Įkraunama...
Įkraunama...

Administratorės, sekretorės ir joms prijaučiančios

QUOTE(skittles @ 2011 08 03, 00:06)
Gal kas pagelbesite, rastvedybos klausimu, kaip jusu istaigose rasosi (vizuoja) direktorius ant darbuotoju prasymu priimti i darba, arba ant prasymu isleisti atostogu, atleisti is darbo (rasosi sutinku, tvirtinu ar dar kaip?kuris cia rekvizitas turetu buti?) Kokia pas Jus praktika? atsakymo dokumentu rengimo taisyklese nerandu g.gif

pas mus rašo priimti-atleisti-leisti-suteikti ir pan. 4u.gif

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 08 03, 08:31)
O kai padeda vizą, reikalingas dar įsakymas ar jau nebe?

Įsakymas būtinas 4u.gif

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 08 03, 08:58)
O ant tų dokumentų (prašymų atostogoms, priimti į darbą, atleisti) viza būtina ar ne?

Viza vadovo būtina 4u.gif

QUOTE(Vaiga1 @ 2011 08 03, 10:48)
Taip. Viza kaip nurodymas kas, ką daro. Įmonės vidaus reikalas.

Merginos kaip tai vadovo vizos nereika ir neimat? doh.gif Tai jūs už direktorių nusprendžiat išleisti, priimti ar atleisti darbuotojus? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulyte: 03 rugpjūčio 2011 - 11:25
QUOTE(rutulyte @ 2011 08 03, 12:25)
pas mus rašo priimti-atleisti-leisti-suteikti ir pan.  4u.gif
Įsakymas būtinas  4u.gif
Viza vadovo būtina  4u.gif
Merginos kaip tai vadovo vizos nereika ir neimat?  doh.gif Tai jūs už direktorių nusprendžiat išleisti, priimti ar atleisti darbuotojus?  blink.gif

Direktorius įsakymą duoda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skittles @ 2011 08 03, 00:06)
Gal kas pagelbesite, rastvedybos klausimu, kaip jusu istaigose rasosi (vizuoja) direktorius ant darbuotoju prasymu priimti i darba, arba ant prasymu isleisti atostogu, atleisti is darbo (rasosi sutinku, tvirtinu ar dar kaip?kuris cia rekvizitas turetu buti?) Kokia pas Jus praktika? atsakymo dokumentu rengimo taisyklese nerandu g.gif

Pas mus darbuotojo tiesioginis vadovas vizuoja, o tada generalinis direktorius pasirašo įsakymą.
Atsakyti
Vizavimo tvarka labai priklauso nuo įmonės dydžio. Jei administracija vienoj vietoj, darbuotojų nedaug, viskas kontroliuojama -vizos nereikalingos. Bent jau pas mus taip. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 08 03, 12:58)
Direktorius įsakymą duoda. smile.gif

... žodinį kad rašyk, o kilus kada gyvenime ginčui nieko negalėtumėt įrodyt, nes jis prašymo neužvizavo 4u.gif

Na čia jau kaip kam, aš visada gautą prašymą bet kokiu klausimu užregistruoju kaip gautą ir duodu užvizuoti direktoriui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2011 08 03, 14:04)
... žodinį kad rašyk, o kilus kada gyvenime ginčui nieko negalėtumėt įrodyt, nes jis prašymo neužvizavo  4u.gif

Na čia jau kaip kam, aš visada gautą prašymą bet kokiu klausimu užregistruoju kaip gautą ir duodu užvizuoti direktoriui  smile.gif

Įsakymas kur nurodomos visos sąlygos pasirašytas- visas įrodymas.

Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2011 08 03, 12:25)
Merginos kaip tai vadovo vizos nereika ir neimat?  doh.gif Tai jūs už direktorių nusprendžiat išleisti, priimti ar atleisti darbuotojus?  blink.gif

čia gal ir vėl sąvokos maišomos - "rezoliucija" ar "viza". aš asmeniškai nežinau kas ką reiškia, bet šiuo atveju, kaip ir rašiau - gavus darbuotojo prašymą, jį užregistruoju, tada duodu direktoriui, o jis parašo "išleisti/suteikti pagal prašymą". tada aš su direktoriaus tokiu parašymu gavus raštą, ruošiu įsakymą. viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2011 08 03, 14:14)
čia gal ir vėl sąvokos maišomos - "rezoliucija" ar "viza". aš asmeniškai nežinau kas ką reiškia, bet šiuo atveju, kaip ir rašiau - gavus darbuotojo prašymą, jį užregistruoju, tada duodu direktoriui, o jis parašo "išleisti/suteikti pagal prašymą". tada aš su direktoriaus tokiu parašymu gavus raštą, ruošiu įsakymą. viskas  4u.gif

O aš gavus prašymą (pvz. atleisti) pašonėj sėdinčiam direktoriui sakau "tai atleidžiam" . Gaunu sparnuotą frazę "Atleidžiam". Paruošiu visus dokumentus (tame tarpe ir įsakymą), direktorius pasirašo ir viskas. Paprastai pas mus jau prieš rašant prašymą darbuotojas viską sutaria su valdžia.
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2011 08 03, 14:14)
čia gal ir vėl sąvokos maišomos - "rezoliucija" ar "viza". aš asmeniškai nežinau kas ką reiškia, bet šiuo atveju, kaip ir rašiau - gavus darbuotojo prašymą, jį užregistruoju, tada duodu direktoriui, o jis parašo "išleisti/suteikti pagal prašymą". tada aš su direktoriaus tokiu parašymu gavus raštą, ruošiu įsakymą. viskas  4u.gif

ir aš viską darau būtent taip drinks_cheers.gif

QUOTE(Vaiga1 @ 2011 08 03, 14:22)
O aš gavus prašymą (pvz. atleisti) pašonėj  sėdinčiam direktoriui sakau "tai atleidžiam" . Gaunu sparnuotą frazę "Atleidžiam". Paruošiu visus dokumentus (tame tarpe ir įsakymą), direktorius pasirašo ir viskas. Paprastai pas mus jau prieš rašant prašymą darbuotojas  viską sutaria su valdžia.

... bet tai tik žodžiai biggrin.gif ... visiškai nieko neįrodantys smile.gif
Atsakyti
Rutulyte, Vaiga1 rašo, kad parašo ir direktoriaus įsakymą, neapsiriboja vien tik sparnuota fraze smile.gif

Merginos, ar šįmet keitėsi raštvedybos taisyklės? Į emailą atėjo reklaminis pasiūlymas raštvedybos taisyklių kursams su naujausiais 2011 m. pakeitimais. Jei keitėsi, ar labai ir kur galiu rasti tuos pakeitimus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltonazuvis: 03 rugpjūčio 2011 - 13:33
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 08 03, 14:22)
O aš gavus prašymą (pvz. atleisti) pašonėj  sėdinčiam direktoriui sakau "tai atleidžiam" . Gaunu sparnuotą frazę "Atleidžiam". Paruošiu visus dokumentus (tame tarpe ir įsakymą), direktorius pasirašo ir viskas. Paprastai pas mus jau prieš rašant prašymą darbuotojas  viską sutaria su valdžia.

o paksui kažin ko darbuotojas "užsišika" ir paduoda jus į teismą. įrodykit tas sparnuotas frazes.
aš ankščiau tokių prašymų net neregiztruodavau, o dabar registruoju, nes pagal DK žmogus gali ir apsigalvoti per tam tikrą laiką. o kada žinosi, kada tas laikas, jei prašymas neregistruotas?
Papildyta:
aš gavau "Dokumentų valdymo pakeitimai: Dokumentų rengimo bei Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklių aktualiausių pakeitimų analizė"

Atsakyti
Iš kur gavai? Ir aš labai norėčiau tos analizės... 4u.gif blush2.gif
Atsakyti