Įkraunama...
Įkraunama...

Administratorės, sekretorės ir joms prijaučiančios

AČIŪ, OXYS 4u.gif
Atsakyti
sveikos, gal galetumete padeti ir man.
pradejau dirbti naujame darbe, taigi kaip registruojat siunciamus dokumentus, yra zurnalas jame registruojami siunciami rastai, bet siunciami tik pastu,cia irasomas ir pasto registracijos kodukas, yra atskira papke kurioje laikomi visi siunciami dokumentai, siunciami nesvarbu kaip pastu ar el. pastu, bet registracijos zurnale registruojami tik tie kurie issiunciami pastu, o kaip pas jus, neregistruojat visokiu kuriuos siunciate el pastu?

taip pat kaip su gautais rastais, cia ju isvis neregistruoja, nors tai visai surpantama, nes pvz. jei atsiuncia sutari as ja uzregistruoju sutarciu registre, tai nejaugi dar reikia registruoti ir gautu rastu registre, ar jus taip ir dubliuojat?

kokio turinio dokumentus dedate i sia papke"Vidaus dokumentų registracijos žurnalas"
Atsakyti
Kiekvienoje įmonėje yra įvestos labai skirtingos tvarkos.
Aš pvz. visai nieko neregistruoju.
Kitoje įmonėje registravau tik paštu siunčiamus ir gaunamus dokumentus.
Sutartys buvo registruojamos atskirame žurnale.
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 10 21, 08:51)
Kiekvienoje įmonėje yra įvestos labai skirtingos tvarkos.
Aš pvz. visai nieko neregistruoju.
Kitoje įmonėje registravau tik paštu siunčiamus ir gaunamus dokumentus.
Sutartys buvo registruojamos atskirame žurnale.

as registruodavau tik pastu gautus laiskus, o jei koki gaunu email, tai kaip pvz. pasikeite klientu imones kodas ar pan, tai ir segu i zurnala ir registruoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maia: 21 spalio 2011 - 08:23
QUOTE(renatuxaass @ 2011 10 20, 21:51)
pradejau dirbti naujame darbe, taigi kaip registruojat siunciamus dokumentus, yra zurnalas jame registruojami siunciami rastai, bet siunciami tik pastu,cia irasomas ir pasto registracijos kodukas, yra atskira papke kurioje laikomi visi siunciami dokumentai, siunciami nesvarbu kaip pastu ar el. pastu, bet registracijos zurnale registruojami tik tie kurie issiunciami pastu, o kaip pas jus,  neregistruojat visokiu kuriuos siunciate el pastu?

taip pat kaip su gautais rastais, cia ju isvis neregistruoja, nors tai visai surpantama, nes pvz. jei atsiuncia sutari as ja uzregistruoju sutarciu registre, tai nejaugi dar reikia registruoti ir gautu rastu registre, ar jus taip ir dubliuojat?
kokio turinio dokumentus dedate i sia papke"Vidaus dokumentų registracijos žurnalas"

Siunčiamus registruoju siunčiamų dokumentų registre, jei tai oficialus dokumetnas ant firminio blanko, suteikiu numerį. Pašto kodukus ir visa kas susiję su paštu, registruoju atskirai, ten įrašau ir adresą gavėjo, bet segu registruoto laiško kvituką.
Jei dokumentą siunčiu el.paštu, jį taip pat registruoju siunčiamų dokumentų registre. Jei el. paštu siunčiu tik kažkokį tekstuką, ne dokumentą, tada jo neregistruoju niekur, o atspausdintą, įsegu į el. paštu gautų dok. segtuvą.

Gautus raštus registruoju visus, sutartis registruoja buhalterė savam registre, aš neregistruoju sutarčių

Į vidaus dokumentų segtuvą dedame visus dokumentus, kurie sudaromi įstaigos/įmonės viduje, išskyrus įsakymus
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2011 10 20, 21:51)
pradejau dirbti naujame darbe, taigi kaip registruojat siunciamus dokumentus, yra zurnalas jame registruojami siunciami rastai, bet siunciami tik pastu,cia irasomas ir pasto registracijos kodukas, yra atskira papke kurioje laikomi visi siunciami dokumentai, siunciami nesvarbu kaip pastu ar el. pastu, bet registracijos zurnale registruojami tik tie kurie issiunciami pastu, o kaip pas jus,  neregistruojat visokiu kuriuos siunciate el pastu?

Neregistruoju tiktai gautos reklaminio pobūdžio informacijos. Visą kitą registruoju. Atsiųsta sutartis-į sutarčių registrą. Registracija priklauso ne kaip gauni dokumentą, o kokį .
"Vidaus dokumentų reg..." - visokie vidiniai dokumentai reglamentuojantys tam tikrus valdymo ypatumus: pvs. antspaudo naudojimo taisyklės, kokybės vadovas, statybos taisyklės...
Atsakyti
aciu koleges ax.gif

dabar apsivertus popieriais sedziu ir viska skirstau,daugiausiai smulkinu
del gautu supratau, jau veduosi nauja zurnala, o pastu regisdtruotus su cekiukais paliksiu atskirai.

tik dar vienas klausimas i kokia byla segate prasymus ir isakymus del laisvos darbo dienos, del atostogu perkelimo, pareigu skirimo , del darbo laiko pakeitimo ir pan?

siaip kiek suprantu kiti sega i isakymus personalo klausimais, bet sioje byloje pas mane tik dokumentai kurie tvarkomi kai idarbinama, ir ten sudetos visos dokumentu kopijos ir pan idarbinant. yra atskira atostogu byla, tai ten aisku registruoju isakymus pridedu ir prasymus del atostogu, galeciau ir del atostogu perkelimo tada ten segti, tik koki numeriuka suteiktu tokiems isakymams, jei atostogu skirimo su A raide zymimi, tai kaip del atostogu perkelimo, jau su A nebegaliu zymeti kita raide persivadinti?

