Įkraunama...
Įkraunama...

natūralus gimdymas

o aš parašiau placentos doh.gif blush2.gif sorry, tikrai nusišnekėjau.... lotuliukas.gif

Taip, ir tavo atvejų aš tikrai net neplanuočiau gimdymo namuose ax.gif ligonines ir yra būtent tokiems komplikuotiems atvejams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 28, 09:08)
Natuke, ne placentos, o VIRKSTELES iskritimas. Iskritus virsktelei isgyvena nedaug...


Taip, bet virkštelė iškristi teoriškai gali bet kuriai moteriai bet kuriuo nėštumo momentu. O jei atsotogų metu kur kaime prie ežero?
Ar gulime ligoninėje visus 9 mėnesius dėl to "jeigu ką"?

QUOTE(alfa159 @ 2008 06 28, 09:08)
Butent del tokios gresmes man teko paguleti ligonineje savaite iki gimdymo. Mat mergina jau buvo tvarklingai apsivertusi, pasiruosusi gimimui. Nuejau eilinei apziurai termino diena. Ji vel skersa  blink.gif .


Dar neteko girdėti, kad naminiam gimdymui kas nors ruoštųsi su skersine ar nepastovia vaisiaus padėtimi blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Sazha @ 2008 06 28, 06:17)
Ir toks mano pareiškimas VGN, jaučiu, sukeltų visai ne noro padėt "jeigu ką" reakciją. Greičiau jau pasakytų - patys prisivirsit, patys ir srėbkit.


Tokiu atveju tikrai nepatarčiau atvirauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 28, 08:08)
Sakau, tas gimdymas- kaip loterija. O gimdymas namuose- tikra rusiska rulete. O gimdymas be nuskausminimo- loterija su Kalasnikovu prie smilkinio.  doh.gif

Aha, tai ypač įrodo dabartinė pasaulio demografinė situacja. lotuliukas.gif
Niekad nebuvau azartišku žmogum. Na, bent apie tai nežinojau...
Atsakyti
Kas dėl nuskausminimo, tai visai suprantu ir (jau biggrin.gif ) net palaikau tas, kurios prašosi epidūro. Po pirmojo naminio gimdymo mano galvoje, po ilgų pokalbių su angelais ir demonais, buvo likusios tik dvi frazės: "pagaliau tai baigėsi" ir "kokia buvau kvailė, kad negimdžiau su nuskausminimu". blush2.gif Antras gimdymas buvo visiškai kitoks - 9 cm atsidarymas, o aš...nieko nejaučiu bigsmile.gif Tai va su tokiu gimdymu būtų buvęs absoliutus absurdas naudoti epidūrą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2008 06 28, 09:00)
Taip, bet virkštelė iškristi teoriškai gali bet kuriai moteriai bet kuriuo nėštumo momentu. O jei atsotogų metu kur kaime prie ežero?
Ar gulime ligoninėje visus 9 mėnesius dėl to "jeigu ką"? 

