Įkraunama...
Įkraunama...

Administratorės, sekretorės ir joms prijaučiančios

iš countline 4u.gif bet čia tik seminaro pavadinimas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 03 rugpjūčio 2011 - 13:38
QUOTE(krika @ 2011 08 03, 14:35)
o paksui kažin ko darbuotojas "užsišika" ir paduoda jus į teismą. įrodykit tas sparnuotas frazes.
aš ankščiau tokių prašymų net neregiztruodavau, o dabar registruoju, nes pagal DK žmogus gali ir apsigalvoti per tam tikrą laiką. o kada žinosi, kada tas laikas, jei prašymas neregistruotas?
Papildyta:
aš gavau "Dokumentų valdymo pakeitimai: Dokumentų rengimo bei Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklių aktualiausių pakeitimų analizė"

Turi prašymą, įsakymą (kuris patenkina darbuotojo prašymą), DS nutraukta - už ką teismas nubaus. Kad vizos nėra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiga1: 03 rugpjūčio 2011 - 14:18
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 08 03, 14:32)
Rutulyte, Vaiga1 rašo, kad parašo ir direktoriaus įsakymą, neapsiriboja vien tik sparnuota fraze  smile.gif

Merginos, ar šįmet keitėsi raštvedybos taisyklės?

tai suprantu, kad neapsiriboja, bet vien tas įsakymas ne 100% garantas smile.gif

aš dažnai gaunu seminarų siūlymus dėl pasikeitimo, bet kad kas keitėsi tai nieko negirdėjau biggrin.gif

QUOTE(krika @ 2011 08 03, 14:35)
o paksui kažin ko darbuotojas "užsišika" ir paduoda jus į teismą. įrodykit tas sparnuotas frazes.
aš ankščiau tokių prašymų net neregiztruodavau, o dabar registruoju, nes pagal DK žmogus gali ir apsigalvoti per tam tikrą laiką. o kada žinosi, kada tas laikas, jei prašymas neregistruotas?

va va, mūsų nuomonės ir darbo specifika sutampa drinks_cheers.gif

QUOTE(Vaiga1 @ 2011 08 03, 15:17)
Turi prašymą, įsakymą (kuris patenkina darbuotojo prašymą), DS nutraukta - už ką teismas nubaus. Kad vizos nėra?

Nu pasakysiu tada pavyzdį, kuris vyksta artimoj įstaigoj:
sekretorė paėmė prašymą, parašė įsakymą ir padirbo dyriko parašą. Per laiką tas išaiškėjo ir vyksta teismas: ji įrodinėja kad jis pasirašė, o jis garantuotas kad ne. Teismas sako parodyk dyriko užvizuotą prašymą, kad jis išvis su tuo prašymu yra susipažinęs, ir ką.... prašymas registruotas tik jos, o dyriko parašo nėra. Reziume - laimėjo teismą direktorius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2011 08 03, 15:40)
tai suprantu, kad neapsiriboja, bet vien tas įsakymas ne 100% garantas  smile.gif

aš dažnai gaunu seminarų siūlymus dėl pasikeitimo, bet kad kas keitėsi tai nieko negirdėjau  biggrin.gif
va va, mūsų nuomonės ir darbo specifika sutampa  drinks_cheers.gif
Nu pasakysiu tada pavyzdį, kuris vyksta artimoj įstaigoj:
sekretorė paėmė prašymą, parašė įsakymą ir padirbo dyriko parašą. Per laiką tas išaiškėjo ir vyksta teismas: ji įrodinėja kad jis pasirašė, o jis garantuotas kad ne. Teismas sako parodyk dyriko užvizuotą prašymą, kad jis išvis su tuo prašymu yra susipažinęs, ir ką.... prašymas registruotas tik jos, o dyriko parašo nėra. Reziume - laimėjo teismą direktorius  biggrin.gif

O darė parašų ekspertizę ? g.gif Jei parašai užginčijami ,paprastai daroma. O gal ji ir vizą pati uždėti gali padirbus direktoriaus parašą...

bet tai ot bjaurybė... dokumentų klastotaja mad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiga1: 03 rugpjūčio 2011 - 14:51
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 08 03, 15:49)
O darė parašų ekspertizę ? g.gif  Jei parašai užginčijami ,paprastai daroma. O gal ji ir vizą pati uždėti gali padirbus direktoriaus parašą...

bet tai ot bjaurybė... dokumentų klastotaja mad.gif

darė ir ekspertizę ir kitų dokumentų patikrą, nenoriu plėstis, bet liūdnai ten jai ... ale taip ir reikia cool.gif

o vizos uždėt matyt negalėjo, nes dyrikas turi savo spec antspaudą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulyte: 03 rugpjūčio 2011 - 15:21
QUOTE(rutulyte @ 2011 08 03, 16:19)
darė ir ekspertizę ir kitų dokumentų patikrą, nenoriu plėstis, bet liūdnai ten jai ... ale taip ir reikia  cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2011 08 03, 16:40)
tai suprantu, kad neapsiriboja, bet vien tas įsakymas ne 100% garantas  smile.gif

aš dažnai gaunu seminarų siūlymus dėl pasikeitimo, bet kad kas keitėsi tai nieko negirdėjau  biggrin.gif

Keitėsi, archyvai.lt yra naujos raštvedybos ir dokumentų apskaitos taisyklės, tik man tiksli nuoroda kažko šiandien neatsidaro, tai negaliu linko įdėti.

