Įkraunama...
Įkraunama...

Administratorės, sekretorės ir joms prijaučiančios

Sveikos smile.gif
Esu būsima administratorė ax.gif jau susiradau darbą, netrukus pradėsiu dirbti.
Man toks klausimas iškilo smile.gif nieko neišmanau apie raštvedybos taisykles, o šito darbe reikės. Tai nerandu niekur internete naujų raštvedybos taisyklių. Gal galit man kokią nuorodą įdėti, kur galėčiau pasiskaitinėti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(A'yša @ 2010 10 09, 23:03)
Sveikos  smile.gif
Esu būsima administratorė  ax.gif  jau susiradau darbą, netrukus pradėsiu dirbti.
Man toks klausimas iškilo smile.gif nieko neišmanau apie raštvedybos taisykles, o šito darbe reikės. Tai nerandu niekur internete naujų raštvedybos taisyklių. Gal galit man kokią nuorodą įdėti, kur galėčiau pasiskaitinėti?  smile.gif

http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atsakyti
Ačiū labai bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

jugiuosi ir aš prie Jūsų, nors ir laikinai 4u.gif
Dirbu įmonėje pagal profesiją, bet kadangi dar studijuoju ir žalia esu, tad grynai profesinio darbo gaunu mažiau, tad pridėjo man dar ir administratorės pareigas (kaip voveriukui kartais tenka suktis doh.gif ) aišku apmokymo beveik negavau.. tad ir nelabai ir žinau ka kaip daryti..ir iš vis ką daryti biggrin.gif registruoju, spausdinu raštus, tvarkau žmonių skyrių, tabelius, šiandien sužnojau kad turiu atplėšinėti vokus ir juos antspauduoti, nors jie skrti tarkim vadybininkei ar kam kitam unsure.gif doh.gif ką dar mergaitės Jūs darot? aišku klausimas labai aptakus.. bet truputį pasimetus esu..nes nežinau ką tos administratirės turi daryti biggrin.gif
einu skaityti visos šitos temos, gal ką surasiu bigsmile.gif o jei kas kokiom mintim pasdidalintų, būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyteee: 13 spalio 2010 - 07:55
QUOTE(saulyteee @ 2010 10 13, 08:53)
Sveikos 4u.gif

Dirbu įmonėje pagal profesiją, bet kadangi dar studijuoju ir žalia esu, tad grynai profesinio darbo gaunu mažiau, tad pridėjo man dar ir administratorės pareigas (kaip voveriukui kartais tenka suktis doh.gif ) aišku apmokymo beveik negavau.. tad ir nelabai ir žinau ka kaip daryti..ir iš vis ką daryti biggrin.gif  registruoju, spausdinu raštus, tvarkau žmonių skyrių, tabelius, šiandien sužnojau  kad turiu atplėšinėti vokus ir juos antspauduoti, nors jie skrti tarkim vadybininkei ar kam kitam unsure.gif  doh.gif  ką dar mergaitės Jūs darot? aišku klausimas labai aptakus.. bet truputį pasimetus esu..nes nežinau ką tos administratirės turi daryti biggrin.gif
einu skaityti  visos šitos temos, gal ką surasiu bigsmile.gif o jei kas kokiom mintim pasdidalintų, būčiau labai dėkinga 4u.gif

Ką kitos daro ir ko iš tavęs tikisi tavieji vadovai - gali būti laaaabai skirtingi dalykai... Turėtum gauti pareigines instrukcijas ir jomis vadovautis. Vienai priklauso atplėšinėt vokus, kitai tą draudžia. Viena pildo tabelius, kitos personalo skyrius tą daro. Sunku pasakyt, tau vadovai tik gali pasakyt, ko iš tavęs tikisi wink.gif
Atsakyti
Saulyteee, ateik pas mus i aktyvesne sekretoriu temuke.
Atsakyti
Saulyteee, ne veltui kita tema vadinasi viskodarisčių. Darbas administracijoje (administratore/sekretore/šiaip raštingu žmogum) dažniausiai reiškia visko darymą. Iš esmės reikia stengtis išsiaiškinti konkrečiu atveju, ko iš Tavęs tikisi vadovas/ė - jei nėra numatytų pareigybinių instrukcijų.
Nors tiesą sakant, jei jos ir yra - juk vistiek dažniausiai darome tai - ką reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_asamaM @ 2010 10 13, 09:31)
Saulyteee, ne veltui kita tema vadinasi viskodarisčių. Darbas administracijoje (administratore/sekretore/šiaip raštingu žmogum) dažniausiai reiškia visko darymą. Iš esmės reikia stengtis išsiaiškinti konkrečiu atveju, ko iš Tavęs tikisi vadovas/ė - jei nėra numatytų pareigybinių instrukcijų.
Nors tiesą sakant, jei jos ir yra - juk vistiek dažniausiai darome tai - ką reikia smile.gif

Pasiilgau tavęs viskodaroj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2010 10 13, 08:53)
Sveikos 4u.gif

sveika. 4u.gif 4u.gif Pasiskaityk savo pareigines instrukcijas ir zinosi kokie tau darbai priklauso. Aisku dar ir gali su vaovu pasikalbeti, kas ieina i tavo pareigas. 4u.gif
Atsakyti
pareiginėse instrukcijose dažnai būna ir toks sakinys " vadovo pavestų užduočių vykdymas". taip, kad.... panorės vadovas, kad į šikinyką palydėtum ir lydėsi. nes jo užduotis tokia. bigsmile.gif
juokauju dėl wc.
bet....realybė tokia, kad sekretorė /administratorė daro viską ir nebūtinai tai, kas pareiginėse aprašyta.
yra dvi išeitys :arba darai, kas liepta, arba nedarai ir, vadinasi, nebedirbi.....
viskas paprasta, kaip du kart du.
Atsakyti
Arba trečia išeitis - kompromisas su vadovu. smile.gif Ne visur tik balta arba juoda
Atsakyti
QUOTE(_asamaM @ 2010 10 13, 09:52)
Arba trečia išeitis - kompromisas su vadovu. smile.gif Ne visur tik balta arba juoda

Bet tai ne visur kompromisai veikia. Dauguma vadovų būna labai kategoriški, ypač šiuo križės laikotarpiu.
Atsakyti