Mane akušerė bandė gąsdinti virkštelės iškritimu, kai kalbėjom kitoje temoje minėto gyd privačiame priimamajame apie gimdymą namie. Nebuvau tokio atvejo svarsčiusi, bet iš to, ką ji papasakojo mane gąsdindama padariau tokią pat išvadą - virkštelė gali iškristi bet kuriuo momentu. Ir vienintelis būdas apsaugoti vaiką yra visą nėštumą (ypač antrąją pusę) reikia gulėti ligoninėje. Nes net nesiruošdama gimdyti namuose gali nespėti iki artimiausios ligoninės. Įdomu, ar ligoninėje spėtų apsižiūrėti, kad virkštelė iškrito? Ar reiktų nuolatinio stebėjimo?
Atsakyti
Paskaityk, net gi cia SM kazkurioj istorijoj aptrasyta, kaip iskrito virkstele ir buvo spetas padaryt cezario pjuvis ir isgelbetas naujagimis. Po to, kai tai atsitinka, vaisiui gyventi lieka 5-10 min.
Ir dar - niekur neskaiciau, kad virkstele gali iskristi bet kada... Ji iskrenta plysus vaisiaus dangalams. Didesne tikimybe, kad taip atsitiks pakartotinai gimdant, nes buna silpnesnis pilvo presas ir nesusidaro tvirta prigludimo juosta tarp galvutes ir dubens, taip pat kai yra sedynine pirmeiga, nes sedyne mazesne ir minkstesne uz galvute, kai yra daug vaisiaus vandenu ir t.t.
Ai, bendrai paemus, tai kas nori, gimdo namie, kad nori ligoninej. Jei viskas fiziologiska, tai nors ir miske - kad tik noro butu.
Tiesiog sita sprendima priimant reikia susitart su savim ir pasidomet gimdymu apskritai. Ir dar manau, kad jei gydytojai taip piestu nesistotu prie gimdyma namuose, tai sumazetu nprinciuju tai daryti skaicius, nes uzdraustas vaisius saldesnis.
Atsakyti
Ko cia sukilot? blink.gif Gimdykit savo vaikus kur tik norit, man tikrai tai simtas dvidesimt septintas reikalas man rupimu saraselyje. Bet vat isnesiojau tris, pagimdziau tris, ir ne vieno neturejau atliekamo. Todel pasirinkau saugiausia buda gimti mano vaikams. Aciu didelis PROFESIONALIEMS medikams, nes turiu sveikus mazylius ir esu gyva ir sveika pati. Nes be ju vienas mano gimdymas butu garantuotai baigesis mano mirtim- pats pirmas...
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 06 28, 11:56)
Ir dar manau, kad jei gydytojai taip piestu nesistotu prie gimdyma namuose, tai sumazetu nprinciuju tai daryti skaicius, nes uzdraustas vaisius saldesnis.

manau, kad jei gimdymai medicinos istaigose vyktu moterims palankesnemis aplinkybemis, jei medikai su gimdyvemis bendrautu zmoniskai, o ne "is auksto", jei butu palankesne nuostata "naturalaus gimdymo" atzvilgiu ir tt., moters nebutu priverstos ieskoti alternayvu.
nemanau, kad kas nors renkasi gimdyma namuose vien del to, kad "maistauja" pries draudima ar yra adrenalino megejai g.gif

pries pora metu intensyiai domejausi ivairiomis gimdymo galimybemis. radau informacijos, kad siuo metu olandijoje 60 proc. gimdymu yra planuojami namuose, 30 proc. vaiku yra gime namuose. gimdymus priziuri profesionalios akuseres, kurios, jei reikia, pasiulo "persikelti" i medicinos istaiga.

skandinavijoje, kur naujagimiu mirtingumas yra maziausias europoje, o turbut ir vienas maziausiu pasaulyje, gimdymus akuseres priima "gimdymo namuose", kurie nera ligonines ir kur sukuriamos "namu salygos", propaguojamas "naturalus gimdymas".

PSO duomenimis nera duomenu, kad gimdymas ligonineje butu saugesnis uz gmdyma namuose.

manau, kad viskas yra tiesiogiai susije su poziuriu i sveikata, sveika gyvenimo buda, ligu prevencija.
Atsakyti
Argumentai rimti ir teisingi thumbup.gif
Bet Olandijoj gimdymas namuose jau turi gilias tradicijas, todel tai ir yra saugu - sutvarkyta teisine baze ir t.t. Pazistu savo amziaus zmogu is Olandijos, kuri mama pagimde namuose ir net tada ten tai jau buvo normalu.
Manau, kad jei nera nustatytos patologijos, tai gimdymas namuose ar tuose gimdymo namuose yra gera iseitis, o patologijos atveju turi buti gimdoma ligonineje. Taip sakant - rinktis reiktu viduriuka, o ne krastutinumus.
Vis del to kol kas Lietuvoje man neatrodo visai saugu gimdyti namuose, nes sunku pilnai pasitiketi gimdymo pagalba teiksianciu zmogumi, kuris neturi nei licenzijos, nei isipareigojimu.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 28, 12:09)
Ko cia sukilot?  blink.gif Gimdykit savo vaikus kur tik norit, man tikrai tai simtas dvidesimt septintas reikalas man rupimu saraselyje. Bet vat isnesiojau tris, pagimdziau tris, ir ne vieno neturejau atliekamo. Todel pasirinkau saugiausia buda gimti mano vaikams. Aciu didelis PROFESIONALIEMS medikams, nes turiu sveikus mazylius ir esu gyva ir sveika pati. Nes be ju vienas mano gimdymas butu garantuotai baigesis mano mirtim- pats pirmas...