Reiks tada ir man pradėti viską vizuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 08 03, 06:34)
Taip ir rasosi: priimti nuo..., isleisti...(atostogu terminas), atleisti nuo..., vardas pavarde ir parasas.

Supratau, daug kas rasote tuos zodzius atleisti, suteikti, priimti..
Taip iseina, kad si zyma yra rezoliucija, ne viza ir kaip suprantu, rasomas tik tas zodis, deda direktorius parasa ir data. Vardo pavardes nei pareigu nereikia...
ir si zyma dedama virsuj dokumento, desinej. Taip darote? g.gif

Atsakyti
o kas išdrįs direktoriui pabaksnoti pirštu, kad ne ten pasirašo? biggrin.gif

mes, kaip sakant, ne biudžetinė įstaiga - kur randa laisvą plotą ten ir pasirašo - dažniausiai dešinėj antroj lapo pusėj
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2011 08 03, 19:44)
o kas išdrįs direktoriui pabaksnoti pirštu, kad ne ten pasirašo? biggrin.gif

mes, kaip sakant, ne biudžetinė įstaiga - kur randa laisvą plotą ten ir pasirašo - dažniausiai dešinėj antroj lapo pusėj

o mes kadangi biudžetinė ir revizuojama į metus po kelis kartus, tai viskas kaip priklauso doh.gif Aš visų pirma dedu savo antspaudą GAUTA dešinėj viršutinio lapo kampe,o po juo rašosi dyrikas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2011 08 03, 12:25)
pas mus rašo priimti-atleisti-leisti-suteikti ir pan.  4u.gif
Įsakymas būtinas  4u.gif
Viza vadovo būtina  4u.gif
Merginos kaip tai vadovo vizos nereika ir neimat?  doh.gif Tai jūs už direktorių nusprendžiat išleisti, priimti ar atleisti darbuotojus?  blink.gif

Visiškai sutinku, taip ir reikėtų daryti. Aš kad ir per pora žingsnių nuo direktoriaus, visuomet gaunu vizuotus dokumentus, visus. Va kaip rutyte rašo:

QUOTE(rutulyte @ 2011 08 03, 14:04)
... žodinį kad rašyk, o kilus kada gyvenime ginčui nieko negalėtumėt įrodyt, nes jis prašymo neužvizavo  4u.gif

tikrai taip gali nutikti. Kai šitiek daug pastaruoju metu susiduriu su žurnalistais ir advokatais, tai tikrai reikia vizuoti.

QUOTE(Vaiga1 @ 2011 08 03, 14:07)
Įsakymas kur nurodomos visos sąlygos pasirašytas- visas įrodymas.

Pvz. jei tas įsakymas stebuklingai pradingtų. Kas tada? Atleidote darbuotoją neteisėtai? Užtai yra būtina vizuoti.

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 08 03, 14:32)
Merginos, ar šįmet keitėsi raštvedybos taisyklės?

DOKUMENTŲ TVARKYMO IR APSKAITOS TAISYKLES:

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=382825

Paskelbtos naujos dokumentų rengimo taisyklės:

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=403753

Naujausios dokumentu tvarkymo ir apskaitos taisykles su priedais:

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=403754

pati dar neskaiciau ir nesigilinau kas pakeista

Papildyta:
QUOTE(skittles @ 2011 08 03, 19:38)
Supratau, daug kas rasote tuos zodzius atleisti, suteikti, priimti..
Taip iseina, kad si zyma yra rezoliucija, ne viza ir kaip suprantu, rasomas tik tas zodis, deda direktorius parasa ir data. Vardo pavardes nei pareigu nereikia...
ir si zyma dedama virsuj dokumento, desinej. Taip darote? g.gif

Panašiai. Maniškis rašo viršuj dešinėj, pvz.

Z. Zizliukei
______________ (tada brūkšnį deda)
priimti nuo 2011-08-11
dar darašo į kokias pareigas, ar kokiom sąlygom
tada deda savo parašą
ir datą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zizliuke: 03 rugpjūčio 2011 - 20:12
QUOTE(zizliuke @ 2011 08 03, 21:01)
Visiškai sutinku, taip ir reikėtų daryti.
Pvz. jei tas įsakymas stebuklingai pradingtų. Kas tada? Atleidote darbuotoją neteisėtai? Užtai yra būtina vizuoti.

DOKUMENTŲ TVARKYMO IR APSKAITOS TAISYKLES:

va kaip gerai, kad ne viena aš čia tokia paranojikė biggrin.gif iš tikro viskas gražu ir gerai, kol GERAI, o jei kada baigsis gerumas oj kaip skaudžiai galit nukentėt doh.gif

Todėl aš visada vizą pasiimu, kad ir bet kokį gautą dokumentą 4u.gif Jeigu jis reikalauja atsakymo, o dyriko vizos nėra ir parašytas atsakymas kažkur dingtų, kaip įrodysit, kad jis TIKRAI yra susipažinęs su tuo doku ir tikrai žinojo, kad jam reikės ruošt atsakymą. Juk vadovas pilnai gali pasakyti,kad aš to dokumento nemačiau ir nieko nežinau schmoll.gif
Atsarga gėdos nedaro 4u.gif

Ačiū labai, bandysiu paskaityt kai bus laisvesnio laiko 4u.gif Jei kas anksčiau išsiaiškinsit kas pasikeitė, būtų malonu jei parašytumėt ax.gif
Atsakyti