingos ir idomios ir is dalies pakeite mano poziuri i kai kuriuos dalykus. Taip kad aciu 4u.gif 4u.gif
Ech, vis delto gaila, kad Lietuvoj maza salygu naturalesniam gimdymui, bet manau kad viskas keisis ateity. O su dabartiniu biudzetu, skiriamu sveikatos apsaugai ir jo panaudojimu, tai dar galima dziaugtis, kad situacija nebloga.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 06 28, 19:25)

Ech, vis delto gaila, kad Lietuvoj maza salygu naturalesniam gimdymui, bet manau kad viskas keisis ateity. O su dabartiniu biudzetu, skiriamu sveikatos apsaugai ir jo panaudojimu, tai dar galima dziaugtis, kad situacija nebloga.


tai kad naturaliam gimdymui kaip tik maziau "biudzeto" reikia negu medikamentiniam g.gif zinoma, siek tiek ironizuoju. manau, kad vis tik pirmiausiai viskas prasideda nuo poziurio, o tada jau ir salygos "atsiranda".
Atsakyti
Poziuriui ugdyt irgi lesu reikia - reikia ir gydytojus sviesti, siusti i stazuotes (neismoks gi is interneto) ir pacientes.
Dar vienas pavyzdys: Antakalny truksta gimdyklu, tai kartais gimdyma skatina tik del to, kad reikia greiciau jas atlaisvint. O daryt ner ka - tenka suktis...

Zodziu, pokyciu reikia kompleksiniu. Gera pradzia butu pradet viesas diskusijas apie tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arven: 28 birželio 2008 - 21:20
QUOTE(Alabama @ 2008 06 26, 20:03)
Sveikinu dar kart!
Va cia mano gimdyma aprasei-16 val. kankynes, pasibaige cezariu...

Dievuliau.. verysad.gif Linkiu, kad tau ir kitoms daugiau tokios padėties netektų patirti rolleyes.gif

QUOTE(Alabama @ 2008 06 27, 08:20)
Leticijai-
"Banga KULIKAUSKAITĖ:
„Gimdymas gali tapti pačiu sakrališkiausiu išgyvenimu“
Kai gimsta kūdikis, oksitocino moters organizme koncentracija, kelis kartus viršija tą kiekį, kuris būna, pavyzdžiui, lytinio akto metu. Taigi šis hormonas padeda ne tik pagimdyti kūdikį, bet ir patiriamas palaimos jausmas, hormoniniu lygmeniu. Kartu su palaimos jausmu, atsiranda ir fiziologiškai nulemtas prieraišumas ir meilė savo kūdikiui. O tai irgi be galo svarbu.
Kartais gimdymo skausmai dovanoja moteriai pačius sakrališkiausius išgyvenimus, kokius ji tik gali patirti gyvenime.

Štai ką, gaila, kai kurios moterys savu noru praranda tokią gamtos dovaną rikdamosi nebūtiną CPO. doh.gif

QUOTE(Arven @ 2008 06 27, 14:29)
Skausmas skausmu... nuo skausmo nemirstama.

Mirštama. Juk žinai pati, kaip medikė - skausminis šokas - kas do daiktas rolleyes.gif

QUOTE(Sazha @ 2008 06 28, 15:59)
Na, aš tai suprantu, jog natūralaus gimdymo metu natūrali poza yra ta, kuri MAN būtent TO gimdymo metu yra natūraliausia - iš MANO kūno ir vaiko pajautimo, o ne kai kažkas komanduoja, ar ne?..  g.gif

Taip būtent - niekas ir nesako, kad jeigu tau patogi poza ant nugaros - tai ji jau negera bigsmile.gif Nors čia turbūt buvo poza pusiau sėdom, ar ne? ax.gif

QUOTE(Arven @ 2008 06 28, 21:19)
Poziuriui ugdyt irgi lesu reikia - reikia ir gydytojus sviesti, siusti i stazuotes (neismoks gi is interneto) ir pacientes.