Sėkmingai pagimdėt vaikus su epidūrais, cezariais ar dar kuo - na ir puiku, sveikinu. 4u.gif Tik nesupratau, koks motyvas dalyvauti natūralaus ir namų gimdymo temose g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2008 06 27, 15:59)
Šiaip tema ne apie namų gimdymus wink.gif , bet ir man būtų labai įdomu sužinoti, ar kada nors kam nors iš naminių gimdymų buvo kilę panašių situacijų (ir, jei kilo -  kaip su jomis tvarkėsi)...

Aš tikrai suklydau klausimą šioje temoje užduodama..kažkaip išsiblaškiusi esu. [pasidarė labai įdomu ir nekantreaduama [parašiau, o juk buvo kažkur tema ir atskirai apie namų gimdymus..

Kas dėl natūralaus gimdymo, tai aš tik "už" ax.gif Dabar džiaugiuosi, kad antras gimdymas buvo maksimaliai natūralus (na, medikų įsikišimas buvo tik toks, kad nuleido vaisiaus vandenis, kai jau gimdos kakleis buvo 6 cm).
Dėl pačios gimdymo pozos, tai gimdžiau gulint ant nugaros (kas šiaip laikoma nenatūraliu dalyku), bet ji man labai gera g.gif Nes ir per šį gimdymą, kol taip neįsitaisiau, kad kojomis galėčiau tvirtai remtis ir spirtis, aš nelabai jaučiau vaikelio padėties, negalėjau kontroliuoti stangų blush2.gif

Pirmo gimdymo metu gulėjau ant kairio šono, akušerė laikė koją, leido taip gimdyti, bet tai man buvo labai nepatogu - aš visai nejutau noro stumti, stangos praeidavo tuščiai, man nieko nesigavo, aš niekaip nejaučiau kur tas vaikas yra, man žodžiais komandavo, o kūnu nejutau..jutau tik sąrėmius ir skausmą, bet vaiko slinkimo, kaip galvutė prisispaudžia ir veržia - nejutau, nejutau net to deginančio skausmo, kai vaikelis jau ugimsta, kai įtempiama max. tarpvietė g.gif
Atsakyti
Na, aš tai suprantu, jog natūralaus gimdymo metu natūrali poza yra ta, kuri MAN būtent TO gimdymo metu yra natūraliausia - iš MANO kūno ir vaiko pajautimo, o ne kai kažkas komanduoja, ar ne?.. g.gif
O dėl "sukilimo", tai nesupratau, kur alfa jį įžvelgi?.. Aš suprantu, kad pirmiausia tema - tai erdvė, skirta plepėti bendramintėms - natūralumo šalininkėms, o ne būti protinamoms ar mokomoms ir išdiskutuoti savo poziciją su kitų stovyklų šalininkėm; oponentės neturėtų įsižeist gavusios priešingą, joms nepriimtiną argumentą - jei tik jis kultūringai išdėstytas; antriausia - tema skirta natūralizmo idėjų sklaidai blush2.gif Nes gal kas pirmą kart išgirsta, kad, pavyzdžiui, nepavojinga gimdyt ne ant nugaros ar laukt sąrėmių, kad ir 24 valandas ir t.t. Bet tokių naujienų išgirdus taip pat nereiktų iškart reaguot negatyviai, o labiau laikytis klausiamojo nusistatymo...
Atsakyti