dabar viska suplakta i viena pake isakymus organizacines veiklos klausimais, bet noriu kiek galima susiskirstyti, nes burdakas kazkoks, tik va nezinau kur tokius deti su tuo personalu, o gal iur palikti toje pacioje byloje tiesiog sudeti skirtukus : del pareigu skirimio, poilsio dienu, darbo laiko, o su atostogom prie atostogu?

ir dar vienas klausimiukas, kaip isakymus numeruojate nebiudzetineje istaigoje, kolkas cia visa kaip pvz.NR. 2011-10/21 ir A-31, ir taip 2011-21, noreciau pasirinkti viena sistema, tada palikciau raide kekvienam susigalvociau ir data A-2010-10/21 , taip paprasciausia, nes jai ka galima bet kada iterpti, tik vat to kaupiamojo skaiciaus nebelieka gale, bet kai nebiudzetinei istaigai gal gerai. Kaip pvz. jus rasote numeri isakymui del poilsio dienos. aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 21 spalio 2011 - 12:07
Na naują sistemą galėsite įvesti tik nuo kitų metų.
Žiūrint kiek pas jus darbuotojų.
Pas amne kai ne daug, tai viską laikau vienoje vietoje.
O šiaip reikėtu viską segti ir registruoti pagal dokumentų saugojimo terminus.
Aš rašau su raidemis: A - atostogos, K - komandiruotė, Į - priėmimas į darbą, Iš - atleidimas, V - veiklos.
Bet dabar kai mažai tų įsakymų, rašau datą ir Nr. 2011-10-21/1.

O kur pas jus viskas susiję su darbuotojais, tai ten yra suformuotos darbuotojų asmens bylos.

Ne taip viskas baisu, kaip atrodo smile.gif
Teko ir man tokius bardakus tvarkyti.
Nuo kitų metų įsivesite sau patogią tvarką ir jos laikysites.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oxys: 21 spalio 2011 - 12:28
QUOTE(Oxys @ 2011 10 21, 12:28)
Na naują sistemą galėsite įvesti tik nuo kitų metų.
Žiūrint kiek pas jus darbuotojų.
Pas amne kai ne daug, tai viską laikau vienoje vietoje.
O šiaip reikėtu viską segti ir registruoti pagal dokumentų saugojimo terminus.
Aš rašau su raidemis: A - atostogos, K - komandiruotė,  Į - priėmimas į darbą, Iš - atleidimas, V - veiklos.
Bet dabar kai mažai tų įsakymų, rašau datą ir Nr. 2011-10-21/1.

O kur pas jus viskas susiję su darbuotojais, tai ten yra suformuotos darbuotojų asmens bylos.

Ne taip viskas baisu, kaip atrodo smile.gif
Teko ir man tokius bardakus tvarkyti.
Nuo kitų metų įsivesite sau patogią tvarką ir jos laikysites.

TAI TAIP nuo kitu isivesiu, bet siaip jei aks tikrintu ar taip ar taip cia burdakas, puse isakymu tuo paciu numeriu, tai galeciau ir dabar keistis, blogiau nebebus doh.gif o reikia rasyti siakyma kad keiciu sistema?

supratau tai jus viska is personalo kas papraso dienos tarkim laisvos ir dedate i byla personalo klausimais, tai del uzmokescio priedu irgi ten dedate? bet jei i ta byla idesiu kaip bus su zymejimu, tarkim idarbinimui atleidimui aisku, bet pas mus daznai priedu gauna tai irgi sukurti kokia raide UŽ- 1 ( UZMOKESCIO PRIEDU) , darbo laiko pakeitimui ir vel naujas tada raides galvoti? kazkaip jei i ta papke idedu pasimetu su numeravimu.

ir kaip del atostogu perkelimo irgi dedate i atostogu byla? jei atostogos A, koki perkelimui raidele duodate, ta apcia A?
Atsakyti
Aš neturiu atostogų bylos. Nes pas mus mažai darbuotojų.
Jeigu pas jus daug, tai aišku patogų turėti atskirą segtuvą.
Pas amne buvo DU - dėl darbo užmokesčio, priedų.
Dėl darbo sąlygų keitimo - DS.
Aš tą pačią A rašydavau.
Kai per daug tų raidžių, sunku susigaudyti smile.gif
Šiaip kas liečia personalą, galima ir tik P raidę rašyti. Bet tik tiems kurių saugojimo laikas vienodas.
Čia tik jums spręsti. 4u.gif
Atsakyti
tai darbuotoju darbo grafiko keitimas DS pas jus ir segate i ta pacia papke kur personalo klausimais, kartu su atleidimais priemimais?
o kaip del laisvu dienu suteikimo irgi i ta pacia segate? koki zymejima joms priskyrete?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2011 10 21, 14:53)
tai darbuotoju darbo grafiko keitimas DS pas jus ir segate i ta pacia papke kur personalo klausimais, kartu su atleidimais priemimais?
o kaip del laisvu dienu suteikimo irgi i ta pacia segate? koki zymejima joms priskyrete?

Svarbiausiai, kad dokumentų saugojimo terminai byloje būtų vienodi. Pas mane įsakymų personalo klausimais dvi bylos (saugomų 50m ir saugomų 10m). Jei labai daug žmonių gal ir patogų dar skirstyti į atskiras bylas, bet per daug tų raidelių tai irgi košė. Metų pabaigoje pasidarysit "Dokumentacijos planą" kur jau bus bylų eiles numeriai ir sudarydama dokumentą rašysit pagal planą bylos nr.ir dokumento nr. Aš taip darau.
Atsakyti