Reikia, bet dabar gi yra ir tų visokių programų, ir eiropos tų paramų įvairių, ypač studentam, tik važiuok ir tobulinkis, rink žinias. tereikia tik noro.
Nors, pasakysiu atvirai, mano sesuo bebaiginėdama KMU pasakė, kad universitetas duoda tik diplomą, bet neduoda žinių. Išvada, jei nenorėsi tobulėti - nepadės nei reformos biggrin.gif
Tai ką , Arven, viltys ir į tave dedamos kaip jaunos medikų kartos thumbup.gif
Va, o kad ligoninėse kartais būna perpildymas, ir gimdyvės nori nenori patiria didesnį/mažesnį diskomfortą, todėl sekančiam gimdymui jau renka informaciją apie naminius gimdymus..
Atsakyti
Aš irgi už natūralų gimdymą 4u.gif
Bet ne namie.
Pav. mano artimai draugei gimdymo metu pradėjo stoti jos mažiuko širdutė. Ir jos nestuke.gif nebuvo rizikingas ar t.t. Jei ji būtų sugalvojus gimdyti namie, dabar neturėtų savo mažiuko unsure.gif Teko staigiai daryt Cezario pjūvį.
Mano gimdymas buvo pakankamai natūralus, bet ne viskas man patiko. Aš trumpai papasakosiu apie savo gimdymą (pasistengsiu neišsiplėsti):
Mano vaikiukas vėlavo 12 dienų, todėl buvo nuspręsta pradėti gimdymą prakerpant vandenukus. Iš vakaro aktyviai palaipiojau laiptais, ir naktį man pradėjo maudenti, ryte išėjo kamštis, pasirodė šiek tiek kraujo, gimdos kaklelis prasivėrė 4 cm bigsmile.gif Mes nebuvom susitarę, todėl vandenis nuleido viena gydytoja, o gimdžiau pas kitą. Vandenis nuleidusi gydytoja man nuolat siūlė epidūrą, nors aš jo visai nenorėjau schmoll.gif O akušerė akivaizdžiai norėjo kyšio. Bet mano vyras, politikos mokslų studentas, yra nusistatęs prieš bet kokius kyšius gydytojams, todėl nieko nedavė. Prasidėjo sąrėmiai. Vėliau atėjo gydytojas pas kurį gimdžiau. Jis man liepė vaikščioti, kad geriau įsistatytų vaikučio galvutė ir gimdymas vyktų greičiau, atsiremti į stalą, pakvėpuoti. Atėjus akušerė pabambėjo, kad stalas nustumtas ir supratus, kad nėra pageidaujama su savo bambesiais pasišalino thumbup.gif taip ir nepasirodė iki pat gimdymo. Gimdykloje buvom tik mudu: aš ir mano vyras. Gydytojas ateidavo karts nuo karto pažiūrėdavo, kaip einasi, pajuokaudavo ir ramindavo, kad jei dar truputį pakentėsiu be epidūro, prileis vonią. Pasėdėjau valandą vonioj. Išlipus jau buvo 7 cm. Labai apsidžiaugiau. Toliau viskas vyko puikiai thumbup.gif iki pat 9cm, kai sustojo gimdymo veikla. Aš jau labai norėjau stenėt, todėl gydytojas suleido man skatinamųjų. Gimdžiau ant stalo, ant nugaros. Ir man kažkaip nesisekė stenėt labai unsure.gif niekaip nejaučiau, kaip čia reikia. Po to stūmėm kartu su gydytoju biggrin.gif , akušerė dar spėjo "pakirpti" nieko nepajaučiau tik pamačiau savo angeliuką, kad mes jau du atskiri žmogiukai wub.gif PO to pasirodė, kad plyšau giliai viduje ir mane siuvo. Vaikučio nepadėjo man ant krūtinės unsure.gif tik iš tolo grožėjausi, o taip norėjau prisiglaust wub.gif Mano gimdymas truko 8val ir 5 min. Po gimdymo mano vyras labai norėjo būti kartu su mumis, bet negalėjo, nes negavom atskiros palatos, o buvo jau vėlu vėlu. Mamytės, su kuria gulėjom kartu, mergytė labai verkė doh.gif kažkaip pavargau nuo to. Ir man pačiai būtų nesmagu buvę, jei mano mažiukas trukdytų kitai mamytei poilsį.
Tai tiek. O dabar ko norėčiau per kitą gimdymą:
1. Kad mudu su vyru galėtume per sąrėmių laiką būti vieni, o gydytojas vis ateitų pažiūrėti, kaip mums sekasi. Ir jokių bambančių akušerių.
2. Kai norėsiu, ir jei bus galima, pasėdėti vonioj.
3. Vyras galėtų įsinešti maisto, nes anąkart vargšiukas prisikentėjo.
4. Kad galėtume užsidegti žvakutę, ar smilkalą kokį, kad jei skaudėtų galėčiau pažiūrėt į ką nors įdėmiai, susikaupti.
5. Kad kai reikėtų stumti su gydytoju pažiūrėtume, kaip man patogiau. Galbūt atsisakytume tos klasikinės pozos ant nugaros.
6. Kad kai vaikiukas gims, man jį/ją duotų prisiglausti ir su juo/ja pasisveikinti.
7. Ir mūsų daugiau neatskirtų.
8. Palatoje po gimdymo būčiau viena ir būtų galimybė mano vyrui pasilikti nakvoti su mumis, jei norėtume.
9. Jauki, namus primenanti aplinka.
Aišku visi šie pageidavimai, jei gimdymas bus sklandus. Jei kils kokia grėsmė nors vienam iš mūsų, norėčiau, kad gydytojas imtųsi to, ko reikia.
Mamytės, ką man patartumėt? Kur gimdyti, su kuo tartis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puccha: 29 birželio 2008 - 22:53
jei vilniuje, tai sakyciau VGN. g.gif dar daug kas vaziuoja i trakus g.gif
o kas priziuri tavo nestuma? labai rekomenduociau visa nestuma lankytis pas ta gydytoja, kuri(s) priims gimdyma 4u.gif
Atsakyti
Tai kaip ten su oksitocino koncentracija kraujyje? Man leido oksitocina kaip skatinamuosius visa mano dirbtini biggrin.gif epidurini gimdyma. Nu nepajauciau jokio orgazmo. lotuliukas.gif Ramiai sau skaiciau Intelligent Life be palaimos ar sakraliskumo jausmu, prie vyro nesikabinejau... g.gif Bet paskaicius Bangos citata galima pagalvoti, kad tikrai gerai vaikus su skatinamaisiais gimdyti, bo jie gauna daugiau oksitocino... rolleyes.gif Tai stai kodel tie mano vaikai tokie saunuoliai gimsta... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 30, 07:42)
Tai kaip ten su oksitocino koncentracija kraujyje? Man leido oksitocina kaip skatinamuosius visa mano dirbtini  biggrin.gif epidurini gimdyma. Nu nepajauciau jokio orgazmo.  lotuliukas.gif Ramiai sau skaiciau Intelligent Life be palaimos ar sakraliskumo jausmu, prie vyro nesikabinejau... g.gif Bet paskaicius Bangos citata galima pagalvoti, kad tikrai gerai vaikus su skatinamaisiais gimdyti, bo jie gauna daugiau oksitocino... rolleyes.gif Tai stai kodel tie mano vaikai tokie saunuoliai gimsta... biggrin.gif



Neištvėriau, pasikartosiu - jei labai norite pasisakyti apie gimdymą su skatinamaisiais, epidūru, kirpimais ir kt. - tam tikrai yra užvesta daug kitų temų. Tai ir sėkmės jose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 30 birželio 2008 - 08:15
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 30, 07:42)
Tai kaip ten su oksitocino koncentracija kraujyje? Man leido oksitocina kaip skatinamuosius visa mano dirbtini  biggrin.gif epidurini gimdyma. Nu nepajauciau jokio orgazmo.  lotuliukas.gif Ramiai sau skaiciau Intelligent Life be palaimos ar sakraliskumo jausmu, prie vyro nesikabinejau... g.gif Bet paskaicius Bangos citata galima pagalvoti, kad tikrai gerai vaikus su skatinamaisiais gimdyti, bo jie gauna daugiau oksitocino... rolleyes.gif Tai stai kodel tie mano vaikai tokie saunuoliai gimsta... biggrin.gif

dirbtinis oksitocinas sukelia tik skausmą ir labai stiprius saremius
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 06 30, 09:49)
dirbtinis oksitocinas sukelia tik skausmą ir labai stiprius saremius


Kokį skausmą - taigi tam yra visagalis epidūras ! Gimdymo metu tereikia pasirūpinti įdomia literatūra, kad nenuobodžiauti, o vyras, kadangi prie jo kimbama nebus, tuo tarpu gali išlėkti pažvejoti. Moteriškė sau guli, epidūras veikia: nuskausmina ir lėtina gimdymo eigą, tada bac - skatinamieji, paskui čerkšt - prakerpam, jei reikia - opa, vakuumu ištraukiam (na negi kažkokiom viduramžiškom stangom trukdysi moteriškei skaityti, kai tiek mokslo pažangos? ), susiuvam ir vuolia, pažiūrėkit, kokį jums vaiką pagimdėm bigsmile.gif
Atsakyti
flight, matosi, kad kalba visiskai nepatyres ir nesimanantis zmogus. mirksiukas.gif Apie gimdtmo eigos letinima- visu pirma- briedu briedas. Klausk anesteziologu, o ne pribuvalku. Apie vakuumus- irgi, apie prakirpimus- bobuciu pasakos.

Man tai geriausia iliustracija- ta klykianti mergica gretimoj gimdykloj epiduro, kurio negavo, nes pati uzdraude duoti ji bet kokiu atveju. Net nezinau, kuo jai baigesi, nes finiso ten matyti nebuvo...Ir mano anesteziologes ir gydytojos komentarai ta tema... rolleyes.gif

Flight, o kaip cia gaunasi, kad daznu atveju vaikai po epiduru (Tavo vertinimu- traumuoti iki begalybes), tokie visai nieko gaunasi. smile.gif Ir mamytes jauciasi puikiai, ir vaikai grazus ir protingi, skaito ketveriu nesulauke, raso, skaiciuoja...O uzauge buna geranoriski optimistai, o ne bambekliai kokie... Mistika, nekitaip.

Gerai jau gerai, varykit ant nuskausmintu gimdymu. smile.gif Jei tai budas pasijausti kike virsesnei gyvenime, jei kitu nerasta- tai ka jau cia. Vis pramoga... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2008 06 30, 09:49)
dirbtinis oksitocinas sukelia tik skausmą ir labai stiprius saremius


Skamba neitikinanciai, svelniai tariant. smile.gif Stiprumas reguliuojamas vadinama "pompa", o skausmas- normalus saremiu skausmas, priklausomai nuo stiprumo. smile.gif o jei epiduras, tai jokio skausmo nema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 30 birželio 2008 - 09:30